Jump to content
FAS Goran
neshaoct

Cadillac modeli sa dizelašima u Evropi od 2019. godine / Cadillac Escalade

Recommended Posts

cadillac%20ats%20321.jpg

 
Iz Cadillaca je nedavno stigla najava o tome da planiraju da evropskim kupcima ponude kompletnu liniju modela. Tačnije, General Motors radi na kompletnom napadu na evropsko tržište na kome će biti ponuđena kompleta gama, uključujući i novi top model koji će biti iznad nedavno predstavljene luksuzne limuzine CT6. Modeli za Evropu će takođe biti dostupni sa dizel motorima, kao i u verzijama sa desnim volanom.
Što se tiče tih dizelaša, prvi čovek Cadillaca Johan de Nysschen je otkrio da se radi o četvorocilindričnim i šestocilindričnim dizel motorima, kao i da će se Cadillac modeli sa dizel motorima u Evropi pojaviti 2019. godine. Takođe, Cadillac će dizel motore definitivno ponuditi i u SAD-u, ali konkretni detalji nisu saopšteni. U vesti nije navedeno koji Cadillac modeli će dobiti dizel agregate, ali se očekuje da to budu ATS, CTS, budući XT5, a možda i Escalade koji bi mogao da dobije V6 turbodizelaš.
 
preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Cadillac Escalade Sport Edition

 

cadillac escalade se.jpg

 

Cadillac je za sajam automobila u Los Anđelesu pripremio i ''Sport Edition'' paket namenjen luksuznom SUV modelu Escalade. ''Sport Edition'' paket će biti dostupan na Esalade Luxury, Premium Luxury i Platinum verzijama, ali odmah treba napomenuti da je ovo samo stajling paket i da promena na mehanici nema. Dakle, Escalade Sport Edition dolazi sa gloss black elementima na eksterijeru (prednja maska, okviri stakala, bočne lajsne...), zatamnjenim staklima, kao i 22-inčnim alu točkovima u ekskluzivnoj Midnight Silver boji. Za pogon se brine 6.2 litarski V8 motor sa 420KS, ubrzanje od 0 do 60 milja na sat (96 km/h) iznosi manje od 6 sekundi, a dostupne su 2WD i 4WD konfiguracije. Deo opreme u 2019. Cadillacu Escalade čine i 12.3-inčna digitalna instrument tabla, najnoviji kompanijin infotainment sistem, Bose Centerpoint audio sistem sa 16 zvučnika, Magnetic Ride Control oslanjanje...

Escalade Sport Edition u SAD-u košta 84.790 dolara, a narudžbine će početi da se primaju početkom 2019. godine.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Cadillac XT5 Sport Package

 

cadillac_xt5_sport.jpg

 

Cadillac XT5 Sport Package modelske godine 2019 je još jedna premijera ovogodišnjeg sajma automobila u Čikagu, uz najavu da će američkim kupcima ovaj paket biti dostupan od proleća (uz dodatnih 2.995 dolara doplate na XT5 sa Luxury opremom). XT5 Sport Package se ističe gloss black prednjom maskom sa hromiranim okvirom, LED prednjim svetlima, pragovima, 20-inčnim alu točkovima u Technical Gray finišu, sportskim pedalama i aluminijumskim detaljima u enterijeru. Kupci će moći da biraju između potpuno crnog ili dvobojnog enterijera (Cirrus i Jet Black). Za pogon se brine 3.6 litarski V6 motor sa 310KS i 367 Nm, u kombinaciji sa 8-stepenim automatikom i prednjim pogonom (opciono i sa 4x4 pogonom). Deo opreme između ostaloog čine i upozorenje na frontalni sudar, automatsko kočenje, detekciju pešaka, održavanje vozila u kolovoznoj traci i sistem za nadgledanje mrtvog ugla.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

autogefuhl.jpg Autogefühl video: Test Cadillac Escalade

 

