Jump to content
FAS Goran
neshaoct

Jeep priprema rivala Range Roveru / Jeep Grand Wagoneer

Recommended Posts

108467-jeep%209.jpg

 
Kako kažu poslednje vesti, u Jeep-u pripremaju potpuno novi model kojim će konkurisati Range Roveru. Mada se ranije verovalo da se ovde radi o Grand Wagoneeru za 2018. godinu, izgleda da će budući Range Roverov konkurent biti zaseban i još luksuzniji crossover. Konkretnih detalja za sada nema, ali treba pomenuti da je ovaj Jeepov model potvrdio i prvi čovek Sergio Marchionne koji je između ostalog izjavio da u kompaniji upravo sada rade na njemu. Dodao je takođe da ovaj mode nije bio najavljen u njihovom petogodišnjem planu, budući da nisu želeli da otkrivaju sve svoje adute pre vremana.
 
preuzeto sa - Auto Blog

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Markione: Zašto mi ne možemo da napravimo Range Rover?

 

Prvi čovek grupacije FIAT Chrysler Automobiles (FCA), Serđo Markione, priznao je novinarima da zavidi kompaniji Land Rover na modelu Range Rover.

''Svaki put kada na ulici vidim Range Rover, iznerviram se jer smatram da smo i mi sposobni da proizvedemo jedan takav automobil - a trenutno ga nemamo'', rekao je Markione. On je dodao da je FCA već preduzela neke korake kako bi u okvitu marke Jeep kupcima ponudila SUV sličnih karakteristika. Range Roverovog rivala ipak nećemo tako brzo videti na putevima, s obzirom da nije uvršten u aktuelni petogodišnji plan. Ranije se pretpostavljalo da je reč o budućem modelu Jeep Grand Wagoneer, koji je planiran za 2018, ali ispostavilo se da će konkurent Range Rovera biti poseban i veoma luksuzan SUV, koji će na tržište stići nešto kasnije.

 

izvor - b92.net

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jeep Grand Wagoneer i u verziji po ceni od 140.000 dolara

 

jeep%20gw.jpg

 

Kada je još 2014. godine Fiat Chrysler Automobiles (FCA) objavio svoj petogodišnji plan za brendove Chrysler, Jeep, Dodge i Ram, potvrđeno je da je u planu i novi Jeep Grand Wagoneer. Međutim, nije poznato kada bi tačno novi Grand Wagoneer mogao da postane dostupan kupcima. Ranije se inače o novom Grand Wagoneeru govorilo kao o modelu za 2018., dok druge vesti kažu da će se pojaviti 2019. ili tek 2020. godine. Kako bilo, Grand Wagoneer će u ponudi zauzeti mesto iznad aktuelnog Grand Cherokeeja, a glavna tržišta za njega će biti SAD, Kina i Bliski istok. Takođe, neke vesti kažu da će se prodavati i u Evropi. Jeepov prvi čovek Mike Manley je najavio da će ovaj model biti veoma konkurentan premium SUV-ovima, između ostalog Range Roveru i Porsche Cayennu. S tim u vezi, poslednje vesti kažu da će najskuplje verzije Grand Wagoneera koštati 130.000 do 140.000 dolara. Trenutno najskuplji Jeep je Grand Cherokee SRT koji košta oko 65.000 dolara. Novi Grand Wagoneer će biti napravljen na platformi nove generacije modela Grand Cherokee, s tim što će imati i dosta zajedničkih komponenti sa Maseratijem Levante, uključujući tu i neke motore (kao što je 3.8 litarski V8 benzinac i 3.0 litarski V6 dizelaš).

Treba pomenuti da Jeep planira da do 2018. godine poveća svoju prodaju na 1.9 miliona vozila godišnje, a tome će pored novih ili restilizovanih modela doprineti i proširena prodajna mreža (oko 1.300 novih dilera, uglavnom u Azijsko-pacifičkom regionu). 

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

''Procureo'' Jeep Grand Wagoneer

 

jeep%20grand%20wagoneer%201.jpg

 

Kada je još 2014. godine Fiat Chrysler Automobiles (FCA) objavio svoj petogodišnji plan za brendove Chrysler, Jeep, Dodge i Ram, potvrđeno je da je u planu i novi Jeep Grand Wagoneer. Zahvaljujući ovim procurelim slikama (doduše ne baš kvalitetnim), u prilici smo da vidimo prednji i zadnji deo novog Grand Wagoneera, koji će biti spreman za kupce u modelskoj godini 2019.

