Jump to content
FAS Goran
nesrecna tanja

Lažni papiri / lažni atest za TNG?

Recommended Posts

u aprilu 2014 nadjem preko sindikata lika koji daje na rate registraciju, nadjem se snjim, popricamo, pozalim se da ce me cimati oko reatesta plina, bla bla...lik kaze, nema frke, ja cu da ti zavrsim u vinci...a da, prvo sam imala ideju da poskidam ceo sistem za plin, skinula sve, predomislila se kad mi je on rekao da moze da zavrsi da se progleda kroz prste, vratila plin sa sve novim rasprsivacem, cevima, crevima, samo boca ostala stara...elem, dam ja baji auto, ode on navodno u vincu i zavrsi sve, tehnicki, polisa, sve....donese mi fasciklu, ja s njom u savski venac i registrujem auto normalno...u saobracajnoj pise benzin-gas, dobijem nalepnicu da je reg. do 15.4.2015.

ove godine nisam imala para da registrujem auto, pre mesec dana resim da prodam...dodje kupac, sve ok, ali batica trazi papir oza plin....ja to normalno nemam!!

nemam ama bas nijedan papir, nista, ni knjizicu ni potvrdu o reatestu ni tu nalepnicu sa hologramom, nista!! doduse, nisam ni znala da treba da imam hihihih :blushing:

 

e sad, pozovem ja vincu, dam broj sasije - kaze zena da nema u sistemu...pozovem amss, ista prica....masinski nisam ni zvala, predpostavljam da je isto...odem u savski venac, zamolim da pogledaju da nije kod njiih ostalo, zena izvadi dosije registracije, nema viska papira..uredno mi pokaze papir sa tehnickog gde je udaren pecat da je tng sistem ispravan i objasni mi da je na osnovu toga auto registrovan....

tragedija je sto je taj lik nestao sa lica zemlje...nigde ga nema, navodno se odselio za crnu goru....

sta sad ja da radim?!

za sve traze tu potvrdu...i za prodaju, i za registraciju, i za periodicnu kontrolu tng-a, i ako hocu da skinem tng...bukvalno mi za sve to treba, a ja se plasim da je baja nekog tamo podmitio na tehnickom, taj lupio pecat, ovi registrovali i to je to, mene ko j.... :fish::wallbash::2guns:

 

dajte neku pametnu ideju, neko resenje, ubicu se majke mi!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ne da je možda lupljen pečat tek onako nego 100% je to odrađeno.

 

Nije da kritikujem nekog lično niti to imam pravo, ali ako vam je neki auto preskup za vožnju bolje ga je ne voziti nego se uvaliti u ovako nešto.

 

Baš mi reče drugar da je našao čoveka koji 40% jeftinije registruje kola jer ima "popust na količinu".  Ja mu lepo kažem da sa takvim kolima bolje da ne kreće van zemlje jer će ga skupo koštati, ali neće čovek da sluša i voli da veruje u gluposti.

 

Što kažu kolege opet sve ispočetka i neka je za nauk.

 

I dobrošla na forum :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pa digni frku na tom tehnickom pregledu. U ostalom, ako si prodala taj auto cemu tolka frka sada

Share this post


Link to post
Share on other sites

Igore, može on sa njim van zemlje, ali će ga zvati iz murije kad tad. Lupaju falš poštine pečate za overu uplatnice i naravno pare stave sebi u džep. To se uglavnom radi za veće kubikaže.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tako i ja računam - moraće jednom da ga zovu da objasni.

 

A i jeste ovde bilo za veću kubikažu. Nikad mi to neće biti jasno, pre ću da vozim 1.9 i znam da je sve ok nego neki American muscle i posle da jurim kako da registrujem..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jednog lika sto drzi tehnicki pregled u mom gradu su tako kao "zeznuli" , tj kao radnik banke ili agencije, bilo i u novinama i na tv-u. Kao on uplacivao reg regularno preko nekih u Bg-u i sve bilo ok neko vreme dok nisu iz supa poceli da zovu ljude da doplate registraciju ili da im poniste. Skoro i nas zvali za jedan kombi da doplatimo 1500din ali je on to regulisao.

Nije prodala bez papira tnga

Neka trazi stari atest, kopiju, sta god. Mora da ima u Abs ili masinskom ili na kraju nrka napise u oglasu da nema atestiran plin

Share this post


Link to post
Share on other sites

Zbog slične priče ja bogu hvala nisam kupio puntića na plin, pa mi posle uleteo Stilo 1.9 :)

 

Jednostavno ionako si rekla da je boca stara, i verovatno ne bi ni prošao ponovni atest, pa sad ako ideš na atest zameni bocu pa na atest. Znam da sve to košta ali druge nema. i Vađenje plina košta, i posle šta da radiš sa tom gvožđurijom. 

Edited by mwolf

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja sam skoro imao slican problem, nisam imao papir ( potvrdu) do kada mi vazi atest. Saznao sam da mi je atestiran na masinskom, tako da sam tamo izvadio kopiju potvrde. Posto mi je atest bio istekao jos prosle godine reatestirao sam ponovo i sada sam miran od 2020god.

Share this post


Link to post
Share on other sites

mozes kopiju da izvadis ako je testiran. G-dji nije sigurno, platio 500din na tehnickom i dobio pecat kao da je atestiran.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Trenutak eksplozije LPG rezervoara bez atesta ledi krv u žilama

 

lpg.jpg

 

Kad pogledate ovaj snimak eksplozije na benzinskoj stanici, biće vam teško da poverujete da niko nije povređen, uprkos tome što su dve osobe stajale odmah do Volkswagena u kome je nepravilno instaliran rezervoar plina koji je eksplodirao. Incident se dogodio 16. marta u predgrađu Fortalece, na severoistoku Brazila. Prema izveštaju Metropolisa, konkretni VW je bio na benzinskoj stanici kada je rezervoar plina u automobilu eksplodirao.

 

Snimak sigurnosne kamere koja je zabeležila incident pokazuje dva muškarca koja stoje ispred treće generacije Volkswagena Voyagea (samo u Brazilu) sa otvorenom haubom. U jednom trenutku sve je bilo u redu, a u sledećem zadnji deo automobila je jednostavno nestao. Čini se da je Volkswagen imao ilegalnu konverziju komprimovane boce plina, a Daily Mail javlja da je boca bila napunjena kada je eksplodirala.

 

 

Na delu delu automobila nakon eksplozije je jasno vidljiv mlaz goriva, koji nestaje kada osoba isključi pumpu. U izveštaju se navodi da je vlasnik ugradio LPG sistem sa nepravilnim rezervoarom i nije prošao obavezni sigurnosni pregled. Benzinska stanica bi takođe mogla da bude u problemima, jer radnici očigledno nisu proverili da li je sistem ispravan i da li ima pečate koji potvrđuju konverziju. U međuvremenu, u toku je istraga, jer rezervoar, ili ono što je od njega ostalo, nigde nije pronađen. Navodno je odleteo 60 metara dalje oštetivši još jedan automobil. Međutim, kada su vatrogasci nekoliko sati kasnije otišli po njega, neko je očigledno pobegao s njim.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...