Postoji i verzija sa produženim međuosovinskim rastojanjem (i to za oko pola metra produženim). Verzija na testu ima V8 motor koji se odlično čuje:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

thestraightpipes.jpg TheStraightPipes video: Test 2019. Cadillac Escalade

 

Atmosferac 6.2 V8 sa 420 konja...i čim se lupi po gasu odmah se oseti da je ovo motor ''starog kova''...a kad se vozi po lošijim putevima krene u autu da krcka unutra, zvecka, i ima još ne baš dobrih stvari za cenu od 6 cifara:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Novi Cadillac Escalade

 

cadillac 2020 04.jpg

 

Na internetu su se pojavile fotografije nove generacije Cadillaca Escalade modelske godine 2021. Izgled novog Cadillaca Escalade ipak ne predstavlja neko iznenađenje budući da je i ovde primenjen aktuelni dizajnerski rečnik ove marke. To znači da 2021. Escalade između ostalog odlikuju velika prednja maska i uska svetla.

 

cadillac 2020 03.jpg

 

Cadillac će i novi Escalade kupcima ponuditi sa standardnim i produženim međuosovinskim rastojanjem, dok će pod haubom verovatno biti 6.2 V8 motor sa 420KS (u paru sa 10-stepenim automatikom).

 

cadillac 2020 02.jpg

 

Treba pomenuti i adaptivno oslanjanje, novi dizajn točkova, prostraniji i luksuzniji enterijer (koža, drvo, digitalni instrumenti, unapređeni infotainmet sistem), kao i dugačku listu bezbednosnih i sistema pomoći vozaču.

 

cadillac 2020.jpg

 

Proizvodnja novog Cadillaca Escalade će se odvijati u Arlington fabrici u Teksasu, dok će cene startovati od oko 80.000 dolara.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

2021. Cadillac Escalade

 

cadillac_escalade 2020 06.jpg

 

Cadillac je u Los Anđelesu i zvanično promovisao dugo najavljivani Escalade nove generacije, i to za modelsku godinu 2021.

 

cadillac_escalade 2020 05.jpg

 

Izgled novog Cadillaca Escalade ne predstavlja iznenađenje, budući da je i ovde primenjen aktuelni dizajnerski rečnik ove marke. To znači da 2021 Escalade između ostalog odlikuju velika prednja maska i uska svetla.

 

cadillac_escalade 2020 04.jpg cadillac_escalade 2020 03.jpg

 

Cadillac će i novi Escalade kupcima ponuditi u standardnoj i produženoj ESV verziji, dok će pod haubom biti 6.2 V8 benzinski motor sa 420KS ili 3,0 litarski I6 turbo-dizelaš koji razvija 277KS (oba u paru sa 10-stepenim automatikom).

 

cadillac_escalade 2020 02.jpg

 

Treba pomenuti i nezavisno zadnje oslanjanje, novi dizajn točkova od 22 inča, prostraniji i luksuzniji enterijer (tri ekrana sa ukupno 38 inča, od toga je infotainment od 16.9 inča), sistem polu-autonomne vožnje, više mesta za noge putnika u trećem redu, novi entertainment sistem sa dva 12.6-inčna ekrana za putnike pozadi, AKG audio sistem sa 19 ili čak 36 zvučnika, kao i prtljažnik veće zapremine (od 722 do 3089 litara).

 

cadillac_escalade 2020 01.jpg

 

Prodaja će startovati na leto, dok će cene biti saopštene naknadno.

 

preuzeto sa - Auto Blog

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Lexani Cadillac Escalade Mobile Office

 

201792-lexani 03.jpg

 

Nedavno predstavljeni Cadillac Escalade nove generacije će uskoro biti dostupan i u luksuznijoj varijanti kompanije Lexani Motorcars.

Lexani Motorcars je svoju varijantu nazvao Escalade Mobile Office, a napravljena je na bazi duže verzije Escalade ESV koja inače ima 5766 mm. Standardni model ima 6.2 V8 motor sa 420KS, u paru sa 10-stepenim automatikom.

