Jump to content
FAS Goran
Sign in to follow this  
alzex

Fiat Stilo - right bulb

Recommended Posts

Imam problem na prednjem desnom faru. Auto je Stilo karavan JTD 2004- godiste. Naime kada dam kontakt pojavi se greska right bulb i svetli na tabli zuta sijalica. Kada na prekidacu upalim svetla greska se ugasi, a kada opet ugasim svetla greska se upali. Sinoc sam primetio da cak i kada se vozilo ugasi i kljuc izvadi iz brave na desnom faru ostane da gori pozicija onako tinja nekih 10-tak minuta. Jos samo da napomenem da su u pozicijama Canbus LED sijalice. Odakle ostane struja samo u tom desnom faru? Pozdrav.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pozdrav druze,Ne mozes ti tu nista ako ne znas imas problem sa masom nege najverovatnije kao ja.Elektronicar 1000din i resen problem

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ne treba mu elektronicar, mislim da je to do sijalice, odnosno da to nije Canbus cim ostane da tinja i javlja gresku, a ona ustvari radi.

Ne znam gde si uzeo sijalicu, ali postoji mogucnost da ti je neko uvalio. Ako si menjao sve 4 pozicije i samo ta jedna ostane da tinja, moje misljenje ovako na slepo je da ta jedna nije canbus. Ako imas mogucnost, probaj sa nekom drugom sijalicom umesto nje.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sve su canbus. Na tom faru rade obe pozicije punim intenzitetom i kada rade ne pojavljuje se greska. Kada ugasim svetla i pozicije tada izbaci gresku. Nije mi samo jasno odakle u njima ostane struje da tinjaju i kada se skroz oduzme kontakt i izvuce kljuc iz brave, zakljuca vozilo a one ostaju da tinjaju.

Share this post


Link to post
Share on other sites

U vodu uvek postoji neka minimalna struja koja je dovoljna da pobudi obicnu diodu koja tada tinja. Takodje tipujem da je moguce da je problem do LED (losa serija, zviznulo kolo sa otpornosti), sto vrlo lako mozes da utvrdis ako vratis obicne sijalice (na desnom faru se lako menjaju) i vidis da li ce ti onda javljati gresku. Nije nista cudno da brljave posto su kod nas uglavnom loseg kvaliteta.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...