Jump to content
FAS Goran
Brestachan

Fiat Punto mk.2b (Zastava 10) - skidanje plastike centralne konzole i menjača

Recommended Posts

Pozdrav ljudi!


Naime, imam problem sa gore navedenim. Znam kako se skida konzola, nasao sam vec na forumu ovde, ali ne mogu da je svucem nikako, udara mi u plastiku menjaca, onaj centralni deo gde su menjac i rucna. Crkla mi je sijalica na konzoli, pa bih da je zamenim, ali nisam racunao na ovu prepreku. Ima li neko ideju kako se ovo skida, da li je neki jednostavan posao ili cu morati da olaksam dzep kod nekog majstora?


Share this post


Link to post
Share on other sites

Hm... Pa nije... Nije sve jedan deo, odvojena je plastika gde se nalazi menjac i rucna od centralne konzole... Evo slike.
 
cxcv8009.jpg  cxcv8010.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Probao sam sve, drmao, cimao, njakao... :no  Jednostavno ne mogu da je izvucem, kako god da krenem, udara u plastiku kod menjaca. A jako malo fali, mozda 2cm da predje preko plastike.

Share this post


Link to post
Share on other sites

onda skini i plastiku, moraces da skines dva srafa ispod koze menjaca, 2 ispod te pregrade ispod rucne i 1 ispod piksle. Prva dva su na krstasti srafciger, ostali gedora 10

Share this post


Link to post
Share on other sites

Onaj šraf ispod zadnje piksle nije gedora 10 nego je još manji, s tim kad se on skine imaće i šraf 10-ka koja će morati da se skine ne bi li se taj deo od menjača pa nadalje povukao unazad.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ne moraš uopšte da je skidaš, poskidaj obrtaljke ventilacije i samo malo iskosi plastiku konzole i doći ćeš bez problema do svih sijalica. Špicasta klešta i lagano...

Edited by Sasa_NS

Share this post


Link to post
Share on other sites

dva sastrane i dva ispod pepeljare, u gornjem delu se nalaze 4 zabice koje se samo malo cimnu i one iskacu, konzolu i ne prebacujes preko rucice menjaca vec je samo ukosis,,,,,,,jesi li otkacio upaljac???

Edited by DRAGANCE

Share this post


Link to post
Share on other sites

Upaljač ne mora da se otkači, barem ga ja nisam otkačio kad sam prošle nedelje menjao svih 5 sijalica na tom delu. Da preciziram, nisam ni znao gde se nalazi ta peta sijalica na upaljaču dok nisam na toj centralnoj konzoli zamenio 4 sijalice koje su crkle. I ne mora da se skida ceo centralni deo da bi se zamenile sijace, jedino će morati ona 2 točkića za podešavanje hladno/toplo da se skine i drugi za podešavanje pozicije izduvavanja vazduha ne bi li se pristupilo sijalicama. Posle toga se taj centralni deo blago nakrivi na levo ili desno da bi se zamenile pregorele sijalice, proveri se jel rade kada su poziciona svetla uključena, vrate se ona 2 prethodno skinuta točkića i sve nazad vratite obrnutim redom i to je to.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...