Jump to content
FAS Goran
neshaoct

Cadillac modeli sa dizelašima u Evropi od 2019. godine / Cadillac Escalade

Recommended Posts

Cadillac Escalade-V zvanično

 

221912-cadillac escalade 04.jpg

 

Cadillac je još u januaru objavio prve slike i najavni video SUV modela Escalade u verziji visokih perfomansi, a sada je ovaj novitet i zvanično promovisan.

 

cadillac escalade 03.jpg

 

U pitanju je Cadillac Escalade-V modelske godine 2023, koji će se nuditi u standardnoj verziji (međuosovinsko rastojanje iznosi 3.071 mm) kao i u produženoj ESV varijanti (međuosovinsko rastojanje 3.406 mm).

 

cadillac esc 04.jpg

 

Cadillac Escalade-V u SAD-u startuje po ceni od 149.990 dolara (140.200 evra) što ga čini najskupljim serijskim Cadillacom.

 

221911-cadillac escalade 03.jpg

 

Za tu sumu se dobija 6.2 V8 motor sa kompresorom koji razvija 690KS i 885 Nm obrtnog momenta, dovoljno da ovaj 2.820 kg težak automobil od 0 do 60 mph (96 km/h) ubrza za samo 4.4 sekunde. Ovde i podatak da četvrt milje (402 metra) prelazi za 12.74 sekundi.

 

221910-cadillac escalade 02.jpg

 

Što se ostalog tiče, u paketu su 10-stepeni automatski nenjač, pogon na sva četiri točka, doterani prednji branik sa spojlerom, crna saćasta prednja maska, tamna kućišta svetala, set pragova, izmenjeni zadnji branik, zatamnjena zadnja stakla, četiri izduvne cevi, novi 22-inčni točkovi i crvena kočiona klešta.

 

cadillac esc01.jpg

 

Osim toga, tu su i modifikovano oslanjanje i Brembo kočioni sistem, a u unutrašnjosti pored sportskog volana i crna kožna sedišta i 14.2-inčni centralni ekran (ukupna površina svih ekrana je inače 38 inča).

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

motorweek.jpg MotorWeek: 2023. Cadillac Escalade V

 

Decenijama je General Motors postavljao standarde za najveće SUV modele, praveći mašine koje su praktične i nude mnogo prostora za čitave porodice u pokretu, a Escalade je najluksuzniji od svih. Pa, vreme je za nešto malo manje praktično, ali mnogo brže i zabavnije za vožnju.

Upoznajte Cadillac Escalade V za 2023, prvi Cadillac SUV koji ima značku V-serije, koja se stavlja na automobile visokih performansi koje je takvim preradila General Motors Performance Division...

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Prvi Cadillac Escalade-V prodat za 500.000 dolara

 

226299-Cadillac Escalade V.jpg

 

Prvi proizvedeni Cadillac Escalade-V je prodat na aukciji Barrett-Jackson u Las Vegasu. Prvi Escalade je prodat za 500.000 dolara za Pensole Lewis College of Business & Design, jedini afroamerički koledž i univerzitet u Mičigenu. Dodatnih 25.000 dolara je donirao sponzor, te je ček ispisan na ukupno 525.000 dolara. PLC nudi programe za dizajn, održivost, poslovanje, STEM i još mnogo toga kako bi služio mladim kreativcima u različitim industrijama.

 

''Cadillac zagovara velike snove i hrabre ambicije, i mi smo oduševljeni ovim rezultatom aukcije,'' rekao je globalni potpredsednik Cadillaca Rory Harvey. ''Zahvalni smo Barrett-Jacksonu na pružanju platforme koja će pomoći napraviti razliku za sledeću generaciju kreativaca u Cadillacovom rodnom gradu Detroitu.'' PLC nudi studentima priliku da unaprede svoje znanje i veštine kroz intenzivne nastavne planove i programe usmerene na pružanje iskustava iz stvarnog života relevantnih za njihove discipline. Finansijski pristup PLC-a smanjuje prepreku ulasku za sve studente zainteresovane za obrazovanje, budući da korporativni saradnici, poput Cadillaca, finansiraju majstorske kurseve, školarinu i smeštaj za studente.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Larte Design Cadillac Escalade Esthete

 

larte cadillac 03.jpg

 

Iz tjuning kuće Larte Design stiže novi paket namenjen modifkaciji velikog Cadillacovog SUV modela Escalade.

