Jump to content
FAS Goran
Srdjan

Lancia Kappa 2.0 20v - problem sa očitavanjem brzine kretanja

Recommended Posts

Pozdrav ljudi,

 

Lancia kappa 2.0 20v 2000god, noviji tip, elektronski usis. Na tabli mi nekad pokazuje normalno brzinu kojom se krecem a nekad bukvalno prepolovi. Idem 60km/h, a pokazuje 30. Ne trese skala nista, mirna je skroz, nego samo pokazuje manje. Kapiram da nema sajlu, i da je neki senzor u pitanju. Gde sta da pogledam? To je tatin auto, tako da nisam bio tu kad su kacili na dijagnostiku, ali mi rekose da i na dijagnostici pokazuje manju brzinu onda kad i skala pokazuje manju.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Izgleda da nije preko senzora ABS-a. Probali sa raskacenim senzorima prednjim i opet ocitava brzinu. Eper daje sledecu sliku, da se to nalazi negde na menjacu.

 

speed.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Samo da javim, mozda nekome zatreba. Zakaceno na drugu dijagnostiku. Ocitalo prednji levi senzor. Proveren otpor i bio je mrtav. Zamenjen senzor i radi sve bez problema.


Buduci da imam jos jedan problem sa abs, imam gresku da prednja desna spulna na abs jedinici ne funkcionise i zbog toga mi abs i ne radi. Da li se ta spulna menja ili sta vec ili treba da menjam kompletnu abs jedinicu?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...