Jump to content
FAS Goran
neshaoct

Mercedes G klase / Mercedes EQG

Recommended Posts

Mercedes-Maybach G650 Landaulet je novi automobil LeBrona Džejmsa

 

mercedes g650 02.jpg

 

Slavni košarkaš LeBron Džejms se počastio novim automobilom nakon što je osvojio NBA ligu sa Los Anđeles Lejkersima. Džejms se odlučio za novi luksuzni SUV, a to je Mercedes-Maybach G650 Landaulet. Kupio ga je od kompanije Driving Emotions Motorcar iz Toronta, koja je objavila fotografije vozila. Proizvedeno je svega 99 primeraka ove verzije G-Klase kako bi se obeležio odlazak stare generacije, tako da se radi o veoma retkom automobilu.

 

mercedes g650 01.jpg

 

Mercedes-Maybach G650 Landaulet je dugačak 5.345 i visok 2.235 mm, dok međuosovinsko rastojanje iznosi 3.428 mm. Jasno je da Džejmsu prostora neće nedostajati, ali ni udobnosti i luksuza za njega i još tri putnika (putnici mogu uživati i u otvorenom krovu). SUV pokreće 6.0 V12 motor koji razvija 621 KS i 1.000 Nm obrtnog momenta. Radi se o jednom od najluksuznijih SUV-ova na svetu, ali koji je spreman za težak teren baš kao i standardna G-Klasa. Koliko je Džejms platio novo vozilo, nije poznato, ali je ovakav primerak 2017. godine koštao 527.400 dolara. Ipak, poslednji primerak je dostigao cifru od 1.4 miliona dolara na aukciji.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mercedes AMG G63 Racing Green Edition by Carlex Design

 

208294-carlex g03.jpg

 

Mercedes AMG G63 je u svojoj fabričkoj verziji itekako upečatljiv, ali Carlex Design, stručnjaci za tjuning vozila su se pobrinuli da se to iskustvo podigne za još jedan, sledeći stepenik. Tu je sada G63 Racing Green Edition - karoserija je ofarbana dubokom smaragdno zelenom bojom inspirisanom British Racing Green bojom, a izuzetan kontrastni detalj je i poklopac rezervnog točka od ugljeničnih vlakana.

 

208295-carlex g02.jpg

 

Carlex Design je takođe opremio G-klasu Racing Green Edition setom prilagođenih 22-inčnih točka, a tu su i zlatno-braon kočione čeljusti, prepoznatljive značke na spoljašnjoj strani i krov u potpunosti presvučen matiranim ugljeničnim vlaknima, zajedno sa natpisom ''Racing Green Edition''.

 

208296-carlex g01.jpg

 

Enterijer ne razočarava; nova sedišta presvučena braon kožom sa crnim kontrastnim šavovima neće nikoga ostaviti ravnodušnim. Mekana koža se pruža preko armaturne ploče, upravljača, panela vrata i centralne konzole i daje G-klasi itekako luksuzan osećaj. Akcenti od ugljeničnih vlakana su najviše vidljivi na upravljaču, centralnoj konzoli i ručici za držanje na strani suvozača. Ispod poklopca motora stvari se nisu promenile, tu je i dalje 4.0 biturbo benzinski V8 motor sa 585 KS i 850 Nm, a do stotke stiže za 4.7 sekundi. Ovakva G63 konverzija sa Carlex Design potpisom vredi 95 hiljada evra.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Lumma Design CLR G770 R

 

208424-lumma 03.jpg

 

Lumma Design je svoju ponudu za Mercedesovu G klasu sada dopunio i paketom CLR G770 R (unapređenje prošlogodišnjeg paketa CLR G770).

 

208425-lumma 02.jpg

 

U paketu su tako elementi od ugljeničnih vlakana (poklopac rezervnog točka, modifikovana hauba), LED svetla na krovu, kao i crne obloge retrovizora i ručice na vratima.

