Jump to content
FAS Goran
Dante Bg

Ručni časovnici

Recommended Posts

Porsche napravio ručni sat za 70. rođendan 356-ice

 

porsche sat 1.jpg

 

Nemački proizvođač ponudiće kupcima ograničenu seriju specijalno napravljenog ručnog časovnika u znak sećanja na svoj prvi sportski model iz 1948. Porsche sa stilom obeležava 70. godišnjicu početka proizvodnje sportskih automobila ekskluzivnim ručnim satom koji će simbolično biti napravljen u samo 1.948 primeraka.

 

porsche sat 11.jpg

 

Sat nazvan ''1919 Daytimer 70Y Sports Car Limited Edition'' delo je odeljenja Porsche Design. Kao inspiracija poslužila je originalna instrument tabla Porschea 356, a kućište u kome je smešten satni mehanizam izrađeno je od titanijuma. Narukvica je od kvalitetne, mekane crne kože. Proizvođač tvrdi da je sat otporan na pritisak od 10 atmosfera, a na poleđini je ugraviran redni broj primerka i godine jubileja u čiju čast je napravljen. Cena ovog ekskluzivnog sata je 2.948 evra, a biće dostupan u 130 Porsche Design prodavnica širom sveta, u prodajnim salonima Porsche automobila, kao i na sajtu nemačke kompanije.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mehanizam najmanje utice na cenu vecine danasnjih satova, a pogotovo kod ovih “fashion” brendova.
 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Slazem se. Samo sto to industriju nije briga. Danas pravi ljubitelji cine jako mali procenat trzista. Nekada su stvari bile drugacije.
 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja sam inace protivnik "fashion brand" satova zato sto smatram da su daleko precenjeni i da 90% cene otpada na sam brend.

Ali, ipak sam pre par godina poklekao i kupio jedan :D

Imao sam odavno zelju da sebi kupim neki cetvrtast sat i posle duze potrage, jedini koji mi se svidjao i ulazio u budzet koji sam bio spreman da platim je bio "Police". Sat je korektan, mehanizam Miyota (made in japan) i cena je bila sasvim prihvatljiva (outlet model, na rasprodaji)

Ono sto me boli je sto svaki sat koji mi se bas svidja i koji bi zeleo da posedujem, kosta bar 4000€ i vise :(

Share this post


Link to post
Share on other sites
2 hours ago, chikavili said:

Ja sam inace protivnik "fashion brand" satova zato sto smatram da su daleko precenjeni i da 90% cene otpada na sam brend.

Ali, ipak sam pre par godina poklekao i kupio jedan :D

...

 

Isto. Kao da sam ja pisao. Blago je reći protivnik, ja mrzim fashion satove ali mi se pružila prilika i uzeo sam jedan Porsche iz 911 turbo serije... Kvalitetan švajcarski RONDA quartz mehanizam, vrhunski materijali, gumeni kaiš sa 'car tire pattern' + kožni u kutiji sa alatom za brzu promenu kaiša i nisam mogao da odolim.

Share this post


Link to post
Share on other sites
4 hours ago, The Punisher said:

Naravno. I sam sam prosle godine nabavio jedan... posto nisam mogao da cekam 15+ godina da skupim pare za Panerai Luminor, narucio sam kineski "Parnis Marina Militare" (automatic, 48h power reserve) koji u kini kosta 90€ (ja ga sa nekim kuponima i akcijama platio 75€) a u USA i evropi ih prodaju za oko 150€. Nosio sam ga kod drugara sajdzije da ga meri na onim njihovim masinama, oscilometrima i rece mi da je prijatno iznenadjen rezultatima. Evo linka na oficijelnom sajtu: https://parnis.org/collections/militare-collection

 

3d3529ba5091fcba4d4b6b8c99886944.jpg

Evo ga. Posle godinu i kusur, radi odlicno. Otprilike jednom nedeljno moram malo rucno da ga dovijem posto se malo krecem. Kasni nekih 4-5 sekundi dnevno. Kozna narukvica je vrhunskog kvaliteta.
Ovaj moj model vise ne prave posto je ovaj stitnik kljuca previse licio na original Panerai, pa su morali da ga promene.

