Jump to content
FAS Goran
neshaoct

Range Rover Evoque

Recommended Posts

Range Rover Evoque P300 HST

 

range rover p300 03.jpg

 

Jaguar Land Rover je pripremio specijalni Range Rover Evoque P300 HST, a čiji izgled je inspirisan modelom Range Rover Sport. Range Rover Evoque P300 HST je dostupan samo sa 2.0 Ingenium benzinskim motorom sa 296KS, pri čemu je kao baza poslužila verzija Evoque R-Dynamic S.

 

range rover p300 02.jpg

 

Za ovaj model su između ostalog predviđeni crni elementi na eksterijeru (otvori za vazduh, retrovizori, oznake...), komplet 20-inčnih alu točkova u gloss black izdanju, crvena kočiona klešta, panoramski krov, zatamnjena stakla, LED prednja svetla, Suedecloth volan, kožna sedišta, pargovi sa natpisom Range Rover, el. otvaranje vrata prtljažnika, 12.3-inčna digitalna instrument tabla, Pivi infotainment sistem, Meridian Sound sistem...

 

range rover p300 01.jpg

 

Cena za Range Rover Evoque P300 HST u Velikoj Britaniji iznosi 50.440 funti (58.580 evra).

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Produženi Range Rover Evoque L

 

215396-rr evoque03.jpg

 

Još jedan produženi model za kinesko tržište je i ovaj Range Rover Evoque L.

Range Rover Evoque L je dugačak 4.531 mm, širok 1.904 mm, visok 1.650 mm, dok je međuosovinsko rastojanje produženo na 2.841 mm (+160 mm).

 

215397-rr evoque 02.jpg

 

Automobil ima produžen krov i duža zadnja vrata, a više mesta za putnike pozadi se podrazumeva (sada 1.015 mm za noge zadnjih putnika).

 

215398-rr evoque 01.jpg

 

U ponudi je samo jedan motor, i to 2.0 mild hybrid benzinac sa 250KS i 365 Nm. Tu su i 9-stepeni automatski menjač i pogon na sva četiri točka. Prodaja u Kini je počela ove nedelje, po ceni od 390.000 juana (50.375 evra).

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

whatcar.jpg WhatCar?: 2021. Range Rover Evoque

 

Land Rover i Range Rover imaju odličnu reputaciju kao off-road vozila, ali realnost je da će se najveći broj njihovih današnjih vlasnika zaglaviti u gradskoj gužvi, a ne u blatu. Zato plug-In hibrid P300e Evoque savršeno ima smisla:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

vrelegume.jpg Vrele Gume: Range Rover Evoque

 

Do Jadrana i nazad, sve zarad više utisaka i objektivnosti:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Range Rover Evoque restajling

 

235344-range rover evoque 01.jpg

 

Kompanija JLR je odradila niz izmena na drugoj generaciji Range Rovera Evoque.

 

235346-range rover evoque 02.jpg

 

Iako su izmenjeni i neki detalji eksterijera, najveće promene su se ipak dogodile u unutrašnjosti, a tehnologija i materijali su neke od očiglednijih unapređenja.

 

235345-range rover evoque 03.jpg

 

Centralni deo osveženog enterijera zauzima novi ekran osetljiv na dodir od 11.4 inča za info-zabavu koji sadrži operativni sistem Pivi Pro, zajedno sa Amazon Alexa prepoznavanjem glasa. Za razliku od dosadašnje verzije, svim funkcijama automobila sada se upravlja preko ovog jednog ekrana, sa uklonjenim sekundarnim ekranom i kontrolama klime kako bi se stvorio minimalistički izgled.

 

235349-range rover evoque 04.jpg

 

Kompanija takođe uložila napore da poboljša kvalitet korišćenih materijala do istog standarda kao i kod većih rođaka, kao i da poveća svoje zelene akreditive. Kao rezultat toga, Range Rover nastavlja da podstiče kupce da razmotre njegove kožne alternative koje je dizajnirala danska tekstilna kompanija Kvadrat, iako je tradicionalna koža još uvek dostupna za sada.

 

235347-range rover evoque 05.jpg

 

Spolja su najuočljivije promene nova prednja maska i tanja prednja i zadnja svetla. Ovaj blagi redizajn prednjeg dela je prvenstveno deo Range Roverovog novog reduktivnog pristupa stajlingu, a namenjen je da dovede Evoque u liniju sa ostatkom asortimana. Međutim, ove promene nisu čisto kozmetičke, jer novi farovi imaju poboljšane Pixel LED diode. Nov je i dizajn alu točkova od 21 inča, a tu je i šira paleta boja (uključujući nove boje ''Arroios Grey'', ''Tribeca Blue'' i ''Corinthian Bronze'').

 

235348-range rover evoque 06.jpg

 

Evoque u gami ima dizel motore D165 i D200, zajedno sa benzincima P200 i P250, a svi osim osnovnog D165 S sa manuelnim menjačem dolaze sa pogonom na sva četiri točka i blagim hibridnim pogonom kao standardom. Nivoi opreme ostaju isti kao i ranije, sa izuzetkom što je naziv ''R-Dynamic'' pojednostavljen u ''Dynamic''. P300e plug-in hybrid takođe ostaje u prodaji, ali jedino unapređenje koje je ova verzija dobila je malo prilagođavanje hemije baterije. Rezultat je minimalno povećanje njegovog električnog dometa, na 62 km. Cene su više nego ranije, a na britanskom tržištu Evoque sada startuje od 40.080 funti (46.620 evra).

 

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...