Jump to content
FAS Goran
Sign in to follow this  
neshaoct

F1: Italija (Monza) 2015.

Recommended Posts

monca.jpg

 
Monca je jedna od četiri staze koje su bile u kalendaru prve F1 sezone, a nalaze se u njemu i dan danas. Po mnogima, ovo je najkultnija staza u moto sportu, Monca je više od samo jedne trke, ona je dvorište Ferarija, nešto što je prepoznatljivo čak i onima koji ne prate Formulu 1. Ovo je ujedno i najbrža staza na kalendaru, bolidi dostižu i 350 kilometara na sat. Tokom cele godine, mnogo se pričalo o tome da li će Monca ostati u kalendaru. Za ovu sezonu je nekako nađen novac, a vrlo je moguće da bi ovaj vikend mogao da bude odlučujući za dalje trke u Monci. Zaista bi bilo tužno, a možda i pogubno za ovaj sport kada bi posle Nemačke i ova trka otišla u zaborav.
Prošle godine, pobedio je Luis Hamilton, a on će biti i ove godine biti favorit. Iako slobodno može da se kaže da je Ferari na domaćem terenu, ipak ova staza odgovara moćnim Mercedesima. Niko Rozberg je posle trke u Belgiji izjavio da i dalje veruje da može da se bori za titulu i ako zaista veruje u to, sada je pravi trenutak da uradi nešto. Kimi Raikonen je rešio situaciju sa ugovorom, i sledeće sezone će ostati u Ferariju, pa će sigurno voziti opuštenije, što bi moglo da dovede do dobrog rezultata. Vrlo je moguće da će se i Meklareni ovde umešati u borbu za neku od boljih pozicija, dok je Vilijams standardno dobar ove sezone, ali nikako da se umešaju u borbu za titulu.
Staza u Monci je izgrađena 1921. Dom je Velike nagrade Italije od 1950. a samo 1980. je premeštena u Imolu. Duga je 5.793 kilometra ima samo 11 krivina što najbolje govori o tome koliko je brza. Najbrži krug izvezao je Mihael Šumaher u bolidu Ferarija pre 11 godina.
 
preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...