 

jeep%20grand%20wagoneer%2011.jpg

 

Kako bilo, Grand Wagoneer će u ponudi zauzeti mesto iznad aktuelnog Grand Cherokeeja, a glavna tržišta za njega će biti SAD, Kina i Bliski istok. Takođe, neke vesti kažu da će se prodavati i u Evropi. Jeep-ov prvi čovek Mike Manley je najavio da će ovaj model biti veoma konkurentan premium SUV-ovima, između ostalog Range Roveru i Porsche Cayennu. S tim u vezi, nedavne vesti kažu da će najskuplje verzije Grand Wagoneera koštati 130.000 do 140.000 dolara. Trenutno najskuplji Jeep je Grand Cherokee SRT koji košta oko 65.000 dolara. Novi Grand Wagoneer će biti napravljen na platformi nove generacije modela Grand Cherokee, s tim što će imati i dosta zajedničkih komponenti sa Maseratijem Levante, uključujući tu i neke motore (kao što je 3,0 litarski V6 dizelaš). Treba pomenuti i Hemi V8 kao i benzinski V6 motor, a verovatno će se pojaviti i u Hellcat varijantu.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Otkazan Jeep Grand Wagoneer?

 

jeep%20grand%20wagoneer%201.jpg

 

Kada je 2014. godine Fiat Chrysler Automobiles (FCA) objavio svoj petogodišnji plan za brendove Chrysler, Jeep, Dodge i Ram, potvrđeno je da je u planu i novi Jeep Grand Wagoneer. Poslednje nezvanične vesti iz pojedinih američkih medija međutim kaže da od toga ipak neće biti ništa jer je novi Grand Wagoneer navodno otkazan. Podsećanja radi, novi Grand Wagoneer je u ponudi trebalo da zauzme mesto iznad aktuelnog Grand Cherokeeja, a glavna tržišta za njega bi bila SAD, Kina i Bliski istok. Jeepov prvi čovek Mike Manley je svojevremeno najavio da će ovaj model biti veoma konkurentan premium SUV-ovima, između ostalog Range Roveru i Porsche Cayennu. Novi Grand Wagoneer je trebalo da bude napravljen na platformi nove generacije modela Grand Cherokee, s tim što je trebalo da ima i dosta zajedničkih komponenti sa Maseratijem Levante, uključujući tu i neke motore.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Novi Jeep (Grand) Wagoneer, moguće predstavljanje na auto sajmu u Njujorku

 

 

jeep%20grand%20wagoneer%2011.jpg

 

Novi Jeep Wagoneer i Grand Wagoneer bi mogli da budu predstavljeni sredinom aprila sledeće godine na sajmu u Njujorku za modelsku godinu 2019. Platforma tj. oba modela će nositi kodnu oznaku WS za razliku od Grand Cherokeea koji će imati oznaku WL. Sva tri modela će biti na dodatno poboljšanoj platformi WK2 iza koje se krije aktuelni Grand Cherokee. Kod novih modela će udeo aluminijuma biti daleko veći tako da će masa biti dosta manja.

 

jeep%20grand%20wagoneer%201.jpg

 

Ipak, odakle su onda došle informacije da Grand Wagoneera neće biti? Pa znate kakvi su Amerikanci. Gledaju samo sebe i ceo svet im je SAD. Oni su očekivali da će Grand Wagoneer biti na body on frame arhitekturi odnosno da će biti pravi takmac nekim modelima iz GM-ove štale. Naravno da se to neće dogoditi jer Jeep je brend koji cilja globalno i platforma je naravno unibody koja je prihvatljivija tržištima Evrope, Bliskog Istoka i Kine. Sve ovo znači da bi treći red sedišta trebalo da bude korišćen samo u slučaju nužde. Naravno nešto što Amerikancima nikako nije drago. Uostalom ko je pratio originalnu vest o otkazivanju Grand Wagoneera mogao je videti da on nije otkazan nego da neće biti ono što su očekivali. Da će biti nešto sasvim drugo. Da se ipak vratimo na malo više detalja o WS blizancima. Oni bi svojim pozicioniranjem trebalo da napadnu Land Roverove modele Rang Rover i Range Rover Sport na globalnom nivou. Samim tim Jeep ide u neke vode kojima nije do sada plivao. Ono što će vizuelno razlikovati Grand od običnog Wagoneera je pre svega različiti dizajn prednjeg i zadnjeg branika.