 

208426-lumma 01.jpg

 

Osim toga, tu su i alu točkovi od 24 inča (sa gumama 295/30-24 napred i 355/25-24 pozadi), bočno postavljene izduvne cevi, zatamnjena stakla, prednja maska sa Lumma logom, izmenjeni branici, modifikovano oslanjanje i kočnice, kao i enterijer sa najkvalitetnijom kožom, alkantarom, ugljeničnim vlaknima i aluminijumskim pedalama. Cena za ovaj paket startuje od 12.700 evra.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

shmee.jpg Shmee150 video: Brabus 800 Adventure XLP

 

G klasa ne može biti ekstremnija od ovog izdanja - veća, jača, brža, bučnija...šta god vam padne na pamet ova G klasa ima. Sa 800 konja i velikim klirensom nema off-road prepreke koja joj je velika:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hofele Ultimate HG

 

209367-hofele g 4.jpg

 

Ovo je još jedna modifikovana Mercedesova G klasa za koju se pobrinula tjuning kuća Hofele-Design.

 

209368-hofele g 3.jpg

 

Nazvan je Hofele Ultimate HG, a na njemu se pre svega ističu takozvana samoubilačka zadnja vrata.

 

209369-hofele g 2.jpg

 

Osim toga, u paketu su i dvobojni eksterijer, prednja maska sa Hofele logom, doterani branici, podesivi bočni pragovi, LED svetla na krovu, alu točkovi i do 23 inča, najkvalitetnija koža i alkantara u enterijeru, kao i sedišta sa grejanjem, hlađenjem i masažom.

 

hofele g 1.jpg

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Proizveden 400.000-ti Mercedes G klase

 

mercedes 400k.jpg

 

Mercedes je saopštio da je u fabrici u austrijskom Gracu proizveden jubilarni 400.000-ti primerak legendarne G klase (namenjen inače kupcu iz Nemačke). Proizvodnja prve G klase je počela 1979. godine, a ova najnovija verzija se pravi od leta 2018. U Mercedesu navode i da je potražnja kupaca veća od mogućnosti proizvodnje i najavljuju da će za nekoliko godina ponuditi i potpuno elektičnu varijantu G klase.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

prave ga vise od 30 godina, ja sam mislio da su bar duplo napravili... ili je potraznja ne bas velika ili je proces proizvodnje dosta slozen pa samom tim treba dosta vremena.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

driving.ca.jpg Driving.ca video: Test 2020. Mercedes AMG G63

 

Da li je moguće da bilo koji SUV zaista može da vredi debelo preko 100.000 evra? Pa, ako je G klasa i AMG...

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

carwow.jpg CarWOW: Mercedes G500 4×4²

 

Stara G klasa, ali podignuta tako da je krov na visini od 2.25 metara. Šira je za 10cm od obične G klase, prilagođena za ekstremni off-road...zato je na asfaltu loša, ali nije ni pravljena za njega:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mansory Gronos

 

210890-mansory g 04.jpg

 

Bogatoj gami tjuniranih modela koje dovoljno bogatim kupcima nudi Mansory pridružio se i Mercedes G klase u Gronos izdanju.

 

210891-mansory g 03.jpg

 

Gronos je ime paketa za Mercedes AMG G63, a podrazumeva novi body kit (novi prednji branik sa integrisanim LED svetlima, proširenja blatobrana, pragovi, hauba od ugljeničnih vlakana, retrovizori od ugljeničnih vlakana, zadnji krovni spojler, zadnji difuzor), dodatna svetla na krovu, British Racing Green boju, set crnih točkova, novi izduvni sistem sa bočnim izduvnim cevima, doteranu unutrašnjost (koža, novi volan, alu pedale, elementi od ugljeničnih vlakana), kao i paket za pojačanje motora.

 

210892-mansory g 02.jpg

 

Automobil sada raspolaže sa svih 850KS i 1.000 Nm obrtnog momenta, pa ubrzanje do 100 km/h traje 3.5 sekundi.

 

210893-mansory g 01.jpg

 

U vesti se ne navodi cena za ovaj Mansory paket koji je inače ograničen na samo 10 primeraka.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

carwow.jpg CarWOW: Mercedes G350 vs Land Rover Defender vs Jeep Wrangler

 

G klasa je najteža od sva tri auta i ima najviše obrtnog momenta...a, to je jako bitno u ovoj ''disciplini'':

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

B&B Mercedes AMG G 63

 

bb g02.jpg

 

Nemački B&B Automobiltechnik se pobrinuo i za pojačanje modela Mercedes AMG G 63. Vozilo fabrički raspolaže sa 585KS, a B&B Automobiltechnik za njega nudi dva paketa.

Stage 1 kit podrazumeva pojačanje na 650KS i 940 Nm (što klijenta košta 5.246 evra), dok Stage 2 kit košta 7.398 evra (ima 700KS i 1.000 Nm).

