Jump to content
FAS Goran
N.N.

Jeep Compass / Patriot / Commander / Jeep Meridian

Recommended Posts

Jako atraktivne cijene Jeep Compassa u Italiji s obzirom na konkurenciju.

 

cene jeep ita.png

 

 

 

Edited by neshaoct
prebacio sliku na FLCS server

Share this post


Link to post
Share on other sites

Izašao prvi Jeep Compass sa proizvodne linije u Ranjangaonu

 

jeep%20c.jpg

 

1. juna je sa proizvodne trake izašao prvi Jeep Compass proizveden u Indiji. Ovo je ujedno i prvi Jeep koji se proizvodi lokalno u Indiji. Sa ovim se Indija pridružila Kini, Brazilu i Meksiku kao mesto proizvodnje i izvoza Jeep Compassa, a Ranjangaon će biti i jedini pogon odakle će izlaziti RHD Compass. Radi se o pogonu koji je deo JV-a sa Tatom. Za proizvodnju Jeep Compass je uloženo 280 miliona dolara. Puna proizvodnja počinje u julu, a dolazak u indijske salone se očekuje tokom trećeg kvartala u tri varijante: Sport, Longitude i Limited. Compass za Indiju će imati razne kombinacije benzinskih i dizelskih motora. Treba primetiti da će se benzinci nuditi i sa C725 automatskim menjačem sa dvostrukim kvačilom koji ima 7 brzina, a nije još dostupan u Evropi na FCA proizvodima. nIzvoz iz Indije za ostala RHD tržišta će početi u poslednjem kvartalu ove godine.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jeep® Compass:

potpuno novi kompaktni SUV donosi neprevaziđene mogućnosti pogona 4x4, dinamiku vožnje svetske klase i karakterističan, autentičan Jeep dizajn

 

170307_Jeep_All-new-Jeep-Compass_05.jpg

  • Jeep® Compass kombinuje intuitivnu tehnologiju i čitav niz aktivnih sistema za pomoć vozaču sa legendarnim terenskim mogućnostima brenda Jeep, uz karakterističan i savremen dizajn 
  • Jeep Compass u prodajne salone odabranih tržišta stiže u julu

Potpuno novi Jeep® Compass pruža neprevaziđenu kombinaciju karakteristika koje uključuju legendarne, najbolje u klasi terenske mogućnosti pogona 4x4, savremen i autentičan dizajn brenda Jeep, izvanrednu dinamiku vožnje po kolovozu, slobodu vožnje sa otvorenim krovom i čitav niz naprednih, intuitivnih funkcija povezivosti i bezbednosti. Ovo novo vozilo predstavlja ključnu dopunu portfolija brenda Jeep, čime mu omogućava nadmetanje na tržištu kompaktnih SUV vozila, izuzetno važnom segmentu koji je u porastu širom sveta i za koji se predviđa rast od skoro 20% na 7.5 miliona primeraka do 2020. godine. Samo u Evropi, ovaj segment danas dostiže broj od 1.6 miliona primeraka i očekuje se da će doseći preko 2 miliona primeraka do 2020. godine. U cilju zadovoljenja različitih potreba korisnika širom regiona, potpuno novi Compass nudi dva benzinska i dva dizel motora za ukupno osam različitih kombinacija pogonskih sistema i četiri različite konfiguracije: Sport, Longitude, Limited - verzija iz vrha ponude po pitanju prefinjenosti, standardnog tehničkog sadržaja i opreme - i Trailhawk koji nudi Trail Rated 4x4, pogon najboljih sposobnosti u svojoj klasi zahvaljujući posebnim standardnim funkcijama dizajniranim za klijente koji imaju najveća očekivanja po pitanju terenskih mogućnosti.

 

170307_Jeep_All-new-Jeep-Compass_02.jpg170307_Jeep_All-new-Jeep-Compass_01.jpg170606_Jeep-Compass_HP_slider.jpg

 