 

Manji Wagoneer će ciljati na gore pomenuti Range Rover Sport i biće nešto manje luksuzan od svog velikog brata. Za američko tržište bi ulazni motor trebalo da bude V6 Pentastar, s tim da bi vrh ponude bio Wagoneer Trackhawk model koji bi bio pokretan HEMI Hellcat motorom. Neće imati neke tehnološke stvari kao veći brat tako da će npr. prednja svetla biti bi-xenon tipa. Kamera 360° će biti opcionalna. Grand Wagoneer ima veći akcent na luksuz. Dobiće novi UConnect infotainment sistem veličine 12.1", Full LED svetla sa 7-segmentnim potpisom, električna sedišta podesiva u 18 pravaca, grejanje i hlađenje drugog reda sedišta, grejanje trećeg reda i još mnoga toga. Kamera 360° će biti standardna, a Harman Kardon sistem 25 zvučnika opcija.

 

Isključiva motorizacija za SAD će biti HEMI V8.

Kod oba će pogon na sva četiri točka biti veoma sličan onome sa aktuelnog Grand Cherokeea. Imaće i sasvim novo vazdušano oslanjanje. Ostaje samo da se vidi koje će biti mesto proizvodnje. Glasine o Warren Truck fabrici otpadaju jer će se tamo proizvoditi aktuelna generacija Rama 1500 za flotnu prodaju dok će novi Ram 1500 istovremeno izlaziti iz SHAP pogona. Isto tako bi prenamena Warren Truck iz body on frame u unibody pogon bila preskupa. Tako da opcije ostaju Saltillo u Meksiku gde se sada proizvodi određena količina Rama 1500 kao i Conner Avenue gde Viper uskoro prestaje sa proizvodnjom kao i Toledo koji je dom marke Jeep.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ovako bi mogao da izgleda novi Jeep Grand Wagoneer

 

162565-jeep%20gw.jpg

 

Fiat Chrysler Automobiles (FCA) je 2014. godine objavio svoj petogodišnji plan i za brendove Chrysler, Jeep, Dodge i Ram, a u njemu je bio predviđen i novi Jeep Grand Wagoneer. Novi Grand Wagoneer bi trebalo da bude dostupan kupcima u modelskoj godini 2019, pri čemu bi njegov izgled možda mogao da bude kao na ovom renderu koji je uradio italijanski OmniAuto. Ovaj model će u ponudi Jeepa zauzeti mesto iznad aktuelnog Grand Cherokeeja, a glavna tržišta za njega će biti SAD, Kina i Bliski istok. Takođe, neke vesti kažu da će se prodavati i u Evropi. Iz Jeep-a su ranije najavljivali da će ovaj model biti veoma konkurentan premium SUV-ovima, između ostalog Range Roveru i Porsche Cayennu. S tim u vezi, neke nezvanične vesti kažu da će najskuplje verzije Grand Wagoneera koštati 130.000 do 140.000 dolara. Novi Grand Wagoneer bi trebalo da bude napravljen na platformi nove generacije modela Grand Cherokee, a jedan od motora u gami će biti i Hemi V8. Takođe, Jeep će po svemu sudeći kupcima ponuditi i pristapačnuju verziju koja će nositi naziv Wagoneer.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Snimljen novi Jeep Wagoneer

 

jeep wagoneer.jpg

 

Fiat Chrysler Automobiles (FCA) je još ranije objavio da se u njihovim planovima za budućnost nalazi i novi Jeep Wagoneer, kao i duža verzija Grand Wagoneer. Novi Wagoneer / Grand Wagoneer bi mogao da bude dostupan kupcima u modelskoj godini 2020, pri čemu će u ponudi Jeepa zauzeti mesto iznad aktuelnog Grand Cherokeeja. Glavna tržišta za njega će biti SAD, Kina i Bliski istok. Takođe, neke ranije vesti kažu da će se možda prodavati i u Evropi. Iz Jeepa su ranije najavljivali da će ovaj model biti veoma konkurentan premium SUV-ovima, između ostalog Range Roveru i Porsche Cayennu. S tim u vezi, neke nezvanične vesti kažu da će najskuplje verzije Grand Wagoneera koštati 130.000 do 140.000 dolara. U Jeep-u su predvideli obilato korišćenje aluminijuma kako bi težina bila što manja, a jedan od motora u gami će biti i Hemi V8.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Novi Jeep Grand Wagoneer sredinom sledeće godine

 

162565-jeep gw.jpg

 

Fiat-Chrysler Automobiles (FCA) je 2014. godine objavio svoj petogodišnji plan i za brendove Chrysler, Jeep, Dodge i Ram, a u njemu je za 2018. godinu bio predviđen i novi Jeep Grand Wagoneer. Njegova premiera je u međuvremenu odložena, pa najnovije informacije pojedinih medija nagoveštavaju da će novi Grand Wagoneer najverovatnije imati promociju sredinom 2019.