 

bb g01.jpg

 

U ponudi su i modifikovano oslanjanje (pa je G klasa niža za 35 mm), distanceri, kao i B25 alu točkovi od 20 inča. Osim toga, u B&B Automobiltechnik paleti se nalaze i paketi za verzije G500, G 400d i G 350d.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

autoshopmagazin.jpg AutoShopMagazin - Vremeplov: Mercedes G klase

 

1979. godine Mercedes je rešio da uđe na (tada) njemu nepoznat teren:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hofele HG63 Sport

 

212785-hofele 4.jpg

 

Iz tjuning kuće Hofele-Design stiže još jedna modifikovana Mercedesova G klasa, ovde nazvana Hofele HG63 Sport.

 

212783-hofele 3.jpg

 

Kao i obično kod Hofele kreacija, i ovde imamo prednju masku sa Hofele logom i elemente od ugljeničnih vlakana (proširenja blatobrana, retrovizori, poklopac rezervnog točka...), a tu su i podesivi bočni pragovi, novi izduvni sistem od nerđajućeg čelika, modifikovano oslanjanje, alu točkovi i do 24 inča, kao i doterani enterijer (crvena koža, crevana alkantara, volan sa kožom i ugljeničnim vlaknima.

 

hofele g 2.jpg

 

Hofele se ovom prilikom nije bavio pojačanjem V8 motora.

 

212782-hofele 01.jpg

 

Cena za ovakav automobil iznosi 300.000 evra (plus lokalni porezi).

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hofele HG63 Limitless

 

hofele 04.jpg

 

Tjuning kuća Hofele-Design je prošlog meseca prikazala modifikovani Mercedes AMG G63 pod nazivom Hofele HG63 Sport, dok je sada svetlost dana ugledao i model Hofele HG63 Limitless.

 

hofele 03.jpg

 

I ovde je kao baza poslužio Mercedes AMG G63, a što se izmena tiče, tu su specijalna boja ''Manufaktur Citrine Brown Magno'', prednja maska sa Hofele logom, kao i elementi od ugljeničnih vlakana (proširenja blatobrana, retrovizori, poklopac rezervnog točka...).

 

hofele 02.jpg

 

Osim toga, tu su i novi izduvni sistem od nerđajućeg čelika, modifikovano oslanjanje, alu točkovi do 24 inča, kao i doterani enterijer (narandžasta koža, alkantara, volan sa kožom i ugljeničnim vlaknima).

 

hofele 01.jpg

 

U vesti nema informacija o eventualnom pojačanju V8 motora.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mansory AMG G63 Viva Edition

 

man g 01.jpg

 

Mansory je zaposlen u poslednje vreme, a jedan od novih projekata je AMG G63 Viva Edition. Nemački tuner je poznat po svom ''divljem'' dizajnu, neke Mansoryjeve kreacije su na udaru kritika, dok su druge zaista impresivne poput nedavno predstavljenog Bentleya Bentayge.

 

man g 02.jpg man g 03.jpg man g 04.jpg

 

Sa svojom verzijom Mercedes AMG G63 je Mansory napravio još bolji posao jer je luksuzni SUV definitivno magnet za poglede. Očigledno je namenjen onima sa ''dubokim džepovima'' koji žele pažnju.

 

man g 05.jpg man g 06.jpg man g 07.jpg

 

Mansory AMG G63 Viva Edition je prvi od 10 primeraka, karoserija je lakirana u kombinaciju crne i bele boje sa nešto sive nijanse, a Mansory je pripremio i fantastičan set felni sa krakovima u obliku slova Y.

 

man g 08.jpg man g 09.jpg man g 10.jpg

 

man g 11.jpg man g 12.jpg man g 13.jpg

 

Tuner nije preterivao u unutrašnjosti kao što to često čini, nastavljena je crno-bela tema sa šavovima u obliku dijamanta, a tu su i Viva Edition oznake.

 

man g 14.jpg man g 15.jpg man g 16.jpg

 

man g 17.jpg man g 18.jpg man g 19.jpg

 

Tehnički detalji nisu objavljeni, ali se može očekivati povećanje snage. Prethodni Mansoryjev blindirani AMG G63 je razvijao između 700 i 800 konja.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ponovo Mercedes Maybach G-Klasa kabriolet?

 

mercedes g02.jpg

 

Mercedesova legendarna G-Klasa je doživela veoma malo promena u proteklim godinama, a nemačka kompanija se sada priprema za radikalan potez.

