Jump to content
FAS Goran
nesha79

Fiat 500L - škripa sa ćoškova komande konzole

Recommended Posts

Sve je dobro, ima tu i treca ivica :stuart: .

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Markobgd @Ivan @Zhorz  Nakon postavljene izolirke ,malo sam se vozio i to po losijem putu ,i primetio sam da nema lupkanja. Danas sam je skinuo ,malo odvrnuo srafove i pomerio bravu za nekih 1-2mm ,posle sam se opet vozio nesto kratko i sve je super. Nista se ne cuje,nadam se da ce tako i ostati :D Inace nisam bio siguran na koju stranu ide,mada sam sumnjao da je ona ka spolja jer sam video da ima tragova bravljenja na njoj,ali reko ajde da budem siguran da obmoram oba :D:D Hvala puno na pomoci :cheers:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Super, dobro je da je najbanalnije sto je moglo da bude.

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 9/23/2017 at 3:38 PM, VladaG9 said:

Evo ga to "rešenje". Videcemo kakao radi. Namotao sam izolirku neka 3 kruga. Primetio sam da se vrata lagano podizu kad krenem da ih otvaram. Ako je to problem skidam je pa cu da stelujem bravu.

P_20170923_130358.jpg

Pogledaj da ti i brava na vratima nema lufta aksijalno. Ako ima zovi u pomoć pa ćemo rešavati.

Share this post


Link to post
Share on other sites

@PuntoAbart nisam sigurab bas na sta tacno mislis ? Kako da to proverim ? Ovo za sada radi super. Vozio sam auto dan dva ,skinuo sam izolirku,malo sam pomerio tu osovinicu na B stubu i sad je sve super. U principu bio me je malo strah kod pomeranja te osovinice da ne zeznsm nesto,ali lepo vrata otvaraju i zatvaraju. Izolirku mozda ne bih ni skidao,ali su se vrata nekad malo teze otvarala ,a i malko su se podizala pri otvaranju. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

@PuntoAbart kad zabravi on moze da seta na desno. Ali to je normalno ,znam da je tako i na mom kombiju a i na puntu. Otprilike da je mozda malo fobilo lufta verovatno zbog kedera ako je malo legao ili sta vec. To je ipak suvozaceva strana ,ne otvaraju se ta vrata tako cesto. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pitao sam te iz razloga to jer ako ima lufta može da se reši to drugačije. A pošto su naši putevi takvi kakvi su onda se brava pomera i desi se to.Brava vrata koja zabravljuje kada se skine ona je punktovana (pod uslovom da je slična Puntovoj ili ista), i trebalo bi da se dotegne na neki način. Ali tupko još nije smislio ili ti probao. Jer kada je dotegneš ona nema pomeranja aksijalnog ni levo a ni desno. Imam polovnu pa sam probao. 

 

136842600.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pazi brava kad zabravi ona moze da se pomera upolje malo ,i to je norm koliko ja znam. Barem je tako na svim kolima. E sad ,mislim da te razimem sta hoces da kazes,ali ovo mi je bilo nekako jednostavnije resenje. Onu osovinicu sam pomerio 1-2mm i dobro dihtuje. Ovako bih, pretpostavljam,morao da skidam bravu sa vrata? A to mi je ipak tezi posao ,i prevazilazi moj nivo znanja iz mehanike. Ako se opet desi da ktene da lupa oteracu kod majstora da mi namesti tu bravu. Lakse mi je nego da vozim u servis. Vise mi ih je preko glave. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nema potrebe sve što nisi siguran to pitaj. A to možeš sam da uradiš bez majstora ima Viber i itd.Samo treba smisliti kakao ukrutiti taj deo brave da se jezičak ne pomera.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sa ovim autom nikad dosadno :D Primetio sam juce ,a i danas. Da se cuje neko krckanje iz prednjeg dela komsndne table. Negde napred kod prozora. I to samo kad vozim,bez obzira dal je odlican put ili los. Nesto stalno krcka kad vozim. Deluje kao da je npr prozor pa zbog hladnoce pucka. Na to podseca taj zvuk. Jel ima neko slicno iskustvo ?<_<   

Share this post


Link to post
Share on other sites

yMoram i ovde da pitam - da li nekom kucka u srednjem stubu. Meni čim se spoljna temperatura podigne preko 10 stepeni počne da kucka čim se pređe preko bilo koje pukotine na putu, kao da neko kuca na ulazna vrata od kuće. Nema na temperaturama oko nule. Probao u Stojanovu, ne mogu da reše, kažu, čekaju da dođe neka ekipa iz fabrike, mada se meni čini da od njih nema neke vajde. Ovl.servisi izgleda najbolje znaju samo da menjaju ulje i filtere...

Share this post


Link to post
Share on other sites

@ata a jesi probao da dotegnes vrata ? Meni je lupkalo na suvozacevim vratima oko stuba,a ispostavilo se da je verovatno keder vremenom popustio. Mislim da sam pisao u ovoj temi o tome,imas par postova iznad. Meni je lupkalo kao da nisu vrata dobro zatvorena.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pročitao sam sve postove o lupkanju kod 500L-a do kojih sam došao, ali ništa od već napisanog. U jednom trenutku uplašio sam se da je u pitanju loše zavarena karoserija, što mi je nabacio jedan limar, ali izgleda da nije. Rastavili su ga u Stojanovu (već dva puta su ga rastavljali), i rekli da ipak nije karoserija, da im sve izgleda OK.

 

Pretpostavljam da je uzrok loš spoj plastike i metala ispod obloge srednjeg stuba. Video sam kako izgleda obloga pre oko dve godine, kada su mi u Stojanovu ugrađivali parking senzore pa su skidali kedere da bi došli do srednjeg stuba... pa su predamnom rastavljali srednji stub levih vrata. (nije zbog toga, rastavljali su levi, a meni kucka u desnom stubu). Katastrofa kako je prosto i jeftino izvedeno - distanceri su od tvrde plastike koji su izliveni u jednom delu zajedno sa oblogom koju vidimo iznutra, samo su savijeni ka unutra... i sad zamislite ista ta plastika naleže jedna na drugu (u stvari sama na sebe)... i to sve na metal karoserije, ničim mekanim obloženo. Verovatno bih ga mogao sam rastaviti i "istapacirati" kojekakvim sunđerima - da ne kucka, ali neću ništa da čačkam dok je u garanciji... možda ipak nije to toga... a i nije moj posao, već onih koji su ga takvim napravili... pa ako oni ništa ne urade, onda ću već probati... ali onda me nijedan ovl. servis više nikad neće videti.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kad su u pitanju ovlasceni servisi,o tome bih mogao roman da napisem. 
Moguce je da plastika lupka od metal ako ima direktan kontakt. Ne verujem da tu prolaze neki kablovi ,pa ako se otkacio ,ali to bi vec videli. Trebao si kupiti sundjer pa postaviti kad su ti vec skidali. Moguce je i da se plastika rasiri pa pravi problem ,cim su vece temperature. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...