Ovaj model će u ponudi Jeepa zauzeti mesto iznad aktuelnog Grand Cherokeeja, a glavna tržišta za njega će biti SAD, Kina i Bliski istok. Takođe, neke vesti kažu da će se prodavati i u Evropi. Iz Jeep-a su ranije najavljivali da će ovaj model biti veoma konkurentan premium SUV-ovima, između ostalog Range Roveru i Porsche Cayennu. S tim u vezi, neke nezvanične vesti kažu da će najskuplje verzije Grand Wagoneera koštati 130.000 do 140.000 dolara. Novi Grand Wagoneer bi trebalo da bude vozilo sa luksuznim enterijerom (ali će istovremeno pružati vrhunske off-road karakteristike), a jedan od motora u gami će biti i Hemi V8. Takođe, Jeep će po svemu sudeći kupcima ponuditi i pristapačniju verziju koja će nositi naziv Wagoneer.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jeep Grand Wagoneer će stići prekasno?

 

jeep grand wagoneer 1.jpg

 

Iako Jeep očajnički treba SUV sa tri reda sedišta kako bi parirao glavnim konkurentima poput Forda i Chevyja, njegov dugo očekivani Grand Wagoneer možda neće doneti očekivan napredak. Kompanija Fiat-Chrysler Automobiles (FCA) je nedavno u svom petogodišnjem planu najavila dolazak najvećeg SUV iz Grand Cherokee porodice, ali dok se on iščekuje, tržište bi moglo da preokrene situaciju koja je trenutno izuzetno povoljna za SUV klasu. Analitičari tržište smatraju da bi u narednih pet godina mnogo toga moglo da se promeni, pre svega zbog konstantnog rasta cene goriva, smanjene prodaje vozila u SAD, te porasta cene sirovih materijala, što sve zajedno podiže cenu konačnog proizvoda.

''Prozor za priliku se zatvara, Grand Wagoneer je mogao da bude pogodak kada je najavljen prvi put, ali vremenom će ga biti sve teže prodati'', smatra dugogodišnji vlasnik salona prodaje FCA vozila koji je želeo da ostane anoniman. FCA ima u planu Grand Wagoneer još od 2016, kao konkurenta Range Roveru, ali se on još čeka. Naravno, ime Jeep će sigurno da ga prodaje, ali je pitanje da li može da dostigne nivo koji bi sada možda imao. Grand Wagoneer je najavljen za kraj 2019, ili možda čak početak 2020. Do tada bi slika automobilskog tržišta mogla da bude potpuno drugačija.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jeep radi na modelu Grand Wagoneer Trackhawk!?

 

jeep grand wagoneer 1.jpg

 

Jeep Grand Wagoneer je postao neka vrsta ''jednoroga'' u automobilskoj industriji s obzirom da se njegova premijera odlaže od 2014. godine. Naime, ovaj model je najavljen 2014. godine, odnosno, tada je trebalo da bude održana njegova zvanična premijera, koja je međutim, pomerena za 2018. godinu. Ove godine pak, njegovo predstavljanje je još jedared odloženo, te se navodi da će Jeep Grand Wagoneer premijerno biti predstavljen 2022. godine. To je skoro deceniju nakon prvobitne najave, međutim, ako je verovati najnovijim izveštajima, čekanje će se i te kako isplatiti.

 

Magazin ''Road and Track'' je došao do dokumenta kompanije ZF (proizvođač transimsija), u kojem se navodi mnoštvo modela koji se nalaze u fazi proizvodnje, ali i onih koji do te faze još uvek nisu stigli, a koji će koristiti osmostepenu automatsku transmisiju ovog proizvođača. Među njima je i Jeep Grand Wagoneer. To je samo po sebi zanimljivo, međutim, još interesantnije je to što se u tom dokumentu spominje i model Grand Wagoneer Trackhawk. Ime ''Trackhawk'' nam je poznato zato što je na Sajmu automobila u Njujorku prošle godine, kompanija Jeep predstavila model Grand Cherokee Trackhawk. Taj model je ispod haube krio V8 agregat radne zapremine 6.2 litara sa kompresorom, koji je razvijao čak 707 konjskih snaga i 874 Nm obrtnog momenta. Sa agregatom povezanim sa osmostepenim automatskim menjačem, ovaj model je od 0 d0 100 km/h ubrzavao za 3.5 sekunde i postizao je maksimalnu brzinu od 289 km/h.