 

larte cadillac 02.jpg

 

Paket nosi naziv Esthete, a sadži redizajniranu prednju masku od ugljeničnih vlakana, prednji spliter, kao i novu haubu (takođe od ugljeničnih vlakana) sa velikim otvorom za vazduh.

 

larte cadillac 01.jpg

 

To naravno nije sve, jer paket uključuje još elemenata od ugljeničnih vlakana (proširenja blatobrana, zadnji difuzor, zadnji spojler, poklopci retrovizora...), set 24-inčnih točkova, nove izduvne cevi, kao i Larte Design oznake.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

motorweek.jpg Motorweek: 2023. Cadillac Escalade V

 

Kako se na tržištu pojavljuje sve više električnih vozila, fabrike predstavljaju i neke od poslednjih verzija modela sa motorom s unutrašnjim sagorevanjem. A to je verovatno slučaj i sa Cadillacovim Escalade V. Ovo je prvi put da je značka ''serije V'' stigla do SUV-a, što ovde znači 6.2 V8 sa kompresorom koji daje 682KS/885Nm:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

thestraightpipes.jpg TheStraightPipes: 2023. Cadillac Escalade V

 

Escalade V ima 682KS/885Nm od 6.2 V8 motora sa kompresorom, i automatikom sa 10 brzina:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

throttlehouse.jpg ThrottleHouse: 2023. Cadillac Escalade V

 

Ima više snage nego Blackwing varijante drugih Cadillac modela, ali ga Cadillac ne zove Blackwing nego samo V (stara oznaka koja se koristila za jače verzije pre nego je zamenjena sa Blackwing).

Niko nema pojma zašto je tako osim fabrike koja kaže da je Blackwing za aute koji mogu na stazu, a ovaj ''autobus'' sa malo preko 3 tone ipak nije posebno dobar u tim uslovima vožnje. Ima 6.2 V8 sa još većim kompresorom nego kod CT5-V Blackwing, što znači 682KS i stalni pogon na svim točkovima.

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Cadillac Escalade Limo za 220.000 dolara

 

229293-cadillac esc 03.jpg

 

Ako Cadillac Escalade ESV nije dovoljno prostran za nečije potrebe, onda bi njegova pomalo bizarna limuzinska verzija mogla da bude rešenje.

Reč je o izuzetno dugom SUV-u koji je proizvela kompanija Pinnacle Limousine Manufacturing, specijalizovana za produžavanje najboljih automobila sveta. Primerak na fotografijama je produžen za dodatnih 200 inča (508 cm), što je pomalo bizarno jer je Escalade pre modifikacija bio dugačak 538,2 cm.

 

cadillac esc 02.jpg

 

Limuzina je lakirana u perla belu boju, a odlikuje je dosta hroma uključujući felne. Unutrašnjost je tek posebna priča, u potpunosti je promenjena te je dobila kožom presvučena sedišta idealna za veće grupe ljudi. Opremljena je dramatičnim ambijentalnim osetljenjem i dovoljno je ''živa'' da parira najboljim noćnim klubovima. Poseduje TV ekrane, fantastično ozvučenje i stanicu za pravljenje različitih pića.

 

229294-cadillac esc 01.jpg

 

Vozač je odvojen od ostatka limuzine, ali je i on smešten u luksuznu kabinu presvučenu kožom i ukrašenu drvetom. Limuzina je dobila vrata u Teslinom stilu koja omogućavaju lakši ulazak. Ispod haube se nalazi standardni 6.2 V8 motor koji razvija 420KS i 624 Nm obrtnog momenta. Limuzina je prešla manje od 2.000 kilometara, a prodaje se po ceni od 220.000 dolara.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

motorweek.jpg MotorWeek: 2023. Cadillac Escalade-V

 

SUV modeli i dalje dobijaju na popularnosti prvenstveno zbog svoje praktičnosti. Ali, s vremena na vreme pojavi se SUV koji uopšte nije posebno praktičan, već je veoma veliki i zabavan:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

cargurus.jpg CarGurus: 2023. Cadillac Escalade

 

Kada se Escalade prvi put pojavio na tržištu 1999. godine, bio je samo malo luksuznija varijanta Chevroleta Suburban, Ali, vreme je prolazilo i Escalade je postajao sve više svoj, i etalon svima ostalima za veliki SUV sa tri reda sedišta. Postoji razlog zašto je Toni Soprano vozio Escalade, tj. zašto je u jednoj od epizoda zamenio baš svoj Suburban za njega. :D

