Jump to content
FAS Goran
Sign in to follow this  
neshaoct

F1: Austrija 2015.

Recommended Posts

Rozberg slavio ispred Hamiltona!

 

rosberg%20au.jpg

 
Vozač Mercedesa Niko Rozberg trijumfovao je na osmoj trci sezone u Formuli 1, Velikoj Nagradi Austrije. Rozberg je već na startu trke prestigao klupskog kolegu Hamiltona, koji je imao pol-poziciju, i održao vođstvo do samog kraja. Posao mu je olakšala kazna od pet sekundi koju je zaradio Hamilton, a aktuelni šampion je na kraju uspeo da stigne do drugog mesta, i zadrži vođstvo u generalnom plasmanu sa 17 bodova više od Rozberga. Felipe Masa iz Vilijamsa prošao je treći kroz cilj, ispred Sebastijana Fetela. Trku je obeležio i udes na samom startu, kada su se Fernando Alonso i Kimi Raikonen zakucali u ogradu, ali ipak uspeli da ostanu nepovređeni.
Naredna trka Formule 1 vozi se na britanskom Silverstonu 5. jula.
 
Rozberg: Moj start je odlučio pobednika
Kako prenosi Sport Klub, vozač Mercedesa Niko Rozberg istakao je nakon pobede na trci za Veliku nagradu Austrije da je zadovoljan ostvarenim trijumfom ali i da je njegov dobar start odlučio pobednika. Iako je Hamilton krenuo sa pol pozicije, upravo je Rozbergov start bio presudan da drugu godinu uzastopno pobedi na ovoj trci a ujedno i ostvari treću pobedu u sezoni, a 11. u karijeri.
''Sjajan je osećaj ponovo pobediti u Austriji. Start trke je odlučio pobednika. Odlično sam startovao i uspeo sam da se odbranim u prvih nekoliko krivina. Bio sam zadovoljan bolidom, jer sam uspeo da steknem prednost nad Luisom'', rekao je Rozberg za britanske medije dok je Hamilton imao samo reči hvale za pobednika koji sada ima samo 10 bodova zaostatka u odnosu na njega:
''Niko je obavio fantastičan posao, bio je brži tokom trke. Ja sam loše startovao i izgubio prvo mesto. Posle sam želeo da napravim razliku nad protivnicima i to sam uspeo''. Inače, Hamilton je tokom trke kažnjen sa pet sekundi jer je prilikom izlaska iz boksa prešao preko bele linije, što je zabranjeno a on ističe da nije siguran kako je do toga došlo te da nije ni znao da se to dogodilo. 
 
preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Fetel: Razočaran sam i nisam

 

133148-fetel.jpg

 
I pored razočaravajućeg rezultata za Ferari, Sebastijan Fetel smatra da je crveni konj bliži srebrnim strelama iz trke u trku. ''Mislim da je bliže nego što smo bili. Ali, trebalo bi da budemo još bliže i da pritiskamo Mercedese, pogotovo se to odnosi na početne krugove.'' Fetel se osvrnuo na to i kako i zašto nije uspeo da pretekne Felipea Masu u poslednjim krugovima trke u Austriji. ''Masa je sjajan vozač i njegov Vilijams  je možda i najteži bolid za obilaženje. Jedini način je da ga naterate na grešku. Ali, ovaj put nije pogrešio'', zaključio je četvorostruki šampion.
 
Volf: Nema apsolutno nikakvog pritiska
Jedan od čelnih ljudi Mercedesa Toto Volf po ko zna koji put je ponovio da nema pritiska na njegovim vozačima i da u tom timu ne postoji koncept lidera i drugog vozača. ''Luis nije pod pritiskom, ovog dana jednostavno je Niko bio brži vozač. Luis je bio bolji samo u jednom krugu, imao je problema sa gripom. Možda na sledećoj trci bude obrnuto.'' To je bilo prvi put od Australije 2014. da je pobedio Mercedes koji nije bio na pol poziciji. ''Kao što sam rekao, pustićemo borbu, niko ne oseća pritisak trke za titulu, idemo trku po trku, ko bude bolji i brži, pobediće. Sve dok se ne kose sa generalnim interesima tima, mogu da se bore do mile volje'', naglasio je Volf.
 
Rikardo: Najteži bod u karijeri
Vozač Red Bula Danijel Rikardo rekao je daje ovo u Austriji verovatno najteže osvojen bod u njegovoj karijeri. On je uspeo da prevaziđe kaznu zbog promene motora i završi na desetom mestu. Na kraju mu je malo falilo da uhvati i Serhija Pereza na devetom. ''Ovo su možda najteže osvojeni bodovi u karijeri, ali su zato i veoma slatki. Svi su bili veoma brzi, svi su imali dobru taktiku i setap, tako da nije bilo nikakvog mesta za grešku. Morao sam da rizikujem u određenim trenucima i to sam uradio'', rekao je Australijanac. Njegov klupski drug Danil Kvajt takođe je kažnjen, ali nije uspeo da dođe do bodova. Ovo je najlošiji rezultat Red Bula na jednoj trci još od VN Italije 2012.

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...