Sada da se vratimo na Grand Wagoneer. Naime, u dokumentu se navodi da će ovaj model, sa Trackhawk oznakom, posedovati V8 agregat radne zapremine 6.2 litara koji će razvijati 719 konjskih snaga! Ako je to zaista tačno, onda će ovaj model biti snažniji od Dodge Challenger SRT Hellcat, čiji unapređeni agregat sada razvija 717 konjskih snaga i 888 Nm obrtnog momenta. Predstavnik kompanije Jeep, je na pitanje o Trackhawk verziji modela Grand Wagoneer odbio da da odgovor, što i ne čudi, s obzirom da ni standardni model još uvek nije pradstavljen. Naravno, postoji šansa i da je u pitanju greška u dokumentu. U svakom slučaju, moraćemo da sačekamo premijeru da bismo saznali više detalja o ovom modelu.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Novi Jeep najavljen za 3. septembar

 

206156-jeep grand wagoneer 2021.jpg

 

Jeep je najavio da će 3. septembra predstaviti novi model, i to po svemu sudeći Grand Wagoneer modelske godine 2022. Proizvodnja će po nekim izvorima startovati u drugom kvartalu 2021. a prodaja krajem iste godine. U paleti se očekuju Pentastar V6 motor sa ili bez eTorque mild-hybrid asistencije, kao i 5.7 i 6.4 litarski HEMI V8 benzinski motor (na vrhu ponude bi mogla da se nađe verzija sa 707KS). Kupci će moći da biraju varijante sa zadnjim ili pogonom na sva četiri točka. Osim toga, pominje se i plug-in hybrid varijanta koji će samo na struju imati autonomiju od oko 48 km, kao i 8-stepeni automatski menjač. Ova hibridna verzija se navodno može očekivati u prodaji godinu dana nakon promocije standardnih varijanti. Deo opreme će činiti i start-stop dugme, potpuno digitalna instrument tabla, 12.0-inčni ekran osetljiv na dodir, sistem polu-automatske vožnje Nivoa 3, kao i vazdušno oslanjanje kod top verzija.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Najavljen novi Jeep Grand Wagoneer

 

206230-jeep gw.jpg

 

Jeep je još ranije najavio da će 3. septembra predstaviti novi model, i to Wagoneer/Grand Wagoneer modelske godine 2022., a danas je objavljena i nova najavna slika. Proizvodnja će po nekim izvorima startovati u drugom kvartalu 2021., a prodaja krajem iste godine. U paleti se očekuju 3.6 litarski V6 motor sa 309KS, kao i 5.7 i 6.4 litarski HEMI V8 benzinski motor (na vrhu ponude bi mogla da se nađe verzija sa 707KS). Takođe, kupci će moći da biraju varijante sa zadnjim ili pogonom na sva četiri točka.

Osim toga, pominje se i plug-in hibrid varijanta koji će samo na struju imati autonomiju od oko 48 km, kao i 8-stepeni automatski menjač. Ova hibridna verzija se navodno može očekivati u prodaji godinu dana nakon promocije standardnih varijanti. Deo opreme će činiti i start-stop dugme, potpuno digitalna instrument tabla, 12.0-inčni ekran osetljiv na dodir, sistem polu-automatske vožnje Nivoa 3, kao i vazdušno oslanjanje kod top verzija.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jeep Grand Wagoneer Concept

 

jeep gw 2021 02.jpg

 

Jeep je najavio da će 3. septembra predstaviti novi model, i to Grand Wagoneer modelske godine 2022. Međutim, nove vesti kažu da sledeće nedelje u stvari nećemo videti serijski model, već samo njegovu koncept varijantu. Proizvodnja ovog vozila sa tri reda sedišta će po nekim izvorima startovati u trećem kvartalu 2021. a prodaja krajem iste godine. U svakom slučaju, 3. septembra nas očekuje koncept verzija koja je po svemu sudeći veoma slična budućem serijskom modelu.