Baš kao što je slučaj sa Porscheom 911 ili Fiatom 500, neke stvari je najbolje ''ne dirati mnogo''. Uprkos tome, do sada smo videli niz pokušaja unapređivanja izgleda kutijaste G-Klase, Mansory je pokazao svoju kreaciju, kao i drugi tjuneri, ali sada je vreme da to učini i Mercedes. Špijunske fotografije koje su se pojavile na internetu otkrivaju da ima malo promena, ali to nije cela istina, jer medijski izveštaji govore da Mercedes radi na SUV-u sa sklopivim krovom.

 

mercedes g01.jpg

 

Ove informacije je ''podgrejala'' činjenica da Mercedes traži nove inženjere kako bi radili na sklopivom krovu u postrojenju koje se nalazi u Gracu u Austriji, gde se inače proizvodi G-Klasa. Naravno, ti bi inženjeri mogli da rade na potpuno drugačijem projektu, ali postoji teorija da Mercedes oživljava Landaulet konfiguraciju za Maybach. Ukoliko to bude istina, Mercedes-Maybach će dobiti svoju G-Klasu koja će podići luksuz na još viši nivo. Ukoliko se neko ne seća originala, samo 99 primeraka je proizvedeno kako bi se obeležio odlazak poslednje generacije G-Klase pre dolaska aktuelnog modela.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mansory Gronos

 

215383-mansory g04.jpg

 

U širokoj paleti tjuniranih modela koje dovoljno bogatim kupcima nudi Mansory nalazi se i Mercedes G klasa u Gronos izdanju.

 

215384-mansory g03.jpg

 

Gronos je ime paketa za Mercedes AMG G63, a podrazumeva novi body kit (novi prednji branik sa integrisanim LED svetlima, proširenja blatobrana, pragovi, hauba od ugljeničnih vlakana, retrovizori od ugljeničnih vlakana, zadnji krovni spojler, zadnji difuzor), Mansory poklopac rezervnog točka, dodatna svetla na krovu, set crnih točkova, novi izduvni sistem sa bočnim izduvnim cevima, doteranu unutrašnjost (žuta koža, novi volan, alu pedale, elementi od ugljeničnih vlakana), kao i paket za pojačanje motora.

 

215385-mansory g02.jpg

 

4.0 V8 motor sada raspolaže sa 850KS i 1.000 Nm obrtnog momenta, pa ubrzanje do 100 km/h traje 3.5 sekundi dok je najveća brzina 250 km/h.

 

215386-mansory g01.jpg

 

U vesti se ne navodi cena za ovaj Mansory paket koji je inače ograničen na samo 10 primeraka.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Brabus 900 Rocket Edition

 

215375-brabus 900 05+.jpg

 

Brabus, specijalista za obradu Mercedesovih modela, prikazuje još jedan modifikovani Mercedes G klase (G63 AMG).

 

brabus 900 04.jpg

 

Nazvan Brabus 900 Rocket Edition, ovaj automobil pokreće pojačani V8 motor (njegova zapremina je povećana na 4.5L), sada sa 900KS i 1.250 Nm obrtnog momenta mada je ograničen na 1.050 Nm.

 

brabus 900 03.jpg

 

Ubrzanje od 0 do 100 km/h traje samo 3.7 sekundi, dok je najveća brzina 280 km/h.

 

215373-brabus 900 02.jpg

 

Snažan motor nije jedino što karakteriše ovu G klasu. U paketu su između ostalog i sportski izduvni sistem, widebody kit (proširenja blatobrana, branici, pragovi, zadnji spojler, hauba sa otvorom za vazduh od ugljeničnih vlakana...), LED dnevna svetla, Brabus točkovi (do 24 inča sa gumama 355/25 R24), kao i dorađeni enterijer (koža, alkantara, Brabus pedale...).

 

215374-brabus 900 01.jpg

 

Serija je ograničena na samo 25 primeraka, pri čemu svaki od njih košta 571.270 evra.

