Jump to content
FAS Goran
Dante Bg

Ručni časovnici

Recommended Posts

Ma kakvih 300-500e nemam nameru da dajem za sat, nisam ni ljubitelj ni nesto volim da ih nosim nego cisto onako vidim lepi su i pristupacna cena tipa 80-120e to bih platio uvek...svojevremeno sam imao neki no name sat tj neka kopija ne znam kog brenda, svideo mi se i kupih ga nesto jeftino tipa 50e, nosio ga godinu-dva i ostavio, taj sat i dan danas radi, stoji u kutiji a proslo je 13 godina, menjana baterija mislim 2 puta i skoro mislim da je prestao da radi verovatno opet baterija.

Edited by OMP

Share this post


Link to post
Share on other sites

Što rekoste samo kad ti čačne maštu... čitah postove, pa se opet setih mojih satova bez narukvice, moram kupiti... ali cunjah i nešto novo... nikad nisam imao casio, ima i automatika za 30-40.000, moglo bi se tako nešto ciljati... jendostavni ali ja to volim.. 

SRPG31K1 SEIKO RUCNI SAT SSB421P1 SEIKO Dress muški ručni sat

Ala ovaj ima asortiman u radnji... 

 

https://novi.kupujemprodajem.com/nakit-satovi-i-dragocenosti/rucni-satovi-brendovi-muski/casio-g-shock-gm-b2100-original-pakovanje-garancija/oglas/144456221?modal=bigGallery

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ovaj prvi trihender je jednostavan ali i legendaran dizajn. Tu nema greške, večito prelep sat. I kombinacije kaiševa i narukvica su endless. 

 

Drugi je skroz ok hronograf ali je crno kućište koje se vremenom neminovno uzjebe...čak i kod luksuznih brendova. Posle samo par godina će se videti tragovi nošenja. A uz to je i quartz. 

 

Za mene nema dileme    :thumbup:     (ako uopšte razmišljaš između ova dva)

Share this post


Link to post
Share on other sites
5 minutes ago, PremieRacing said:

A uz to je i quartz. 

A da, hvala, ja sam nešto mislio da je i on automatic... 

Ipak prvi ima više šmeka... 

image.thumb.png.88f36e414eddbc6f1dd55a8a8f603324.png

 

A i pravi nalslednik moje nautike :) pominjao sam je ranije 

Mada sad kad gledam možda i previše liče :) možda bolje otići u neki kontrast... al kad ti se nešto sviđa, sviđa,,,

image.thumb.png.f303861dc1c45440144710a1245a334c.png

 

 

 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

:))) meni liče, možda više stilski, a i po nameni, za svaki dan... Mada ako bih ga uzeo Casio bi postao za svaki dan a nauticu bih sredio malo i da bude za ponekad, izakao sam je prilično za 15ak godina stalnog nošenja

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mate Rimac u Dubaiju pozirao sa satom od 1.5 miliona evra

 

slika mate rimac sat01.jpg

 

Osnivač i direktor kompanije Rimac Automobili, Mate Rimac, bio je na predstavljanju izgradnje luksuznog stambenog nebodera Bugatti Residences by Binghatti u Dubaiju. Tom prilikom Mate se fotografisao sa smaragdnim satom na ruci čija je cena neverovatnih 1.5 miliona evra.

Na Facebook-u Mate je objasnio da ga je dizajner sata zamolio za fotografiju s tim satom.

 

''Ovo je Bugatti Chiron Tourbillon - sat koji Jacob & Co. proizvodi za Bugatti/pod Bugatti licencom. Ovaj gospodin u sredini je Jacob Arabo - vlasnik Jacob & Co. On je nosio taj sat i zamolio me za sliku s tim satom. Ja sam skinuo svoj 5 godina star Apple watch vrednosti neverovatnih 400 evra i stavio ovaj njegov na celih 30 sekundi. Jedini sat koji imam je taj Apple watch. Nikad ne nosim skupe stvari, ne pali me to. A sad nek' se zabava, mržnja i pretnje nastavljaju...'', napisao je Mate.

 

''Jacob & Co. i Bugatti proveli su skoro godinu dana razvijajući jedinstveni sat'', piše na službenim stranicama kompanije Jacob & Co. Stvorili su Bugatti Chiron Tourbillon koji je dizajniran u čast hipersportskog automobila Chiron. S Matom Rimcem pozirao je dizajner i vlasnik kompanije Jacob & Co - Jacob Arabo. Jacob je objasnio da je njegovo partnerstvo sa Bugattijem, čiji je izvršni direktor Rimac, počelo još 2019. godine, a nakon što je video Bugatti Chiron rodila se ideja o satu.

 

bugatti sat02.jpg

 

''Ovo je jedan od mojih najdražih satova koje sam dizajnirao'', napisao je Jacob.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Porsche Design Chronograph 1 sat od 11.600 evra

 

236082-porsche sat 1.jpg

 

Proizvođač dodatne opreme pokazuje zahvalnost kreiranjem novog Chronographa 1 - 75 Years Porsche Edition sata kao nečega što fanovi mogu da nose. Sat je izašao u prodaju 15. jula i košta 11.600 evra.