Sent from my Texas Instruments Scientific Calculator using Tapatalk

Share this post


Link to post
Share on other sites

Da, znam za Parnis. Dobra stvar je što možeš da naručiš sat bez imena

Ima više sajtova koji prodaju Parnis jer su to u stvari grupa proizvođača, ne jedan, više malih fabrika

 

https://www.dajiwatch.com/c/parnis-watch_0371

Ko ima veliki zglob ovo je jedan mnogo lep sat

 

https://www.dajiwatch.com/50mm-lefty-parnis-big-face-black-dial-auto-watch_p0609.html

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja sam konacno narucio kutiju za satove jer za polovinu ne znam ni gde mi se nalazi :)

 

Tu su trenutno (prva 4 i nisu bas satovi, a vecina ce reci da samo poslednja 2 i jesu :D ):

  1. Acer One Touch pametni sat
  2. Fossil Q Founder pametni sat
  3. ID 115 fitness tracker
  4. Puma sports watch - jbg, poklon :D
  5. Fossil Quartz sat
  6. Festina Quartz
  7. Seiko 5 automatic
  8. Citizen Eco Drive Radio Controlled

 

Poslednji je slucajno naleteo jer mi se mnogo dopala prica uz sat: 5 odasiljaca na svetu koji salju atomsko vreme pomocu koga se sat sinhronizuje jednom dnevno ili na zahtev.

Maskimalno kasnjenje sata kada su sinhronizacije moguce je 1s mesecno, a u nesinhronizovanom modu do 15s mesecno. Sve u svemu kul igracka kojoj ne treba ni odrzavanje ni navijanje

Share this post


Link to post
Share on other sites

Eeeeee, kako doći do onih satova koje će ionako uništiti... :D:D 

 

Zašto luksuzni brendovi spaljuju satove koje nisu prodali?

 

Na spisku onih koji uništavaju svoju neprodatu robu je i Rišmon, vlasnik juvelirnih maraka ''Kartije'' i ''Monblan''. Za poslednje dve godine, kompanija je uništila skupe satove u vrednosti do 520 miliona dolara. A prvo zapravo otkupljuju neprodate satove iz maloprodaje, da ova luksuzna roba ne bi bila prodata za bagatelu, a potom i preprodata. Ovakvu politiku je započeo 2016. godine bivši izvršni direktor kompanije Ričard Lepe. On je ovakve poteze nazivao ''vanrednim merama u vanrednim situacijama''.

 

sat rrr.jpg

 

Na očajničke mere je luksuzna kompanija, kako kažu, bila primorana povodom situacije na azijskom tržištu. Ispostavilo se da su skupi satovi dugo skupljali prašinu u izlozima prodavnica nakon što su kineske vlasti započele masovnu i nemilosrdnu borbu protiv korupcije. Raskošni pokloni visokopostavljenim službenicima su obično bili upravo skupi, luksuzni satovi. Prodaja je naglo opala, a u kompaniji su se zabrinuli da će ako budu snizili cene, njihova roba dospeti na sivo tržište i da bi mnogi posrednici mogli da nanesu štetu brendu.

 

kompletan tekst na: blic.rs

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 5.8.2018. at 2:52 PM, neshaoct said:

Eeeeee, kako doći do onih satova koje će ionako uništiti...

 

Skocis u vatru i uzmes sebi jedan...

Kako znas da useres temu sa ovim odvratnim 'novostima' pa to je nvrvtn. "Blic" ej!

 

 

Ja sam dobio na poklon jos jedan jbn reklamni sat, ali nije neki 'fashion' pa mi je malo lakse. U pitanju je KTM i deluje kvalitetno. Tj. nije samo da deluje vec je stvarno kvalitetan spolja, kais, kuciste, staklo, kopca, ali videcemo sta je unutra kod prve zamene baterije... :P

Share this post


Link to post
Share on other sites

Land Rover i Zenit u novoj saradnji

 

zenit 11.jpg

 

Kako bi proslavili lansiranje najnovije verzije luksuznog kompakt terenskog modela, britanski brend se udružio sa kompanijom Zenith u projektu zajedničkog kreiranja časovnika ograničenog izdanja. Nazvan Defy Classic Skeleton Range Rover Edition, novi časovnik ima prepoznatljiv odvažni stil Defy kolekcije, zajedno sa izobiljem suptilnih dizajnerskih elemenata inspirisanih 2020 Range Rover Evoque modelom. Novi Defy časovnik predstavlja treće specijalno izdanje nastalo kao plod saradnje Zenith i Land Rover brendova, a prati Zenith El Primero Range Rover lansirano 2016. godine, kao i Zenith Chronomaster El Primero Range Rover Velar Special Edition, predstavljeno početkom prošle godine.

 

Baš kao i prethodna dva specijalna izdanja, novi Zenith Defy Classic Range Rover Edition časovnik nema nijednu očiglednu formu Range Rover brendiranja na licu časovnika, već samo jednostavnu gravuru na poleđini modela, koja indikuje Range Rover ime. Sa druge strane, dizajnerski elementi inspirisani Evoque modelom nove generacije, zajedno sa štepanim tapacirungom premijum SUV modela, predstavljeni su dijamantskim motivom koji krasi gumeni kaiš časovnika. Kućište ovog modela meri 41 mm u prečniku i 10.75 mm u debljini, a kreirano je od laganog brušenog titanijuma. Model pokreće Elite Calibre 670 automatski mehanizam, koji se može videti kroz poleđinu kreiranu od safirnog kristala, zajedno sa Arctic Petrol Blue oscilirajućim tegom. Mehanizam nudi minimalnu rezervu energije od 48 sati. Zenith Defy Classic Range Rover Edition časovnik dostupan je za kupovinu u ograničenom broju od 200 komada, sa cenom od 7.500 dolara (6.600 evra).

 

preuzeto sa - Auto Blog

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

TAG Heuer predstavlja dva nova časovnika u čast Ajrtona Sene

 

198160-tag 03.jpg

 

Kreirani za fanove Ajrtona Sene, ljubitelje Formule 1 i obožavaoce sveta časovničarstva, ovi modeli ograničenog izdanja ilustruju kontinuirano divljenje koje slavni brend gaji prema čuvenom vozaču i uticaju koji je on ostavio.

 

198161-tag 02.jpg

 

Kako bi odali počast jednom od najslavnijih šampiona Formule 1 i obeležili dvadeset pet godina od njegove prerane smrti, TAG Heuer brend lansirao je dva časovnika koji slave Ajrtona Senu, sadržeći detalje koji nas asociraju na njegov omiljeni stil satova i njegovu domovinu, odnosno Brazil. Legenda u TAG Heuer prošlosti u svetu sportskog Formula 1 trkanja, Sena je nekada bio lice prve ''Don't Crack Under Pressure'' kampanje brenda 1991. godine, što je bila idealna uloga za ambicioznog, neustrašivog i posvećenog brazilskog vozača. Danas, četvrt veka nakon njegove tragične smrti, ovo partnerstvo i dalje živi u formi dva nova očaravajuća časovnika.

 

198162-tag 01.jpg

 

TAG Heuer Carrera Calibre Heuer 02T automatski hronograf model sa svojim prečnikom od 45 mm, sadrži mat crno keramičko kućište uz odgovarajuću tahnimetarsku bazu, a suptilno je akcentovan žutom i zelenom bojom brazilske zastave. Njegov crni gumeni i kožni kaiš dobili su zelene šavove, dok je hronograf dekorisan žutim slovom S. Natpis ''SENNA'' kreiran je u žutoj boji na fiksiranoj tahimetarskoj bazi od crne keramike, dok se crni turbijon nalazi na poziciji šest sati. Stilizovana žuto-zelena slika Sene sa njegovom prepoznatljivom kacigom gravirana je na naličju ovog modela kreiranom od safirnog kristala, kroz koje se može videti rad Heuer 02T mehanizma koji poseduje i COSC sertifikat. U čast broja pol pozicija koje je Sena sakupio tokom svoje karijere, model je ograničen na samo 65 komada.

 

TAG Heuer Formula 1 Calibre 16 Ayrton Senna Special Edition 2019

Ovo izdanje u čast dvadeset pet godina od Senine smrti sadrži gravuru njegove kacige na čeličnoj poleđini kućišta, kao i njegovo ime ispisano belom bojom na poziciji 1 sat na fiksiranoj crnoj keramičkoj bazi sa tahimetarskom skalom. Ovaj model je opremljen sportskom S oblikovanom narukvicom koju je Sena posebno voleo, a poseduje i vozački produžetak koji svim ljubiteljima vožnje daje priliku da ga nose i preko trkačkog odela. Model ograničenog izdanja ima prečnik od 44 mm i odvažni trkački stil sa crveno lakiranim indeksima, centralnom sekundarom i kazaljkama brojača. Beli podbrojčanici na pozicijama 6 i 9 sati, uz crni podbrojčanik na poziciji 12 sati izdvajaju se u odnosu na sunray brušeni brojčanik boje antracita. Ovaj model pokreće automatski navijajući hronograf, Calibre 16.

Na kraju, možemo reći da oba modela posvećena slavnom vozaču kombinuju izazovni dizajn, inovativne opcije i stil visokih performansi, idealan za sve one koji žele da uživaju u životu u brzoj traci.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Da li neko ima licno iskustvo?
Casio sat kupljen u Nemackoj pre 6-7 meseci i ima internacionalnu garanciju, prestao je da radi...a nije baterija
Da li negde ovde moze da se ostvari garancija ?


Sent from my iPad using Tapatalk

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ovako izgleda Bugattijev W16 motor na ruci

 

bugatti sat 02.jpg

 

Dva ekskluzivna proizvođača, Bugatti i Jacob&Co sarađuju duže od godinu dana, a nakon lansirana prva dva sata, Twin Turbo Furious i Epic X Chrono, na scenu je stigao neverovatni Bugatti Chiron Tourbillon. Proizvod je razvijan više od godinu dana, a sada je predstavljen svetu. Upravo tako, godinu dana su najbolji stručnjaci pripremali ručni sat koji će dostojno predstavljati najjači i najekskluzivniji automobil na svetu.

 

bugatti sat 01.jpg

 

A to je nemoguće bez da se pomene W16 motor. Verovali ili ne, u sklopu ovog sata dolazi minijaturni model Bugattijevog motora. Upravo tako, pritiskom tipke na desnoj strani kućišta aktivira se rotacija radilice i pokreću se klipovi. Pokazivač rezerve snage (60 sati) smešten je na 3 sata i stilski usklađen sa pokazivačima količine goriva u rezervoaru goriva. Mehanizam se sastoji od 578 ručno sastavljenih delova, pokazuje sate i minute, a posebnost mu je jednominutni tourbillon kavez pod nagibom od 30 stepeni. Povezan putem četiri amortizera kojim se kompenziraju udarci i nagli pokreti donosi kućište od titanijuma oblikom inspirisanim linijama Chirona. Poseban dizajn i cena od 255.000 evra garantuju ekskluzivnost ovog sata izvan okvira automobilskog sveta.

 

preuzeto sa - Auto Blog

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bentley i Breitling predstavili mehanički ručni sat Chronomat sa cenom od 7.900 evra

 

bentley-chronomat-new-breitling 03.jpg

 

Breitling Chronomat by Bentley - Ručni satovi nose u sebi neobjašnjivu vrednost jer kad pogledate koliko pojedini primerci koštaju, dobro je imati pri ruci stolicu da možete sesti i doći sebi. Breitling Chronomat je ručni sat prvobitno predstavljen 1984. godine. Koristi tzv. automatski mehanizam koji kontinuirano pokreće sat skupljanjem kinetičke energije.

 

bentley-chronomat-new-breitling 02.jpg

 

Breitling Chronomat nije sat koji će ući u Ginisovu knjigu rekorda niti svojom cenom, niti ekskluzivnošću. To ne znači da se ne radi o hvale vrednom modelu koji savršeno objedinjuje luksuz i prestiž zajedno sa avanturističkim duhom. Kako ga opisuju njegovi tvorci, to je sat koji u jednom danu može prevaliti put od plaže i surfovanja do svečanog prijema i gala večere u odelu. Chronomat Bentley je redizajn originalnog Chronomata pretvorenog i prilagođenog ulozi sportskog sata kakve današnji savremeni kupci žele nositi. Kućište od nerđajućeg čelika i Rouleaux narukvica stvaraju vizuelni kontrast sa zelenom pozadinom sata naglašenom crnim elementima. S obzirom da se radi o posebnoj Bentley ediciji Breitlingovog sata, logično je što se na pozadini sata nalazi logotip Bentleya uz onaj Breitlingov.

 

bentley-chronomat-new-breitling 01.jpg

 

Sat je dizajniran jednako za žene i muškarce avanturističkog duha, a pokreće ga Breitlingov vlastiti mehanizam Caliber 01 sa ''rezervoarom'' energije za 70 sati rada. Sat je napravljen prema savremenim standardima vodootpornosti, što znači da osigurava 20 bara ili 200 metara dubine.

 

preuzeto sa - vozim.hr

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Betmobil časovnik od 25.000 evra

 

208672-betmobil 03.jpg

 

Kross Studio je predstavio svoj vrhunski kolekcionarski Batman sat kao deo svoje predstojeće saradnje sa Warner Bros kompanijom. Posvećeno ''Mračnom Vitezu'', ovo prvo zajedničko izdanje odaje počast jednom od najpoznatijih automobila u istoriji stripa: Betmobilu. Odabirući elegantan model iz filma iz 1989. godine u režiji Tima Burtona, Kross Studio je izradio prvi stoni sat koji je dizajniran kao Betmenovo vozilo.

 

208673-betmobil 02.jpg

 

Ograničen na samo 100 komada, Kross Studio je uspeo da razvije vrhunsko kretanje sata po meri, poštujući tačan oblik Betmobila iz 1989. godine. Sat se sastoji od 512 komponenata - 115 za karoseriju i 397 za sam mehanizam sata, što je znatno više u odnosu na tradicionalne mehanizme koji obično imaju oko 130 delova.

 

208674-betmobil 01.jpg

 

Karoserija je napravljena od crnog aluminijumskog kompozita, sa vazduhoplovnom zaštitnom oblogom koja štiti sat od udaraca i ogrebotina. Sati i minute prikazani su vodoravno sa dva cilindra, dok je vertikalni regulator istaknut kroz turbinu na prednjem delu automobila. Ova ekskluzivno kolekcionarsko remek relo proizvedena je u ograničenom izdanju od 100 numerisanih komada i sada je dostupno po ceni od 25.500 evra.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...