Jump to content
FAS Goran
Dante Bg

Volvo S90 / V90

Recommended Posts

Kako je pre vremena otkriven dizajn Volvoa S90?

 

Krajem avgusta, automobilski mediji preneli su fotografije umanjenog modela buduće top limuzine S90 koje su se pojavile na jednom kineskom sajtu. U međuvremenu, otkriveno je i kako došlo do tog propusta kompanije. Ispostavilo se da je Volvo uoči premijere nove limuzine naručio 2.000 primeraka umanjenog modela S90 od kineskog proizvođača Norev. U međuvremenu, neko od zaposlenih ukrao je 20-ak autića i postavio fotografije na Internet, navodno, ne znajući da pravi model još uvek nije predstavljen javnosti. Volvo je reagovao i uspeo da pronađe i otkupi sve ukradene modele, osim dva kojima nije uspeo da uđe u trag.

 

Interesantno je da u kompaniji Volvo nisu razočarani zbog toga što je dizajn njihovog novog modela otkriven ranije nego što je planirano. Direktor zadužen za prodaju i marketing, Alan Vissner, izjavio je da srećen što je S90 na ovaj način "procurio" u medije. Ovakva izjava idu u prilog onima koji tvrde da proizvođači automobila svesno dopuštaju da navodne "špijunske" i razne nezvanične fotografije njihovih novih modela dospeju u javnost i pre zvanične premijere, kako bi se o tim automobilima što više pisalo. Nova top limuzina S90 trebalo bi da bude predstavljena do kraja godine, dok bi svetska sajamska premijera mogla da se dogodi na detroitskom salonu automobila u januaru 2016, s obzirom da je Volvo odlučio da nastupa samo na tri međunarodna sajma - u Detroitu, Ženevi i Šangaju.

 

izvor - b92.net

 

 

Edited by neshaoct
update

Share this post


Link to post
Share on other sites

Unutrašnjost Volvoa S90

 

138882-volvo%20s90.jpg

 
Nakon što smo u avgustu videli slike makete budućeg Volvoa S90 (naslednik sadašnjeg S80), sada se pojavila i fotografija nemaskirane unutrašnjosti ovog automobila. Kako je još ranije saopšteno, S90 će u januaru 2016. godine moći da vide posetioci NAIAS sajma automobila u Detroitu, s tim što će Volvo novi S90 na internetu predstaviti i pre toga (neki izvori kažu da će se to desiti ''ubrzo'').Takođe, S90 će kasnije dobiti i hibridnu varijantu.
 
preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ovo izgleda vanvremenski i originalno. Svaka im cast, odusevili su me kako dizajnom spolja tako i unutra.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Volvo S90 standardno sa sistemom za autonomnu vožnju


volvo%20s90%2044.jpg

 
Sistemi za autonomnu vožnju razvijaju se gotovo nezamislivom brzinom. Svakih nekoliko dana imamo vesti koje potvrđuju da je sve veći broj velikih kompanija uključen u razvoj, a pojedini automobili već danas nude mogućnosti poluautonomne vožnje. Već pre smo videli da Teslin Model S ima takvu sposobnost, ali sada su objavljene informacije i o tome da novi Volvo S90 serijski stiže sa sistemom za autonomnu vožnju.
Novi Volvo S90 stiže u salone za nekoliko meseci, a biće opremljen sa drugom generacijom sistema Pilot Assist. Ovaj sistem omogućava Volvou S90 autonomnu vožnju autoputem brzinama do 130 km/h. Doduše ovaj sistem biće dostupan serijski na vozilima koja se prodaju u SAD-u, mada verujemo da je spreman i za Evropu. Predsednik i CEO Volvo Car USA, Lex Kessemakers, je izjavio: ''Ugrađujući sistem za autonomnu vožnju standardno u S90, ostajemo fokusirani na obavezu za kreiranje autonomnih vozila koja je deo strategije Vision 2020.''
 
preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Snimljen Volvo S90 R-Design

