igor0511 3067 Posted April 18 @shuxx ne bas Taj brojcanik ti sluzi da postavis "nulu" negde, ali GMT ustvari ima dodatnu kazaljku za sate tako da prakticno imas pokazivanje sati u 2 vremenske zone 2 Bingodalton and shuxx reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
Bingodalton 786 Posted April 18 Ja za GMT izguglah, i ukapirah da je to onaj drugi brojcanik koji se rotira. Imao sam takav sat, i nisam znao zasto se rotira onaj prsten sa brojkama. A to je lagana varijanta, izmestis drugi prsten sa brojkama za promenu vremenske zone. I vidis sa istim kazaljkama i vreme kod tebe, home, i vreme u toj drugoj vremenskoj zoni. Fina stvar. Sent from my STK-LX1 using Tapatalk To je za ronilacke satove, da pratis koliko si dugo pod vodom. Okrenes brojcanik 0/60 na minutnu kazaljku pre zarona i onda jednostavno citas gde pokazuje minutna kazaljka na brojcaniku koliko si dugo pod vodom. Brojcanik se obicno moze okretati samo na levo, tako da ne mozes slucajno skratitu vreme provedeno pod vodom, vec samo produziti. Kod GMT satova zasebna kazaljka pokazuje lokalno vreme (samo sate, minute svakako gledas na redovnu), i ona obrne ceo krug za 24h (ne za 12h), a vreme, tj sate citas na brojcaniku. Sent from my SM-S901B using Tapatalk 3 shuxx, PremieRacing and alfini0507 reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
shuxx 12782 Posted April 18 Da, bas to. Lepo si objasnio. Znaci, ronilacki fazon.. Na satu do 50m diving .Hvala na info Sent from my STK-LX1 using Tapatalk 1 Bingodalton reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
OMP 2772 Posted April 19 a koju drugu vremensku zonu ti pokazuje ta gmt kazaljka posto ima vise vremenskih zona? Quote Share this post Link to post Share on other sites
PremieRacing 5792 Posted April 19 Pa sam izabereš. Sam namestiš isto kao što šteluješ obično vreme na satu... 2 Bingodalton and OMP reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
igor0511 3067 Posted April 19 (edited) Znate sta mene zanima u vezi GMT-a. Oni su super na "normalnim" vremenskim zonama. Ja sam tek pre nekog vremena naucio da u Indiji postoje vremenske zone sa 15min razlike. Kontam da kazaljka za sate u takvom slucaju nema trika da bude precizna ako ti je npr razlika u vremenskim zonama 75 ili jos gore 105 min Edited April 19 by igor0511 Quote Share this post Link to post Share on other sites
shuxx 12782 Posted April 19 Kazaljka za sate ce biti tacna, ali ona za minute nece Zato ce smartphone da pokazuje sve tacno.. Sent from my STK-LX1 using Tapatalk 1 Bingodalton reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
Bingodalton 786 Posted April 19 6 hours ago, igor0511 said: Znate sta mene zanima u vezi GMT-a. Oni su super na "normalnim" vremenskim zonama. Ja sam tek pre nekog vremena naucio da u Indiji postoje vremenske zone sa 15min razlike. Kontam da kazaljka za sate u takvom slucaju nema trika da bude precizna ako ti je npr razlika u vremenskim zonama 75 ili jos gore 105 min Kako vidim postoji samo jedna zona za Indiju, +5:30 i ocigledno ovo nece raditi kod njih. Tj moras napamet dodavati jos pola sata Nepal je +5:45, pa sta ti se vise svidja, da dodas 45 ili oduzmes 15 Napravice oni svoju GMT verziju sa duplim kazaljkama, bar sekundara ostaje zajednicka. 1 igor0511 reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
nemanja84bg 1900 Posted April 21 Ovaj simpaticno izgleda iako nema nikakvih funkcija. Quote Share this post Link to post Share on other sites
PremieRacing 5792 Posted July 31 Drugar se ponovio...kakva ultimativna mehanika ratrapante 4 shuxx, nobutado, Grafit and 1 other reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
PremieRacing 5792 Posted August 1 A ja danas na ruku stavih bez razloga duuuuugo zapostavljen automatik na baterije, Cosmotron 3 shuxx, igor0511 and Grafit reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
PremieRacing 5792 Posted August 13 Prinova... Navijač iz '70ih godina a radi i izgleda vrhunski 4 igor0511, shuxx, horvat and 1 other reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
Bingodalton 786 Posted August 13 Evo jednog brata iz 70-tih (ima i kraj 60-tih).Omega Seamaster 166.032/168.023Sent from my SM-S901B using Tapatalk 7 Woodoo, PremieRacing, igor0511 and 4 others reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
PremieRacing 5792 Posted August 14 Uuuu, baš legendaran model... Što ne postavi sliku da mogu da uvećam, gledao bi ga satima Quote Share this post Link to post Share on other sites
Bingodalton 786 Posted August 15 Videces ga uzivo...Ima ovde kvalitetnih slika bas tog sata.https://www.vintagewatches.rs/prodavnica/omega-seamaster-day-date/Sent from my SM-S901B using Tapatalk 1 PremieRacing reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites