Jump to content
FAS Goran
joshibeast

Iz kog puta ste položili vožnju? (dogodovštine sa polaganja)

Recommended Posts

Jedna opuštena tema za razbibrigu :)

Ja sam testove prošao odmah ali me je pandur oborio prvi put na vožnji.

Razlog: Nisam mu se svideo jer sam imao jareću bradicu.

Stvarno sam korektno odvozio, bez greške. Terao me da radim desno polukružno iz cuga i to sam odradio ali nije bilo šanse da me pusti.
Bahat bio lik do koske.

Položio sam iz druge.
Kada sam došao po papire za dozvolu, pokazali su mi u auto školi ček listu sa prvog polaganja.

Lik je bio toliko bahat i bezobrazan da mi je apsolutno svaku stavku koja se ocenjuje ocenio negativno.

Tada (2005/06) sam bio dosta naivniji.

Sada bih ga verovatno za taj postupak terao na sud.

Share this post


Link to post
Share on other sites

'96

1/1 nemam dogodovština osim što je instuktor par puta hteo da me izbaci iz auta jer ne držim ruke u položaju 13:50 i što vozim prebrzo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja sam imao još jednu situaciju.

Pred kraj časova, 30 i neki idem na poligon.

Ulazim i vidim svetla iza sebe i čujem sirene.

Panduri u kontroli auto škola.

Presekoh se jbt.

Terali nas na vanredni tehnički. Jako neprijatni.

Prošli tehnički okej, sve radi, uključujem se na Zrenjaninac kad ponovo, posle 500 metara sirene i rotacija.

Opet isti. Sada kontrolišu dnevnik instruktora, navodno zaboravili.

Ja se ponovo presečem.

Share this post


Link to post
Share on other sites

'89

 

Testove iz druge. Mislio sam da nema potrebe da učim, pa sam za jedan poen imao negativnih više od dozvoljenog. Shebala me tehnička pitanja. Pročitao knjigu jednom i sledeći put bez problema prošao.

 

Vožnju iz prve  :guitar:  :smoke:

Malo je falilo da ne položim iz dva razloga:

 

1. Zaboravio kući papirić za polaganje, pa sam jedva uspeo da stignem. Poligon na Banjici, a papirić u bloku 61  :D

2. Zamalo da otfikarim prste panduru sa zadnjeg sedišta. Polagao sam na Jugu, on krenuo da izlazi, uhvatio se za B stub, a ja zalupio vrata  :D Stotinke i milimetri su odlučivali  :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja testove iz prve, voznju iz treceg...

Prvi put, bez greske vozio, kad sam skretao u auto skolu, zgazim neki kamen, pandur kaze ivicnjak, i obori me.

Drugi put, na pola voznje, nisam propustio auto koji je dolazio sa desne strane, a bio je 150m od mene daleko, kaze gotovo... Pa sam ga onda spicio do auto skole, bez postovanja propisa...:D

Oba puta je bio vasar u Topoli, 21.9. i 31.10., i navodili me po centru grada...

Posto sam vec imao PSP polozen ranije, imao sam samo 20 casova obuke, od tih 20, iskoristio sam 12 casova, koji su bili kraci nego sto treba.

Polagao sam na Yugu :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Testovi i voznja za "b" decemar 2002. Iz prve oba bez dogodovstina

Voznja za "c" februar 2003. iz prve-prvo su me oborili, pitali sta mislim zasto, ja rekao a oni rekli da napustim vozilo. Posle 3min me pozvali i rekli da sam prosao jer sam svestan gresaka koje su male i tako kako sam vozio se inace vozi svakog dana.

Od tad 1 veci udes (platio kaznu) i jos sam imao mozda 2-3 kazne, i to je to sto se tice mene :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Testove iz prve, maximalnih 90 bodova ako se dobro secam broja bodova, posto sam polagao za C i uz tu kategoriju dobio i B. Tad je 2005. bila neka doplata od 5.000 dinara za C kategoriju i onda iskoristio.
 

Voznju isto iz prve, obucavao se na Zastavi Zeta bez serva i ostalih pomagala pa kad sam posle nje presao u Golfa dvojku volan mi je bio lagan kao servo. :D

Priznajem, u pocetku mi nije bilo lako da naviknem posle kamiona na automobili jer sam hvatao pozamasni luk prilikom skretanja. :D

 

I evo. za 10 godina vozackog iskustva nemam nijednu kaznu (da kucnem u wood) i zaustavljen sam toliko puta da mogu na prstima da prebrojim. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

1994-te, na jugu.

