Jump to content
FAS Goran
N.N.

2016 Jeep Grand Cherokee sa unapređenim Pentastar V6 motorom

Recommended Posts

136633-jeep%20gc%2011.jpg

 
Kompanija Fiat Chrysler Automobiles je za modelsku godinu najavila značajno unapređenje Pentastar V6 benzinskog motora.
Svoj debi će ovaj revidirani motor imati u Jeepu Grand Cherokee modelske godine 2016, a radi se o 3,6 litraskom Pentastar V6 agregatu koji po fabričkim podacima ima do 14,9% veći obrtni moment nego ranije, dok je potrošnja goriva smanjena za više od 6%.
 

136632-jeep%20gc%201.jpg

 
Treba napomenuti i da u 2016 Jeepu Grand Cherokee ovaj motor ima 295KS, što je za 5KS više nego ranije. Takođe, tu je i unapređeni Variable Valve Timing (VVT) sistem, dok je težina motora smanjena na 148 kg (smanjenje od 1,8 kg).

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Emisija SAT: 2017. Jeep Grand Cherokee

 

Najpopularniji ''džip'' - ''grand čiroki'' je redizajniran za 2017.- godinu, što znači da je od sada i on opremljen posebnim sistemom ''trejlhok'' za savladavanje najzahtevnijih terena, baš kao što u pre njega dobili ''renegejt'' i ''čiroki''. Proverili smo i kako rade dva sistema integralnog pogona i to na ofroud poligonu i po šumskim putevim nadomak Frankfurta.         

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jeep Grand Cherokee S

 

jeep gc s 1.jpg

 

Jeep je na evropskom tržištu ponudio i model Grand Cherokee S, sa crnim eksterijerom i enterijerom, uz bogatu standardnu opremu. Za Grand Cherokee S su predviđeni Granite Crystal boja, crni 20-inčni alu točkovi, Deep gloss black prednji gril i okviri stakala, zatamnejna stakla i svetla, crne izduvne cevi, SRT sedišta sa crnom Nappa kožom i crnim šavovima...

 

jeep gc s 11.jpg

 

Standardna oprema između ostalog podrazumeva i 8.4-inčni ekran infotainment sistema, Apple CarPlay i Android Auto, 7-inčni ekran instrument table, Alpine audio sistem sa sabvuferom, el. šiber, dvozonski klima uređaj, prednja sedišta sa grejanjem i ventilacijom, zadnja sedišta sa grejanjem, sportski podešeno oslanjanje i Quadra-Drive II pogon na sva četiri točka. U ponudi su motori 5.7 V8 HEMI sa 352KS, pa 3.6 V6 Pentastar sa 286KS i 3.0 V6 Multijet sa 250KS.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...