Jump to content
FAS Goran
N.N.

Jeep Compass / Patriot / Commander / Jeep Meridian

Recommended Posts

Stigao je novi Jeep Compass, cene od 22.990 evra

 

jeep compass 2020 srb01.jpg

 

Pandemija korona virusa je možda odložila Beogradski sajam automobila, ali nije zaustavila promociju novih modela na srpskom tržištu. Jedna od vrućih premijera je i novi Jeep Compass koji će se sada, umesto u SAD, proizvoditi u fabrici u Italiji. Zbog toga je cena novog Compass-a postala izuzetno konkurentna u najpopularnijem segmentu kompaktnih SUV-ova. Prilika da se upoznate sa Compass-om je manifestacija The Week of Miracles koju kompanija FCA Srbija organizuje petu godinu zaredom, u saradnji sa svim ovlašćenim dilerstvima širom države. ''Nedelja čuda'' sada traje sedam dana, sve do nedelje, kako bi svi zainteresovani dobili priliku da pogledaju kompletnu ponudu FCA Srbija.

 

''Prodajna akcija ove godine traje cele nedelje, kako bi posetioci izbegli da budu u društvu većeg broja ljudi u zatvorenom prostoru i mogli da se upoznaju sa našom magičnom ponudom, pogledaju automobile, o njima razgovaraju sa stručnim prodajnim osobljem i kupe automobil koji su dugo želeli i to po specijalnim uslovima'', kaže Igor Ševo, komercijalni direktor FCA Srbija.

 

Akcenat je ovaj put na modelu Jeep Compass.

''Potrudili smo se da napravimo dobru ponudu za vozače u Srbiji koji sada mogu da kupe Compass za 22.990 evra. U pitanju je verzija sa 1.3 turbo benzinskim motorom od 130 KS i bogatim paketom Limited. Za dodatnih 1.000 evra dostupan je Compass sa automatskim menjačem i snažnijim benzincem od 150 konja.Takođe, na lageru imamo i verzije sa 2.0 dizel motorom i pogonom na sve točkove''.

 

Kompanija FCA Srbija je pokrenula i aplikaciju car@home preko koje potencijalni kupci mogu da se informišu o modelu koji ih interesuje. Takođe, ako požele, prodavci FCA Srbija će dovesti automobil na njihovu adresu na dvosatnu test vožnju. ''Želimo da pronađemo način koji odgovara, odnosno prija kupcima u periodu korona virusa. Automobili za test vožnju su dezinfikovani i poštujemo sve preporuke Vlade Srbije. Drago nam je što su vozači prihvatili ovaj vid komunikacije'', dodao je Igor Ševo.

 

Jedan od bestseler na našem tržištu je i model Tipo koji je dostupan u tri različite karoserije - limuzina, odnosno sedan, hečbek i karavan. HIt ponuda je Tipo sedan sa 1.4 benzincem (95 KS) i paketom Forte (klima-uređaj, tempomat, blutut, šest vazdušnih jastuka, zadnji parking senzori...) po ceni od 10.990 evra. Identičan model sa petora vrata košta 11.490 evra, dok je praktični karavan 11.900 evra. Premijera u salonima FCA u Srbiji je i hibridna verzija popularnog modela Fiat 500, uz koji se sada dobija subvencija države od 3.500 evra.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Još jedan manuelac manje: 2021. Jeep Compass ostaje bez ručnog menjanja brzina

 

compass europe rsz.jpg

 

U studiji sprovedenoj u prvom kvartalu 2020. otkriveno je da samo 13%, tj. 41 od 327 potpuno novih automobila dolazi sa opcijom ručnog mjenjača. Taj broj nastavlja da se smanjuje, ovog puta preko Jeep-a koji od 2021. neće nuditi Compass sa ručnim menjačem. Ovo je objavio CarsDirect, koji je imao mogućnost da zaviri u formulare za porudžbine upućene trgovcima (dilerima) za narednu modelnu godinu. Po tome Jeep Compass će ući u 2021. modelnu godinu sa jedino automaticima sa ili 6 stepeni prenosa, ili opcionalno sa 9-stepenim automatskim menjačem. U ovom trenutku Compass još uvek dolazi sa manuelnim menjačem sa 6 brzina sa početnim nivoima opreme.

 

compass europe 2021 001.jpg compass europe 2021 002.jpg compass europe 2021 003.jpg compass europe 2021 004.jpg

 

Razlog ovakvog poteza je u ovom trenutku prilično očigledan - niko ne kupuje SUV sa ručnim menjačem, barem kad je Compass u pitanju. Portparol Jeep-a Ejmi Grundman rekla je da ''nije bilo mnogo zahteva za ručnim menjačem''. Naravno, gubitak manuelca iz ponude povećava baznu osnovnu cenu malog krosovera. Glavni direktni rivali Compass-a su uglavnom odavno već u ponudi samo sa automaticima...

 

rsz_flcs_logo.png

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kakva je pouzdanost 9stepenog automatika? 

Share this post


Link to post
Share on other sites

U novom broju talijanskog Quattroruote magazina ima usporedni test Škoda Karoq 1.5 TSI 150 KS i Jeep Compass 1.3 GSE T4 150 KS.

 

Pogodite koji manje troši.

Share this post


Link to post
Share on other sites

autogefuhl.jpg Autogefuhl video: Test Jeep Compass PHEV

 

Jeep modernizuje svoju ponudu modela sa uvođenjem hibridne opcije, pa je tako pred nama Compass koji može da se uključi u struju i puni. Pogon je na svim točkovima, ali nije onaj klasični Jeep sistem, već SUS motor (1.3 turbo-benzinac) daje snagu prednjim točkovima, a elektromotor zadnjim. Sve zajedno to isporučuje 190 ili 240 konja.

Verzija na testu je ova jača od 240 konja, i takvom Compassu treba 7.3 sekundi do stotke. Baterija je 11.4 kWh, samo na struju (što faktički znači da je tada Compass samo sa zadnjim pogonom) može da pređe do 40 kilometara:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

 

Infotainment je vrlo dobar, završna obrada baš i ne.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dilazio je do prije par mjeseci, a dizel će i dalje dolaziti.

Share this post


Link to post
Share on other sites

2021. Jeep Compass

 

208567-jeep compass 02.jpg

 

Kako stvari sada stoje, obnovljeni Jeep Compass će premijeru u Kini imati još tokom ovog meseca, dok će na ostala tržišta stići početkom sledeće godine. Velikih vizuelnih razlika u odnosu na sadašnju verziju nema, ali se ipak primećuju promene na prednjim svetlima, maski i braniku, a tu su i blago doterana zadnja svetla. Takođe, u ponudi će se naći verzija Compass Trailhawk i to sa crnom maskom, dvobojnom haubom i novim alu točkovima.

 

208565-jeep compass 01.jpg

 

Zbog izmena na branicima, Compass modelske godine 2021 je za 9 mm duži nego ranije, a neki izvori navode i da je vozilo više za 17 mm. Sve u svemu, dužina je 4.424 mm, širina 1.819 mm, visina 1.652 mm, dok međuosovinsko rastojanje iznosi 2.636 mm. Za unutrašnjost su predviđeni unapređeni infotainment sistem, kvalitetniji materijali i digitalna inatrument tabla (kod nekih verzija). Ostali detalji slede...

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pozdrav ekipa, da l je neko u Srbiji radio donju zastitu za motor za compass II? Gde i posto ? takodje ako je radio da l ima potrebu stiti i zadnji diferencijal ? 

Share this post


Link to post
Share on other sites

@siki ima Compass 1.4 140 konja...

 

Ako je fabrički išla ta zaštita i njeno montiranje je zavisilo samo od paketa opreme, onda možeš kupiti kod ovlašćenih sigurno.

Ako fabrički nije išla ta zaštita (npr. za benzince), onda je neće imati ni ovlašćeni da prodaju...što znači da se mora tražiti neki aftermarket, ako postoji. Kod nas je jedan od najvećih uvoznika takvih aftermarket stvar ova firma, pa @miase možeš pogledati kod njih imaju li slučajno. Imaj na umu da je to obično sa Tajvana ili Turske, pa se možda neće gađati u milimetar (ili čak cm). :) 

Share this post


Link to post
Share on other sites

E, sada, ne znam da l je isla fabricki, koliko znam ide samo na Trailhawk, sutra uzimam djuntu pa cu da pogledam.  

 

 

Edited by neshaoct
formatiranje

Share this post


Link to post
Share on other sites

Najavljen obnovljeni Jeep Compass

 

jeep compass 2021 03.jpg

 

Obnovljeni Jeep Compass će premijeru u Kini imati još tokom ovog meseca, dok će na ostala tržišta stići početkom sledeće godine. Velikih vizuelnih razlika u odnosu na sadašnju verziju neće biti, ali se ipak primećuju promene na prednjim svetlima, maski i braniku. Takođe. očekuju se i blago doterana zadnja svetla.

