Jump to content
FAS Goran
Dante Bg

Volvo S90 / V90

Recommended Posts

roadshow.jpg RoadShow video: 2020. Volvo S90 T6 AWD R-Design

 

Ima velikih limuzina koje su odlični automobili, a nisu nemački:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

cargurus.jpg CarGurus video: Test 2020. Volvo S90 T8

 

Plug-in hibrid čija se baterija puni 3-6 sati i može da se pređe samo na struju 50-tak kilometara...ako nije mnogo hladno napolju i ako ne lupite gas do patosa:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Obnovljeni Volvo S90 i V90

 

200786-volvo s90 01.jpg

 

Volvo nastavlja da obnovlja svoju ponudu pa je tako sada pripremljena blago doterana gama modela S90/V90/V90 Cross country.

 

200785-volvo s90 02.jpg

 

Stilske izmene su doduše prilično suptilne (izmenjeni donji deo branika, modifikovani prednji spojler, nova prednja svetla za maglu, doterana full-LED zadnja svetla kod modela V90 i V90 Cross Country), a ističu se i nove boje za eksterijer kao i drugačiji dizajn alu točkova.

 

volvo s90 03.jpg

 

Za unutrašnjost je predviđen unapređeni Bowers & Wilkins sound sistem, Advanced Air Cleaner sistem koji filtrira čestice iz kabine, kao i dva USB-C porta pozadi.

 

volvo s90 04.jpg

 

Treba podsetiti da je V90 Cross Country (pro)terenska verzija karavana V90, dakle sa povišenim klirensom (218 mm), dodatnim zaštitnim elementima na eksterijeru i 4x4 pogonom.

 

200789-volvo v90 01.jpg 200790-volvo v90 02.jpg

 

Volvo V90 je inače dugačak 496 cm, dok zapremina prtljažnika sa oborenim zadnjim sedištima iznosi 1526 litara.

 

volvo v90 03.jpg volvo v90 04.jpg

 

Nakon što je mild-hybrid tehnologija primenjena kod modela XC90 i XC60, Volvo je to sada uradio i sa serijama modela 90, 60 i XC40. Kompanija navodi da 48V mild-hybrid tehnologija smanjuje potrošnju goriva i emisiju izduvnih gasova do 15%.

 

preuzeto sa - Auto Blog

 

 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

thesmokingtire.jpg TheSmokingTire video: Volvo V90 T6

 

Kad Volvo ima oznaku T8 to znači da je hibrid, a kad ima T6 to znači da je benzinac 2.0 sa turbinom i kompresorom:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Volvo S90 ubuduće samo kao hibrid

 

200785-volvo s90 02.jpg

 

Volvo je restrukturisao ponudu modela S90 za 2020. godinu i izbacio konvencionalne benzinske i dizelske motore. S90 će ubuduće moći da se kupi samo sa T8 plag-in hibridnim pogonom u trimu Inscription ili R-Design. T8 pogon čine dvolitarski benzinski motor sa četiri cilindra od 300KS i elektirčni agregat od 86KS smešten na zadnjoj osovini, a tu je i baterija od 11.8 kWh. Automobil ubrzava od 0-100km/h za 5.1 sekundu, a samo na elektirčnu energiju može da pređe 55km uz potrošnju goriva od 1.7 do 2.5 litara goriva na 100 km.

 

volvo s90 03.jpg

 

Standardna oprema obuhvata felne od 19 inča, LED prednja svetla, kožne presvlake, dvozonski klima uređaj, grejanje prednjih sedišta, digitalnu instrument tablu od 12.3 inča i multimediju sa ekranom od 9 inča. R-Design modeli dobijaju agresivniji stilski paket, sportska sedišta, staklo koje deli kabinu, hromirane elemente, deblje tepihe i funkciju masaže na prednjim sedištima. Izmenjena je i ponuda karavana V90, koji je ostao bez hibridniog T8 plag-in pogona i sada je dostupan sa T6 hibridnim plag-in pogonom koji se sastoji od dvolitarskog turbo benzinca sa četiri cilindra, koji proizvodi 255KS i 350Nm. Karavan može da se dobije sa konvencionalnim motorima, a opcije su dvolitarski benzinac od 196KS, 250KS ili 300KS i dvolitarski dizelaš koji isporučuje 190KS ili 235KS. Najsnažnije verzija oba motora mogu da se kombinuju sa pogonom na svim točkovima.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

alexonautos.jpg AlexOnAutos video: Test 2021. Volvo V90

 

