Jump to content
FAS Goran
SeriouS

Fiat Marea 1.9 JTD Pitanja

Recommended Posts

Kupio cale pre 3 nedelje (nisam mogao sa njim da idem da ga pogledam uzeo je po svom misljenju inace veruje prodavcima bas sve sto nikako ne bi trebalo...) Fiat Mareu 1.9 JTD HLX St. Moritz. Tek sam pre nekoliko dana bio u mogucnosti da je vidim pa se plasim da mu nisu uvalili neki krs. Marea je ovako u solidnom stanju, 2001 godiste, ima sve od opreme ali me nesto buni posto se ne razumem bas nesto extra u aute.

Prvo pitanje, kada okrece volan, cuje se kako nesto, kako da nazovem, kao da se mesto trlja o nesto. Nije krcanje, ne skripi, nego kao da se nesto trlja o nesto drugo. Da li je to normalno? I sta ni mogao da bude problem?

Drugo pitanje ima podizace sedista na struju, ali radi samo desni podizac, gde mogu sa nabavim i da li mogu da nabavim taj motoric?

Trece pitanje, kad mu nabijem gas na 5-6-7 hiljada obrtaja, zadimi nazad (nisam imao nikad dizela) i ostavi crn trag na asvaltu. Da li je to normalno? Ovako lepo ide lepo vice i sve je u redu, ali ajd da pitam, ipak znate vise od mene. :D

Cetvrto, onaj osigurac na vratima sto drzi vrata da se ne zatvore kad su otvorena je uvucen u vrata i ne moze da se izvuce, sta bi tu moglo da se uradi? Da li je neko imao problema? Jako mi smeta jer se vrata sama zatvaraju...

Peto, ima daljinsko vlasnik je rekao da je imao i alarm al je u prekidu, kad ga otkljucam ne pale se zmigavci (da li je to uopste i nuzno?) jer sam gledao da ljudi kad otkljucavaju mareu zatrepere im tri puta zmigavci? Originalan je kljuc i fabricko je sve nije naknadno dodavano?

Sesto pitanje, rekao je vlasnik da mu je slaba baterija u kljucu (drugi ne reaguje uopste) gde mogu naci te baterije i koja je cena? Moze on da se otklucava na bravu al mi malo mrsko kad vadim nesto iz gepeka da se setam tamo ovamo da ga zakljucavam i otkljucavam... Ono ovaj kljuc radi al kao slabija mu baterija pa da iznegaval da ga otkljucavam na daljinski...

Ako jos nesto nadjem da mu nije u redu pitacu. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dobro dosao na forum. Ima deo tehnicka pitanja bravo, brava, marea. Nije nuzno ovakvo trpanje pitanja u jednoj tebi. Koristi opciju Search u buduce ;)

1.nesto oko serva bih rekao da je.

2.vidi da nije instalacija u prekidu ili neki osigurac.

3. Gde ga brate ti teras u 5-6-7.000 kad je dizel? Normalno je da izbaci crni dim. Nadji temu zatvaranje EGR ventila i odradi mu to.

4. Ti pitas za granicnik. Vidi na neki otpad da nadjes drugi polovan ispravan pa zameni.

5. Moze a i ne mora da se pale.

6. Bilo koja radnja malo jaca koja prodaje bsterije ces naci tu bateriju. Ili neka elektro radnja sa raznim dzidzabidzama oko struje.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Odavno sam na forumu i pratim ali nisam bio aktivan toliko. :) Ma ne teram ga na toliko nego je bio u mestu pa sam mu nabio gas da vidim kako radi. Trazio sam ali ne mogu da nadjem preko telefona sam i izbacuje mi neke nebitne teme koje nisu vezane za pojam koji sam trazio (ne mogu preko kompa nemam net) pa reko da napravim ovde. Izvinjavam se ako moderatori smatraju da treba neka je sklone ili obrisu nije problem. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Za laksu proveru mozes i preko googla da trazis. Npr "zatvaranje EGR ventila FLCS" bitno je da stavis flcs i izbacice ti odmah medju prvim postovima odgovor ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Danas sam bas zagledao kako radi volan i sledece sam uvideo:

Kada motam u mestu oseca se kao da “drhti“ malo volan, i cuje se zvuk kao da nesto zakacinje u nesto pa se vuce, prosto rece o, dal nije do nivoa ulja ili da li je to mozda zato sto ne valja ulje? Ili je otisao servo... :(

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ili je otišla letva volana?  :thumbdown: 
Meni je teko "otišla" servo pumpa - promenio sam ulje, sipao novo i sve je ok, već dve godine ili oko 30000 km.

 

Dakle, za početak probaj da promeniš ulje u servo pumpi. ;) Možda je ulje koje se nalazi u pumpi izgubilo svoja svojstva i možda zato pumpa "zakucava".

 

Nemoj da teraš u visoke obrtaje, bar u leru. Izvezi je negde na otvoren put (recimo, auto-put) i 20-30 km do 4000 obrtaja u 5. stepenu će joj prijati.  

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objasnili su ti i kako da pretražuješ, tako da se samo nadoveži sa svojim tehničkim pitanjima u svakoj od postojećih tema. :thumbup:

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.

 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...