Jump to content
FAS Goran
frojd

Fiat Punto Classic 1.2 8v - čudan zvuk prilikom rikverca, povezan sa kvačilom

Recommended Posts

Zdravo, promenio sam set kvacila prije 1 godinu i prosao sam 9000 km. Primeto sam da kad pocnem da vozim u rikverc i kad auto treba da ide i na najmalji uspon, cuje se jedan neprijatan zvuk kratko dok odpustam kvacilo. Znaci taj zuk se cuje u onaj momenat kada je potrebana veca sila da bi se auto pridvizio na ugonicu ili da bi se popnuo na (nizak) trotoar.
Pozdrav

 

p.s.
Isto tako ima jos jednu situaciju. Kada e auto u ler ako pritisnem kvacilo i odma ga pustim cuje se samo jedan odsecan zvuk "tung". Ako pustim kvacilo lagano - nezno, zvuk je mnogo slab, pa cak i da ga nema. Majstor mi je rakai da je to normalno i da mnogo Punta imaju takvu karakteristiku ali nisam bas puno siguran u tome.

 

Punto Classic is 2010 godine, benzinac, 1200 kubika, 37 000 km.

Edited by neshaoct
dodao napomenu o autu

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pa veca verovatnoca ispadne da se desi na novom nego na starom. Nelogicno skroz ali tako je :D

Edited by MS PK

Share this post


Link to post
Share on other sites

Evo moj post od prosle godine. Pre zamene seta na satu je bilo 125.000 i novi set je izdrzao oko 14.000 km tako da je sve moguce sa setovima kvacila.

Prosle godine juna meseca sam ugradio neki MAPA set koj ni najgorem neprijatelju ne bih preporucio. Posto je cale menjao aja nisam bio tu neko mu ga preporucio kao dobar i da je u rangu Valeo seta iako je jeftiniji za 1.500 dinara i njega je ugradio. Ja sam bio ubedjen da je bio Valeo ali kad sam danas video kutiju u podrumu videh da je taj Mapa bio u pitanji.Presao do danasnjeg dana oko 14.000 km i problem je poceo da se javlja od pre 10 dana. U mestu kad se pritisne kvacilo poceo je da se stvara neki zvuk kao da nesto melje. Odmah sam posumnjao na potisni lezaj jer je kvacilo bilo mekano i lamela nije proklizavala. Skinuli menjac i imali smo sta da vidimo, korpa se ukopala a lamela i lezaj kao novi. Posto nigde nije bilo da se posebno kupi samo korpa ugradio sam Valeo set za 7.400 din. i ruka jos 3.000 sto me je izaslo 10.400. Kvacilo mekano kao i sa proslim MAPA setom ali bezite od tog seta da ne biste naj**ali kao ja.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ima onaj Mecarm set, cim se ugradi odmah nevalja,trza,cima..Majstori su mi pricali da su par puta najebali,ugrade,nevalja,skidaju pa stavljaju skuplji tj kvalitetniji set!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Stavio sam Valeo Classic set. Bio sam kod 2 mjastora rekli su mi  da je to lager u menjacu :( Zasad su mi rekli da vozim tako, jer je suvise rano da se menjac otvora....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pozdrav narode,

hteo bih da se nadovezem jednim pitanjem  u vezi menjaca a ako nije za ovu temu neka me moderator ispravi!

Naime od pre nekoliko dana kada krenem u rikverc napominjem samo u rikverc se cuje nesto kao cesanje iz menjaca !

Ako je neko imao slican problem neka podeli svoje iskustvo!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pozdrav svima.
Imam problem sa puntom klasik odnosno zastavom 10.
Naime poceo je da se cuje neki cudan zvuk u voznji onako tiho.Ne znam kako bih ga opisao osim kao zvuk helikoptera(kao da nesto pri okretanju konstantno udara o nesto).
Primetio sam i da kada drzim ruku na menjacu,osecam kao da kucka nesto,odnosno kao da nesto udara o nesto.
Promenili su mi set kvacila u medjuvremenu,i to greskom jer mi je skripalo kvacilo,a to je u stvari bio onaj klip ili cilindar.Medjutim i posle menjanjanja seta kvacila zvuk se i dalje cuje.
Mozda gresim ali mi se cini da u prvoj brzini toga nema,nego tek kada prebacim u drugu trecu itd...Isto kada auto stoji i dajem gas na leru,zvuka i kuckanja na menjacu nema,ali mi se cini da ga ima ako se auto krece pa ga prebacim na ler.

 

Da li iko mozda zna u cemu je problem?
Unapred hvala.

 

 

Edited by neshaoct
spojeno

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Aleksandar Janic

 

Koliko dugo je auto kod tebe, koliko je prešao?

Pitam jer, kao što možeš videti sada nakon spajanja tema, i ranije se dešavalo kod Punta Classic da ima tako zvukova iz menjača...i pominjano da ne treba otvarati menjač i sređivati jer su tada još bili sa malim brojem km...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...