 

Brojčanik uključuje mnoge funkcije, poput 30-minutnog brojača na 12 sati, 12-satnog brojača na 6 sati, velike crvene sekundne kazaljke hronografa i dan i datumski prozor na 3 sata. Zadnja strana kućišta ima ugraviran proizvodni broj od 475 jedinica i logo 75Y. Namotani rotor je oblikovan poput klasičnog petokrakog Fuchsovog točka sa Porsche logom u sredini. Brojčanik meri 40.8 milimetara i visok je 14.15 mm. Sat je vodootporan do 100 metara (10 bara). Mehanizam kalibra Werk 01.140 ima 25 dragulja i radi na 28.800 otkucaja na sat. Ima rezervu snage od 48 sati. Sat je dostupan s kaišem sa kožnim centralnim delom i tekstilnim spoljašnjim delom. Ima svetloplave šavove i crvenu prugu. Tu je i crni kožni kaiš sa crnim šavovima. Sistem brze izmene omogućava jednostavnu zamenu.

 

Chronograph 1 - 75 Years Porsche Edition deli stilske karakteristike sa štopericom na instrument ploči koncepta električnog superautomobila Mission X. Automobil je predstavljen u junu 2023. kao poklon marke za 75. rođendan. Novi sat i sat unutar Mission X su inspirisani originalnim Chronograph 1 Porsche Designa iz 1972. Bio je revolucionaran za to vreme jer je imao antirefleksni mat-crni brojčanik sa odgovarajućim kućištem i kaišem. Kao hronograf, sat dolazi s funkcijom štoperice, uz dodatke poput prikaza dana i datuma.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kako bi išlo poručivanje satova sa Amazona? Da li je moguće, plaćanje, carina, isplativost itd? (Nikad nisam poručivao ni sa Amazona i sa Ali-ja). 

Ili je kupovina satova iz Amerike npr isplativa samo ako ti neko kupi, stavi na ruku i donese. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Klikneš, poručiš, platiš, čekaš, čekaš, čekaš, pa čekaš još malo i onda dobiješ. :)

Naravno da je moguće, ali i realizacija i isplativost zavise od 1000 činilaca u toj jednačini...

 

- Koji sat? Koliko para? Ko je prodavac? Koliko košta 'poštarina'? Šta će pisati na 'računu'? Šta će carina da odluči? itb, itd...

 

Baš zbog ovih stvari je mnogo bolje i lakše za tebe ako imaš nekog u USA da ti to kupi i donese. Nije "samo tako isplativo" kupiti bilo šta iz inostranstva, ali to uvek bude najmanje cimanje za kupca a najveće za 'prijatelja'   :cheers:

 

 

Daj reci ili pokaži šta bi da kupiš pa da pomognemo konkretnije...

Share this post


Link to post
Share on other sites

E da, video sam i taj sajt, razlika je u cenim, piše free isporuka, i baš na netu tražio malo info da li je tja sajt u redu tj. da nisu neke kopije, većinom su pozitivna iskustva, može se naći i nekih iskustava gde su bili skeptični da li je original... 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Razumem te, i ja sam se dvoumio i na kraju poručio Seiko SRPG29, sličan je tvom modelu samo je plavi brojčanik i metalna narukvica.

Za sada je sve ok, dobijena međunarodna garancija itd..., dakle sve kao što je i navedeno na sajtu.

 

Gledao sam ih u Bomaru i znaj da izgledaju odlično uživo, mnogo bolje nego na slikama na sajtu.

 

U svakom slučaju srećna kupovina.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Creation ti je 101% siguran. 

 

Ali ovaj sat komotno kupiš kod nas... Sense Shop i/ili KP i naći ćeš sigurno. Razlika u ceni od 10-20% se isplati zato što ga odmah staviš na ruku. To nema cenu. 

Ja prodadoh sličnu peticu za 99eur skoro, bila besprekorna.

Share this post


Link to post
Share on other sites
55 minutes ago, PremieRacing said:

Ali ovaj sat komotno kupiš kod nas... Sense Shop

Pa sad... Sense, Bomar cena je 33-34.000

Na Creation je 191 eur znači 22.500, nije mala razlika, piše Free shiping, ne znam sad jel ima dodatne troškove ili ne, @nobutado reče da je imao oko 3.500, ako i ima opet ima razlike 8.000 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tako je, kad poručuješ od 'preko' cena umnogome zavisi od poštarine i carine...

 

Meni su recimo carinili Amfibiju iz Rusije i nisu prihvatili pravi račun nego su našli cenu na net-u koja je bila veća od onoga što sam platio, a nisu mi carinili sat iz Slovenije koji je plaćen 10x više  :)  Stigao pravo na kućnu adresu bez prblm.

 

 

p.s. A u našim radnjama uvek možeš da ispregovaraš lep popust... 

Share this post


Link to post
Share on other sites
12 minutes ago, PremieRacing said:

Meni su recimo carinili Amfibiju iz Rusije i nisu prihvatili pravi račun

Ovo ulozis zalbu, i prilozis racun (odnosno izvod iz banke o transakciji) moraju da priznaju. Mislim moraju... Ne moraju nista. :D Ali prihvate. Za njih je to cimanje, i dodatni posao. A svi znamo koliko ne vole ni redovan, a kamoli dodatni posao.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Samo mala ispravka, pošto sam našao carinsku deklaraciju.

 

Moj sat poručen sa Creation-a (Seiko SRPG29K1) je carinjen na 75USD, tako da su ukupne dodatne dažbine

izašle 2559,00RSD (carina 800RSD i porez 1759RSD) prošle godine u martu mesecu.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Svakako se isplati poručiti i čekati. To je jasno. Marže na satovima kod nas su ogromne. A ima malo i do dažbina...

Najbolje je da ti neko donese od preko, a ako nema te opcije - može i poštom. Sve je to normalno i funkcioniše ali i zavisi od mnogo stvari. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...