Jump to content
FAS Goran

Recommended Posts

Od skoro sam napravio neku kombinaciju da uzmem manji auto pošto sa prethodnim (alfa 164) nisam mogao da udjem u garažu, a da ne zakačim retrovizore. Da krenem prvo od pozitivnih stvari. Prvo relativno mlad auto 2003 god. motorić 1.2 nema da dimne, enterijer jako dobro očuvan, ima neku opremu: city, manuelnu klimu, prednje podizače, trip kompjuter, fabričku muziku i follow me home svetla. Jako je dobro stegnut i iznenađujuće dobro upija neravnine po putu, za razliku od korse c sport koju takođe vozim, a koja izbija kamen iz bubrega. Punto je spolja u nekom srednje očuvanom stanju, treba da se prefarbaju prednji i zadnji branik i da se vidi šta se dešava sa benzinskim sistemom ili strujom. Inače auto pali i ide, ali slabo vuče i loše pali kad je vruć, dok kad je hladan pali bez verglanja. Po gradu mi troši više nego tenk, a nikad ga ne vozim oštro, a na otvorenom mi se čini da nije toliko strašno, a i tu vozim do 100kmh,  lokal oko 15-16 l/100 a na otvorenom oko 6,5 L. Dijagnostikom sam očitao jednu  grešku gornju lambda sondu i isključio sam je dok ne nabavim drugu, ali i pored te lambda sonde vidim da je dugačak period otvaranja dizni. Planovi za auto osim farbanja branika i sređivanja vuče i potrošnje : zatamnjivanje zadnjeg i zadnjih bočnih stakala, neke alu felne, možda malo spuštanja, i xsenon bi mu stavio jer ima jako loša svetla. Ako neko ima neku  sugestiju, otvoren sam za sve opcije što se sredjivanja tiče. Slike ću okačiti uskoro. Pozdrav!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Okaci i neki sliku ;)https://www.fiat-lancia.org.rs/forum/index.php?showtopic=54045


 


Nesto debelo nije u redu sa autom ako ti trosi 15-16 l po gradu.

 

Evo sta kaze fabrika:

 

Performance

Top speed:155 km/h
Acceleration 0-100 km/h:14,3 s
Urban consumption:7,3 l/100km
Urban consumption kms:1 op 13,7
Extra-urban consumption:4,8 l/100km
Extra-urban consumption kms:1 op 20,8
Average consumption:5,7 l/100km
Average consumption kms:1 op 17,5
CO2 Emission:136 g/km

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dobro dosao ;)

Resices potrosnju, samo polako...

Okaci koju sliku kao sto rece kolega Dante ;)

E sad, kada je radjen veliki servis? Da nije lose uzupcen, dok radi na leru hladan-vruc kakve su razlike, da li ih ima uopste?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pošto diagnostika očitava grešku l. sonde, a auto troši dosta,mislio sam da će se potrošnja malo smanjiti ako je isključim, jer onda bi trebalo da budu usvojene neke srednje vrednosti, medjutim i sa njom i bez nje isto radi loše. Davi se pri kretanju i vrlo često se desi kao da je pod sauhom pa moram da ga isturiram da počne da prima gas. Paljenje ujutru je trenutno, bez verglanja, dok se svako sledeće sa verglanjem i uz pomoć gasa. Dok je hladan i vuče nekako, a kad se ugreje mnogo slabo vuče. Zamenio sam svećice danas i stavio bosch po preporuci prodavca koji je gledao u katalog i dao mi baš za punto. Svećice koje sam skinuo su crne od bogate smeše. Možda ne treba ovde da postavljam ovaj tekst, tako da ako admin pročita neka prebaci ovo gde treba.

Edited by stefansd79

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dobro dosao kolega.To sa potrosnjom u gradu je najverovatnije zbog neispravne sonde.Ona daje racunaru pogresne podatke i na osnovu tih podataka naliva motor gorivom.Moj ti je savet da zamenis sondu sto pre.Ako nista barem za vreme uzmi neku polovnu.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vidis da preterano naliva gorivo. Radio si motor, sad je dobar pa se svaka nepravilnost u radu mnogo jace oseca. Moras da vidis prvo da li je sonda uopste neispravna ili samo prijavljuje lose vrednosti zbog loseg sagorevanja. Dizne, vazduh, struja i sonde. To mu sve dodje lancano povezano. Dijagnostika bi morala da pokaze sta je lose od toga

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dijagnostika pokazuje samo grešku p0135 i ništa više. Nisam radio ništa oko motora osim servisa i čišćenja dizni, ali i pre i posle čišćenja isto naliva. Pitam se da li je moguće da je pumpa za gorivo loša(nemam čime da proverim pritisak) i kako se kod njega manifestuje kad oslabi pumpa?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pa šta misliš ti, da li može loša pumpa da pravi takva dešavanja. Drug ima isti auto, samo druge boje :D i istu grešku i tako vozi auto već par meseci jer kod njega potrošnja nije alarmantna i vuče sasvim zadovoljavajuće. Zaboravih, danas sam mu skinuo onaj kanister za benzinska isparenja i primetio sam (možda i subjektivno) da se malo manje guši, ali snagu i dalje nema.

Edited by stefansd79

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...