Uvođenjem potpuno novog modela Compass, Jeep je pokrio sve SUV segmente i time upotpunio svoju ponudu u Evropi. Novi model će evropskim kupcima pružiti neodoljivu ponudu, kombinujući legendarne terenske mogućnosti brenda Jeep sa karakterističnim dizajnom i nizom intuitivnih tehnologija koje obezbeđuju povezivost, kao i bezbedno i udobno iskustvo svakodnevne vožnje. Jeep Compass će u julu biti dostupan u izložbenim salonima na vodećim evropskim tržištima uključujući Italiju, Nemačku, Francusku, Španiju, Austriju, Belgiju, Švajcarsku i Poljsku. Uvođenje modela će postepeno uslediti i na drugim tržištima i biće završeno početkom sledeće godine, predstavljanjem verzije sa upravljačem na desnoj strani. Karakterističan, savremen, autentičan dizajn brenda Jeep sa vrhunskim funkcijama i slobodom koju pruža vožnja sa otvorenim krovom. Potpuno novi Jeep Compass poseduje karakterističnu, savremenu estetiku dizajna, uz širok stav i izuzetne proporcije stakla u odnosu na točkove. Poptuno novi kompaktni SUV već na prvi pogled je prepoznatljiv kao Jeep zahvaljujući karakterističnim, tradicionalnim elementima dizajna, poput rešetke sa sedam proreza i trapezoidnih lukova blatobrana. Dizajneri brenda Jeep osvežili su izgled legendarne rešetke sa sedam proreza tako što su svaki od sedam hromiranih proreza postavili na sjajno-crnu pozadinu. Prepoznatljivi okviri LED farova poseduju crnu ivicu koja naglašava ličnost i stav prednje strane potpuno novog modela Jeep Compass.

 

Dinamična, upečatljiva linija krova i snažna ojačanja blatobrana stvaraju zadivljujuć profil. Prepoznatljivo okruženje u potpunosti uokvireno prozorima (DLO), sa elementom koji se proteže čitavim obimom vozila, i dostupni krov u sjajno-crnoj boji, daju mu jedinstven, vrhunski izgled. Dodatno dostupan stakleni krov sa dve ploče dizajniran je kako bi maksimalno povećao staklenu površinu a prostor iznad glave pruža osećaj slobode u vožnji sa otvorenim krovom koja pripada brendu Jeep. Svojstvo koje se ističe na zadnjem delu modela Compass jesu jedinstvena zadnja LED svetla: svedenog, pravougaonog oblika, ova svetla se stilski ulivaju u zadnja vrata i stvaraju dominantan ali vrhunski izgled koji je odmah prepoznatljiv kao Jeep Compass, i na putu i u terenskoj vožnji.

 

Za još praktičniju upotrebu, potpuno novi Jeep Compass poseduje automatska zadnja vrata (dostupno u zavisnosti od tržišta) koja omogućavaju lakši utovar prtljaga.
Na novom modelu Jeep Compass u ponudi je ukupno sedam izvedbi točkova. Novi model se vozi na 16-inčnim (standardno na verzijama Sport i Longitude), 17-inčnim (standardno na verzijama Trailhawk i Limited i dostupno na verziji Longitude), 18-inčnim ili 19-inčnim gumama (i jedne i druge dostupne na verziji Limited) koje vozaču pružaju pouzdano prianjanje u svim uslovima vožnje. Ova konfiguracija može da se menja u zavisnosti od potreba i specifičnosti tržišta.
Jeep Compass će biti dostupan u 11 različitih boja eksterijera: „Redline” crvena, „Spitfire” narandžasta, „Laser Blue Pearl” plava, maslinasto zelena, „Billet Silver Metallic Clear Coat” metalik-siva, „Granite Crystal Metallic Clear Coat” boja kristala granita, „Diamond Black Crystal Pearl Coat” dijamantski-crna, „Pearl White Tri-Coat” troslojna biser-bela, „Bright White Tri-Coat” troslojna sjajno-bela, „Bright White Clear Coat” sjajno-bela i „Rhino Clear Coat” tamno-siva (na modelima Limited i Trailhawk).

 

160927_Jeep_Compass_03.jpg

 

Otmeni dizajn enterijera sa vrhunskim karakteristikama i tehnologijom
Dizajn enterijera potpuno novog modela Compass sadrži prefinjene materijale i tehničke detalje. Trapezoidni okvir centralne konzole predstavlja karakterističan element dizajna brenda Jeep i ima boju i finiš koji upotpunjuju odabrani enterijer. Na centralnoj konzoli smešten je ekran osetljiv na dodir od 5,0, 7,0 ili 8,4 inča u sklopu sistema Uconnect. Centralna konzola elegantno integriše funkcije modela Jeep Compass, uključujući menjač, komande sistema Selec-Terrain, elektronsku ručnu kočnicu, komande stop-start sistema (ESS), tastere za kontrolu klime i jačine zvuka, kao i lako dostupne priključke za punjenje i povezivanje medijskih uređaja u sklopu držača na konzoli.
Vozačeva instrument-tabla je pažljivo konstruisana i poseduje 3,5-inčni ili 7-inčni LED ekran za prikaz informacija o vožnji. 7-inčni ekran u boji prikazuje informacije koje vozač može da konfiguriše radi lakšeg pristupa za vreme vožnje i biće standardno dostupan na modelima Limited i Trailhawk.

