KlokanJack 0 Posted May 21, 2015 Pozdrav svima! Evo ovako, neki dan mi se razletio motor u lybri i mehanicar kaze da se jednostavno ne isplati slagati motor vec uzeti drugi pa me zanima iz kojih sve auta pase 2.4 motor u moju lybru posto nikako naci razbijenu lybru sa kompletim motorom... Da li pase iz alfe 166, fiat marea-e ili nekog drugog modela? Takodjer ako netko zna kako se krecu cijene tih motora?? Iskreno jos sam uvijek u soku od svega sto se desilo.... Moja lybra: 2001 god, 2.4JTD (103KW) Quote Share this post Link to post Share on other sites
milenkos78 1 Posted May 21, 2015 (edited) Vrlo pesimistično za nas što vozimo 2,4jtd Koji je razlog što se razleteo??? Edited May 21, 2015 by milenkos78 Quote Share this post Link to post Share on other sites
KlokanJack 0 Posted May 21, 2015 (edited) Zamor materijala, ventil se raspao i upao u cilindar... dalje mozete pretpostaviti... jel mogu uzet 2.4 od 100kw iz alfe 156 i preselit sa svog motora turbo i ostalo? hoce to funkcionirat? Edited May 21, 2015 by KlokanJack Quote Share this post Link to post Share on other sites
milenkos78 1 Posted May 21, 2015 Ja ne bih puno razmišljao na tvom mestu. 1,9jtd i bog da te vidi. Quote Share this post Link to post Share on other sites
ivan.ik 625 Posted May 21, 2015 Dečko je iz Hrvatske i pretpostavka da je manja razlika u registraciji u odnosu na 1.9 nego kod nas. Vidim dosta se tamo voze 2.4.Ako nađeš ceo motor ne znam razlog zbog kog ne bi pasovao.Koliko su tačne informacije da na petacima puca glava ? Quote Share this post Link to post Share on other sites
MS PK 8502 Posted May 21, 2015 Prica se ali ja jos to nisam cuo od nekog vlasnika Quote Share this post Link to post Share on other sites
KlokanJack 0 Posted May 21, 2015 ne bih nekako isao na 1.9, imam vec golfa sa 1.9 motorom.. no salu na stranu. kod mene glava nije pukla niti sam ikada imao ikakvih problema sa motorom do sada. Da vam budem iskren jos ne mogu vjerovati u to sto se dogodilo. Nedavno sam rjesio kompletno podvozje te spricao neke djelove auta i jedino sto mi je ostalo je bilo ono najsladje, nac neku felgu i omogucit autu da cucne malo... Ako itko zna kakvu informaciju vezanu za upit za ovaj motor iz alfe da li se moze kombinirati molio bih da mi javite. Cijena tog motora je nekih 300e prema cemu sam malo skeptican koliko je dobar za taj novac, ali opet, nemam ideju kako se krecu cijene... Takodjer isprike na "nepismenosti" ali jednostavno sam sokiran i potresen dogadjajima koji su se desili proteklih dana... Jel itko zna razlike u mojem 2.4 motoru (103kw) i ovom od 100kw... Ako sam dobro shvatio razlika je u uljnoj pumpi i nacinu kontroliranja boosta, dakle na 103kw se kontrola vrsi elektronski dok se na 100kw ista vrsi mehanicki? Quote Share this post Link to post Share on other sites
milenkos78 1 Posted May 22, 2015 Dečko je iz Hrvatske i pretpostavka da je manja razlika u registraciji u odnosu na 1.9 nego kod nas. Vidim dosta se tamo voze 2.4.Ako nađeš ceo motor ne znam razlog zbog kog ne bi pasovao.Koliko su tačne informacije da na petacima puca glava ?Au jeste, nisam video da je iz Hrvatske. onda svakako 2,4 ne raspuštaj taj zološki vrt pod haubom. Quote Share this post Link to post Share on other sites
milenkos78 1 Posted May 22, 2015 Kako se mogao raspasti ventil? Prvi put čujem... Quote Share this post Link to post Share on other sites
Kuvalja 406 Posted May 22, 2015 Zamor materijala ili nesto upadne kroz usis i pukne sesir i upadne u kompresioni prostor gde klip udara u njega i onda pukne..... Quote Share this post Link to post Share on other sites
KlokanJack 0 Posted May 22, 2015 Upravo to se desilo, puko je i upao u cilindar... Ima li tko kakvu informaciju za motore od cega pase? nikako nac donekle dobar motor u HR Quote Share this post Link to post Share on other sites
milenkos78 1 Posted May 22, 2015 Au, preventiva, menjanje ventila Quote Share this post Link to post Share on other sites
zaczg 1 Posted May 23, 2015 2KlokanJack: bas mi je zao cuti sto ti se dogodilo, obzirom da si u Hrvatskoj, pogledaj - http://www.njuskalo.hr/auti/lancia-lybra-sw-2.4-jtd-djelove-oglas-10307821ili - http://www.njuskalo.hr/auti/lancia-lybra-sw-2.4-jtd-lx-oglas-15060804 probaj za 5-6k kn uzet cijeli auto, ako je dobar motor, prebacis sve i miran si. Quote Share this post Link to post Share on other sites
KlokanJack 0 Posted May 25, 2015 (edited) @zaczg - hvala ti na linkovima, ali sve sam to pogledao i zvao i na kraju nista nisam uzeo od toga... Uglavnom, mehanicar mi je nasao motor iz Italije i auto ce vjerovatno biti prekosutra gotov. Uz to mi daje 2 godine garancije..Eto to je bio posljednji dio na Lybri koji jos nisam zamijenio, nadam se da je s kvarovima gotovo. Edited May 25, 2015 by KlokanJack Quote Share this post Link to post Share on other sites
zaczg 1 Posted May 26, 2015 Ajd glavno da si rijesio. Puno sretnih km zelim s tehnicki novim autom. Quote Share this post Link to post Share on other sites
milenkos78 1 Posted May 26, 2015 @zaczg - hvala ti na linkovima, ali sve sam to pogledao i zvao i na kraju nista nisam uzeo od toga... Uglavnom, mehanicar mi je nasao motor iz Italije i auto ce vjerovatno biti prekosutra gotov. Uz to mi daje 2 godine garancije..Eto to je bio posljednji dio na Lybri koji jos nisam zamijenio, nadam se da je s kvarovima gotovo.Ne reče cenu motora? Quote Share this post Link to post Share on other sites
Sedla 2924 Posted May 27, 2015 Nisi se trebao mnogo baktati,svaki 2.4 motor je isti,odnosno tebi trebaju novi blok i glava motora,sto je u osnovi isto kod svakog auta,a razlike su u podesavanjima na turbini i diznama. Mogao si puno jeftinije proci da si kupio bilo koji blok i glavu motora 2.4jtd,a sve ostalo prepakujes tvoje,ako je neosteceno,naravno. Quote Share this post Link to post Share on other sites