 

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

carwow.jpg CarWOW: Brabus G800

 

Kad Brabus uzme najskuplju AMG G klasu (prethodne generacije, iz 2014. godine), i napravi je još skupljom:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Električni Mercedes EQG Concept na sajmu u Minhenu

 

205023-mercedes g001.jpg

 

Već neko vreme je poznato da Mercedes radi na potpuno električnoj verziji G klase, modelu koji je izvršni direktor Ola Kallenius opisao kao neizbežan. Kako piše Carscoops, pojavio se novi izveštaj sa sajta MBpassion koji tvrdi da će budući električni EQG u formi koncepta biti predstavljen ovog septembra na sajmu automobila u Minhenu. Glasine o ovakvoj G klasi su počele u oktobru 2020. godine kada je Mercedes potvrdio svoje planove da G klasu naprave sopstvenim brendom. Priča se da će automobil u Minhen stići u obliku koncepta, kao i da bi mogao da bude veoma blizu serijske verzije. Procureli dokumenti iz aprila 2021. su jasno pokazali da će električna G-klasa dobiti ime EQG, što odgovara ostalim potpuno električnim članovima EQ-a. Isti dokumenti su otkrili da će biti dostupan u dve verzije - EQG 560 i EQG 580.

 

Kao što se očekuje od bilo kog modela G klase, EQG će imati standardni pogon na sva četiri točka. Sudeći prema 580 pogonskom sistemu limuzine EQS, EQG 580 će verovatno imati dva električna motora (po jedan na svakoj osovini) sa kombinovanom snagom od 385 kW/523KS i 828 Nm obrtnog momenta. Baterije od 108 KWh će nuditi domet od oko 500 km, uprkos težini i zapremini automobila. Iako nemamo nikakve informacije o EQG 560, verovatno će to biti slabija varijanta koja će zadržati terenske mogućnosti EQG 580. Očekuje se da će EQG zadržati sličnost sa G klasom. Kockasto telo, klasične off-road proporcije, veliki klirens i minimalni prepusti će biti preneti, dok će aerodinamičniji prednji kraj sa pokrivenom maskom biti u prvom planu u promenama dizajna. Iako ćemo koncept EQG verovatno videti u Minhenu između 7. i 12. septembra 2021. serijska verzija će uslediti kasnije, možda 2022. ili 2023. godine.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

motormouthyoutubenovi.jpg Motormouth: 2021. Mercedes AMG G63

 

Postoji nekoliko ''ikona'' autoindustrije, i ovo je jedna od njih - AMG G63 sa 4.0 V8 twinturbo motorom sa 577KS:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kahn Mercedes G Carbon Wide Track Edition

 

kahn g 04.jpg

 

Britanski Project Kahn Design se ponovo pozabavio doterivanjem Mercedesove G klasu, ovde pod nazivom Kahn Mercedes G Carbon Wide Track Edition.

 

kahn g 03.jpg

 

Automobil se ističe elementima od ugljeničnih vlakana (proširenja blatobrana, prednji spojler, prednja maska, centralni deo haube, zadnji krovni spojler...), Kahn Type 57 Monoblock točkovima od 23 inča, gumama Continental SportContact 6, novim izduvnim sistemom (sa izduvnim cevima od po 100 mm), kao i Bengal Red kožnim enterijerom.

 

kahn g 02.jpg

 

Kahn Mercedes G Carbon Wide Track Edition na slikama je dostupan po ceni od 224.999 funti (262.780 evra).

 

kahn g 01.jpg

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

autotopnl.jpg AutoTopNL: Mercedes AMG G63

 

Bilo nekada 585KS/850Nm, a sada ovaj auto raspolaže sa 900KS/1.000Nm:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

G-klasa u Professional Line paketu

 

mercedes g kl02.jpg

 

Za mnoge automobil iz snova i prava pojava moći, ovaj put se konačno predstavlja u svom prirodnom izdanju za avanturiste na četiri točka. Mercedes je na sajmu IAA Mobility 2021. (sajam u Minhenu) uz mnoštvo električnih premijera, imao i jednu ''normalnu''. Takav nastup ikoni daje posebno upečatljiv terenski identitet.

 

mercedes g kl01.jpg

 

Standardne karakteristike uključuju zaštitne rešetke za prednja svetla, blatobrane napred i pozadi, kao i zdepaste gume i 18-inčne felne sa 5 krakova. Izložbeno vozilo uključuje brojne opcije, poput magno boje i odabrane spoljašnje i unutrašnje elemente iz programa prilagođavanja G manufaktur, koji dodatno poboljšavaju njegov robustan i elegantan izgled. Najvažnije karakteristike prilagođenih specifikacija Professional Exterior Line uključuju krovni nosač Professional i držač rezervnog točka Professional. Dolazak na tržišta širom Evrope i Amerike se očekuje tokom zime.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...