Jump to content
FAS Goran
Sign in to follow this  
neshaoct

F1: Eklston prodaje Formulu 1?

Recommended Posts

eklston.jpg

 
Kako prenosi Sport.blic, prvi čovek Formule 1 Berni Eklston najavio je da bi najbrži karavan na svetu trebalo da dobije nove vlasnike do kraja ove godine. Eklston je poručio da u ovom trenutku postoje tri ozbiljna kupca koji žele da kupe većinsko vlasništvo Formule 1. Kompanija CVC Kapital Partners ima najveći udeo u Formuli 1, od 35.5 odsto, Eklston poseduje 5.3 odsto akcija, a fond koji je namenjen njegovoj deci 8.5 odsto. Eklston je objavio da će veliki broj akcija biti slobodan za sve one koji žele da ih kupe vrlo brzo.
''Naši akcionari su u ovom momentu u takvoj poziciji da žele da se reše dela ili svih svojih deonica u najkraćem mogućem roku. Oni imaju takav plan. Postoji interesovanje i rekao bih da postoje tri ozbiljna kupca i bio bih iznenađen ukoliko prodaja ne bi bila obavljena uskoro. Najverovatnije do kraja ove godine'', naglasio je Eklston. Među mogućim kupcima su i vlasnici NFL tima Majami Dolfinsa. Prošle godine se najbogatiji čovek na svetu Džon Maloun takođe pominjao kao potencijalni kupac.
 
preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Američka kompanija postala vlasnik Formule 1

 

f1%20ekleston.jpg

 

Kako prenosi Beta, američka kompanija ''Liberti medija'' kupila je Formulu 1 za osam milijardi dolara. ''Liberti'' je kupila Formulu 1 od kompanije ''CVC Partners'', koja je vodila taj sport od 2005. godine. Ovim preuzimanjem izvršni direktor Berni Eklston, koji ima 5.3 odsto deonica Formule 1, dobiće više od 356 miliona evra. Vlasnik kompanije je milijarder Džon Meloun, koji će prvo morati da plati dug ''najbržeg cirkusa na svetu'' koji iznosi 4.1 milijardu dolara.

''Ovo je jedan od najvećih ugovora u istoriji sporta i jedan od najvažniji momenata u Formuli 1. Pod vođstvom Eklstona takmičenje je u poslednjoj deceniji naraslo do globalne popularnosti. Sadašnji vlasnik će nastaviti tim putem, i obezbediti još više navijača, posebno u SAD'', rekao je za BBC sportski novinar Den Roan. Eklston će još tri godine ostati prvi čovek Formule 1 u prelaznom periodu. Dogovor se sastoji iz dva dela. Prva tranša odnosi se na nabavku 18.7 odsto udela Formule 1, a ostatak od 81.3 odsto ''Liberti medija'' će steći uz odobrenje nekih regulatora, kao i Međunarodne automobilske federacije (FIA).

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Eklston: Ne bih se vratio u F1

 

Image result for bernie ecclestone

 

Berni Eklston rekao je da ne postoji nikakva šansa da se u bilo kom kapacitetu vrati u svet Formule 1. 86-godišnjak je otišao sa čela šampionata nakon što je ''najbrži karavan na svetu'' kupio Liberti Medija.
''Ja sam izbačen, došao je neko drugi ko će sigurno uraditi bolji posao od mene. Iskreno, bio sam šokiran kada su me zamolili da odem, mislio sam da je plan da bude tranzicija, da ostanem još tri godine, ali sada sam se oporavio. Ne, nema šanse da se vratim u F1'', jasan je Eklston gostujući na BBC-ju. Sledeća trka F1 šampionata održaće se u Austriji, a sa nestrpljenjem čekamo šta će se sledeće dogoditi na relaciji Hamilton-Fetel.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Goodwood Festival of Speed skulptura posvećena Berniju Eklstounu

 

goodwood%2033.jpg

 

Ovogodišnja skulptura koja zauzima centralno mesto na Gudvud festivalu brzine je podignuta u čast Bernija Eklstouna, bivšeg šefa Formule 1. Tradicionalno posvećena proizvođačima automobila (prošle godine je to bio BMW, prethodno Porsche, Jaguar, Ferrari…), ovoga puta nosi naziv ''Pet doba Eklstouna'', evocirajući na vremena kada je Berni bio vozač, menadžer, vlasnik tima, impresario i legenda sporta.

 

goodwood%203.jpg

 

Svaki element je urađen sa različitim automobilom u centru zbivanja, sa pet krakova iz belog kruga. Eklstoun je prošle godine istupio sa pozicije čoveka broj 1 u ''najbržem cirkusu na svetu'', a vođstvo je preuzeo novi vlasnik, Liberty Media.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Timovi ne žele akcije Formule 1

 

164460-fetel.jpg

 

Kako prenosi Sport klub, vlasnici Formule 1 - kompanija ''Liberti medija'' objavili su da su timovi učesnici šampionata odbili priliku da kupe njegove akcije. ''Liberti'' je kompletirala preuzimanje Formule 1 u januaru, a tada je ekipama dato šest meseci da odluče da li će kupiti akcije koje su odvojene za njih, a krajnji rok je sada istekao. Portparol vlasnika potvrdio je za motorsport.com da nijedan od sadašnjih timova Formule 1 nije prihvatio tu ponudu. Međutim, iz ''Libertija'' su naveli da postoji mogućnost da će timovima u budućnosti dati još neku priliku da investiraju u Formulu 1. U saopštenju se navodi da je timovima ponuđeno oko 19 miliona akcija V kategorije po ceni od 21.26 dolara. Činjenica da su timovi odlučili da ne kupe akcije u finansijskim krugovima bi mogla da se protumači kao loša vest, ali je prvi čovek Formule 1 Čejs Keri naglasio da ''Liberti medija“='' ima odlične odnose sa učesnicima šampionata.

 

''Aktivno sarađujemo sa svim timovima da bismo oblikovali zajedničku viziju sporta koja će doprineti pravim vrednostima za sve vlasnike akcija. Iako je rok za ovu priliku prošao, zadovoljni smo saradnjom sa svim timovima. Potrebno je vreme, ali cenimo njihovo prihvatanje naših incijativa koje bi dugoročno trebalo da budu od izuzetne koristi za sport'', istakao je Keri. Ovogodišnji šampionat Formule 1 nastavlja se predstojećeg vikenda Velikom nagradom Mađarske.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...