 

volvo%20r%2090.jpg

 
Volvo S90 sedan zvaničnu promociju ima na sajmu automobila u Detroitu (prodaja počinje na proleće), dok se njegova karavanska varijanta V90 očekuje početkom marta na sajmu automobila u Ženevi (prodaja treba da startuje na leto). Kako bilo, S90 i V90 su predviđeni kao konkurencija nemačkoj premium ''trojci'', i to Audiju A6, BMW-u Serije 5 i Mercedesu E klase, a kako bi privukli kupce u Volvou pripremaju i opcioni R-Design paket. To nam potvrđuju i špijunske slike nemaskiranog test primerka S90 sa R-Design paketom. Kako se očekuje, S90 R-Design će između ostalog dobiti izmenjeni prednji branik sa većim otvorima za vazduh, prednji spojler, doterani zadnji branik, retrovizore u mat aluminijumskom izdanju, novi volan, sportskija sedišta, drugačiji dizajn alu točkova... Ko želi više, moraće da sačeka na sportsku Polestar verziju.
Podsećanja radi, S90 će se na početku nuditi sa paletom četvorocilindričnih motora sa rasponom od 190KS i 400 Nm (koliko ima bazni 2.0 litarski D4 turbo-dizelaš) pa do 407KS i 640 Nm (hibridna T8 verzija sa kombinacijom turbo benzinca i elektromotora). Između njih su se smestili D5 dizelaš sa 235KS i T6 benzinac koji raspolaže sa 320KS. Tu nije kraj jer se po nekim izvorima priprema i varijanta sa trocilindričnim motorom, ali kao deo hibridnog pogonskog sistema.
 
preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Volvo V90

 

volvo%20v90%203.jpg

 
Kao što je bilo i najavljeno, Volvo je u Stokholmu održao i zvaničnu premijeru novog karavana V90, ali je neko iznenađenje izostalo budući da su fabričke fotografije još prošle nedelje procurele u javnost. Kao i već predstavljeni Volvo S90 sedan (prikazan prošlog meseca na sajmu u Detroitu), i V90 je napravljen na SPA platformi, a pokretaće ga četvorocilindrični benzinski i dizel motori (D4 i D5 sa 190KS odnosno 235KS), kao i T5 i T6 benzinci sa 254KS i 320KS. Takođe, u ponudi će biti i T8 Twin Engine hybrid varijanta sa 407KS i 640 Nm (sa kombinacijom 2.0 litarskog benzinca, litijum-jonskih baterija od 9.2 kWh i elektromotora). V90 T8 Twin Engine ima pogon na sva četiri točka, od 0 do 100 km/h ubrzava za 5.2 sekunde, a po fabričkim podacima kombinovana potrošnja goriva mu iznosi 2.1 l/100 km. Po sadašnjim informacijama, Volvo V90 je dugačak oko 496 cm, što je za 15 cm duže od dosadašnjeg V70, od koga ima i za 13 cm duže međuosovinsko rastojanje. Ovde treba reći da zapremina prtljažnika sa oborenim zadnjim sedištima iznosi 1526 litara
 

144586-volvo%20v90%201.jpg

 
Uz novi izgled eksterijera (po uzoru na Volvo Coupe concept) i ekonomičnim motorima, S90 i V90 bi kupce trebalo da privuku i prostranijim enterijerom sa kvalitetnijim materijalima i bogatijom opremom, naprednim bezbednosnim sistemima (uključujući i sistem detekcije životnija), Pilot Assist semi-autonomous drive tehnologijom, kao i pomenutom plug-in hybrid verzijom koja će samo na elektropogon moći da pređe više od 45 km.
 

volvo%20v90%2001.jpg  144588-volvo%20v90%20111.jpg

 
Treba podsetiti i na nedavne informacije o mogućnosti da Volvo ponudi i sportske verzije V90 Polestar i S90 Polestar.
 

volvo%20v90%2033.jpg  volvo%20v90%20333.jpg

 
Neki mediji su naime pisali kažu da šanse da Polestar verzije S90 i V90 ugledaju proizvodnju zavise od procena da li bi takvi modeli privukli dovoljno potencijalnih kupaca kako bi se opravdale investicije.
 

volvo%20v90%203333.jpg  volvo%20v90%203333333.jpg

 
Britance posebno zanima Polestar verzija Volvoa V90, imajući u vidu nasleđe nekdašnjeg Volvoa 850 karavan u British Touring Car Championship-u. Takođe, Polestar će najverovatnije pojačati hibridnu T8 varijantu, budući da je interesovanje za hibridima u porastu. Sem sa više snage, S90 i V90 Polestar bi naravno dobili i aero body kit, nove točkove, modifikovano oslanjanje, jače kočnice, novi izduvni sistem i sportsku unutrašnjost.
 

volvo%20v90%2033333.jpg

 

volvo%20v90%20333333.jpg

 
Na kraju ostaje ostaje još i pitanje da li će Volvo novi V90 možda ponuditi i u (pro)terenskoj verziji Cross Country, dakle sa povišenim klirensom i dodatnim zaštitnim elementima na eksterijeru.
 
