neshaoct 9776 Posted May 8, 2015 Kad su krenule informacije u medijima bilo je prilicno nejasno..mislim na reciklazu... koliko se secam bilo je kao da akcija vazi za sva vozila iz Fiat grupacije, tako sam razumeo. Zvali me iz FAS-a posto sam ostavio kontakt, i vazi samo za 500L i to u jednom nivou opreme. Imaš na prethodnim stranama primere za pojedine modele, pogledaj ih.Imaš i detaljno koji su popusti, nije samo za vozila starija od 15 godina, ima i ako su stariji od 20, kao i ako su mlađa od 15. Mani se masovnih medija kao izvora informacija kada ih imaš u ovoj temi zvanično. Quote Share this post Link to post Share on other sites
nikolap 49 Posted May 10, 2015 Bio sam do Stojanova sa mojima i situacija je sledeca.... mislim na na akciju reciklaza.1. Akcija vazi samo za 500L. Za Pandu koju sam gledao, ne.2. Popust 1.000 za gotovinu vazi takodje samo za 500L koji je na toj akciji3. Ni staro za novo ne moze, tj moze da dam auto na procenu, ono otkup (kako su mi procenili kad sam uzimao 500L moj Renault Modus, za caletovu Skodu bih ja njima morao da platim, ne bih dobio ni 100 evra). Tako su mi rekli i kad su me zvali iz FAS-a, ostavio sam broj na njihovom sajtu.E sad, pdf sa ponudom koji sam dobio od FAS-a ima "Za sve ostale modele iz naše game obratite se najbližem dilerstvu". Ja se obratio i na zalost nema. Potpuna konfuzija, rekli mi u Stojanovu da ih masa zove i kao i ja, misli da je akcija za sve modele. E sad ko je tu lud ne znam, ali znam da sam ja zbunjen. BTW, gledao sam klot Pandu, mojima bi bila potpuno OK, ali ne za 8.500 koliko je, malo je to puno para. Plastika unutra me razocarala. Da je -2.000 za reciklazu i -1.000 za kesh, uzeli bi odmah. Quote Share this post Link to post Share on other sites
MS PK 8577 Posted May 10, 2015 Mi bez malo toliko polovnjake placali Quote Share this post Link to post Share on other sites
Deda Jung 15 Posted May 11, 2015 @nikolap Na petoj strani ove teme imaš ovu tabelu: https://www.fiat-lancia.org.rs/Korisno/FAS/FCA_Srbija.xlsx Tu možeš da vidiš koji su modeli pod akcijom kao i da se popusti ne sabiraju. Nema mesta konfuziji jer je sve lepo napisano, crno na belo. Quote Share this post Link to post Share on other sites
neshaoct 9776 Posted May 12, 2015 Bio sam do Stojanova sa mojima i situacija je sledeca.... mislim na na akciju reciklaza.1. Akcija vazi samo za 500L. Za Pandu koju sam gledao, ne.2. Popust 1.000 za gotovinu vazi takodje samo za 500L koji je na toj akciji3. Ni staro za novo ne moze, tj moze da dam auto na procenu, ono otkup (kako su mi procenili kad sam uzimao 500L moj Renault Modus, za caletovu Skodu bih ja njima morao da platim, ne bih dobio ni 100 evra). @nikolap Na petoj strani ove teme imaš ovu tabelu: https://www.fiat-lancia.org.rs/Korisno/FAS/FCA_Srbija.xlsx Tu možeš da vidiš koji su modeli pod akcijom kao i da se popusti ne sabiraju. Nema mesta konfuziji jer je sve lepo napisano, crno na belo. @ nikolapAko već nisi pogledao tabelu na koju je podsetio Deda Jung , videćeš da ima ''staro za novo'', ima popusta od 1.000 evra za keš i za druge modele nije samo za 500L, (Panda nije navedena, zato su ti i u salonu da na nju nema)... Quote Share this post Link to post Share on other sites
nikolap 49 Posted May 12, 2015 OK je tabela, ali bolje da je ista na sajtu FAS-a a ne na 5. strani foruma. Da nisam ovde, i dalje bih bio izgubljen. Steta sto Pandu nisu ukljucili. Prodali bi mnogo, mnogo vise nego bilo koji drugi model. Neko ko vozi 20 godina star auto sigurno nema para za nov auto, ali racunica 8.500 koliko je nova Panda klot verzija, pa minus 2.000 (2.500) za reciklazu ... to je vec dostupno sirem broju ljudi. Quote Share this post Link to post Share on other sites