 

jeep compass 2021 02.jpg

 

Takođe, u ponudi će se naći verzija Compass Trailhawk i to sa crnom maskom, dvobojnom haubom i novim alu točkovima.

 

jeep compass 2021 01.jpg

 

Zbog izmena na branicima, Compass modelske godine 2021 je za 9 mm duži nego ranije, a neki izvori navode i da je vozilo više za 17 mm. Sve u svemu, dužina je 4.424 mm, širina 1.819 mm, visina 1.652 mm, dok međuosovinsko rastojanje iznosi 2.636 mm. Za unutrašnjost su predviđeni unapređeni infotainment sistem, izmenjena centralna konzola, kvalitetniji materijali i digitalna instrument tabla (kod nekih verzija). Gama motora po svemu sudeći neće pretrpeti izmene, ali detalji tek slede...

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Predstavljen restajlingovani Jeep Compass

 

208976-jeep compass 2021 n05.jpg

 

Obnovljeni Jeep Compass je nakon najave i zvanično promovisan u Kini, dok će na ostala tržišta verovatno stići početkom sledeće godine.

 

208977-jeep compass 2021 n04.jpg

 

Nekih značajnih estetskih promena u odnosu na dosadašnju verziju i nema, ali ipak treba pomenuti manje izmene na prednjim svetlima, maski i braniku, kao i novi dizajn točkova.

 

jeep compass 2021 n03.jpg

 

U ponudi je i verzija Compass Trailhawk i to sa crnom maskom, dvobojnom haubom i novim alu točkovima.

 

jeep compass 2021 n02.jpg

 

Zbog izmena na branicima, Compass modelske godine 2021 je za 9 mm duži nego ranije.

 

jeep compass 2021 n01.jpg

 

Za unutrašnjost su predviđeni novi trokraki volan, 10.1 ekran za UConnect 5 infotainment sistem, izmenjena centralna konzola, kvalitetniji materijali i digitalna instrument tabla.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

alexonautos.jpg AlexOnAutos video: Test 2021. Jeep Compass

 

Najprodavaniji mali SUV/Crossover u Americi, a dobro se prodaje i u ostatku sveta...pogledajte zašto je tako:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

carexpertyoutubelogo.jpg CarExpert: Test 2021. Jeep Compass Trailhawk

 

Verzija Compassa namenski okrenuta ka off-road izazovima (zato u nazivu ''Trailhawk'')...i u kategoriji malih SUV modela nema ih baš mnogo specijalizovanih za oštrije uslove vožnje:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Elra

 

Tebi je izgleda postalo bitno samo da pljuneš, pa makar i lažno :D

Mislim juče na onaj tvoj fail oko Tipa, sad evo i polovično oko Compass-a.

 

Baš taj gore beli na videu je dizel - 1.6 MJet. Pogon 4x4 je išao sa 2.0 MJet kojeg kod nas u SRB ima u ponudi kod dilera (2020. godišta), al' vidim da u Italiji ima samo 1.6 MJet.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mislio sam na dizel motor u kombinaciji sa 4x4 pogonom. 

U EU vise nema 2.0 dizel motora sa 140 i 170 KS u kombinaciji sa 4x4 pogonom. 

 

 

Ne znam sta je bila laž na temi Tipa. 

Edited by Elra

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 hour ago, Elra said:

Mislio sam na dizel motor u kombinaciji sa 4x4 pogonom. 

U EU vise nema 2.0 dizel motora sa 140 i 170 KS u kombinaciji sa 4x4 pogonom. 

To jeste ako se žali za prošlim vremenima. :) Ali, ako se gleda unapred tu je Compass sa pogonom na svim točkovima sa boljim performansama nego sa 2.0 MJet motorom.

 

Ne treba zaboraviti da to ne znači da neće biti pogona na svim točkovima - Compass 4xe (plug-in hibrid) je sa uvek dostupnim pogonom na sva 4 točka (i kad je baterija skoro prazna).

Takav Compass će imati 240 konja i do 50% više Nm nego dosadašnji 2.0 MJet sa 170 konja Trailhawk. Benzinac će pokretati prednje točkove, električni motor zadnje. Ovakva kombinacija omogućava Compassu put do stotke za oko 7 sekundi, a samo na struju može do 130 km/h...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...