Jump to content
FAS Goran
Milutinac

Video klipovi automobila bez posebnog razloga...

Recommended Posts

Pogledajte vlasnike iz Rusije koji ne štede svoje terence

 

toyota mercedes.jpg

 

Na YouTube-u je nedavno osvanuo još jedan video koji možemo staviti u kategoriju ''samo u Rusiji''. Naime, grupa zaljubljenika u off-road vožnju se sa svojim terencima i SUV modelima sastala kako bi isprobali krajnje mogućnosti i međuosobno odmerili snage.

 

Scene su pritom impresivne i ne viđaju se svaki dan.

Primera radi, potpuno novi Mercedes G63 AMG sa Brabusovim naplacima i niskoprofilnim gumama obično se viđa na ulicama Londona i Monaka i to u ''drumskom okruženju'', daleko od prirode i neprohodnog terena. Ovaj vlasnik s druge strane automobil koristi za ono što je i idejno namenjen, pa tako bez većih problema savladava strme uspone na ovom improvizovanom poligonu. A pritom nije jedini, pa se u ovom šarenom društvu našlo svega i svačega - od Toyote Land Cruiser preko Land Rover Evoquea, pa sve do Dacije Duster koja je takođe bez problema savladala mnoge prepreke.

Pogledajte video koji traje preko sat vremena i u kojem ćete videti mnoštvo akcije i zanimljivih modela u nesvakidašnjem okruženju:

 

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Lamborghini Aventador replika

 

Video je iz Indije, a sve je napravljeno na bazi Honde Civic iz 2009. godine:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Renntech SL74

 

renntech sl 03.jpg

 

RENNtech je dobro poznata američka tjuning kuća, svojevrsni ''američki AMG'' koju je osnovao Hartmut Feyhl koga mnogi decenijama smatraju najistaknutijim američkim autoritetom u tjuningu Mercedesovih modela. Njegov ugled u ''Novom svetu'' je proizašao iz 12 godina provedenih u AMG-u u Nemačkoj pre nego što je postao tehnički direktor severnoameričkog odeljenja.

 

renntech sl 02.jpg

 

Puno pre kupovine AMG-a od strane Mercedesa 1999. godine, na zahtev AMG-a iz Nemačke, Feyhl je 1989. godine samostalno pokrenuo kuću RENNtech za servisiranje postojećih AMG modela kupaca iz Amerike i Kanade. RENNtech se od tada razvio i izrastao od servisera AMG modela do najistaknutijeg autoriteta za tjuning AMG i Mercedesovih modela. Tako je svojevremeno RENNtech tjunirao Mercedes SL (R129) sa standardnim 6.0 V12 motorom povećavši mu zapreminu na čak 7.4 litra, a snagu i moment sa 394KS i 570 Nm na 583KS i 792 Nm!

 

renntech sl 01.jpg

 

Motor je nadograđen novim usisnim ventilima, radilicom Moldex, kao i dorađenim glavama cilindra, te između ostalog novim izduvnim sistemom. RENNtech je svoj tjuning kit ''SL74'' 1996. godine naplaćivao 78.180 dolara što bi danas bilo oko 130.000 dolara ako uzmete u obzir inflaciju. Monstruozni motor je uparen sa prerađenim automatskim menjačem, a tu je i niže oslanjenje. Takođe, u paketu je i prilagođeni diferencijal sa ograničenim proklizavanjem, a utisak podiže set crnih 18-inčnih OZ Racing naplataka sa poliranim ivicama koje kriju kapacitetnije kočnice sa diskovima od 350 mm sa čeljustima Alcon.

 

Jedan od takvih najluđih SL modela iz 1990-ih koji vidite na fotografijam je trenutno u ponudi Bring A Trailer-a, i do sada je prešao nešto više od 52.000 kilometara, a dolazi i sa tvrdim krovom za zimu u boji karoserije i naravno, standardnim mekim krovom. Stvari poput diskretne Renntechove značke, točkova i karakterističnog otvora na poklopcu motora su jedini detalji koji razlikuju ovaj SL74 od običnog SL 600 modela, čineći ga istinskim ''spavačem''.

