Jump to content
FAS Goran
neshaoct

Aston Martin se vraća u Formulu 1?

Recommended Posts

f1%20force.jpg

 
Aston Martin, navodno, pregovara sa timom Force India i nakon više od pola veka ponovo bi mogao u najbrži cirkus. ''Aston Martin Racing'' bi trebalo da se zove najmlađi član najbržeg karavana na svetu. Ako primopredaja prođe kako treba, mehaničari će razvijati motor na bazi postojećih iz Astona i kompanije Mercedes, koja ima 5 odsto udela u akcijama. Kako prenosi portal Autosport.com, bolidi će biti u plavo-zlatnoj boji, odnosno u bojama sponzora, kompanije Johnnie Walker, koja proizvodi viski. ''Nastavljamo sa pregovorima sa trenutnim i budućim partnerima koji vide komercijalnu vrednost za 2016. pa nadalje. Na vreme ćemo objaviti sve detalje'', poručeno je iz Force India. Ako Aston Martin uspe da se pogodi, utakmica sa Ferrarijem i McLarenom se nastavlja i u punoj brzini. Force India je prisutan u Formuli 1 od 2008. i do sada nije ostvario značajniji uspeh. U saradnji sa takmičarskom tradicijom, koju Britanci imaju, stvari bi se mogle promeniti.
 
preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

to su gluposti,jer je to navodno,sto novi aston martin DB10 koristi mercedesov motor,a Force India,vec koristi Mercedesov motor,pa kao onda da se tim sledece godine zove Aston Martin F1 tim,nema sanse,to je neko lupio.Ipak je Force India jak tim i vlasnik ce tesko da tako nesto

Share this post


Link to post
Share on other sites

Aston Martin u januaru odlučuje o ulasku u F1

 

133421-aston%20v%201.jpg

 
Čelnici Aston Martina odložili su odluku oko svog učestvovanja u Formuli 1. Da li će ući u elitno automobilsko takmičenje saznaćemo u januaru.
Prvo su im propali pregovori s Red Bull-om, zatim su se okrenuli Williams-u, a sada izgleda da su najbliži saradnji sa Force Indij-om. Šef tima Vijay Mallya istakao je da bi saradnja s premium automobilskim proizvođačem bila odlična i da bi mogli napasti najbolje, Mercedes i Ferrari.
 

fi%2011.jpg

 
Uprkos dugim pregovorima Aston Martin i Force India su još daleko od dogovora, pa će biti potrebno još nekoliko sastanaka da bi priča bila uspešno okončana.
 
preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ništa od ulaska Aston Martina u Formulu 1

 

aston%20v%203333.jpg

 
Glavni izvršni direktor Aston Martina je potvrdio da britanski proizvođač automobila nema nameru da uđe u Formulu 1 sledeće godine. Priče su se prvi put pojavile pre nešto manje od dva meseca, a u pitanju je bilo sklapanje sporazuma sa Force Indijom koji bi timu Vijaya Mallyje podario novo ime i novi vizuelni identitet. Naravno, stvarni input britanske kompanije bi bio samo onaj finansijski, a nikako ne na drugim poljima. Međutim, izvor blizak Aston Martinu je za Sky News prošle nedelje rekao da od toga neće biti ništa, bar u 2016. Glavni izvršni direktor kompanije je za francuske medije potvrdio te reči. ''Nemamo sredstva za ulaganje u Formulu 1. Jedini interes u motorsportu za brend poput našeg je pokazivanje kvaliteta naše tehnologije u drumskim automobilima, ali ne vidim kako učestvovanje na velikim nagradama može pružiti nekakvu vrednost'', rekao je Andy Palmer.
 
preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Aston Martin razmišlja o F1

 

167359-rikardo.jpg

 

Iz Aston Martin kompanije kažu da bi mogli biti zainteresovani da podrže buduće programe Formule 1, ali samo ako pravila za 2021. godinu i budućnost odgovaraju njihovim interesima. Naime, izvršni direktor Aston Martin kompanije Endi Palmer, koji je prisustvovao sastanku FIA, izjavio je da kompanija može da se uključi u tu priču, samo ako im se to bude isplatilo. Aston Martin je trenutno sponzor Red Bull takmičenja i radi sa Ejdrijanom Nivijem na projektu Valkyrie koji će imati motor razvijen u Cosworth-u. Palmer je izjavio da se uvek postavlja pitanje da li da se takmiče kao tim, a s obzirom na to da je njihov glavni konkurent Ferrari, to nije neracionalno. Međutim, kako je on rekao, za kompaniju koja je tek počela da ostvaruje profit, oni nemaju 350-400 miliona dolara godišnje koje bi morali da troše u Formuli 1. Ako, i samo ako, budu mogli da ostvaruju profit i pritom razvijaju novi motor, imaju dobar razlog da proučavaju program Formule 1. Međutim, trenutno postoji puno opcija i iako zasad deluje obećavajuće, prerano je da se priča o konačnoj odluci, po njegovim rečima.

