Jump to content
FAS Goran
Sign in to follow this  
Majstor_Paja

Lancia Kappa 2.4 JTD - gasi se

Recommended Posts

Imam problem koji traje vec par dana..
Pricao sam crevu interkulera koje sam danas promenio ali nije bilo do njega.

Desava mi se vec par dana da kad se auto ugreje ugasi mi se na 2.500-3.000 obrtaja...Jednostavno cim ga stisnem preko 2.5k ugasi se i izbaci engine check..Nakon toga nece da upali bez 20tak sekundi odmora..Oduzmem kontakt, sacekam 10 sekundi, dam kontakt i auto upali bez greske.Engine check koji se upalio, nestaje nakon par sekundi..Kad je auto hladan mozes da ga nagazis do 5.000 obtaja nece se ugasiti.Cim se ugreje tad se gasi..Sta moze da bude problem?

Ja sam sumnjao na senzor pritiska goriva.Posto sam cuo da na JTDu to slabija tacka..Mozda bude i overboost ventil..Dok ne nadjem kabli nista ne pipam..Auto ovako normalno ide, samo sto se gasi kad ga nagazim nista vise.

Bio sam na dijagnostici tj. naso sam tropinski adapter ali nijedna dijagnostika ne moze da se poveze..Samo FiatECU Scan...Covek kod koga sam bio ima bas taj ali mu je neki drugar nesto sjebo i sad ne moze nikoga da ocita..
Malo da dodam..Auto se gasi kad drzim pun gas i na 2.000 obrtaja..Kad dodajem polako onda malo vise tipa izmedju 2.600-3.000

Kappa 2.4 JTD je u pitanju..Ne znam dal ima tu pumpu nisam siguran...Iskren da budem nemam nesto mnogo goriva ali nije mi se to desavalo i sa malo goriva..Skoro sam imao 10tak litara i gasio mi se.

sorry, ja videh u garazi lancia jtd, ne videh kappa, stigao me umor, trebalo bi da imas pumpu u rezervoaru, ja bih proverio koji pritisak ona daje i da li radi

Evo malopre mi nestalo goriva haha..I ja verglam a on izbacuje gresku..Odem na pumpu, sipam u kanti za 1000 dinara, vratim se i zaverglam on povuce gorivo bez ikakvih problema kao da je imao goriva..Krenem ja turiram i turiram u mestu ma nema da pisne, ne gasi se uopste.Bas moram da ga ispitam da li ce se gasiti i pod opterecenjem..Nego ovde kopaju nesto u ulici i sad mi se ne izlazi jer mora dosta da se manevrise.Mislim da je problem resen 90% , ovih 10 ostavljam za svaki slucaj. :D

Pa mora da povuce jer ima pumpu u rezervoar i ona odmah napuni sistem.Skini sondu ispod sediste ili u gepek pa vidi sito.

Da to,pa gde pumpa vuce gorivo,proveri to mada mirise mi na regulator na pumpu.

Sutra cu da dolijem jos goriva..Sad ima okruglo 7 litra..Kad se zargeje tad se gasi..Videcemo sutra dal ce da se gasi kad dolijem gorivo..Nego jedno offtopic pitanje : Kako da resim problem sa spanerom zatezacem, krci mi tj. igra i cuje se..Stavljao od benzinca koji je bio potpuno ispravan i opet se cuje.

Imam i ja dva komada, jedan sam skinuo sa benzinca i stavio ga.Na benzincu je savrseno radio isto tako i alternator.Kad sam alternator i natezac prebacio posle 300km poceo da ripka taj natezac..I sad gledao da se tu menja opruga koja nova kosta 5 soma.. :D Jel ti tvoji dobri? Kolko cenis?

Imam problem koji traje vec par dana..

Pricao sam crevu interkulera koje sam danas promenio ali nije bilo do njega.

Desava mi se vec par dana da kad se auto ugreje ugasi mi se na 2.500-3.000 obrtaja...Jednostavno cim ga stisnem preko 2.5k ugasi se i izbaci engine check..Nakon toga nece da upali bez 20tak sekundi odmora..Oduzmem kontakt, sacekam 10 sekundi, dam kontakt i auto upali bez greske.Engine check koji se upalio, nestaje nakon par sekundi..Kad je auto hladan mozes da ga nagazis do 5.000 obtaja nece se ugasiti.Cim se ugreje tad se gasi..Sta moze da bude problem?

Proveri ili zameni regulator pritiska na pumpi visokog pritiska.