 

Napredna, praktična tehnološka rešenja sa potpuno novim info-zabavnim sistemima 
Potpuno novi Jeep Compass postavlja nove standarde po pitanju info-zabavnih sistema u liniji modela brenda Jeep. On nudi tri nova sistema Uconnect (UConnect 5.0, 7.0 i 8.4NAV) i pruža komunikaciona, zabavna i navigaciona rešenja koja unapređuju i doživljaj vožnje i udobnost putnika. Sistemi Uconnect 7.0 ili 8.4 NAV poseduju HD kapacitivni ekran osetljiv na dodir i uključuju nove funkcije Apple CarPlay i Android Auto (standardno na verzijama Limited i Trailhawk) namenjene za telefoniranje i upotrebu navigacije bez korišćenja ruku (samo na sistemu 8.4NAV) i glasovno pisanje tekstualnih poruka. Ovi sistemi korisnicima omogućavaju laku integraciju sistema glasovne kontrole na njihovim telefonima i celog spektra

 

info-zabavnih funkcija
Modeli Compass Limited i Trailhawk takođe poseduju Uconnect 8.4 NAV sa aplikacijom Jeep Skills. Ova aplikacija je jednostavna za upotrebu i pruža indekse specifične za terensku vožnju koji vozačima omogućavaju da prate svoje performanse na stazama.

 

Superiorna dinamika vožnje po kolovozu
„Mala široka arhitektura” grupe FCA, potpuno nezavisno vešanje, sistem ublažavanja vibracija na prednjim i zadnjim amortizerima, ekskluzivan za ovaj segment, kao i precizno servo-upravljanje kombinuju se radi postizanja superiorne dinamike za vožnju potpuno novog modela Jeep Compass po kolovozu. Compass poseduje čvrstu osnovu. Gornji deo strukture karoserije i ram izrađeni su kao jedna celina radi veće čvrstine strukture i bolje optimizovane mase, a vozilo je dizajnirano i izgrađeno uz obilnu upotrebu čelika velike čvrstoće i strukturnih adheziva. Korišćeno je više od 65% čelika velika čvrstoće da bi se maksimalno unapredila dinamika vozila i izdržljivost u slučaju sudara, uz optimizaciju težine.

 

170307_Jeep_All-new-Jeep-Compass_04.jpg160927_Jeep_Compass_04.jpg

 

Najbolja terenska sposobnost u klasi uz dva vodeća sistema pogona 4x4
Najbolju terensku sposobnost u klasi omogućavaju dva napredna, inteligentna sistema stalnog pogona 4x4: Jeep Active Drive i Jeep Active Drive Low, od kojih poslednji ima najniži prenosni odnos od 20:1, a oba mogu da šalju 100% dostupnog obrtnog momenta na bilo koji točak kada za to postoji potreba. I sistem Jeep Active Drive i Active Drive Low 4x4 obuhvataju sistem Jeep Selec-Terrain koji pruža do pet režima - Auto, Snow (sneg), Sand (pesak) i Mud (blato), uz ekskluzivni režim Rock (kamenita podloga) na modelu Trailhawk, za najbolje performanse pogona na sva četiri točka na bilo kojoj podlozi - terenskoj ili kolovoznoj - i po svim vremenskim uslovima.
Compass poseduje zadnju osovinu sa mogućnošću isključivanja i jedinicu za pokretanje motora (PTU), koji modelima sa pogonom 4x4 obezbeđuju ekonomičniju potrošnju. I Jeep Active Drive i Active Drive Low 4x4 smesta uključuju pogon 4x4 kada je potrebna dodatna vuča. Svi modeli 4x4 Compass takođe poseduju funkciju „4WD Lock” koja trajno zaključava pogon 4x4 i vozač je može aktivirati pomoću posebnog dugmeta na komandama sistema Selec-Terrain.
Model Trailhawk poseduje klirens koji je viši za skoro 2,5 cm, zaštitne ploče, zadnju kuku za vuču (prednje kuke za vuču postoje na modelima Trailhawk dostupnim na određenim tržištima van EU kao što su Rusija i Bliski istok), jedinstvene prednje i zadnje maske koje omogućavaju prilazni ugao od 30 stepeni, prelomni ugao od 24,4 stepena i silazni ugao od 33,6 stepeni, agresivne terenske gume od 17-inča i do 216 mm klirensa.
Za još veće terenske mogućnosti, potvrđene oznakom „Trail Rated”, Selec-Terrain na modelima Trailhawk uključuje sistem kontrole brzine (Selec-Speed Control) sa kontrolom spuštanja (Hill-descent Control).

