Jump to content
FAS Goran
vladag

Problem pri prvoj registraciji automobila uvezenog iz Italije

Recommended Posts

Kupio sam auto koji je uvezen iz Italije. Odjavljene su tablice i saobraćajna u Italiji. Auto je ocarinjen i prošao je pregled Agencije. Problem mi prave u Mup-u u Lazarevcu. Kažu da zbog toga što je u pitanju nova odjava (bela) iz Italije moram da auto registrujem u Ljermontovoj. E sada stvarno ne mogu da verujem, gospoda iz Mup-a hoće u Evropu a ne priznaju dokument što je izdala policija Italije.

Da li neko ima iskustva sa novom odjavom iz Italije. Da li je neko od kolega već radio registraciju sa tom odjavom?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja već imam te nove odjave i čovek je u Vranju registrovao pre neki dan.

Dužnost MUP-a je da bude informisan o promenama dokumentacije i da obavesti sve svoje "ekspoziture".

Da ne bi čekao i gubio vreme sa budalama, moj ti je savet da uzmeš predmet i odeš u Ljermontovu da registruješ.

Sad se setih da je još jedan registrovan i na Savskom vencu.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Negovo veličanstvo šalteruša, da ste je samo čuli, kako je sa onim moćnim kezom rekla "to ti nije odjava'' a onda je druga sva značajna posle podrobne analize rekla ''ma jeste odjava, ali mora da se šalje u Ljermontovu da oni odobre''. A treći ''baja'' dodaje, ''vidi sa onim kome si dao pare, da ti on registruje''.

More, batina ...

Preporuka, izbegavati Lazarevac za registraciju u širokom luku.

Edited by vladag

Share this post


Link to post
Share on other sites

Treba ih pitati zašto da se šalje u Ljermontovu ako su ustanovili da je to ipak odjava, a tog baju pitati zašto bi neko drugi radio njihov posao...

Mrzi me sad da pišem kroz kakvu golgotu prolazim, jer treba u arhivi opštine da mi se pronađe jedan ugovor čiji sam primerak izgubio...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Te na šalteru nemaju blage veze sa životom a kamoli sa poslom. Pre par godina ni šefovica (jer njena radnica rekla da ne može) nije imala blage veze , već će da zove posle pauze da proveri.

Spustim se do Ane koja zna posao i celu priču završim pre kraja pauze.

Ko za klinac pojavljuje se dole  šefovica i kao pita nju da li može. Kad je ova odgovorila da je sve u redu i da završava predmet onda pita mene što nisam sačekao da proveri ?????????

Share this post


Link to post
Share on other sites

Uostalom imas varijantu da nadjes tipa koji ti to sve odradi za tebe za neku sitnu nadoknadu bez da auto izadje iz dvorista ili te iko licno vidi u MUP-u. Sigurno nije najlegalniji nacin, ali boze moj, vidis da nasa birokratija je mnogo dobra :D Doduse moras da poveris svoju licnu kartu na neko vreme, sto priznacete nije zabavno. Salteruse necu da komentarise, narocite ne te MUP-arke sto misle da su pandurke i one same. Tuga sta sam sve preziveo sam njima, na kraju sam skontao da su tipovi koji zavrsavaju te poslove najbolja/najjeftinija opcija kod nas.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Evo da objasnim kako je danas protekao poduhvat. Nisam hteo da okolišem, pa sam otišao direktno u Ljermontovu. Sve u svemu registracija je bila gotova za 5 minuta. Predao sam papire na šalteru i dok sam otišao do obližnjeg tehničkog pregleda da mi očitaju odjavu, sve je bilo završeno. Na šalteru su me čekale tablice i papir koji menja saobraćajnu. Zanimljivo je da nisam potpisivao zabranu otuđenja 60 dana za tek uvezen auto (valjda za nove odjave ne treba). Saznao sam da za dan, dva počinje očitavanje i registracija sa novim odjavama u celoj Srbiji na svakom mestu za registraciju. Uskoro će sve odjave u EU biti ovakve i sve će proveravati na isti način.

Ko ima android telefon i sam može da proveri odjavu. Skine se sa prodavnice aplikacija za čitanje qr i bar kodova i sa njom se očita kod. Telefon se automacki, putem interneta, povezuje sa kompjuterom Italijanske policije i tada se skida odjava (štampa) koju vam oni šalju. Podaci iz odjave moraju da se slažu, bar kod mora da bude dobar (čitaj istinit). Ovo je mnogo sigurnija varijanta a svako od nas može da proveri legalnost auta za 30 sekundi. Vrlo pametno rešeno, samo našim šalterušama, koje žive i rade u 19 veku, ovo izgleda kao Španska sela.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...