Testove iz druge, zato što sam se raspravljao sa pandurom oko pitanja gde sme da se vozi pijana osoba. Ja sam odgovorio na suvozačkom mestu, a trebalo je da napišem pozadi. I onda sam pitao šta da radim ako krene da me davi od pozadi :D Reko bolje da sedi pored mene, pa mogu da ga tresnem nečim. Naravno podigao sam pritisak panduru i pao sam.

Vožnju iz trećeg puta, na glupe fore, nisam spustio ručnu kada sam krenuo, i ne gledam dovoljno izrazito u retrovizore.

E pravu školu vožnje sam prošao u Rusiji u Sankt Peterburgu, od 1995.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Položio iz prve i testove i vožnju 1989-te.  Jugo 45 , Relacija Blok 70A - O.Brigada - poligon prekoputa današnjeg Delta City-ja. Imao sam tremu na vožnji ali sam dobro odradio sve. Jednostavno - bio mi dan. 

 

Ostala je upamćena neka devojka koja je polagala taj dan, kojoj je to bio 13-ti put da polaže vožnju. 

Sećam se da je polagala na novom crvenom Y55, da je poligon odradila dobro i da kad su se vratili sa vožnje da su pandur i instruktor 5 minuta sedeli u kolima, bledi kao krpe. Čuo sam da ju je neko pitao "kako je bilo?" i da je rekla "super sam vozila, samo sam malo prošla na crveno..."

 

Uglavnom, priča instruktor kolegi kad je izašao iz auta: vozila je kroz  J.Gagarina iz pravca 44-tog bloka. Policajac joj je na raskrsnici kod poligona rekao "idemo levo". Ona je videla zeleno za pravo (a bilo crveno za levo) , prestrojila se, i umesto da stane na svoje crveno smotala je levo preko tramvajskih šina i preko 3 trake sa sve vozilima iz suprotnog smera. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ima još situacija.

Ja sam polagao na Yugu 1.3

Znao je bogami lepo da se zavrti :)

Jedan moj komšija je polagao testove preko 10 puta. Klasičan kulov je bio lik.

Da je moje dete, ne da mu ne bih plaćao nego bi i po prknu dobio.

Ja sam polagao u Kotežu. Tu je poligon AŠ Atovi. Nekada bila jaka škola sa tri lokacije ali je ugašena jer nisu mogli novi Zakon da ispoštuju.

Instruktor mi je bio baš dobar lik koji voli i zna svoj posao. Miodrag, nadam se da i dalje radi.

Čak je napisao i knjigu-priručnik "tehnika vožnje" gde je sve opisano postupno, od paljenja auta, optimalnog šaltanja, prestrojavanja, davanja migavaca.

Mnogo dobra stvar za nas štrebere :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

'87 u Somboru testove iz prve . Vožnja tekla svojim tokom do momenta kad ispred raskrsnice kad je bilo zelenno jedna baba nije odlučila da odjednom skrene levo bez ikakvog znaka . Instruktor nije ni reagovao ali zato sam ja nalegao na kočnicu kao sivonja . Baba prođe , ja gas polako i kad sam već bio ispod semafora vidim da se prebacilo na crveno ! Dobio pohvale za babu al pao ! :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Testove iz prve i bez problema. Na voznju dosao opusteno, kao vec iskusan vozač :-). Pandur krenuo sa logikom jedan prodje jedan pada. Bilo nas 7-8 na polaganju. I ja opusteno krenuo, sve ide super i na raskrsnici propustim kako ide, i krenem. Pandur kaze vozite nazad??? Mislim to je to, polozeno. Stali mi na start, instruktor meni da izadjem i vidim da se unutra raspravljaju. Na kraju kaze niste prosli jer na raskrsnici niste propustili crvenog kadeta. Ja kazem da se zena tek ukljucivala sa parking mesta i da je bila udaljena dobrih 80 metara. Pandur kaze da nisam dobro procenio a ja pitam koja je udaljenost po propisima. Kaze to je stvar procene i zavisi od brzine i same raskrsnice. Rekoh pa zato sam i procenio da mogu da krenem!!! Nije hteo ni da cuje... Malo sam bio ostriji i bio neugodan. Sledeci put mislim da nije ni gledao sta radim, prosao sam nakon 5 minuta voznje:-)

Share this post


Link to post
Share on other sites

2000 god. testove polozio iz prve bez greske procitao knjigu dva puta i polozio.Voznja iz drugog puta.Poligon kod najlon pijace prosao poligonske vezbe zatim voznja po gradu sve ok,i kad sam trebao da se vratim nazad na poligon ja propicim raskrsnicu a bio je obrnuti trougao.Ja sam bio siguran da sam na putu prvenstva prolaza tako mi bilo logicno. :laughing: Posle iz drugog puta rutinski.