 

Puna ponuda pogonskih sistema
U cilju zadovoljavanja potreba i sklonosti svih kupaca, potpuno novi Jeep Compass nudi osam kombinacija pogonskih sistema, uključujući dva benzinca, dva dizel motora i dva menjača - devetostepeni automatski i šestostepeni manuelni.
U Evropi, liniju modela Compass pokreću jedan benzinski i dva dizel motora. Ponuda benzinskih motora obuhvata 1,4-litarski MultiAir2 Turbo motor sa Stop&Start sistemom koji razvija 140 konjskih snaga pri 5.000 obrtaja i 230 Nm obrtnog momenta na 1.750 obrtaja u kombinaciji sa šestostepenim manuelnim menjačem i konfiguracijom 4x2, i 1,4-litarski MultiAir2 Turbo motor koji proizvodi 170 konjskih snaga pri 5.500 obrtaja i 250 Nm obrtnog momenta na 2.500 obrtaja, uparen sa devetostepenim automatskim sistemom prenosa i konfiguracijom 4x4.

Paleta dizel motora sastoji se od efikasnog 1,6-litarskog motora MultiJet II sa Stop&Start sistemom koji daje 120 konjskih snaga pri 3.750 obrtaja i 320 Nm obrtnog momenta na 1.750 obrtaja, uparenog sa šestostepenim manuelnim menjačem i konfiguracijom 4x2, i 2,0-litarskog MultiJet II sa Stop&Start sistemom koji razvija 140 konjskih snaga pri 4.000 obrtaja - kada je uparen sa devetostepenim automatskim menjačem - i 140 konjskih snaga pri 3.750 obrtaja sa šestostepenim manuelnim sistemom prenosa - oba motora dostižu obrtni momenat od 350 Nm pri 1.750 obrtaja i dolaze uz konfiguraciju 4x4.
Snažnija verzija, 2,0-litarski MultiJet II sa Stop&Start sistemom koji daje 170 konjskih snaga u kombinaciji sa devetostepenim automatskim sistemom prenosa i konfiguracijom 4x4 (uključujući i režim sa niskim prenosnim opsegom specifičan za Trailhawk) - upotpunjuje ponudu dizel motora za potpuno novi model Compass. 2,4-litarski benzinski motor Tigershark sa MultiAir2 tehnologijom koji razvija 184 konjske snage pri 6.400 obrtaja i 237 Nm obrtnog momenta dostupan je na liniji modela Compass koja je u prodaji van tržišta EU (Rusija, Afrika i Bliski istok) uz slabiju verziju istog motora od 150 konjskih snaga, a oba su uparena sa devetostepenim automatskim menjačem i konfiguracijom 4x4.

 

Dostupno je preko 70 naprednih bezbednosnih i sigurnosnih rešenja 
Bezbednost vozača i putnika bila je od ključne važnosti u razvoju potpuno novog modela Jeep Compass, koji nudi preko 70 dostupnih aktivnih i pasivnih bezbednosnih i sigurnosnih rešenja, uključujući sistem za upozorenje kod mogućnosti čeonog sudara, sistem za upozorenje pri napuštanju trake (oba su standardno dostupna u celoj liniji modela u Evropi), praćenje mrtvog ugla i detekciju bočnog kretanja sa zadnje strane, rezervnu zadnju „ParkView” kameru sa dinamičkom mrežom linija, sistem za automatsko paralelno i normalno parkiranje, prilagodljivo ograničenje brzine, sistem elektronske kontrole stabilnosti (ESC) sa elektronskim ublažavanjem naginjanja i šest standardnih vazdušnih jastuka. Za dodatnu zaštitu, Compass poseduje i konstrukciju „bezbednosnog kaveza” sa preko 65 procenata čelika visoke čvrstoće.
Jeep Compass i Mopar®: preko 70 ekskluzivnih dodataka upotpunjuju individualni životni stil vlasnika potpuno novog modela Jeep Compass širom regiona Evrope, Bliskog istoka i Afrike 
Vlasnici novog kompaktnog SUV modela brenda Jeep moći će da odaberu neki od preko 70 originalnih Moparovih dodataka, dizajniranih i konstruisanih tako da odgovaraju raznim životnim stilovima i da zadovolje sve upotrebne zahteve i želje za prilagođavanjem. Linija Moparovih dodataka dostupnih na novom modelu Jeep Compass obuhvata dodatke razvijene sa posebnim ciljem da dodatno naglase stil i pojačaju performanse ovog vozila, da povećaju njegovu funkcionalnost i transportne karakteristike, kao i da osiguraju bezbednost i uživanje u vožnji sa otvorenim krovom.