 

jeep gw 2021 01.jpg

 

U paleti serijskog Grand Wagoneera se očekuju 3.6 V6 motor sa 309KS, kao i 5.7 i 6.4 litarski HEMI V8 benzinski motor (na vrhu ponude bi trebalo da bude verzija sa 707KS). Takođe, kupci će moći da biraju varijante sa zadnjim ili pogonom na sva četiri točka. Osim toga pominje se i plug-in hybrid varijanta koji će samo na struju imati autonomiju od oko 48 km, kao i 8-stepeni automatski menjač. Ova hibridna verzija se navodno može očekivati u prodaji godinu dana nakon promocije standardnih varijanti. Deo opreme će činiti i start-stop dugme, potpuno digitalna instrument tabla, 12.0-inčni ekran osetljiv na dodir, sistem polu-automatske vožnje Nivoa 3, panoramski stakleni krov, kao i vazdušno oslanjanje kod top verzija.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jeep Grand Wagoneer Concept

 

jeep-grand-wagoneer 2021 06.jpg

 

Kao što je bilo i najavljivano, Jeep je danas predstavio novi Grand Wagoneer concept. Odmah je međutim potvrđeno da stiže i njegova serijska verzija, i to za modelsku godinu 2022.

 

jeep-grand-wagoneer 2021 05.jpg

 

Proizvodnja ovog vozila sa tri reda sedišta će u fabrici u Mičigenu startovati u trećem kvartalu 2021. a prodaja krajem iste godine. U svakom slučaju, serijski Grand Wagoneer se i neće mnogo razlikovati od ovog koncepta. Treba napomenuti da će postojati i pristupačnija verzija Wagoneer.

 

jeep-grand-wagoneer 2021 04.jpg

 

U paleti serijskog Grand Wagoneera se očekuju 3.6 V6 motor, kao i 5.7 i 6.4 litarski HEMI V8 benzinski motori (na vrhu ponude bi kasnije mogla da se nađe verzija sa 707KS).

 

jeep-grand-wagoneer 2021 03.jpg

 

Takođe, kupci će moći da biraju varijante sa zadnjim ili pogonom na sva četiri točka.

 

jeep-grand-wagoneer 2021 02.jpg

 

Osim toga, pominje se i plug-in hybrid varijanta koji će samo na struju imati autonomiju od oko 48 km, kao i 8-stepeni automatski menjač. Ova hibridna verzija se navodno može očekivati u prodaji godinu dana nakon promocije standardnih varijanti.

 

jeep-grand-wagoneer 2021 01.jpg

 

Deo opreme će činiti i potpuno digitalna instrument tabla, više ekrana u enterijeru (između ostalog 12.1-inčni za infotainment sistem i 10.3-inčni ekran za putnike pozadi) pa sistem polu-automatske vožnje Nivoa 3, panoramski stakleni krov, kao i vazdušno oslanjanje kod top verzija. Koncept verzija inače ima i 24-inčne točkove i McIntosh audio sistem sa 23 zvučnika. Jeep u saopštenju nije otkrio detalje o pogonu Grand Wagoneera Concept, jedino je poznato da se radi o plug-in hybridu (nezvanični se pominje da ima 450KS i 678 Nm). Što se cena tiče, serijski Wagoneer će u SAD-u startovati od oko 45.000 dolara (38.000 evra), a Grand Wagoneer od oko 60.000 dolara (oko 51.000 evra).

 

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Serijski Jeep Grand Wagoneer najavljen za 11. mart

 

Jeep je u septembru prošle godine predstavio novi Grand Wagoneer concept, ali je odmah potvrđeno da stiže njegova serijska verzija, i to za modelsku godinu 2022. Serijska verzija će premijeru imati sledeće nedelje (11. marta), što je najavljeno i novim najavnim videom. Proizvodnja ovog vozila sa tri reda sedišta će u fabrici u Mičigenu startovati u trećem kvartalu 2021. a prodaja krajem godine. U svakom slučaju, serijski Grand Wagoneer se i neće mnogo razlikovati od koncepta. Treba napomenuti da će postojati i pristupačnija verzija Wagoneer.

 

U paleti serijskog Grand Wagoneera se očekuju 3.6 V6 motor, kao i 5.7 i 6.4 litarski HEMI V8 benzinski motori (na vrhu ponude bi kasnije mogla da se nađe verzija sa 707KS). Takođe, kupci će po nekim ranijim informacijama moći da biraju varijante sa zadnjim ili pogonom na sva četiri točka. Pored toga pominje se i plug-in hybrid varijanta koji će samo na struju imati autonomiju od oko 48 km, kao i 8-stepeni automatski menjač. Ova hibridna verzija se navodno može očekivati u prodaji godinu dana nakon promocije standardnih varijanti.