Ko kaže da je ultimativni porodični automobil neki SUV ili Crossover? 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

redlinereviews.jpg RedlineReviews: 2021. Volvo S90 Recharge

 

Najveća i najluksuznija limuzina koju pravi Volvo, a koja treba da spreči da baš svi odu i kupe XC90 - najveći i najluksuzniji SUV koji danas pravi...opet Volvo:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

autogefuhl.jpg Autogefuhl: Volvo V90 vs Volvo V60

 

Volvo je prepoznatljiv po svojim karavanima, pa evo onda poređenja njegovog danas najvećeg karavana (V90) protiv manjeg V60. U parama je razlika oko 10.000 evra između ova dva auta:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

autotradervelikoA.jpg Autotrader: 2021. Volvo S90 Recharge

 

Recharge = plug-in hibrid u Volvo svetu.

S90 je luksuzna limuzina puna moderne tehnologije, ali pristupačnije cenovno pozicionirana od konkurencije u vidu Audija A6, BMW Serije 5 ili Mercedesa E Klase.

A, još ga je Volvo namerno napravio da bude malo duži/veći auto od svih njih: 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

cargurus.jpg CarGurusUK: Volvo V90 T6 R Design

 

Volvo, kao i mnogi drugi proizvođači danas, najviše zarađuje prodavajući SUV modele. Zbog toga, polako ali sigurno Volvo prestaje da bude sinonim za karavane...što ne znači da ih ipak još uvek nema u ponudi. Od svih ovo mu je najveći i najskuplji - V90: 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

autotradervelikoA.jpg Autotrader: 2021. Volvo V90

 

Kupcima karavana se svake godine izbor sve više smanjuje, a izuzetak nije čak ni Volvo (odavno poznat baš po karavanima), jer njegov najveći V90 od sledeće godine opstaje samo u ovakvoj dodatno podignutoj formi - Volvo V90 Cross Country:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

alexonautos.jpg AlexOnAutos: 2022. Volvo S90

 

Volvo je bio jedna od prvih kompanija na svetu koja je proklamovala svoju budućnost u isključivo električnim i elektrifikovanim automobilima. Iako danas postoje druge kompanije koje u godini naprave više električnih vozila nego Volvo, ipak samo mali broj njih može da se pohvali većim procentom elektrifikovanih vozila u prodaji. Za 2022. Volvo najvljuje još blagih i plug-in hibrida, tako da će teško biti pronaći neki nov Volvo u ponudi koji nije elektrifikovan:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

osv.jpg OSV: 2022. Volvo S90 T8 Plug-in Hybrid

 

Volvo nikada nije napravio jak oslonac u segmentu najvećih poslovnih limuzina, tj. ni ovakav S90 to nije uspeo da stvori. Ali, to nikako ne znači da auto nema svojih čari, posebno u ovakvoj plug-in hibridnoj varijanti sa pogonom na svim točkovima.

Zasnovan je na dobro poznatoj (u okviru Volvoa) SPA platformi, sa 2.0 turbo-benzincem kao osnovom pogona, ova elektrifikovana švedska limuzina ima za cilj da privuče kupce koji traže ''elegantnu i funkcionalnu'' privlačnost (tako kaže Volvo marketing):

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

automarkethr.jpg AutoMarket.hr: Volvo S90

 

Najveći Volvo, konkurencija Audiju A6, BMW Serije 5 ili Mercedesu E Klase:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

motorweek.jpg MotorWeek: 2022. Volvo V90 Cross Country

 

Da, Volvo i dalje pravi karavane - a ovaj je nikad lepši i veći u odnosu na stare:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

polovniautomobili.jpg PolovniAutomobili: Volvo S90

 

''Flagship'' model Volvoa opremljen početnim dizel motorom. Iako je D4 verzija znatno popularnija od testirane D3 pre svega zbog veće konjaže ispod haube, u svakodnevnoj upotrebi prosečnog vozača i ovo će biti sasvim dovoljna motorizacija.

U poređenju sa nemačkim konkurentima Volvo ima šta da kaže i pokaže, mada će nekima smetati nešto neodlučniji automatski menjač.

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...