Jump to content
FAS Goran
Dante Bg

Ručni časovnici

Recommended Posts

Pa senzacionalizam... sinoć na NG gledam emisiju o A 380... kažu najnaprednija rešenja primenjena, a pričaju o flapsovima i ground spojlerima

Sent from my SM-G770F using Tapatalk

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hvala, meni prelep a ništa posebno, niti je skup... Quartz iz '70 ili '80ih. Mislim da je čak '77 ali ne mož' biti siguran sa Seiko date finder-om. 

Mehanizam je tadašnji 'top of the line' quartz koji je išao i u quartz divere a služio je i kao osnova za Grand Seiko quartz. Ima 4 ili 7 rubina i tačan je baš, baš. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pozdrav, Lepi satovi a i lepa tema, da malo oživim taj deo svoji interesovanja, u ovom periodu kad su mala deca malo se zapostave te neke stvari... Evo moje ''kolekcije'' tj. satova koje imam, generalno volim satove, mada nisam nikad tu nešto ulagao, niti posvetio vremena, ali uvek sam voleo dedin što kažu ''lonžin'' i naklonjen starijem izgledu. Od tri koja nosim, nautica mi je omiljena i nosim je uvek i svuda, i uz sve koombnacije, što se vidi po njoj izgulio sam je prilično, to je neka kolekcija sa švajcarskim mehanizmom tako da mislim da je dobra, lepo radi,  to je poklon za diplomski od pre 15ak god , i kad sam je video u izlogu to je bilo to, kaiš je već ko zna koliko puta menjan, originalni je imao zakačku i one plastike gde se kači na kućište ali to je nemoguće naći.. Ostala dva su manje bitna, što se kaže ''fashion'' modeli, mada nosaim kad pristaju prilici, Diesel mi je jako lep, ali kaaši je popustio i sad ne mogu da nađem zamenu jer je širok, čak sam se raspitovao i kod nekih što prave kaže za dizel ne rade, svašta... Eto. E da, imam i neki džepni stari Tag Heur, ali fali mu ključ, pa ako neko zna da li postoji neki ino sajt za delove da se slučajno to može opraviti, to je od predaka sat, ali nisu generacije pre nas nešto marile za to pa se to i pogubilo razvrzlo... mi smo to sačuvali al džaba  

Satovi.jpg

Sat nautica.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Samo redovno pranje sa tim kućištem i sve top. Prelepa je. 

 

 

2 hours ago, Zvezdo said:

Lep! samo šteta što je taj model quartz.

 

Pa meni nije nikakva šteta pošto automatika imam toliko da ne stižu na red u rotaciji. Svaki stane dok dođe na red  :P

Ovo je baš osveženje...

Edited by PremieRacing

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mislim da su tu kvalitet i vek trajanja sata bas problem.

Ljudi ostete i safirnu krunicu, a kamoli drveni sat. + mogao bih da se kladim da se stavlja najjeftiniji Quartz koji zadovoljava potrebe.

 

Nekako bih se uvek drzao Japanaca i Svajcaraca kada su satovi u pitanju.

 

Jedina marka pored toga koja mi se dopala je SForce jer su imali lepu pricicu uz satove

Share this post


Link to post
Share on other sites

Novo partnerstvo: Aston Martin x Girard-Perregaux

 

aston-martin-x 2.jpg

 

Nakon vesti da TAG Heuer uspostavlja dugotrajno partnerstvo sa Porscheom, Girard-Perregaux je najavio da će se i sam upustiti u sličnu avanturu.

Slavni brend časovnika udružio se sa kompanijom Aston Martin, koja je prethodno sarađivala sa TAG Heuer kućom satova. Britanski luksuzni brend i švajcarski časovničar proslavljaju važne datume ove godine, tako da je njihova veza svakako došla u pravo vreme. Aston Martin će obeležavati svoj povratak Formuli 1 po prvi put nakon 60 godina, dok ove godine, Girard-Perregaux slavi svoj 230. rođendan.

 

aston-martin-x 1.jpg

 

Oba brenda imaju zajedničku istoriju u pretvaranju funkcionalne mehanike u kolekcionarske ''igračke'' za one dubokih džepova. Aston Martin 1956 DBR1 takmičarski trkački automobil evoluirao je u dobro poznate DB modele, dok je Girard-Perregaux transformisao tri praktična mosta svog mehanizma u svoj najprepoznatljiviji dizajnerski podvig. Čuvena ''tri zlatna mosta'' prethodno su korišćena kao funkcionalna komponenta, ali su kreirana tako da budu vidljiva kroz safirno staklo brojčanika, po prvi put 1867.godine.

