Jump to content
FAS Goran
neshaoct

F1: Haas tim

Recommended Posts

Bild: Schumacherove popravke koštale Haas 2.5 miliona funti

 

Mick_Schumacher_Haas_udes_VN-Saudijske_Arabije.jpg.webp

 

Izgleda da su udesi mladog Nemca puno koštali američki tim.


Prema navodima nemačkog Bilda, udesi Micka Schumachera koštali su Haas preko 2.5 miliona funti. Verovatno je ova suma utrošena na popravku bolida i izrade novih delova, što je u eri ograničenja budžeta poprilično velika suma za jedan manji tim.

Oval list još navodi da je najskuplji vikend bio onaj u Saudijskoj Arabiji, kada je Nemac imao udes na kvalifikacijama, pa je oštećeni bolid proglašen kao totalna šteta. Pored toga tim je kažnjen jer nije popravio bolid na vreme jer je na stazi u Džedi učestvovao samo Kevin Magnussen. Pored toga, Schumacher je imao i težak udes u Monaku, kada se njegov Haas podelio na pola a teži udes bio je i Japanu. Pored toga Nemac je imao udes za VN Španije koji je bio izazvan pre svega zbog problema sa agregatom.

 

Preuzeto sa: pole-position.rs

Share this post


Link to post
Share on other sites

@dach@

Na uvijen nacin receno :) , to je i ova prica...

 

Steiner objasnio razloge zbog čega je izabrao Hulkenberga umesto Schumachera

 

Guenther_Steiner_Haas_Padok.jpg.webp

 

Američki tim imaće izmenu u vozačkoj postavi.


Haas je pred VN Abu Dabija objavio da će Nico Hulkenberg zameniti Micka Schumachera. Tako je na ovaj način američki tim posle dve godine od uvođenja totalno mladalačkog dua Nikita Mazepin-Mick Schumacher sada prešao na potpuno iskusnu varijantu Kevin Magnussen-Nico Hulkenberg. Upravo iskustvo bilo je presudno oko izbora vozačke postave za 2023.

“Mick je postao dobar vozač, on stvarno jeste, on može i bolje.” kazao je Guenther Steiner za F1 podkast Beyond the Grid. “Koliko bi mu onda još vremena trebalo? Pošto vozi za nas, on nam nije dozvoljavao da rastemo.”

Šef Haasa dodao je da su oni i ranije pregovarali sa Hulkenbergom, ali nisu bili u mogućnosti da postignu dogovor. I ako je Nemac povremeno vozio u poslednje tri godine jer je imao ulogu trećeg vozača, manjak kilometraže ne brine puno vodećeg čoveka američkog tima.

“On je vozio dve trke na početku godine, koje su prošle veoma dobro.” dodao je Austrijanac. “Mi smo procenili situaciju. Izabrali smo opciju da uzmemo iskusnijeg vozača kako bi mogli brže da rastemo.”

 

Preuzeto sa: pole-position.rs

Share this post


Link to post
Share on other sites

Haasov novi bolid prošao test sigurnosti

 

Haas F1

 

Američki tim je prvi koji je objavio da je njihov novi bolid prošao prvi veliki ispit.


Haas je preko svog Tviter naloga obavestio sve da su njihova nova šasija i nos prošli test sigurnosti i da mogu da se koriste za dalji razvoj. Inače, zimski period u Formuli 1 je potpuno normalan za ovakve događaje, gde se uskoro očekuje da i ostali timovi potvrde da su njihove šasije prošle popularni “crash” test. Nove bolide na stazi imaćemo prilike da vidimo na testu u Bahreinu od 23. do 25. februara i to samo nedelju dana pre početka šampionata a domaćin prve trke biće takođe staza Sakir.

 

 

Preuzeto sa: pole-position.rs

Share this post


Link to post
Share on other sites

Samo zbog otpuštanja malog Šumahera, poželeo bih Hulkenbergu da ne osvoji nijedan bod sledeće godine i da napravi 3x više štete nego Mik. A mogao bi opet da se zakači sa Magnusenom pa da imamo reprizu harmonije u ekipi kakva je bila dok su vozili Grožan i Magnusen. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Potvrđeno: Steiner napustio Haas, Komatsu novi šef tima

 

Guenther_Steiner_Haas_VN_Australije_Grid.jpg

 

Velike promene u ovom američkom timu.


Guenther Steiner više nije šef Haasa a na njegovo mesto doćiće Ayao Komatsu, koji je od 2016. vršio funkciju direktora za inženjering.

“Na početku voleo bih da izrazim svoju zahvalnost Guentheru Steineru za sav naporan rad koji je uložio u prošloj dekadi i želim mu sve najbolje u budućnosti.” kazao je vlasnik tima Gene Haas. “Želeli smo da idemo korak napred u našoj organizaciji, što je značilo da je potrebno da poboljšamo naše performanse na stazi. Unapređenjem Ayao Komatsua na mesto šefa tima mi smo dobili inženjera u srcu našeg menadžmenta.”

 

Ayao_Komatsu_Haas.jpg

 

“Prirodno sam veoma uzbuđen što sam dobio priliku da postanem šef u MoneyGram Haas F1 timu.” kazao je Ayao Komatso. “Ja sam sa timom od samog debitantskog nastupa na stazi još od 2016. i lično sam puno uložio u sam uspeh tima. Jedva čekam da počnem da predvodim naš program u svim raznim konkurentnim operacijama kako bi osigurali strukturu koja nam može doneti poboljšanja na stazi.”

 

Preuzeto sa: pole-position.rs

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...