totti 13207 Posted May 12, 2015 Eh sad... Pa ne mogu baš da poklanjaju kola Quote Share this post Link to post Share on other sites
Deda Jung 15 Posted May 12, 2015 FCA ima puno pravo da odluči o uslovima, tj. koji će auto i sa koliko popusta da ponude na akciji. Popust ide od 8000 evra za CHEROKEE, do 750 evra za malecni Fiat 500. U reviji SAT Plus od 7. maja imate na celoj jednoj strani o ovoj akciji. Ali u suštini, ništa što već nije napisano u ovoj temi. Quote Share this post Link to post Share on other sites
srdjos 2250 Posted May 12, 2015 Eh, i dalje ima interesenata za Yuga od 7k eura Quote Share this post Link to post Share on other sites
Deda Jung 15 Posted May 13, 2015 S tim da opcija reciklaže važi samo za Punta i 500L, ne i za ostale modele. Ostali modeli imaju druge opcije -- beskamatni kredit, zamena staro za novo (ovo je za automobile 5-6 godina starosti npr.), popust za keš. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Dante Bg 17 Posted May 15, 2015 Opsada, traže vezu da kupe "fiću" Ogromno interesovanje potencijalnih kupaca za najnoviju akciju Fiata - Recikliranje je kul, s cenom nižom do 2.500 evra. Zainteresovani kupci, gužva, traženje "veze“ je nešto što se u Srbiji teško povezuje, bar poslednjih nekoliko godina, s prodajom novih automobila. Pa ipak, poslednjih dana, otkako je počela akcija FAS-a "Recikliranje je kul“, auto-saloni prodajne mreže ove kompanije su "pod opsadnim stanjem“."Interesovanje je ogromno“, kaže Đorđe Ranisavljević, prodajni savetnik za korišćena vozila Auto-kuće Kole iz Zemuna. "Ljudi zovu telefonom, dolaze, zakazuju probne vožnje, a sve to ne čudi, jer je ovo velika šansa da se reše svojih krševa.“ Da podsetimo, u ovoj akciji, svako ko preda reciklažnom centru svoj automobil, ako je stariji od 15 godina, dobija popust za kupovinu novog vozila iz programa FAC od 2.000 evra.Ukoliko je automobil još vremešniji, stariji od 20 godina, iznos subvencije koju obezbeđuje FCA je 2.500 evra."Najviše se ljudi interesuju za model fiat 500 L, koji sa benzinskim motorom 1,4 litra i opremom pop star košta 12.900, a sa maksimalnim popustom 10.400 evra“, kaže Ranisavljević. izvor - b92.net Quote Share this post Link to post Share on other sites
srdjos 2250 Posted May 17, 2015 Interesovanje za nova kola u nasoj napacenoj zemlji je uvek ogromno a sad pitanje, jel neko iskoristio akciju? Quote Share this post Link to post Share on other sites
Deda Jung 15 Posted May 18, 2015 U petak sam bio do AK zbog redovnog servisa. Prodajni deo je krcat ljudima koji su došli da gledaju, pitaju... Mnogi kad čuju da se popusti ne sabiraju, odustaju. Ali biće ovo dobra akcija, dosta ljudi će prelomiti. To su uglavnom ljudi koji su se već upustili u kupovinu, samo će se sada brže odlučiti ("dok traju zalihe blah blah" sales pitch), ili koji su razmatrali više brendova vozila, a sada će prelomiti za FIAT. I to je to. O efektima kampanje ne možemo da sudimo nakon 7 dana trajanja iste, naravno, ali kao i svaki sale -- povećaće prodaje, to je sigurno. Quote Share this post Link to post Share on other sites
bolens 10 Posted May 27, 2015 Nigde nema cenovnika za 500L 0.9 CNG? Valjda i za njega važi bar neki popust... Quote Share this post Link to post Share on other sites
Sasa_NS 54 Posted May 27, 2015 Njega mogu da kupe samo pravna lica. Quote Share this post Link to post Share on other sites