 

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ferrari 488 kopija...ustvari još je manje od klasične kopije, ali je zanimljivo. :D Vredi barem poslušati mu zvuk:

 

 

Pojedine kompanije prave replike skupocenih automobila, neke su bolje, neke lošije, a nedavno smo videli prepravljeni Pontiac Fiero koji liči na Ferrari F40 i košta 25.000 dolara.

Grupa vijetnamskih entuzijasta je nedavno napravila Ferrari 488 GTB pomoću pleksiglasa. Ista grupa je prošle godine napravila kartonsku repliku Bugatti Chirona, ali je novi projekat ''kvalitetniji'' jer je baziran na čeličnom ramu i napravljen od pleksiglasa i kompozitnog lepka. Karoserija je lakirana u crvenu boju, a ''vijetnamski Ferrari'' čak ima i funkcionalna svetla.

Dok su linije karoserije respektabilno replicirane, performanse su i više nego skromne. Ferrari 488 GTB pokreće 3.9 twin-turbo V8 motor, dok replika ima motor na vodeno hlađenje koji je korišćen za vodenu pumpu na farmi. Replika nudi mesto za dve osobe, armaturna ploča je napravljena od drveta, a ovaj automobil ima ugrađeno ozvučenje i ručicu menjača. Vijetnamci su imali budžet od 1.000 dolara, a projekat su završili za samo 60 dana.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Promo video: Hyundai Snow Challenge 2021.

 

Šta se dešava kada kombinujete Hyundai i20 Coupe WRC, potpuno novi Tucson i profesionalnog skijaša, uz obilnu pomoć snega?

Zahvaljujući povoljnom vremenu u Bilster Bergu, Nemačka, nedavno smo i to saznali:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Poleteo sa staze u Camaru sa 3.500 konja

 

camaro let.jpg

 

Apsolutno nadrealna scena odigrala se na stazi ''Motorsports Park'' u južnoj Džordžiji tokom trkačke manifestacije ''Lights Out 12'' 24. februara. Tim Slejvens poleteo je sa asfalta u svom Chevrolet Camaru. To i nije toliko čudo, ako se uzme u obzir da je prema pisanju portala Autoban ispod haube uspeo da ugura neverovatnih 3.500 konjskih snaga. Nevezano za to da li je broj tačan ili ne, sigurno je da V8 motor ima mnogo snage - dovoljno da Camaro poleti. Sudari i lomovi tokom drag trka neki su od najstrašnijih koji se mogu videti, ali srećom Slejvens je uspeo da iskontroliše auto u poslednjem trenutku.

 

 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pogledajte kako se dečak bukvalno zaljubljuje u vazdušno hlađeni Porsche 911

 

porsche 911 ljubav.jpg

 

Video počinje sa dečakom koji pažljivo gleda klasični Porsche 911, a nakon toga vlasnik gasira automobil i zatim kreće. Vidimo kako dečakova glava prati automobil dok zvuk njegovog vazdušno hlađenog šestocilindraša polako bledi u daljini. Dečak zatim pada unazad, kao da pada u nesvest od onoga što je upravo proživeo. Čini se da je Porsche u videu 964, što je bila poslednja generacija vazdušno hlađenih 911-ca. Čini se da ovo dete ima prilično dobar ukus za automobile. Ko zna, možda smo upravo bili svedoci stvaranja ''petrol head''-a:

 

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Porsche 911T Hot Rod

 

porsche 911t 2.jpg porsche 911t 1.jpg

 

Ovaj Porsche 911T Hot Rod je kreirao Francuz Alexandre Danton, dok je za pogon zadužen 6.75 V8 motor iz modela Bentley Mulsanne Turbo.

Očekuje se da će na Bonhams aukciji vozilo biti prodato za 6.000-11.000 evra.

