DachoR 5 Posted April 29, 2023 On 3/28/2023 at 10:44 PM, Nikola031 said: @zex.rad Imam fajlove za jezik ali nemam za update Blue&Me. https://we.tl/t-XVg3SjcAju Unutra je i uputstvo na engleskom. Pozdrav, da li mozes molim te ponovo da ubacis fajl, posto nije vise dostupan na linku? Unapred zahvalan Quote Share this post Link to post Share on other sites
Nikola031 1100 Posted April 29, 2023 @DachoR naravno, evo novog linka: https://we.tl/t-KxLEgcTDB5 Quote Share this post Link to post Share on other sites
DachoR 5 Posted April 29, 2023 3 hours ago, Nikola031 said: @DachoR naravno, evo novog linka: https://we.tl/t-KxLEgcTDB5 Hvala puno! Promena jezika odradjena 1 Nikola031 reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
sinisa55 0 Posted July 25, 2023 Pozdrav ljudi, treba mi pomoć ako se neko razumije. Volim da čačkam oko ovih stvari i s obzirom na to da ne postoji voice pack na našem jeziku, planirao sam da modifikujem ovaj engleski pack. Ali nikako ne mogu naći konkretne mp3 datoteke da ih zamijenim sa svojima. Ima mnogo ovih datoteka sa čudnim ekstenzijama kao što su .001 .999 itd. Pokušavao sam da ih otvorim sa 7zip/WinRar, Notepadom ali ništa konkretno nisam dobio, nije mi jasno gdje se nalaze i da li im uopšte mogu pristupiti. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Marko 021 8 Posted November 16, 2024 Pozdrav svima, imam problem sa B&M, uspešno povežem telefon, prihvatim poziv, čujem drugu osobu ali ta osoba ne čuje mene. Da li je to do nekompatibilnosti verzije bluetooth-a između mog telefona i B&M uređaja ili je samo mikrofon za zamenu? ( a možda i nešto treće ) Ako nešto pomaže ne čujem ni ženu iz sistema auta Quote Share this post Link to post Share on other sites
stex_pb 1905 Posted November 17, 2024 @Marko 021jedno glupo pitanje, da li prihvataš poziv na telefonu ili na taster na volanu? U mom slučaju bilo je da ako prihvatiš poziv na telefonu sagovornik te ne čuje. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Marko 021 8 Posted November 17, 2024 @stex_pb hvala na odgovoru, moram probati ovo što si mi predložio. Rekao bih na volanu ali prošlo je dve godine tako da nisam siguran. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Marko 021 8 Posted November 24, 2024 @stex_pb probao sam sve kombinacije, sada je obrnuta situacija, ja ne čujem drugu osobu ali ona čuje mene -_- zvao sam Stojanova da pitam da li postoji update softvera, kažu da nema i da je poslednji bio pre 6-7 godina, odgovor je još bio da je taj sistem zastareo, ali opet nekima i dalje radi tako da bih pokušao ako neko ima još neki predlog. Možda uzeti stariji telefon i probati sa starijom verzijom bluetooth-a Quote Share this post Link to post Share on other sites
alfini0507 1976 Posted November 24, 2024 Raskaci minus klemu na 15ak min... Meni je to pomagalo svaki put kad se Blue&Me zaglupavi...Sent from my Redmi Note 9 Pro using Tapatalk Quote Share this post Link to post Share on other sites
knezevic76 9957 Posted November 24, 2024 Ka imam novu S seriju samsunga i sve radi okПослато са SM-S926B помоћу Тапатока Quote Share this post Link to post Share on other sites
Marko 021 8 Posted November 24, 2024 @alfini0507 hvala, uradio sam to kada sam skidao airbag ali nije pomoglo @knezevic76 hvala, sada bar znam da definitivno verzija BT nema veze sa ovim Imam u kaseti sproveden AUX kabel, ne znam da li je to fabrički ili je neko naknadno povezao na radio otpozadi, videću da to raskačim... Quote Share this post Link to post Share on other sites
knezevic76 9957 Posted November 24, 2024 Mislim da ako se poveže aux da ne radi BT, negde sam čitaoПослато са SM-S926B помоћу Тапатока 2 Marko 021 and alfini0507 reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
alfini0507 1976 Posted November 24, 2024 Moze sa bude da brljavi tadSent from my Redmi Note 9 Pro using Tapatalk 1 Marko 021 reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
Ivan 25793 Posted November 24, 2024 Te generacije Blue&Me nisu imale fabricki AUX. To dolazi tek kasnije, od 2012. koliko se secam. Ako se budzi aftermarket, AUX se vezuje upravo na linije Mini ISO konektora (ISO C). Cije 3 linije koristi fabricki Blue&Me sistem, a ako je nesto budzeno u paraleli (Blue&Me + izveden AUX), takodje se slazem da potencijalno moze da brlja. Svakako bih otkacio tu AUX budzu, kada vec imas mogucnost koriscenja muzika sa fleske (jos u kombinaciji sa glasovnim komandama, komandama na volanu,...), pa jos u digitalnom kvalitetu. I meni je par generacija modernijih telefona najnormalnije radilo sa Blue&Me bez ikakvih problema (dok sam vozio Fiat). Sa pretposlednjom verzijom firmware, mislim 5.5 . Sledeca i poslednja verzija 5.6 (za tu generaciju hardwarea) je imala samo par izmena i to vezano iskljucivo za iPhone uredjaje. Nisam hteo da cackam mecku i radim upgrade necega sto radi. Opet, koliko se secam, Blue&Me koristi pinove 18 (masa), 19 (Left) i 20 (Right) Mini ISO konektora. 2 alfini0507 and Marko 021 reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
stex_pb 1905 Posted November 26, 2024 @ivan EVO 2009. ima AUX ulaz pored USB konektora. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Marko 021 8 Posted December 1, 2024 @stex_pb @Ivan @alfini0507 @knezevic76 Samo da javim da je problem sa Blue&Me rešen na način da sam raskačio ( žuti ) konektor za AUX kao što mi je rečeno i vratio sivi konektor koji je verovatno na tom mestu bio fabrički i sada sve radi kako treba, konačno, hvala svima za pomoć 4 alfini0507, Ivan, knezevic76 and 1 other reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
alfini0507 1976 Posted December 1, 2024 Super! Sad uzivaj Sent from my Redmi Note 9 Pro using Tapatalk 1 Marko 021 reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
stex_pb 1905 Posted December 2, 2024 Svi ste rešili samo ja nisam Quote Share this post Link to post Share on other sites
Zvezdo 1549 Posted December 2, 2024 I ja isto! 1 stex_pb reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
Ivan 25793 Posted December 2, 2024 On 11/24/2024 at 10:40 PM, Ivan said: Ako se budzi aftermarket, AUX se vezuje upravo na linije Mini ISO konektora (ISO C). Cije 3 linije koristi fabricki Blue&Me sistem, a ako je nesto budzeno u paraleli (Blue&Me + izveden AUX), takodje se slazem da potencijalno moze da brlja. Svakako bih otkacio tu AUX budzu @Marko 021 Ocigledno aftermarket prepravka. Vidi se i i po tom termo-buziru (fabricki je instalacija uvek umotana u krpenu traku), tanjim zicama i njihovoj drugacijoj boji. Isto vazi i za konektor. 1 Marko 021 reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites