Jump to content
FAS Goran

Recommended Posts

Evo da i ja predstavim svog Punta koji je već poznat forumašima ovog foruma. Kupljen je od kolege Uroša, pre je bio kod stampeda koji ga je uvezao iz Nemačke, ako se ne varam. Istovremeno sam kod kolege Lakija s foruma, kupio felne i gume na njima, original sporting 15ice. Ovde je već bilo o autu, a trenutna adresa mu je u Požarevcu:

 

https://www.fiat-lancia.org.rs/forum/index.php?/topic/59201-punto-mk2a-2001-god-12-16v/

 

Auto je kupljen 26.04. sa 162150 km na satu, sad ima 164250 km. Vozi se dosta na duže relacije, retko ispod 20-30 km. Auto ima ugrađen TNG sustav STAG-4, a stanje auta bi ocenio sa 8/10. Posle ću i reći šta mi smeta i zašto takva ocena.

 

Punto i ja smo prošli dosta mesta oko Požarevca, pa smo tako bili u Velikoj Bresnici, Srednjevu, Smederevu, Velikoj Plani, Beogradu, Jagodini, Velikom Gradištu, itd...

 

Pa nešto slika, za one koji nisu videli s oglasa:

 

029.jpg030.jpg031.jpg

011.jpg016.jpg017.jpg

018.jpg020.jpg021.jpg

022.jpg023.jpg024.jpg

025.jpg026.jpg032.jpg

034.jpg035.jpg048.jpg

001.jpg002.jpg

 

Kao što možete videti, otpao mi je K&N filter, 5. dan pošto je auto bio kod mene, jednostavno je puklo ono crevo i otpao je pri brzini od 90 km/h. Tako se vozio 5-6 dana sa gazom na otvoru, čisto da ne uleti nešto krupnije kroz otvoreno crevo.

 

Nakon toga naručio sam krivi K&N filter, pa je dobro uletio par dana posle put u Sombor kod rodbine, pa sam krivi filter vratio, a pravi mi je ugradio Dragan, kojeg poznaju oni koji naručuju K&N filtere. Svaka čast čoveku, ugostio je mene i dedu kao da smo mu rod kod sebe u Novom Sadu i sve pohvale za njega. Moje iskrene preporuke. Pa slike:

 

004.jpg005.jpg

 

Onda slike Draganove garaže:

 

006.jpg007.jpg008.jpg

009.jpg010.jpg

 

Bilo je toga još, ali mi nismo imali više vremena...

 

Kao što ste mogli primetiti, auto je prebačen na PO table, a evo i današnja slika iz praone:

 

002.jpg

 

Sve u svemu, autom sam zadovoljan, što se tiče upotrebljivosti. Najveći problem je, iako su stavljene ksenonke na njega i morimoto reflektori, kratka svetla su preniska. Osvetljavaju u najbolju ruku 30 metara, ja bi rekao da je to 20-25 metara. Koliko god podignem svetla, ona su niska. Čak je po aparatu svetlo čak i malo više, ali pomaka nema. Dugo svetlo je ekstra, kao da je dan, samo očito ima problem pri kontaktu pa sam dvaput pri prebacivanju na dugo, morao ponoviti prebacivanje, jer iz prve nije htelo da se upali. To ću morati pogledati, no auto svejedno vozim danju, noću radim ili odmaram, tako da mi nije problem zasad.

 

Trenutno vozim na zimskim gumama, planiram kupit bolje letnje, a Continental/Goodyear/Dunlop mi nude za 36-40k dinara, to je previše, tražim gde ću da ih nađem za 30-32k koliko realno i vrede. Možda na kraju uzmem i Uniroyal Rainsport, no nikako da naletim na njih u dimenziji koja mi treba.

 

Sve u svemu, treba još uložit 300tinjak evra u njega, a ja jednostavno nemam vremena, jer ga stalno koristim, pa da ga ostavim kod limara ili na farbanju. Folije na stubovima su loše, to bi trebalo zamenit, malo popravit neke stvari, dve felne sredit, jer se s njima zapinjalo na rubnike, jedna ima nešto proliveno na njima, možda ulje. Jedna felna je ispravljena, ostale su vrhunski ravne. O tom potom, ne smeta mi, to će doći na red kroz koji mesec, kad uhvatim vremena, sad sam u poslu ili uživam u autu.

 

Zaključak je da nisam pogrešio što sam ga uzeo, ima dosta aftermarket opreme, održavan je, motor je u dobrom stanju, dihtung glave je rešio Uroš, ne troši ulje, ne greje se, vuče odlično, čak i bolje nego sam očekivao.