 

Mostovi su nastali kao delo vizije Konstanta Žirarda, kako bi se pobrinuli za preciznost turbijona, da bi kasnije bili predstavljeni na velikoj sceni pariske Universal Exhibition izložbe 1889.godine u Esmerelda džepnom satu, koji je dobio zlatnu medalju. Sve do danas, oni su i dalje u centru pažnje istorijskog kanona ovog brenda, dok časovničar i dalje nastavlja da koristi njihov dizajn i u svojim novim modelima. Ipak, partnerstvo Aston Martin i Girard-Perregaux svakako neće biti fokusirano na prošlost, već na novu eru koja će i dalje biti omaž nasleđu, protkan modernim inovacijama i dizajnom. CEO Girard-Perregaux brenda, Patrik Pruno bio je odličan u približavanju brenda promenljivim ukusima klijenata, opremajući dizajn tri mosta modernim materijalima, kao što su safirni kristal i titanijum. Svakako, možemo očekivati da će ovo partnerstvo biti fokusirano na kategoriju sportskih časovnika od čelika, a posebno na ležernu Laureato liniju, koja je naglašena na fotografijama korišćenim za objavu novog partnerstva. Nekoliko zajednički brendiranih časovnika ograničenog izdanja će biti deo ovog poduhvata, dok će prvi od njih debitovati kasnije ove godine.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posebno izdanje sata ''Fast and Furious Twin Turbo''

 

jacob 02.jpg

 

Za proslavu 20. godišnjice franšize ''Fast and Furious'', luksuzni proizvođač satova Jacob&Co. predstavio je posebnu liniju sata nazvan ''Fast and Furious Twin Turbo''. Zbog najnovijeg devetog nastavka franšize, linija će prikladno biti ograničena na samo devet primeraka. Na satu je oslikan par automobila koji nalikuju na Dodge Charger i Toyotu Supru, što predstavlja finalnu trku Dominica Toretta (Vin Diesel) i Briana O'Connora (Paul Walker) u prvom delu sage. Početna cena je 580.000 dolara, a neke od karakteristika na satu uključuju dvostruke troosovinske ''tourbillon'' mehanizme, decimalni minutni repetitor i pokretanje na pokret ruke koji je ekskluzivan za ovu kompaniju. Karaktersitika ''Pit Board'' omogućava postavljanje referentnog vremena za poređenje vremena kruga.

 

jacob 01.jpg

 

''Naš sat se savršeno uklapa uz franšizu Fast and Furious. Osim samog naziva, naglasak je na brzini i izuzetnosti. Jacob&Co. je bio u mnogim uspešnim partnerstvima, ali nikada se nismo udružili sa entitetom koji toliko odgovara našoj DNK. Nova linija satova ''Fast and Furious Twin Turbo Furious'' biće sjajni'', navode iz Jacoba&Co. Naziv ''Fast & Furious Twin Turbo'' je urezan u safirnu masku, a sat je napravljen od titanijuma, koji je poznat po maloj težini i usklađen sa karbonskim kućištem. Unutrašnji crveni prsten okvira je napravljen od neoralita, inovativnog i prozirnog materijala. Pa, lepota je subjektivna, a da li je ovo još jedan slučaj gde ime kompanije određuje cenu, nezavisno o bilo čemu drugom, prosudite sami.

 

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sa jedne strane oduvek sam zeleo da posedujem G-Shock, a sa druge strane, imam malo otklon prema smart watch-evima… kapiram upotrebnu vrednost i sve to, ali nekako mi nije to to default_).gif

E pa, nasao sam nacin da resim obe stvari i pazario sam G-Shock koji ima i neke funkcije smart watch-a GBD-H1000

Srecan sam ko malo dete (kao i svaki put kada nabavim neki novi sat default_D.gif )

 

48e9ad905a8e9e43a85d16731a855513.jpg

 

Preduslovi koje sam zeleo da ima su ABC (altimetar, barometar, kompas), merac pulsa, akcelerometar i solarni “pogon”.

GlPS, BT, notifikacije i ostalo su bonus default_).gif

 

Sent from my iPhone using Tapatalk

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ono sto ja ne volim kod smartwatch-a je sto je nepogresivo svaki za kantu nakon 2 godine najvise.

 

Do sad sam imao:

 

* Acer smart (prvi smartwatch bukvalno)

* Fossil sa Google hardware-om

* FitBit

* Galaxy Fit 2

* Xaomi Haylou

 

Od toga 2 trenutno rade, ali su im baterije jezivo lose, tako da kao da ne rade. Zali Boze bacenih para, ali ajd’, bilo je uvek zanimljivo prvih 2-3 meseca :D 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pa to je samo jedan od razloga zasto ne volim smart watch.
Ovaj bi trebao da nije takav ;)


Sent from my iPhone using Tapatalk

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...