Jump to content
FAS Goran
Dante Bg

Ručni časovnici

Recommended Posts

@shuxx ne bas :D Taj brojcanik ti sluzi da postavis "nulu" negde, ali GMT ustvari ima dodatnu kazaljku za sate tako da prakticno imas pokazivanje sati u 2 vremenske zone

Ja za GMT izguglah, i ukapirah da je to onaj drugi brojcanik koji se rotira. Imao sam takav sat, i nisam znao zasto se rotira onaj prsten sa brojkama. A to je lagana varijanta, izmestis drugi prsten sa brojkama za promenu vremenske zone. I vidis sa istim kazaljkama i vreme kod tebe, home, i vreme u toj drugoj vremenskoj zoni. Fina stvar.

Sent from my STK-LX1 using Tapatalk

To je za ronilacke satove, da pratis koliko si dugo pod vodom. Okrenes brojcanik 0/60 na minutnu kazaljku pre zarona i onda jednostavno citas gde pokazuje minutna kazaljka na brojcaniku koliko si dugo pod vodom. Brojcanik se obicno moze okretati samo na levo, tako da ne mozes slucajno skratitu vreme provedeno pod vodom, vec samo produziti.

Kod GMT satova zasebna kazaljka pokazuje lokalno vreme (samo sate, minute svakako gledas na redovnu), i ona obrne ceo krug za 24h (ne za 12h), a vreme, tj sate citas na brojcaniku.

Sent from my SM-S901B using Tapatalk

a koju drugu vremensku zonu ti pokazuje ta gmt kazaljka posto ima vise vremenskih zona?

Posted (edited)

Znate sta mene zanima u vezi GMT-a. Oni su super na "normalnim" vremenskim zonama.

Ja sam tek pre nekog vremena naucio da u Indiji postoje vremenske zone sa 15min razlike. Kontam da kazaljka za sate u takvom slucaju nema trika da bude precizna ako ti je npr razlika u vremenskim zonama 75 ili jos gore 105 min :D 

Edited by igor0511

6 hours ago, igor0511 said:

Znate sta mene zanima u vezi GMT-a. Oni su super na "normalnim" vremenskim zonama.

Ja sam tek pre nekog vremena naucio da u Indiji postoje vremenske zone sa 15min razlike. Kontam da kazaljka za sate u takvom slucaju nema trika da bude precizna ako ti je npr razlika u vremenskim zonama 75 ili jos gore 105 min :D 

Kako vidim postoji samo jedna zona za Indiju, +5:30 i ocigledno ovo nece raditi kod njih. Tj moras napamet dodavati jos pola sata :) 
Nepal je +5:45, pa sta ti se vise svidja, da dodas 45 ili oduzmes 15 :)

Napravice oni svoju GMT verziju sa duplim kazaljkama, bar sekundara ostaje zajednicka.