Sa svojim ogromnim proporcijama, moćnim V8 motorom (i V6 dizelomsa velikim obrtnim momentom) i raskošnim karakteristikama i tehnologijom, malo vozila može da se meri sa Escalade-om. Kupci imaju nekoliko opcija: postoje Lincoln Navigator i Jeep Grand Wagoneer, dok evropski troredni SUV/Crossoveri nemaju veličinu ili mogućnosti ovih velikih američkih SUV-ova:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

dpccars.jpg DPCcars: Hennessey Cadillac Escalade

 

Paket, koji je napravljen sa ciljem da poveća snagu vozila sa GM 6.2 V8 motom, fabričkih 420 konja podiže na 650 konjskih snaga. Ovo značajno povećanje snage u potpunosti transformiše ubrzanje i dinamiku vožnje GM-ovih najvećih SUV-ova:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

autotrader.jpg AutoTrader: Cadillac Escalade V

 

PorodiČni automobili treba da budu dosadni i funkcionalni, ali izgleda ljudi iz Cadillaca misle drugačije jer su upravo napravili svoj najjači i najbrži veliki SUV ikada:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mansory Cadillac Escalade

 

234938-mansory c 4.jpg

 

Jedan od paketa u ponudi tjuning kuće Mansory se odnosi i na američki Cadillac Escalade. Novi paket je kompatibilan sa svim varijantama velikog američkog SUV-a i podrazumeva elemente od ugljeničnih vlakana, komplet novih točkova i unapređenje performansi.

 

234937-mansory c 3.jpg

 

Za početak, tu su i crni 26-inčni FD.15 aluminijumski točkovi sa gumama 295/30R26. Slede aero komponente sa izloženim ugljeničnim vlaknima (prednji razdelnik, otvori za vazduh, zadnji difuzor, zadnji krovni spojler...), a od istog materijala su i poklopaci retrovizora i bočne škrge.

 

234940-mansory c 2.jpg

 

Osim toga, u ponudi se nalazi i Mansory izduvni sistem sa četiri izudvne cevi. Za unutrašnjost su predviđeni koža, nove patosnoice, modifikovani volan, drveni detalji i elementi sa ugljeničnim vlaknima.

 

234939-mansory c 1.jpg

 

Nudi se i paket za pojačanje 6.2 V8 motora (do 461 KS i 650 Nm obrtnog momenta).

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Cadillac Escalade IQ najavljen za 9. avgust

 

cadillac escalade iq02.jpg

 

Cadillac će 9. avgusta u Njujorku predstaviti i električnu verziju modela Escalade, nazvanog Escalade IQ. Električni Escalade će se prodavati zajedno sa postojećim modelom sa SUS pogonom, ali Cadillac u kratkoj najavi nije otkrio više detalja.

Dostupne informacije nagoveštavaju da se bazira na GM platformi Ultium EV. Ova osnova može da podrži ogroman raspon kapaciteta baterija, uključujući GMC Hummer EV sa paketom od 205 kWh. Što se tiče imena, Cadillac objašnjava da sufiksom ''IQ'' označava električne automobile u svom asortimanu.

 

cadillac escalade iq01.jpg

 

Cadillac će Escalade IQ proizvoditi u svom postrojenju Factory Zero Detroit-Hamtramck. Tamo se već pravi Hummer EV i priprema se za izradu električnih kamioneta Chevrolet Silverado i GMC Sierra Denali. Cadillac je inače još 2021. godine zaštitio oznaku ''Escalade IQL'', što znači da bi kasnije mogla da se pojavi i njegova verzija sa dužim međuosovinskim rastojanjem. Osim toga, jedan nepotvrđeni izveštaj iz decembra prošle godine tvrdi da će se Escalade pretvoriti u podbrend u okviru General Motorsa kako bi kupcima ponudio širi spektar modela. Corvette i Camaro će navodno takođe biti izdvojeni.

 

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Električni Cadillac Escalade IQ

 

236490-Cadillac Escalade 24 05.jpg

 

Cadillac je u Njujorku i zvanično predstavio električnu verziju modela Escalade, nazvanog Escalade IQ. Cadillac ovde podseća da sufiksom ''IQ'' označava električne automobile u svom asortimanu.

