Jump to content
FAS Euroauto Goran
Sign in to follow this  
neshaoct

F1: Michelin se vraća

Recommended Posts

michelin.jpg

 
Francuski proizvođač guma, Michelin, predao je prijavu za učestovanju u takmičenju za dodelu koncesije za mesto zvaničnog dobavljača guma u svetskom prvenstvu Formule 1. Novi dobavljač (ili više njih) će na scenu stupiti početkom sezone 2017., a za sada izgleda da Formula 1 neće menjati pravilo o jednom dobavljaču guma, kako bi se izbegli dodatni troškovi vezani uz tzv. ratove gumara.
U Michelinu tvrde, suprotno ranijim najavama, da ih ugovor s Formulom 1 zanima nezavisno od toga da li će biti jedini ili jedan od dobavljača. Istovremeno tvrde da je njihov osnovni cilj izazov - kao proizvođač žele biti suočeni s izazovima novih tehnologija, a istovremeno žele vozačima omogućiti da se na novim gumama bore ''na nož'', a ne da razmišljaju o tome koliko će gume trajati. ''Ponekad je najbolje u poslu imati suparnike, oni su najbolja motivacija, ali verujemo da jednako efikasan izazov mogu pružiti i pravila, ako su kvalitetno pripremljena. Na Formuli 1 je da pravilima stvori izazove za nas, dobavljače guma, a mi ćemo na to spremno odgovoriti. Želimo vratiti izazove u Formulu 1 i želimo da vozači mogu napokon pokazati šta znaju bez bojazni da će nakon nekoliko krugova morati u boks na zamenu guma'', rekao je šef Michelinovog sportskog programa, Pascal Couasnon.
 
preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

 

 Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...