neshaoct 9776 Posted June 3, 2015 U akciji staro za novo, Fiat udvostručio prodaju Kako prenosi RTS, fabrika ''Fiat Krajsler Automobili Srbija'' pokrenila je prodajnu akciju - reciklirajte svoje staro vozilo i ostvarite popust za kupovinu novog. Najveća ušteda je kod kupovine Fiata 500L, kada reciklirate automobil star preko 25 godina i tada je popust 2.500 evra. Procedura je jednostavna, a odziv građana više nego dobar. Pojedini prodajni centri Fiata primenjujući ovu metodu udvostručili su prodaju u prvoj polovini maja. U predhodnoj akciji reciklaže, kada se prodavo popularni Fiat Punto - 2009. godine reciklirano je oko 13.000 automobila. Tada je postojala i državna subvencija da se stari automobili ekološki zbrinu. U novoj akciji, kompanija iz Kragujevca daje popuste na reciklažu, ali i za zamenu automobila staro za novo koji se kreću od dve do sedam hiljada evra. U reciklažnim centrima budući kupci nemaju dodatnih troškova. ''Procedura traje do 20 minuta, vozilo mora da bude kompletno, mi ga slikamo, zatim skidamo tablice i dajemo ih vlasniku da ih odjavi. Ukoliko je on to već učinio, procedura se završava'', kaže Slobodanka Stamenić iz Centra za reciklažu. Dileri koji prodaju Fiatova vozila kažu da građani dobro reaguju na ovu akciju, prodaja je skočila duplo. U Novom Sadu za dve nedelje putem reciklaže prodato je 30 vozila. Vlasnici starih vozila teško se odvajaju od svojih ljubimaca i odlažu što više da ih predaju sve dok ne dobiju novo vozilo. ''Naravno da su to emotivne stvari. Međutim, automobili koje mi nudimo su tehnološki mnogo napredniji i udobniji, tako je njihovo zadovoljstvo veće prilikom preuzimanja novog nego prilikom rastajanja od starog automobila'', kaže Sava Stojanov iz ''Autokuće Stojanov'' iz Novog Sada. U Fabrici ''Fiat Krajsler Automobili Srbija'' nastavljaju sa ovom akcijom. Glavni oslonac u kampanji su prodavci Fiata. ''Slične akcije postojale su i Italiji i u drugim zemljama Evropske Unije. Ovo je pokušaj da kao domaći proizvođač damo primer kako treba raditi na zaštiti čovekove okoline. Nastavljamo akciju i tokom leta'', navodi komercijalni direktor FCA Umberto Janučeli. Ovo je akcija koju ne finasiraju ni država ni poreski obeveznici, kažu u Fiatu. preuzeto sa - Auto Blog Quote Share this post Link to post Share on other sites
mbsbane 1 Posted June 11, 2015 Da evo da se pohvalim da sam ja uradio reciklazu starog automobila merc benz w123 star 34 god .popust 2500 e ,doplatio 10400 i auto stigao pre neki dan .Mogao sam da doplatim za neku dr boju ili za alu felne i varijante boja krova ali nisam hteo nista .Ovaj auto ima dosta dobar pak opreme tako da sam zadovoljan . Quote Share this post Link to post Share on other sites
Zhorz 104 Posted June 12, 2015 cestitke....vidimo se u temi predstavljanje Quote Share this post Link to post Share on other sites
neshaoct 9776 Posted June 15, 2015 Evo auta:https://www.fiat-lancia.org.rs/forum/index.php?/topic/68737-stigao-fiat-500l-u-moju-gara%C5%BEu/ Quote Share this post Link to post Share on other sites