 

Eto, toliko zasad. :)

Edited by rocker87

Share this post


Link to post
Share on other sites

Konačno kolega, vratio se Sporting u naše redove, lepo to izgleda s merak što bi mi Nišlije rekli :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hvala, kolega, hehe... ma ima tu mesta za popravke, samo mi ga gušt vozat, pa ga ne dam majstorima na duže od sat vremena. :scooter:

 

Organizuj kakav skup dole, pa da ga vidiš i uživo. :smoke:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pa bice kolega daj Boze konacno i u Nišu ove godine taj skup pa da se upoznamo i odmerimo mašine :)

Samo vozi i uzivaj u Sportingu, ja sam se jutros nauzivao u voznji pozz sa Zlatibora

Share this post


Link to post
Share on other sites

Organizujte i eto mene... na ovaj u BG jednostavno nisam mogao, imao sam nekih obaveza, ali idući bi se dalo doći.

 

Neka si, drago mi je. Dobro je to putovanje, uživaj, zabavi se, odmori, šta god ti je želja. ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

A baš sad da uzmem sve što bi hteo, 1200 evra bi mi trebalo... a imam u poslu troškova ko nikad, pa će malo pričekat. Rađe sredim važnije stvari, šminka može i čekat. ;)

Hvala na lepim željama i ja se isto nadam da će bit sve super s njim. Zasad sam jako zadovoljan. :thumbsup:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kolega sto se guma tice ja idem za madjarsku uskoro, Falken ZE914 (195/50 15) me sa povracajem poreza i gorivom tamo nazad kosta 5300din po komadu. Usput naravno svratim u neki hipermarket i napunim frizider

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tog Sportinga je pre stampeda vozio moj kolega par godina.  Imao je sportske opruge i amorte, kao i one prelepe felne i šteta je što je sad bez njih. I dan danas kad me zove stampedo na telefon meni izađe slika žutog punta :)

U svakom slučaju neka te lepo služi.

Share this post


Link to post
Share on other sites

@ Zemunac1993 - Hvala na sugestiji, ali meni je Mađarska skuplja za 2000, a nije tolika razlika u cifri... i ne stignem to odradit. Isto tako, ciljam na premium gumu. Svejedno, hvala. ;)

@ Sergio-AR - Eto i to sam saznao o autu. Opruge su iste na autu, dosta je nizak, amortizeri ne znam, ali ako mi ovi odu, idu sigurno neki tvrdi na njega. :)

 

Felne mi nisu po guštu i Uroš ih dosta ceni, na prodaji su... jednostavno mi ne stoje baš nešto na autu, draže mi ove original.

Hvala na lepim željama.

Edited by rocker87

Share this post


Link to post
Share on other sites

A sto se farova tice jel ih stelujes na dugme u kabini ili na samom faru?

Najsigurnija varijanta parkiras auto da farove uperis u jedan ravan zid, far da bude na 10m od zida, izmeri visinu od zemlje do projektora i cutoff na zidu treba da bude ta visina manje jedan do 1,1%

Share this post


Link to post
Share on other sites

Imam ugrađene ksenone, znači da motor iz kabine ne postoji više. Majstor mi je dvaput štimao na svom aparatu, ali izgleda da je pad kratkih svetala prevelik, jedno duplo veći od potrebnog, dok su duga svetla kao dan... upalim ih, svetli sve, od tabli, drveća, nema šta ne svetli. Kiša ne smeta nimalo.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pregledat ću, ali tipke u autu su mi vidljivo beskorisne, onako, samo stoje, vidi se da nisu priključene i kad pritisneš, vidiš da nema nikakve koristi od njih, samo stoje tamo... kako se uopće vidi da li ima motor u faru?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja sam sebi ugradio bixenon projektore i normalno mi funkcionise nivelacija iz kabine. Jedino ako neki suster nije to ugradjivao pa povadio motorice iz samo njemu poznatog razloga

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pregledao i kontakti su bili malo ispali, to sam izvukao, uvukao, i sad radi. Ali problem je što su svjetla bila na najvišoj mogućoj poziciji. U prijevodu, mogu ih micat samo na niže. :laughing:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pa dobro, na poziciju 3 spustiš kad bude magla a poziciju 1 i 2 možeš da koristiš kad u autu bude više ljudi tj. kad legne malo više.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Fino me dočekalo... zaustavi me policajac, reko ne rade ti svetla... wtf? Ni ne gasim ih. Uglavnom, s desne strane, ni duga ni kratka ne rade, samo pozicija. E sad, ako je crklo, sreća me prati. :thumbdown:

Nadam se da je samo kontakt.

 

Eh, da, još nešto... Dunlop Sport BluResponse 185/55 R15 9700 din/kom, 195/50 R15 6700 din/kom. U prevodu, izbacim distancere (mislim da su 15 mm), stavim gume i vozi. Pa ne verujem koja razlika u ceni, a auto će biti niži 9 mm.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...