 

lexani 02.jpg

 

Za unutrašnjost su između ostalog predviđena kožna sedišta, zvezdano nebo, ambijentalno osvetljenje, povišeni krov, 36 zvučnika...

 

201794-lexani 01.jpg

 

Lexani Cadillac Escalade Mobile Office će moći da se dobije i u blindiranoj verziji, a cene će se kretati od 250.000 do 450.000 američkih dolara.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

throttlehouse.jpg ThrottleHouse video: Test 2021. Cadillac Escalade

 

SUV sa šestocifrenom cenom u jakoj valuti....ok, jeste dovoljno veliki, ali vredi li ipak toliko?

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

driving.ca.jpg Driving.ca video: Test 2021. Cadillac Escalade

 

Nekima je i dalje preveliki i previše kao kamionet. Drugima, još u ovakvom visokom paketu opreme, predstavlja pravi izbor...u Cadillacu se hvale da im je Mercedes ''pokrao'' sistem digitalnih displeja u novoj S klasi. Koliko je ovaj SUV pun opreme možda najbolje pokazuje činjenica da imate 36 zvučnika, uključujućii one u plafonu - Ameri nemaju luksuzniji SUV u proizvodnji:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

thestraightpipes.jpg TheStraightPipes video: Test 2021. Cadillac Escalade

 

Teška liga SUV modela, zajedno sa npr. BMW X7 ili Mercedesom GLS.

Escalade ima 6.2 V8 sa 420 konja/620 Nm:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

supercarblondie.jpg SupercarBlondie video: 2021. Cadillac Escalade

 

Da li treba bilo šta više reći o luksuzu ovog automobila od činjenice da u kabini ima zakrivljeni displej dijagonale 38 inča (96.5 cm)?

Pogledajte:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

driving.ca.jpg Driving.ca: Cadillac Escalade ESV

 

Dok mnoge fabrike, kojima se danas najveći deo ponude sastoji od SUV modela, nisu ni pomišljale da prave takav auto, Cadillac ne samo da je pravio SUV, već je pravio luksuzni veliki SUV - Escalade.

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

savagegeese.jpg Savagegeese: 2021. Cadillac Escalade

 

Potpuno, ali potpuno po ukusu Amerike - ali sada stvarno luksuzan i pun najnovije tehnologije:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

motorweeknoviyoutube.jpg MotorWeek: 2021. Cadillac Escalade

 

Peta generacija ovog automobila nesumnjivo privlači pažnju, ali ne više samo svojom veličinom, nego i savremenom tehnologijom kojim je pun, dizajnom...čak i dizel motorom - 3.0 redni šestak sa 277KS/620Nm:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

redlinereviews.jpg RedlineReviews: 2021. Cadillac Escalade

 

Preko 20 godina Escalade gradi imidž etalona tipičnog američkog velikog i luksuznog SUV modela - sa najnovijom petom generacijom Cadillac je rešio da pojača taj već izgrađen status:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

alexonautos.jpg AlexOnAutos: 2021. Cadillac Escalade

 

Najveći i najskuplji SUV sa tri reda sedišta (i 36 zvučnika :D) koji može da se kupi u Americi - u ovoj verziji sa povećanim međuosovinskim rastojanjem Escalade je dugačak nešto preko 5.6 metara:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

motorweeknoviyoutube.jpg MotorWeek: Test 2021. Cadillac Escalade

 

Postoje premium automobili, onda i luksuzni, a postoje i premium luksuzni - po Cadillacu njihov Escalade spada baš u tu poslednju grupu:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

alexonautos.jpg AlexOnAutos: 2021. Cadillac Escalade

 

Kada je prvi Escalade sišao sa proizvodne linije, malo je ko mogao zamisliti da će prerađeni Chevrolet Tahoe izrasti ne samo u Cadillacovo glavno vozilo, već i u veliki, smeli SUV sa unutrašnjošću vrednom evropske konkurencije. Cadillac je na novi Escalade bacio sve što je mogao (osim novog motora) - više displeja nego ikad, više kože, više drveta, više stila, veće točkove i da, još veću rešetku hladnjaka:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

cargurus.jpg CarGurus: 2021. Cadillac Escalade ESV

 

Escalade je Kadilak svih Kadilaka. Veliki je. Luksuzan je. Ima ''pojavu''. A sada, uz Super Cruise, ima i vodeću tehnologiju u autoindustriji.