 

Deo opreme će činiti i potpuno digitalna instrument tabla, više ekrana u enterijeru (između ostalog 12.1-inčni za infotainment sistem i 10.3-inčni ekran za putnike pozadi) pa sistem polu-automatske vožnje Nivoa 3, panoramski stakleni krov, kao i vazdušno oslanjanje kod top verzija. Što se cena tiče, serijski Wagoneer će u Americi startovati od oko 45.000 dolara (37.800 evra), a Grand Wagoneer od oko 60.000 dolara (50.000 evra).

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

2022. Jeep Wagoneer i Grand Wagoneer

 

212135-jeep w 085.jpg

 

Jeep je u septembru prošle godine predstavio Grand Wagoneer concept, ali je odmah potvrđeno da stiže njegova serijska verzija, i to za modelsku godinu 2022. Serijski model je upravo imao premijeru, i to u varijantama Wagoneer i Grand Wagoneer (Grand Wagoneer ima crni krov, nešto drugačji prednji gril i zadnja svetla, a oba se nude sa točkovima do 20 do 22 inča).

 

212136-jeep w 07.jpg

 

U svakom slučaju, serijski model se i ne razlikuje mnogo od koncepta, pri čemu će isporuke kupcima početi ovog leta.

 

212137-jeep w 06.jpg

 

Wagoneer i Grand Wagoneer imaju međuosovinsko rastojanje od 3.124 mm, a dužina vozila iznosi 5.435 mm.

 

212138-jeep w 05.jpg

 

Oba će biti dostupna sa tri paketa opreme (Series I, Series II i Series III), sa do osam sedišta, standardnim kožnim enterijerom, dugačkom listom sistema pomoći vozaču i najvećim tovarnim prostorom u svojoj klasi.

 

212131-jeep gw 04.jpg

 

Deo opreme će činiti i potpuno digitalna instrument tabla (od 10.25 odnosno 12.3 inča), infotainment sistem (sa 10.1 odnosno 12.0-inčnim ekranom), panoramski stakleni krov, 10.0-inčni kolor Head-up displej, Night Vision kamera, sistem automatskog parkiranja, adaptivni tepomat, nadgledanje mrtvog ugla, siystem za održavanje vozila u kolovoznoj traci, upozorenje na frontalni sudar, kao i vazdušno oslanjanje kod top verzija.

 

212132-jeep gw 03.jpg

 

Pristupačniji Wagoneer u SAD-u inače košta od 57.995 dolara (48.520 evra), dok luksuzniji Grand Wagoneer ima cenu od 86.995 dolara (72.780 evra).

 

212133-jeep gw 02.jpg

 

Kasnije će biti ponuđen i Grand Wagoneer Obsidian, sa crnim 22-inčnim točkovima, ''Dark Onyx'' metalik detaljima za eksterijer i još luksuznijom opremom, i to za 98.995 dolara (82.820 evra).

 

jeep gw 01.jpg

 

Novi Jeep Wagoneer pokreće 5.7 litarski V8 motor sa mild-hybrid tehnologijom, raspolaže sa 392KS i 548 Nm, a uparen je sa 8-stepenim automatskim menjačem. Standardno se dobija zadnji pogon, a opciono i pogon na sva četiri točka. Grand Wagoneer pod haubom ima veći 6.4 litarski V8 agregat sa 471KS i 617 Nm, uz 8-stepeni automatik i standardni pogon na sva četiri točka.

 

preuzeto sa - Auto Blog

 

 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

thestraightpipes.jpg TheStraightPipes: 2022. Jeep Grand Wagoneer

 

470KS/620Nm iz 6.4 V8 motora. Tipičan veliki, luksuzni američki SUV kome su glavni rivali isti takvi Cadillac Escalade, Lincoln Navigator, ali i Mercedes GLS...