PS nedavno kad sam prolazio tuda promenjen je znak sada jeste prvenstvo prolaza.Logicno :laughing:

Share this post


Link to post
Share on other sites

'93 polagao prvo PSP da bih mogao da izađem na ispit sa 20 izvozanih časova, bila hiperinflacija. Testove iz druge, vožnju iz prve.

Kad sam ja polagao ribi koja je polagala pre mene je izletela kolona svatova od nekih 50-ak kola na raskrsnici, naravno morala je sve da ih propusti i naravno da je pala.

Kad mi je sestra polagala 1997. instruktor dovozi kola na polaganje, kako je stao otkači se zadnji lonac na Jugiću. Bolelo ih uvo da popravljaju, pandur pita da li je auto spreman za test, svi sležu ramenima, ja sam se lično zavukao ispod, našli neko parče žice i vezali samo da ne otpadne. I devojka na takvom autu koji se gušio je položila.

Imam drugara koji je polagao vožnju preko 10 puta iako zna da vozi jer je bolovao od qrzobolje. Jedanput došao svojim kolima na polaganje, izađe iz kola i dođe do kola za polaganje,pandur mu samo kaže pali ste pre nego što ste i počeli. Neki sledeći put razvukao na poligonu na Banjici do treće, raspalio 60, sledeći put se potpisao, šta reći.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kod mene i nije bilo nekih dogodovština.

Vožnju i testove sam iz prve položio. Jedino je bilo zanimljivo što sam bio ukupno 2-3 časa na poligonu jer čim je instruktor video da znam da vozim krenuli smo u nabavke :D

 

A na polaganju mi prvo izleti kuče, pa lopta i na kraju baba :) Sva 3 puta sam ja ukočio bez pomoći instruktora.
Kaže policajac: "Vi baš nemate sreće".

Ja rekao: "Ne, oni baš imaju sreće što ih nisam zgazio" :D I krenu svi da se smeju i kažu da sam položio.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja sam poceo polaganje 2012. godine. Septembar mesec, otisao otac u prvu auto skolu sa punticima i upisao me. Ova budalesina posle 7dana da izadjem na testove ja sta cu sedi uci nije bilo mnogo padnem jer pandur kaze napisao sam 4 a ja napisao 7 na znakove i padnem za bod. Posle padne sneg, menjao se zakon, ja izadjem na testove nove.2306 pitanja, polozim ja to, izadjem na voznju na semoforu kad se krene za Pantelej dole jednosmerna instruktor drzao kvacilo, kaze mora padnes trebau mi pare zatvaram auto skolu. instruktor zatvori auto skolu jer treba da imas kancelariju, ucionicu, za svaku kategoriju bar po jedno vozilo i cvrc.

 

Ubaci me negde, ja odem na polaganje mojim Punticem. Bilo hladno Decembar mesec ja se upicanio, zakljucavam kola u tom trenutku prolaze policajci i nista konstatuju me kao i svakog drugog vozaca. Car je bila ta kad sam seo u auto a pandur me gleda i ne moze da veruje sta se upravo zbiva, ja se nasmejem slegnem ramenima, krenem on kaze zgazili ste zamisljenu liniju napustite vozilo i ja naravno izasao. Treci put odem u auto skolu trecu po redu, polozim glat, ljudi odusevljeni mojom voznjom i naravno na polaganje nisam otisao kolima.

Pao mi se Zvezdan najgori policajac sto se tice polaganja on ako odluci mozes 2 babe da zgazis ti si prosao a mozes da malo kasnije ukljucis migavac ili "kasnije" promenis brzinu odma pise ne ekonomicnu voznju i tako. Polozio sam Aprila 2014 uz sve to cekanje, zatvaranje otvaranje, menjanje zakona i od tad do dana danasnjeg nekih 80k sam napravio svojim Puntom a vise vozim tudja kola :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Polozio prvi put sa 100%, dobio posebnu diplomu auto skole za uspeh  :laughing: Sa polaganja nema nekih dogodovstina, ali za vreme casova je bilo prilicno, najvise se zasnivalo na psovanju drugih ucesnika u saobracaju od strane intruktora :laughing: I stalnog ponavljanja, daj gas, daj gas, ne na leru, ne na leru, stisni gas da bruji motor... Na semaforima smo vecito najbrze startovali i onda jurim do ogranicenja a onda me ovi prestignu :D:turned:  Polagao sam 2007, naravno na Yugu :harhar:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...