Jump to content
FAS Goran
bojan dim.

Fiat 500L - čudan zvuk pri ''gaženju'' ležećeg policajca / zvuk napred u trapu

Recommended Posts

Zadnjih 15-20 dana mi se pri prelasku preko nekih lezecih policajaca iz prednjeg levog tocka cuje zvuk udarca metala o metal. Bzina kojom prelazim preko njih je sasvim normalna. To se ne cuje na drugim neravninama, samo preko tih ispupcenja na putu. Šta to moze biti, meni samo amortizer pada na pamet

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meni se tako cula solja na predhodnom autu.Probaj da cimas amortizer za krilo auto podignes navise koliko moze pa naglo na dole , i ako je solja trebalo bida cujes udarac metal o metal bas kao sto si opisao .

Inace imeni se tako culo samona lezecim i ponekad prilikom silaska sa nekog viseg trotoara , ovako u voznji nista .

Share this post


Link to post
Share on other sites

Stabilizator se baš preko policajaca ne čuje.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Letva nije. Na mom Stilu ima lufta i ništa se ne čuje preko ležećeg. Ona se čuje najviše kad se vozi po putu koji nije asfalt, tj. dosta sitnih, uzastopnih neravnina.

Stabilizator test - zaljuljaj auto. Ako lupka, on je. Kad kažem ''zaljuljaj'' mislim da auto stoji parkiran, motor ne radi, staneš kod vozačevih vrata, otvoriš ih, staviš ruku na krov i ljuljaj. Ako čuješ da lupka, sve ti je jasno.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sva ta ljuljanja sam već probao, nista se ne čuje, čak se i na istom ležećem ne čuje svaki put. To je ono što me nervira, dva puta prođem, ne čuje se, mislim eto Stevo Žigonu, vidiš da nije ništa, kad sutra se opet čuje,... Moraću za početak ipak kod majstor Živote, a posle servis

Share this post


Link to post
Share on other sites

E, ako se ne čuje svaki put, meni je tako sa zvukom preko ležećeg bilo sa amortizerom.

Imao tada Bravu 1.6, promenio prednje amorte. I, odmah, prvi dan, prednji desni preko prvog ležećeg odvali kako je lupio. Ae da se ne vraćam odmah u servis, prođem još 10 puta preko istog ležećeg i sve ok. I danima sve ok.

Onda opet lupi preko ležećeg prednji desni. I tako vremenom sve češće i češće. Otišao do servisa posle jedno dva meseca, reklamirao.

Ljudi zamenili mesta amortizerima, provozali...i posle 20 minuta vožnje i njima lupio, ali sada prednji levi (jer su im zamenili mesta). Tako su i oni bili sigurni da je taj novi amort u problemu. Stavili drugi i sve ok.

A, taj skinuti, novi, ovako kad se pogleda sve ok. Nigde tragova da je bilo gde došlo do curenja, ako pokušaš rukom da ga spustiš jeeeeedva uspeš do pola samo (ima otpor kako i treba). Posle rekoše da je čak i na mašini za testiranje amortizera pokazao rezultate u okviru specifikacija, ali je očigledno iz ko zna kog razloga ponekada lupao kad se stavi na auto...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Šta beše piše za amorte na onim spiskovima komponenti (delova) koji su pod garancijom, koje smo postavljali na forumu...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Da cudan zvuk. Pomalo metalni tipa ,,klaaang`` dolazi spreda. Negde oko volana.

 

Kada se predje preko lezeceg policajca ali u trenutku prelaska prednjih tockova.

 

Ima se osecaj kako da se nesto otkacilo pa lupne.

 

Nisu amortizeri sigurno. Ima veze sa letvom ili poluosovinom  i cini mi se vijcima za te sklopove. Nisam strucnjak za automobile

 

ali u servisu su bez razmisljanja intervenisali.

 

Treba otici u servis. Ja sam isao i sredio sam to. Nisam zapamtio sta je tacno.

 

500L dobar i dobro zamisljen auto ali idioti nisu istarasili tehnicko resenje. Kao da ga dizajniraju prvi put, to ne mogu da shvatim?

Share this post


Link to post
Share on other sites

fiat 500 L . Ajde ako ti kazu u servisu sta je javi. Meni su to lupkanje u prednjem delu kada se predje prednjim tockovima ravnomerno preko lezeceg policajca ili neravnine otklonili. Znaci lupkanje u prednjem delu tipa slabijeg ,,klang `` ili sl. To nema nikakve veze sa amortizerima ne stradaju oni tako lako.

 

Sto se tice lupkanja i malog lufta u volanu prilikom zakretanja volana. Zamenili su i letvu volana i jos neku letvu ne mogu da se setim kako se zove. Sve to u garanciji.

Letve stizu iz FAS Kragujevac.

Kada se predje preko neravnine na putu sa prednjim rockovima i cuje se lupkanje  i lupkanje u volanu, jedno sa drugim nema veze tako su mi rekli. Rekli su mi u servisu da su to dve potpuno razlicite stvari. I posle intervencije mi se cuje slabije lupkanje u volanu kod zakretanja volana  tada osteim manji luft u volanu. Pitao sam ih da li je sa tim moj automobil potpuno siguran. Odgovorili su mi da jeste. Sada idem na redovan servis (posto sam produzio garanciju) trazicu da mi sve jos jednom pregledaju. Drugih problema nemam sa tim vozim auto i sve je OK. Licno sam otisao u salon automobila koji je odmah pored servisa i uverio se da se to cuje u jos nekoliko fiata 500 L ali u nekima se ne cuje. Lupkanje dolazi do izrazaja ako se volan vise okrene bilo u voznji bilo u mestu. Sta su to u fabrici uradili nije mi jasno?

 

Ajde ako neko ima slicna iskustva, narocito ako je resio problem sa fijatom 500 L neka mi javi. LIcno mi ta pojava ne smeta li bih da saznam da li je auto siguran i da li se taj luft vremenom nece povecavati i sl.

Share this post


Link to post
Share on other sites

U kom servisu si ti bio? Šta ako meni opet prestane sa lupkanjem pre nego što odem u servis i ne znaju šta da otklone, a ti nisi zapamtio šta su ti radili...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...