 

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bivši šampion Formule 1 dizajnirao sopstveni automobil

 

Niko Rozberg dizajnirao je sopstveni trkački automobil. On je sa Mercedesom bio šampion Formule 1 kada je pobedio timskog kolegu Luisa Hamiltona. Njegov otac, Keke Rozberg, bio je prvi Finac koji se takmičio u šampionatu Formule 1 i 1982. godine je bio svetski šampion. Niko je i dalje veliki ljubitelj trkanja, i na svom Youtube kanalu je prikazao kako je dizajnirao sopstveni trkački automobil, električni hiperautomobil:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Da li je ovo najtesnija pobeda ikada?

 

212515-pobeda.jpg

 

Ono što ponekad imamo priliku da vidimo u drugim šampionatima automobilskih takmičenja, najčešće u nižim kategorijama, jeste ono što bismo vrlo rado gledali i u Formuli 1, da su pravila bolje smišljena i da su timovi, koliko-toliko izjednačeniji. Ali, čak i tako uvek je uživanje videti uzbudljiv finiš trke, a naročito one koja je trajala čitavih 12 sati, kao što je to bilo prošlog vikenda u Sebringu, kada su u okviru Mazda MX-5 Cup, prva tri vozača kroz cilj prošli u razmaku od 13 hiljaditinki. Ni foto-finiš nije mogao da presudi ko je pobednik jer ih je delila samo hiljaditinka!

Uostalom, najbolje je da pogledate pretposlednji i poslednji krug ove fenomenalne trke i lično se uverite kolika je zapravo neizvesnost bila sve do linije cilja...pa i nakon nje:

 

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

testautomobila.jpg TestAutomobila: 1991. Volkswagen Passat B3

 

U počasnom krugu vozim VW Passat B3, karavan sa 1.8 benzinskim motorom:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ferrarijem divljao po centru grada, ostaće bez auta?

 

Video prikazuje beli Ferrari koji izvodi tzv. ''burnout'' na ulicama Sidneja, a u sklopu okupljanja vlasnika sportskih automobila. Video jasno pokazuje automobil i registarske tabice, pa u policiji nisu imali težak posao pri otkrivanju i lociranju vlasnika. Kako prenose tamošnji mediji, vlasnik Ferrarija je pozvan na razgovor u policiju, a protiv njega će biti pokrenut niz prekršajnih prijava. S obzirom na žestoku kritiku iz vlasti, obesni vozač bi mogao da se suoči i sa ozbiljnijim posledicama, a sve je verovatnije i da će mu skupoceni automobil biti oduzet:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

vrelegume.jpg VreleGume video: Buick Series 40

 

Buick Serije 40, predstavljen 1930. godine i postao je odmah bestseler. Te godine proizvedeno ih je 74.000 komada. Ali, povučen je iz proizvodnje sledeće godine, a vraćen 1935.

Ima 4.2 motor sa 80 konja:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jedan od retkih "potkovanih" iz regiona ciji sadrzaj volim da pogledam. Narocito neke stavke iz ugla profesionalnog rally vozaca, a i za dosta stvari u modernoj auto industriji identicno razmisljamo...

Ono kada sam ceo klip odgledao u dahu, uz smesak - i zbog sadrzaja, nacina na koji je interpretiran, ali i zbog secanja na neko malo lepse i normalnije vreme. Mozda jos nekome bude interesantno da pogleda jos jednu u nizu prica o legendi:

 

 

Edited by Ivan

Share this post


Link to post
Share on other sites

Već je više puta rečeno, Golf 1 i 2 su bili popularni jer su bili najbolji automobili koji su mogli da se kupe za dinare, jer konkurencija im je bila Tristać, Fića, R4, R5, Dijana, Spaček, Moskvič, Lada, Vartburg, Trabant tako da im nije bio težak zadatak.

Svi ostali automobili su se kupovali iz dva dela, fabrička cena u nemačkim markama i carina i pdv u dinarima. A nisu mogle devize da se kupe slobodno, samo ako je neko imao nekog rođaka u inostanstvu da mu proda devize za kupovinu auta.

Share this post


Link to post
Share on other sites

@The Punisher

A carina i porez zajedno su iznosili nesto tipa 1/2 cene ili mozda i punu cenu auta? 

Edited by horvat

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...