 

 

 

kelleybluebook.jpg KelleyBlueBook: 2022. Jeep Wagoneer

 

U manjem Wagoneer-u je i manji motor - 5.7 V8 sa 392KS/550Nm sa 48V ''blagim'' hibridom:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

drivencar.jpg DrivenCar: 2022. Jeep Wagoneer

 

Ime Wagoneer nije tek tako vraćeno nazad, već je time Jeep ponovo napravio veliki auto sposoban za prevoz dosta ljudi u tri reda sedišta ako zatreba:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

autobytel.jpg Autobytel: 2022. Jeep Wagoneer

 

5.5 metara dužine, malo preko 2.8 tona težine, auto na snimku ima 22-ke točkove, a ne pravi se sa manjim od 20-ca. Ima 5.7 V8 motor sa 390 konja:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

autonationyoutube.jpg AutoNation: 2022. Jeep Wagoneer

 

Ko god širom sveta može sebi da priušti veliki, ozbiljan i luksuzan SUV, treba da pogleda potpuno novi Wagoneer. U ovom videu proverene su sve njegove funkcije:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

motorweek.jpg MotorWeek: Jeep Grand Wagoneer

 

U poslednjoj deceniji zabeležen je ogroman rast svega što je SUV, toliko je prodaja takvih automobila porasla da su neki brendovi izbacili tradicionalne automobile iz svoje ponude. Jeep je oduvek pravio takve automobile, i takođe je dodao nove modele u svoju ponudu, ali uglavnom male i srednje veličine. E, sada su došli na red veliki Jeep SUV-ovi sa 3-rednim Grand Cherokee L i Wagoneer u punoj veličini:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

autobytel.jpg Autobytel: 2022. Jeep Grand Wagoneer

 

Povratak starog imena u autoindustriji uvek nailazi na pomešana mišljenja. Naravno, neki ljudi su uzbuđeni, ali drugi su uplašeni jer ne žele da vide svoje omiljeno ime ''ukaljano''.

Dakle, ovde imamo novi Grand Wagoneer iz 2022. i moramo da odlučimo da li će odati počast svom pretku na ispravan način, a istovremeno se uspešno boriti i sa najnovijom konkurencijom...

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

2023. Jeep Grand Wagoneer L

 

223946-jeep gw 04.jpg

 

Slovo L u imenu ovog modela sa 8 sedišta znači da je međuosovinsko rastojanje produženo za 178 mm (na 3.302 mm), dok je dužina 5.758 mm (+305 mm). Takođe, težina je porasla za 91 kg, kao i zapremina prtljažnika (povećana za 447 litara).

 

 

U ponudi će biti 3.0 twin-turbo šestocilindrični Hurricane motor sa 420KS i 635 Nm u Wagoneeru L, odnosno 510KS i 678 Nm u Grand Wagoneeru L.

 

223947-jeep gw 03.jpg 223948-jeep gw 02.jpg

 

Menjač 8-stepeni automatik, a pogon na zadnje ili na sva četiri točka.

 

223949-jeep gw 01.jpg

 

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Potpuno novi, potpuno električni Jeep Wagoneer S - Umetnost američke premije

 

jeep wagoneer 04.jpg

 

Gama Wagoneer će takođe rasti sa potpuno novim SUV-om. Sa kodnim imenom Wagoneer S, ovo potpuno električno vozilo nastaviće da širi prisustvo brenda u premijum segmentu SUV-a nudeći jedinstven, elegantan, aerodinamičan dizajn i mogućnost 4x4 kao standard, sa upravljanjem na svim terenima, naprednom tehnologijom fokusiranom na brend Jeep i impresivne performanse.

 

jeep wagoneer 03.jpg

 

Ovaj novi, potpuno električni, globalni SUV biće ponuđen isključivo kao BEV, ciljajući autonomiju od 400 milja (640 kilometara) sa jednim punjenjem, 600 KS i vreme od 0-100 km/h od oko 3.5 sekunde. Sa spoljašnjim dizajnom obeleženim prepoznatljivom LED osvetljenom rešetkom, ovaj SUV pokreće aerodinamička efikasnost, kombinovana sa uspravnim kultnim izgledom Wagoneer sa strane.

 

jeep wagoneer 02.jpg

 

''Naši kupci će biti oduševljeni vrhunskim, visoko efikasnim SUV-om koji je prepun tehnologije i visokog kvaliteta izrade, koji nudi 4x4 mogućnosti, visoke performanse, brzo ubrzanje i ciljnu autonomiju od 640 kilometara sa jednim punjenjem'', dodao je Kristijan Munije, glavni izvršni direktor brenda Jeep.

 

jeep wagoneer 01.jpg

 

Potpuno novi Wagoneer BEV takođe će biti prikazan javnosti sledeće godine, a proizvodnja će početi 2024. u Severnoj Americi. Kupci u Americi će moći da rezervišu ovaj potpuno električni model Wagoneer početkom 2023. Prodavaće se na velikim tržištima širom sveta, uključujući i Evropu.

 

 

stellantis logo vesti.png

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...