Jump to content
Goran
Elra

Fiat Grande Punto - Blue&Me

Recommended Posts

Pozdrav ljudi, treba mi pomoć ako se neko razumije. Volim da čačkam oko ovih stvari i s obzirom na to da ne postoji voice pack na našem jeziku, planirao sam da modifikujem ovaj engleski pack. Ali nikako ne mogu naći konkretne mp3 datoteke da ih zamijenim sa svojima. Ima mnogo ovih datoteka sa čudnim ekstenzijama kao što su .001 .999 itd. Pokušavao sam da ih otvorim sa 7zip/WinRar, Notepadom ali ništa konkretno nisam dobio, nije mi jasno gdje se nalaze i da li im uopšte mogu pristupiti.

Pozdrav svima, imam problem sa B&M, uspešno povežem telefon, prihvatim poziv, čujem drugu osobu ali ta osoba ne čuje mene. Da li je to do nekompatibilnosti verzije bluetooth-a između mog telefona i B&M uređaja ili je samo mikrofon za zamenu? ( a možda i nešto treće ) Ako nešto pomaže ne čujem ni ženu iz sistema auta :)

@Marko 021jedno glupo pitanje, da li prihvataš poziv na telefonu ili na taster na volanu?

U mom slučaju bilo je da ako prihvatiš poziv na telefonu sagovornik te ne čuje.

@stex_pb probao sam sve kombinacije, sada je obrnuta situacija, ja ne čujem drugu osobu ali ona čuje mene -_- zvao sam Stojanova da pitam da li postoji update softvera, kažu da nema i da je poslednji bio pre 6-7 godina, odgovor je još bio da je taj sistem zastareo, ali opet nekima i dalje radi tako da bih pokušao ako neko ima još neki predlog. Možda uzeti stariji telefon i probati sa starijom verzijom bluetooth-a :question:

Raskaci minus klemu na 15ak min... Meni je to pomagalo svaki put kad se Blue&Me zaglupavi...

Sent from my Redmi Note 9 Pro using Tapatalk

@alfini0507 hvala, uradio sam to kada sam skidao airbag ali nije pomoglo 

@knezevic76 hvala, sada bar znam da definitivno verzija BT nema veze sa ovim

Imam u kaseti sproveden AUX kabel, ne znam da li je to fabrički ili je neko naknadno povezao na radio otpozadi, videću da to raskačim...

Te generacije Blue&Me nisu imale fabricki AUX. To dolazi tek kasnije, od 2012. koliko se secam.

Ako se budzi aftermarket, AUX se vezuje upravo na linije Mini ISO konektora (ISO C). Cije 3 linije koristi fabricki Blue&Me sistem, a ako je nesto budzeno u paraleli (Blue&Me + izveden AUX), takodje se slazem da potencijalno moze da brlja. Svakako bih otkacio tu AUX budzu, kada vec imas mogucnost koriscenja muzika sa fleske (jos u kombinaciji sa glasovnim komandama, komandama na volanu,...), pa jos u digitalnom kvalitetu.

I meni je par generacija modernijih telefona najnormalnije radilo sa Blue&Me bez ikakvih problema (dok sam vozio Fiat). Sa pretposlednjom verzijom firmware, mislim 5.5 . Sledeca i poslednja verzija 5.6 (za tu generaciju hardwarea) je imala samo par izmena i to vezano iskljucivo za iPhone uredjaje. Nisam hteo da cackam mecku i radim upgrade necega sto radi.

Opet, koliko se secam, Blue&Me koristi pinove 18 (masa), 19 (Left) i 20 (Right) Mini ISO konektora.

@stex_pb @Ivan @alfini0507 @knezevic76 Samo da javim da je problem sa Blue&Me rešen na način da sam raskačio ( žuti ) konektor za AUX kao što mi je rečeno i vratio sivi konektor koji je verovatno na tom mestu bio fabrički i sada sve radi kako treba, konačno, hvala svima za pomoć :thumbup:

1.PNG

2.PNG

On 11/24/2024 at 10:40 PM, Ivan said:

Ako se budzi aftermarket, AUX se vezuje upravo na linije Mini ISO konektora (ISO C). Cije 3 linije koristi fabricki Blue&Me sistem, a ako je nesto budzeno u paraleli (Blue&Me + izveden AUX), takodje se slazem da potencijalno moze da brlja. Svakako bih otkacio tu AUX budzu

@Marko 021

Ocigledno aftermarket prepravka. Vidi se i i po tom termo-buziru (fabricki je instalacija uvek umotana u krpenu traku), tanjim zicama i njihovoj drugacijoj boji. Isto vazi i za konektor.