Jump to content
FAS Goran
fiat500lddakula

Pravo na besplatno zamensko vozilo (iskustva)

Recommended Posts

pa, ranije sam vozio vozilo fiat 500l u ovlasceni servis i 2 nedelje je bio na servisu, jer nisu mogli ustanoviti kvar...nije mi ponudjen zameski auto.

 

sad mi je auto na servisu i treba da se radi...pa me interesuje u kojim slucajevima je serviser duzan da ti izda zamensko vozilo...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dužni su da ti izdaju zamensko vozilo u slučajevima kada popravka iziskuje više od 6 radnih časova po fiatovoj radnoj normi.

Iz kog razloga je auto bio 2 nedelje na defektaži, kakav kvar?
Koji sada kvar popravljaš?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Iz kog razloga je auto bio 2 nedelje na defektaži, kakav kvar?

 

ima sam problem auto je seckao na volanu i vukao u stranu...pisao sam o tome na 

https://www.fiat-lancia.org.rs/forum/index.php?/topic/66043-fiat-500l-vu%C4%8De-u-jednu-stranu-lupkanje-preko-neravnina-prilikom-skretanja/

 

ukratko, problem je resen sa zamenom amortizera, ali to je trajalo 2 nedelje dok nisu ustanovili kvar...

 

Koji sada kvar popravljaš?

 

imao sam pozar na automobilu (od strane 3 lica podmetnut) srecom samo je ratkapna, guma i podplastika krila izgorela da li jos nesto oko kocnica i felna to ce se ustanoviti kad se demontira tocakl...sustina je od momenta kad servis dobije zeleno svetlo od kasko kuce to garantno pismo itd., da se auto moze raditi, da li je 6 radnih sati vreme posle kog je servis ako ne popravi kvar duzan da izda zamensko vozilo!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Taj kvar koji si imao na amortizerima verovatno po oceni servisa nije uticao na bezbednost upravljanja vozilom, tj auto je bio u voznom stanju.

6 radnih sati se odnosi na vreme potrebno za popravku automobila, i računa se od trenutka kada se kvar ustanovi (ukoliko je auto voznom stanju).

Što se tiče drugog slučaja, on ne spada u garanciju tako da zamenski auto možeš platiti i ukoliko za to postoji mogućnost taj trošak refundirati pd osiguravajuće kuće.

Share this post


Link to post
Share on other sites

ne znam kako je kod FIATA, ali kad sam imao kvar na sluzbenom caddy-u (crkla dizna) nekako sam se dovukao do servisa u jagodini, rekli su mi da sam dosao na slepu dobio bih zamensko vozilo ovako sam dobio samo besplatnu voznju do autobuske stanice :) a popravka je trajala skoro nedelju dana jer nisu imali diznu pa su cekali da im stigne,,,

Share this post


Link to post
Share on other sites

Interesuje me jel neko imao iskustva i zna pravila pod kojima se moze zahtevati i ostvariti pravo na besplatno zamensko vozilo...

 

 

Pretprosle godine sam menjao tork senzor na Puntu 1.2 (van garancije je bio auto) u Stojanovu u NS, nikakve uslove mi nisu postavljali oko davanja zamenskog vozila dok je moje na popravci.

 

Samo sam ih pitao jel mogu da dobijam neko zamesko vozilo posto imam nekih obaveza po NS, bez ikakvih problema mi dadose zamenski 500L 1.4. 

 

Auto sa kojim sam dosao na popravku bio je kod njih 4-5 sati.

 

Jedini uslov koji su mi postavili je da sipam goriva koliko sam zatekao u rezervaru, a ni to nisu proveravali kada sam im auto vratio.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kada sam bio u servisu dodje jedan 500l na slepu, muz i zena iz taxija u zamensko i odose....a ja pio kafu

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jednom poznaniku ... koji je medju prvima ako ne i prvi... kupio 500l... boravio 9 meseci u servisu... imao je saobracajku... i neki djavo oko tocka nisu nasli ... pa iz Italije naruceno... bla bla.. uglavom sreca sto nije prodao prethodni auto...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...