preuzeto sa - Auto Blog

 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Volvo S90 Excellence: U ovom automobilu sve je podređeno jednom putniku

 

volvo%20s90%20exc.jpg

 

Kako piše B92, Volvo je predstavio koncept unutrašnjosti superluksuzne Excellence verzije nove limuzine S90, koja je koncipirana tako da pruži sve pogodnosti onome ko se vozi na zadnjem desnom sedištu automobila. Kako bi se okruženje podredilo jednom putniku, na mestu suvozačevog sedišta nalazi se multifunkcionalna konzola, koja između ostalog sadrži veliki sklopivi ekran. Displej se po potrebi izvlači a osim u zabavne, multimedijalne svrhe može da posluži i kao kompjuterski monitor pa se tokom vožnje kabina pretvara u radni kancelarijski prostor.

 

volvo%20s90%20ex.jpg

 

Za potrebe osveženja tu je mali hladnjak koji se nalazi u centralnom delu naslona zadnje klupe, a funkcijama klime i grejanja sedišta upravlja se pomoću posebnog touchscreen uređaja koji se izvlači iz središnjih naslona za ruke:

 

 

Volvo objašnjava da je ideju za novi koncept unutrašnjosti modela S90 dobio nakon pozitivnih reakcija na sličan koncept Lounge Console putničke kabine SUV-a XC90. Ovog puta, pored raznih luksuznih sadržaja, želeli smo da enterijer ima formu umetničkog dela - sklupture, kažu u toj kompaniji.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Volvo S90 - naši prvi utisci i cene u Srbiji

 

volvo%20s90%207.jpg

 

Nova generacija Volvoa XC 90 startovala je modelsku ofanzivu švedske kompanije, u okviru koje su predstavljeni Volvo S90 i njegov karavanski blizanac V90. Na regionalnoj promociji održanoj u Ljubljani, upoznali smo se oči u oči sa luksuznim švedskim sedanom, koji prosto pršti od luksuza i tehnološke prefinjenosti. U Narodnoj galeriji u Ljubljani, Volvo S90 zasijao je punim sjajem. Njegov izgled predstavlja nastavak dizajnerskog trenda predstavljenog na novom Volvo S90. Uživo automobil izgleda daleko atraktivnije i elegantnije nego na fotografijama. Krase ga jednostavne skandinavske linije sa velikom maskom hladnjaka sa vertikalnim lamelama.

 

volvo%20s90%2077.jpg

 

Kada se smesti za volan, vozač može pomisliti da je zalutao u XC90. Kao što smo očekivali, enterijer je izrađen u minimalističkom stilu, odnosno sa minimalnim brojem dugmića i velikim vertikalnim displejom multimedijalnog sistema, baš kao što je onaj u XC90. Sa velikim SUV modelom, podeljen je i izgled volana sa nešto većim komandama, ali i atraktivno dizajniran veliki unutrašnji retrovizor bez rama.

Kompletan članak pročitajte na sajtu automagazin.rs

Share this post


Link to post
Share on other sites

Zlatan Ibrahimović promoviše Volvo V90

 

ibra.jpg

 

Volvo Cars Grupa je pripremila novu marketinšku kampanju za model V90, u kojoj glavnu ulogu ima svetska fudbalska zvezda Zlatan Ibrahimović.

''Kampanja promoviše nezavisnost uma i snagu koja proizilazi iz sposobnosti da se razmišlja drugačije. Zlatanov životni put i Volvo put imaju mnogo sličnosti. Do svojih dostignuća u Volvou došli smo na originalan način, bez oponašanja onoga što drugi rade'', kaže Anders Gustafsson, Viši potpredsednik Volvo Cars Grupe za Evropu, Bliski istok i Afriku. Volvo Cars Grupa i Zlatan Ibrahimović sarađivali su i ranije i to u nezaboravnoj kampanji iz 2014, u kojoj je intrigantni fudbaler recitovao švedsku himnu tokom lova u udaljenim skandinavskim šumama. Od svog lansiranja novi Volvo V90 je dobio izuzetno pozitivne medijske kritike iz celog sveta. Ovaj model se nadovezuje na uspešne Volvo karavane koji imaju više od 60 godina tradicije sa legendarnim Volvo Duett modelom. V90 je premium model koji podiže karakteristike za čitavu klasu u pogledu estetike i kvaliteta materijala, a pritom ističe praktičan karakter istinskog karavana.

