Jump to content
FAS Goran
Sign in to follow this  
neshaoct

F1: Renault više neće snabdevati motorima druge ekipe

Recommended Posts

Ghosn potvrdio povlačenje Renaultovih motora

 

137526-f1%202015.jpg

 
Prvi čovek Renaulta, Carlos Ghosn, na salonu automobila u Frankfurtu napokon je i zvanično potvrdio da Renaultovi motori uskoro više neće biti dostupni u Formuli 1.
Ghosn je time stavio i zvanični pečat na glasine, koje su Formulom 1 kružile već neko vreme. Toro Rosso i Red Bull će Renaultove motore koristiti do isteka važećih ugovora - Red Bull bi isti mogao da raskine već krajem ove sezone. Nakon toga, Renault više neće dobavljati motore za druge ekipe. Ostaje, međutim, otvorena mogućnost ulaska, tj. povratka Renaulta u Formulu 1 u svojstvu fabričke ekipe. Ghosn je potvrdio da su pregovori o tome u toku, ali i da još uvek nisu donete konačne odluke. Po svemu sudeći, Renault će kupiti ekipu Lotusa i u Formulu 1 će se vratiti kao samostalna ekipa.
 
Ghosn nije propustio priliku da dodatno ilustruje okolnosti koje su doprinele, kako kaže, odluci da Renault prestane da se bavi poslom snabdevanja motora. ''Kada smo sa Red Bullom osvajali šampionate, tada nigde niste mogli čuti ''Renault'', već samo ''tim pobeđuje''. Kada je Formula 1 prešla sa dotadašnjih motora na nove pogonske sisteme (turbo), i kada su nastupila nova pravila u pogledu aerodinamike, postalo je jasno da će biti nešto teže zadržati isti pobednički tempo. Međutim, čim su nastupili problemi, glavnim krivcem je proglašen Renault. Znači, kada sve radi kako treba, za to nemate nikakvih zasluga, ali kada dođe do problema u timu, tada ste prvi i često jedini krivac. Obavestili smo sve nadležne u Formuli 1 da na nas ne treba više računati kao dobavljača motora'', rekao je Ghosn.
 
preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...