 

Što se saradnje sa Cosworth-om tiče, Palmer je izjavio da je zadovoljan i da postoji još mogućnosti za saradnju na nekim budućim projektima. On se nada da će, ukoliko budu odlučili da uđu u Formulu 1, Aston Martin pružati i tehničku podršku i raditi na svom motoru. Aston Martin namerava da zadrži dozu autentičnosti umesto da bude samo sponzor, a ta autentičnost može biti proizvod njihove saradnje sa Ejdrijanom preko projekta Valkyrie. On je takođe rekao da se nada da će sve biti jasnije u septembru, kada će moći da donesu pravu odluku.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Od 2018. Red Bul je Aston Martin Red Bul

 

red%20bul%20aston.jpg

 

Od sledeće godine, Astron Martin biće partner ''Red Bul rejsinga''. Tehničko partnerstvo podrazumeva i to da će u centru Red Bul rejsinga krajem godine biti otvoren Centar za ''napredna dostignuća'' što će omogućiti novim partnerima bolju saradnju na razvoju automobila za narednu sezonu. Očekuje se da u Centru bude zaposleno 110 ljudi, što će uključivati i predstavnike Aston Martina koji se bave dizajnom i tehničkim razvojem bolida. Predsednik i izvršni direktor Aston Martina, Endi Palmer najavio je da bi njegova kompanija mogla da se uključi i u proizvodnju F1 motora ukoliko se početna saradnja pokaže kao dobra. ''Sponzorsko ime je samo logičan nastavak saradnje sa Red Bul rejsingom. Uživamo u ''plodovima'' koje nam donosi brend koji je poznat na planeternom nivou. Zanima nas i saradnja na razvoju agregata, ali svakako nećemo ulaziti u neku ''rat'' proizvođača motora. Ako uslovi budu odgovarajući, zainteresovani smo i za saradnju na tom planu''. rekao je Palmer. ''Naše partnerstvo u inovacijama sa Aston Martinom je bilo pionirski poduhvat od prvog dana. Ta saradnja je produžena, a sada smo je ojačali i na novom planu i u 2018. ćemo se takmičiti kao Aston Martin Red Bul rejsing. Uz to, sa nama će raditi više od 100 ljudi iz Aston Martina i to će nam svakako pomoći da napredujemo'', rekao je direktor Red Bula Kristijan Horner. Saradnja Red Bula i Aston Martina počela je 2016. i na svet je donela prelepi Aston Martin Valkiri koji će ''premijeru'' imati 2018. pre nego što bude ponuđen zainteresovanim kupcima naredne godine.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Racing Point postaje Aston Martin?

 

Lens-Strol Racing Point.jpg

 

Kako prenosi Sport Klub, tim Racing Point-a navodno pregovara o tome da se udruži sa Aston Martinom, a to bi značilo i da bi ovaj čuveni brend mogao ponovo da bude deo Formule 1. Aston Martin je svoju ekipu u Formuli 1 imao samo u dve sezone. Bilo je to veoma davno, 1959. i 1960. godine, a u obe sezone britanski tim nije stigao do poena. 2009. godine su postojale neke naznake da bi Aston Martin opet mogao da ima svoju ekipu, no ni tada se to nije ostvarilo dok su sada izgledi prilično veliki.

 

Racing Point bi mogao naredne godine da se udruži sa Aston Martinom i takođe bi mogao da potpuno ribrendira svoje bolide koji bi nosili znak čuvenog britanskog proizvođača automobila. Vlasnik RP-a Lorens Strol namerava da širi biznis u Formuli 1 i u svojoj ekipi, a namerava i da kupi većinu akcija Aston Martina. Ta firma inače ima pad vrednosti na berzi od prošle godine, akcije su pale sa 20 na 6 evra i to želi da bogati Lorens Strol iskoristi. Strol, čiji sin Lens vozi za Racing Point, namerava da bolidi naredne godine nose ime Aston Martin i da budu zelene boje. Bolide bi i dalje pokretao Mercedesov agregat. Ovakva situacija bi mogla da bude problem za Red Bull koji ima dugoročnu saradnju sa Aston Martinom u Formuli 1. Dve kompanije rade i na hiperautomobilu koji treba da se koristi na trci 24 časa Le Mana gde inače Aston Martin godinama već učestvuje.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

F1: Vraća se Aston Martin

 

f1 logo.jpg

 

Kako prenosi Sport Klub, od sezone 2021, u šampionatu Formule 1 ponovo će se takmičiti Aston Martin tim. Aston Martin se u F1 vraća posle 61 godine tako što će dođi do ''ribrendiranja'' postojećeg Racing Point tima, a ceo posao preuzimanja vredan je milijardu dolara. Najveće zasluge za to idu Lorensu Strolu, doskorašnjem vlasniku Racing Point-a, koji će u Aston Martinu preuzeti ulogu izvršnog direktora.

 

''Istorija i brend koji Aston Martin ima zahtevaju takmičenje na najvišem nivou u motosportu'', rekao je Kanađanin. Trenutni vozači tima su Lens Strol, sin Lorensa, i veteran Serhio Peres, a da li će tako i ostati za sad nije poznato. Baza Aston Martina biće Silverston.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.

 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...