Cliff Atiyeh je tokom testa prešao puno (i puno) kilometara po autoputu kako bi saznao da li je Super Cruise 100% spreman:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

redlinereviews.jpg RedlineReviews: 2021. Cadillac Escalade

 

Nije prvi veliki luksuzni američki SUV koji se pojavio na tržištu (Lincoln Navigator je to), ali je Escalade postao najprodavaniji i poznatiji...i tako postao sinonim za američki veliki SUV:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

carwow.jpg CarWOW: Cadillac Escalade

 

Od napred je veliki, sa strane je veliki, mada i sa zadnje strane izgleda veliki :D

Na testu je produžena varijanta (ESV) koja ima dodatno povećano međuosovinsko rastojanje i ukupnu dužinu automobila, tako da ovakav Escalade ima 5.76 metara dužine. Može imati 3.0 dizel, ali ovaj na testu ima 6.2 V8 benzinac sa 420KS/523Nm:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

carmagazineyoutubelogonovi.jpg CAR: Cadillac Escalade

 

Kada je u pitanju kupovina luksuznog SUV-a, veličina i status su prilično važni, zar ne? Nema smisla potrošiti ozbiljan novac, a da se i dalje osećate kao da vozite samo podignuti karavan.

Pogledajte zato Cadillac Escalade. To je jedan od najvećih serijskih automobila koji se danas prodaju:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Cadillac Escalade-V

 

221912-cadillac escalade 04.jpg

 

Cadillac je objavio prve zvanične slike i najavni video koji prikazuju njihov SUV Escalade u verziji visokih perfomansi.

U pitanju je Cadillac Escalade-V modelske godine 2023, koji će punu premijeru imati na proleće. Zato trenutno nema zvaničnih detalja o motoru, a nije otkrivena ni kompletna unutrašnjost (osim jedne slike koja pokazuje donji deo volana sa V logom).

 

cadillac escalade 03.jpg

 

Ipak, neki mediji nezvanično navode da bi pod haubom trenalo da bude 6.2 V8 motor sa kompresorom koji u Cadillacu CT5-V Blackwing razvija 677KS i 893 Nm obrtnog momenta.

 

cadillac escalade 02.jpg

 

Što se ostalog tiče, u paketu su doterani prednji branik sa spojlerom, crna saćasta prednja maska, tamna kućišta svetala, set pragova, izmenjeni zadnji branik, zatamnjena zadnja stakla, četiri izduvne cevi, novi točkovi i crvena kočiona klešta.

 

221911-cadillac escalade 01.jpg

 

Pored toga, očekuju se i modifikovano oslanjanje i kočioni sistem, a u unutrašnjosti pored sportskog volana i crna kožna sedišta.

 

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

motor1youtubelogoall.jpg Motor1: Cadillac Escalade

 

Escalade je apsolutna snaga luksuznog SUV-a i jedan od najboljih automobila u čitavoj GM liniji modela.

Novi Escalade svojim dimenzijama dominira prisustvom i oslanja se na smeli dizajn. Oprema ovog automobila kao u videu je verzija koja najviše upada u oči sa tamnim ukrasima i masivnim točkovima. Unutrašnjost je ispunjena plišanom kožom i prekrasnim sjajnim drvenim ukrasima. Ukratko, ovo je Escalade koji najbolje izgleda ikada, i podržan je čvrstim materijalima i kreativnom interpretacijom:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...