neshaoct 9776 Posted June 30, 2015 NOVO JE KUL! JOŠ VIŠE AKO JE DOMAĆE!Kompanija FCA Srbija nastavlja sa promocijom reciklaže i ekologije Nakon velikog uspeha kampanje ''Recikliranje je kul'', zbog velikog interesovanja kupaca, kompanija FCA Srbija najavila je nastavak ove kampanje koja promoviše reciklažu i ekologiju, pod istim uslovima koji su važili tokom maja i juna, sa najatraktivnijom ponudom na tržištu. U okviru drugog dela ove kampanje, pod nazivom ''Novo je kul! Još više ako je domaće!'', kao jedina domaća kompanija, FCA Srbija želi da promoviše kupovinu domaćih proizvoda i stimuliše vlasnike domaćih vozila da zamene svoja stara vozila za novi model Fiat 500L, uz 2.500 evra bonusa za reciklažu ili zamenu staro za novo nekog od domaćih modela, bez obzira na godinu proizvodnje. ''FCA Srbija, kao društveno odgovorna kompanija, na ovaj način svojim kupcima nudi vrlo praktično rešenje da stari automobili uklone sa ulice, a da pri tom imaju veliku ekonomsku korist u vidu bonusa koji ostvaruju pri reciklaži vozila, odnosno zameni staro za novo,'' rekao je gdin. Umberto Janućeli (Umberto Iannuccelli), Komercijalni direktor kompanija FCA Srbija. FCA Srbija nudi 2.500 evra specijalnog bonusa prilikom reciklaže ili zamene staro za novo vozila domaće proizvodnje, bez obzira na godinu njegove proizvodnje. Svi vlasnici Yuga, Zastave, Floride, Zastave 10, Punta Classic-a ili 500L-a, koji žele da recikliraju svoje vozilo od FCA Srbija dobiće popust od 2.500 evra ili koji žele da zamene svoje vozilo po sistemu staro za novo dobiće dodatnih 2.500 evra kao podsticaj na procenjenu vrednost polovnog automobila. Svi kupci koji imaju ostale modele stranih proizvođača, takođe dobijaju popuste za kupovinu novog automobila iz FCA ponude, koji važe još od prvog dela ove kampanje, odnosno popust od 2.000 u slučaju da je automobil stariji od 15 godina i popust od 2.500 evra u slučaju da je automobil stariji od 20 godina. Takođe, svi koji žele da zamene svoja stara uvozna vozila za Fiat 500L po sistemu staro za novo, dobiće popust od 1.500 evra. Ova prodajna akcija odnosi se na kupovinu određenog broja vozila i modela koje su u ponudi kompanije FCA Srbija. Od FCA Srbija za FLCS Quote Share this post Link to post Share on other sites
Zhorz 104 Posted June 30, 2015 lepo ja kazem, mi koji smo prvi uzeli smo najgore prosli Svi vlasnici Yuga, Zastave, Floride, Zastave 10, Punta Classic-a ili 500L-a, koji žele da recikliraju svoje vozilo od FCA Srbija dobiće popust od 2.500 evra ili koji žele dazamene svoje vozilo po sistemu staro za novo dobiće dodatnih 2.500 evra kao podsticaj na procenjenu vrednost polovnog automobila. Nesho, jesi ovo pomesao 500L za reciklazu? ili da odvezem ovog mog i uzmem 2god mladji a? Quote Share this post Link to post Share on other sites
neshaoct 9776 Posted June 30, 2015 Uvek se tekstovi postavljaju u izvornom obliku, tj. onako kako su stigli od ''FCA Srbija''. Konkretno, pominju ne samo reciklažu, nego i staro za novo...tako da se priča oko 500L sigurno odnosi pre svega na varijantu zamene staro za novo: ...2.500 evra specijalnog bonusa prilikom reciklaže ili zamene staro za novo vozila domaće proizvodnje, bez obzira na godinu njegove proizvodnje. Svi vlasnici Yuga, Zastave, Floride, Zastave 10, Punta Classic-a ili 500L-a, koji žele da recikliraju svoje vozilo od FCA Srbija dobiće popust od 2.500 evra ili koji žele da zamene svoje vozilo po sistemu staro za novo dobiće dodatnih 2.500 evra kao podsticaj na procenjenu vrednost polovnog automobila. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Zhorz 104 Posted June 30, 2015 pa ako razumem procene mi mog 500L, dobijem jos 2500e popusta i izaberem drugi? Quote Share this post Link to post Share on other sites
Zhorz 104 Posted July 1, 2015 e sad sta znaci da nisu kumulativni......ako je Yugo star 22god neces dobiti 2500+2500 popusta? Quote Share this post Link to post Share on other sites