Električni Escalade će se prodavati zajedno sa postojećim modelom sa SUS pogonom, a proizvodiće se u postrojenju Factory Zero Detroit-Hamtramck. Cadillac je inače još 2021. godine zaštitio oznaku ''Escalade IQL'', što znači da bi kasnije mogla da se pojavi i njegova verzija sa dužim međuosovinskim rastojanjem.

 

236489-Cadillac Escalade 24 04.jpg

 

Kako bilo, Cadillac Escalade IQ odlikuje elegantan stajling i unapređena aerodinamika koja igra važnu ulogu kada je u pitanju domet i efikasnost. Ovde treba pomenuti i aerodinamički optimizovane točkove od 24 inča. Kupci se takođe mogu odlučiti za dvobojni dizajn zahvaljujući kontrastnom crnom krovu.

 

236491-Cadillac Escalade 24 03.jpg

 

Što se tiče dimenzija, automobil je dugačak 5.697 mm, širok 2.389 mm, visok 1.934 mm, sa međuosovinskim rastojanjem od 3.460 mm.

 

236492-Cadillac Escalade 24 02.jpg

 

Unutrašnjost je u velikoj meri inspirisana ultra luksuznim Cadillacom Celestiq i ima 55-inčni zakrivljeni ekran. Dalje ispod se nalazi 11-inčni prednji komandni centar za koji se čini da je fokusiran na kontrole klime i podešavanja vozila. Tu su i novi dvokraki volan i AKG Studio audio sistem sa 19 zvučnika, dok ''Level 2'' oprema dolazi sa AKG Studio Reference sistemom sa 36 zvučnika.

 

236493-Cadillac Escalade 24 01.jpg

 

Escalade IQ će biti standardno opremljen i sistemom za poluautonomnu vožnju. U vezi zapremine prtljažnika, vozilo ima 670 litara prostora iza trećeg reda i 1.958 litara iza drugog reda. Sa sklopljenim drugim i trećim redom, ima 3.374 litara prostora za prtljag. Krosover će takođe nuditi brojne sisteme za pomoć vozaču, uključujući pomoć pri upravljanju u zonama mrtvog ugla, automatsko kočenje, kočenje zbog pešaka i biciklista i sistem HD Surround Vision kamera. Kupci će dobiti i poboljšani sistem automatske pomoći pri parkiranju. Escalade IQ ima bateriju kapaciteta 200 kWh, što će omogućiti domet od 724 km.

 

Sistem pogona sa dva motora ima kombinovanu snagu od 689 KS i 834 Nm obrtnog momenta,a to se povećava na 760 KS i 1063 Nm u režimu Velocity Max. Escalade IQ od 0 do 60 milja na sat (96 km/h) stiže za manje od pet sekundi. Takođe, vozilo može da vuče do 3.629 kg. Iz Cadillaca su potvrdili da ovaj električni model ima arhitekturu od 800V i da će moći da se dopuni za 100 milja (161 km) dometa za samo 10 minuta koristeći brzi punjač. Escalade IQ se bazira na Ultium platformi i ima Magnetic Ride Control 4.0, kao i prilagodljivo vazdušno vešanje. Ovo poslednje omogućava podizanje vozila za 25 mm ili spuštanje do 50 mm. Upravljanje na sva četiri točka dolazi standardno i omogućava da se zadnji točkovi okreću u istom ili suprotnom smeru kao prednji točkovi.

 

Što se cena tiče, one bi u SAD-u trebalo da startuju od oko 130.000 dolara (oko 119.000 evra).

 

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Larte Design Cadillac Escalade-V

 

240849-larte esc04.jpg

 

Larte Design se ponovo pozabavila Cadillacovim SUV modelom Escalade, pri čemu je najnoviji paket namenjen modifkaciji top verzije Escalade-V (6.2 V8 motor sa kompresorom ima 682 KS).

 

240852-larte esc03.jpg

 

Paket podrazumeva redizajniranu prednju masku od ugljeničnih vlakana, prednji spliter, kao i novu haubu (takođe od ugljeničnih vlakana) sa velikim otvorom za vazduh.

 

larte esc02.jpg

 

To naravno nije sve, jer paket uključuje još elemenata od ugljeničnih vlakana (proširenja blatobrana, zadnji difuzor, zadnji spojler, poklopci retrovizora...), set 24-inčnih točkova, nove izduvne cevi, kao i Larte Design oznake.

 

larte esc01.jpg

 

Cena za kompletan aero body kit od ugljeničnih vlakana iznosi 37.500 evra, a set 24-inčnih točkova sa gumama je 10.460 evra.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...