 

Jeep Compass i FCA banka: pun spektar finansijskih paketa za novi kompaktni SUV brenda Jeep 
FCA banka - korporativna banka u vlasništvu grupe Fiat Chrysler Automobiles i Crédit Agricole Consumer Finance - razvila je ceo set finansijskih paketa kombinovanih sa uslugama osiguranja u cilju pružanja podrške lansiranju novog modela Jeep Compass. Ti proizvodi uključuju lizing i PCP (lični ugovor o kupovini) koji podrazumeva niske mesečne uplate i mogućnost zadržavanja, vraćanja ili zamene automobila po isticanju ugovora; plan avansnog plaćanja 50&50, koji podrazumeva plaćanje polovine cene automobila unapred; i privatni lizing - za kupce kojima su potrebna rešenja za mobilnost bez vlasništva nad automobilom. Sva rešenja FCA banke dostupna su privatnim, korporativnim i profesionalniim kupcima kroz namenske i fleksibilne ugovore o iznajmljivanju i pakete lizinga sa punom uslugom. Ponuda proizvoda FCA banke razlikuje se na različitim tržištima širom Evrope.
Pojavom u izložbenim salonima brenda Jeep širom Evrope ovoga leta, sa ponudom pune linije koja obuhvata četiri različite konfiguracije, poseban sadržaj i mogućnosti izbora pogonskog sistema, Jeep Compass će pojačati portfolio brenda Jeep. Novo vozilo će kupcima pružiti pun paket intuitivnih tehnologija i čitav niz aktivnih sistema za pomoć vozaču uz legendarne terenske sposobnosti brenda Jeep, u karakterističnom i savremenom dizajnu.

 

potpis.png

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

Comapss je odlicno prosao Autogefuhl test :) (za razliku od Renegeda i 500X). Thomas tvrdi da ce Compass biti Jeepov bestseller.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ahahaha, nije mi jasno što mu toliko smeta sa 500X ili Renegadeom. Inače primjetio sam da Thomas vozačev sic potavlja sve dalje i dalje od volana.

@Elra
Jesi vidio novi Polo? Pogledaj obloge zadnjih vrata. lol  Nema u toj klasi razlike, svi tu štede na tim istim dijelovima.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nisam to primijetio, ali ti vjerujem. Ne svidja mi se taj trend plastifikacija. Koliko vidim jos Mazda u 2 tkaninom djelimicno oblaze vrata.

Primijetio sam da Arteon i novi Polo imaju displej koji je ravan sa ostatkom konzole. Na neki nacin kopiraju rjesenje sa Giulie, ili Feurecia sada to isto prodaje i ostalim proizvodjacima.

Edited by Elra

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Elra

 

A evo slike:


polo vw.jpg

Nije bit u oblozi. to nitko ne stavlja i to meni nije sporno. Eventualno ide pliš na sami naslon i to za prednje vrata. Veći problem je najjeftinija moguća plastika. Ajde, dojam popravlja izgled ručice za otvaranje vrata.

Za display ne znam. Trebali bi vidjet sliku izgašenog. Ja mislim i tako mi se doima da nije staklo nego piano lak koji možda daje takav dojam. Naravno Faurecia može prodavati to kome hoće nakon nekog vremena. Mahom u Europi svi uzimaju interijere od njih. Naravno postoji par nivoa.

 

 

Edited by neshaoct
prebacio sliku na FLCS server

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mozda i mene oci varaju

Dacia je u necemu bila pionir :) 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Na ovom Polu su obloge vrata teski krs, najjeftinija moguca plastika.

Ali da ne idemo vise u OT.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jeep Compass počeo da se proizvodi i u Indiji

 

image.png

 

Jeep je zvanično predstavio svoje prvo vozilo proizvedeno u Indiji - 2017 Kompas. Kompas su počeli da sklapaju na liniji u blizini grada Pune, poznatog po proizvodnji automobila. Neke od proizvedenih vozila izvoziće na druga tržišta, uključujući Australiju i Japan. Kompas je simbol svega onoga što Džip radi u Indiji. Već prodaje svoja ranija dva modela, kao što je Čiroki, ali ta vozila se uvoze iz SAD. Matična firma FCA saopštila je da je za nešto više od mesec dana dobila više od 5.000 porudžbina za Kompas.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

20171014_091959.jpg

 

Cijena Compassa u Turskoj, cca 55000 eura.

Ali, vec ih ima solidno na ulicama Istanbula.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dobar video. Compass mi se svidja :) Tiguan na mjestu gdje oba Jeepa prodju bez problema zapinje

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...