 

PR Saopštenje

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Autocar video: Proba Volvo V90

Da li je novi karavan od Volvoa bolji od nemačkih rivala?

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Polestar Performance Optimization paket za Volvo S90 i V90

 

150199-volvo%20v90.jpg

 

Najmalđi i ujedno najatraktivniji modeli iz Volvoa dobili su Polestar verzije.  Ovo je međutim tek najava pravih stvari iz Volvoa koje će u budućnosti nuditi švedski čelik dostojan Audija RS6, a sve zahvaljujući hibridnom pogonu snažnom i do 600KS. Do tada nam preostaje Polestar Performance Optimization paket u sklopu kojeg dolaze lagano tjunirani modeli. Osim promena na motoru automobili će tako stizati s bržim menjačima, ali i značajno direktnijim odzivom upravljačke mehanike - akceleratora, kočnica i upravljača. Ponuda će biti dostupna za D5 motor, kao i za T6 benzinac, a prve isporuke se očekuju već u oktobru.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Volvo S90 R-Design i V90 R-Design

 

150881-volvo%20r%201.jpg

 

Volvo S90 je zvaničnu promociju imao u januaru na sajmu automobila u Detroitu, dok je njegova karavanska varijanta V90 pokazana početkom marta na sajmu u Ženevi.

 

150882-volvo%20r%2011.jpg

 

S90 i V90 su predviđeni kao konkurencija nemačkoj premium trojci, i to Audiju A6, BMW-u Serije 5 i Mercedesu E klase, a kako bi privukli kupce u Volvou su sada pripremili i opcioni R-Design paket.

 

150883-volvo%20r%20111.jpg 150884-volvo%20r%201111.jpg

 

S90 i V90 R-Design su između ostalog dobili blago izmenjeni prednji branik sa spojlerom, doterani izgled prednjeg grila, Piano black detalje, set petokrakih alu točkova, sportski podešeno oslanjanje, kao i modifikovani enterijer (sportskija sedišta, i volan, drugačije pedale, nove patosnice...).

 

volvo%20r%2011111.jpg

 

U kratkoj vesti se ne pominje cena za R-Design paket, ali kao ilustracija može da posluži podatak da recimo kod Volvoa XC90 T5 FWD ovakav opcioni paket košta 5.400 dolara.

 

volvo%20r%20111111.jpg volvo%20r%201111111.jpg

 

preuzeto sa - Auto Blog

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Počela proizvodnja Volvoa V90

 

volvo%20v90%2077.jpg

 

Volvo je i zvanično startovao sa serijskom proizvodnjom svog novog karavana V90, četiri meseca nakon promocije u Stokholmu. Proizvodnja se odvija u fabrici Torslanda u Švedskoj, u kojoj je inače zaposleno oko 6.300 radnika.

 

volvo%20v90%20777.jpg

 

Volvo V90 je dugačak 496 cm, što je za 15 cm duže od dosadašnjeg V70, od koga ima i za 13 cm duže međuosovinsko rastojanje. Ovde treba reći da zapremina prtljažnika sa oborenim zadnjim sedištima iznosi 1.526 litara.

 

volvo%20v90%207.jpg

 

Kao i sedan S90, i V90 je napravljen na SPA platformi, a pokretaće ga četvorocilindrični benzinski i dizel motori. Takođe, u ponudi je i T8 Twin Engine hybrid varijanta sa 407KS i 640 Nm (sa kombinacijom 2.0 litarskog benzinca, litijum-jonskih baterija od 9.2 kWh i elektromotora).

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Zlatan Ibrahimović u Volvou V90 napustio reprezentaciju

 

volvo%20v90%20zi.jpg

 

Kapiten švedske reprezentacije odlučio je da se povuče iz fudbala kada je nacionalni tim u pitanju, a tom prilikom je snimljen i prigodni video u saradnji sa Volvoom. Poznati fudbaler i Volvo sarađuju već godinama, a u poslednjem video klipu njegov oproštaj sa reprezentacijom je prikazan kao početak jednog novog putovanja, baš kao i Volvoa sa novim V90. ''Posebno smo ponosni što nam je pružena prilika da podelimo ovaj emocionalni i lični trenutak u Zlatanovom životu i karijeri. Zlatan je veliki ambasador Švedske'', stoji u saopštenju iz Volvoa.

 

preuzeto sa - Auto Blog

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...