Jump to content
FAS Goran
Matrix1980

Fiat Freemont - saveti pre kupovine

Recommended Posts

Nema veze sto bravo nema 3x Isofix, sigurni su i pojasevi za vezivanje. Mogu i u bravo 3 sedista ali knap. Ja imam Jole everystage fx i jedno sediste zauzima skoro komplet (npr iza vozaca) ali kao sto kolega kaze, ako imas neka malo uza ili manje budzena, mozes da ubacis. A razmisli o krovnom koferu pre nego da menjas komplet auto (ako ti je opcija ok, zasigurno je jeftinija). 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Najuže sedište - širina 43cm..merio u dexy i-u... Deo za ramena, znači ne sedalni. Jedno 20tak sedišta gledao, što Isofix što na pojas. Idu i preko 50cm.

Ne znam da li je standard ili sta, ali bas sam se smorio jer sam se potajno nadao da ću naći neku opciju za 3 sedišta. Makar menjao neka već što imam... Jeftinije nego auto :lol:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Molba da se drzimo teme, a to je kupovina Freemonta. Za generalnu pricu oko izbora izmedju vise automobila, imamo odgovarajuce teme:

https://www.fiat-lancia.org.rs/forum/index.php?/topic/46612-večita-dilema-koji-auto-kupiti

https://www.fiat-lancia.org.rs/forum/index.php?/topic/64016-kupovina-automobila-do-xxxxx-eura

 

Takodje i posebnu temu o decijim sedistima: https://www.fiat-lancia.org.rs/forum/index.php?/topic/48481-sedišta-za-decu/

 

Edited by Ivan

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Danijel Beograd

 

Imam freeomonta. Automatika nemoj nikako samo rucni mjenjac. Nazad ima 2.5 isofixa. Tj ima 5 kukuca za isofix. Jedna djecja sjedalica se moze pomjerati za pola mjesta. 3 milism da tesko stanu, mozda ako su neke manje. Ali zato imas jos 2 sjedala u gepeku. Oni nemaju isofix. Meni trebaju 2 sjedalice za blizance i oni stane. Jos jedno dijete stane između njih ili nazad na pomocnom sjedalu ali mora biti vece da ne treba autosjedalicu. Bilo bi bolje da je malo siriji pa da ima 3 odvojena sjedala i 3 isofixa,Ako te sto jos zanima samo pitaj.

 

 

Edited by neshaoct
dodao tag

Share this post


Link to post
Share on other sites

Moj Freemont trosi po bordu veoma malo ali je sa 140ks manuelac i sa prednjim pogonom. 

Fsbrika kaže 8,3 po gradu a ja ga uspem po bordu spustiti i na 7,5 mada ako ga vozim sa povremwnim davanjem gasa i ubrzanjima onda ode i do 8,4 a pritom se radi o voznji iskljucivo po gradu.  Udobnost je neverovatna i bar sam se ja navozao svega i svačega i oduševljen sam sa udobnošću i prostorom. 

Malo je velik za parkiranje ali je u granicama normale. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ako je Freemont onda je fiatov motor a samo Dodge je isao 2.0TDI VW motor sa 140ks. 

Ja sam uzeo 60L goriva jos pre mesec i vise dana i 22 dana u mesecu pređem po 40 km dnevno a jos imam goriva tako da je izgleda relativno tacan bord. Moj problem je sto vozim iskljucivo po gradu tako da mi auto tj DPF vapi za otvorenim putem. 

Share this post


Link to post
Share on other sites
2 hours ago, MiloshBg said:

Koji motor je u Freemontu? Kako se ponasa u svakodnevnoj voznji, udobnost, karakteristike, potrosnja? 

Motor je 2.0mjet 170ks manualan mjenjac. Ja vozim vecinom otvorenu cestu pa nije velika potrosnja. Oko 6.5 litara. Auto je jako udoban. Mana mu je prevelika masa od skoro 2t. Zbog toga se vozi skoro kao kamion. Nije za zustru voznju. Ne zaustavlja se bas lako iako ima vece prednje diskove. Prve serije su imali manje. Imam stila i on je kao karting naspram freemonta. Ali udobnost i prostranost je tu.

 

Edited by vujasin

Share this post


Link to post
Share on other sites

Moj ima po podacima se meta 1865kg i laksi je nesto ali tacno je da je u zustroj voznji slabije upravljiv u odnosu na npr nemacke suvove. Ali navikne se brzo i ako se zna voziti unapred se pripremis za manevar. Ali udobnost je uaista na zavidnom nivou. Još je moj u toj nekoj jakoj opremi sa kožnim sedištima,Alpina sistemom zvučnika pa je prosto milina slušati i radio,rikverc kamera,parking senzori,tempomat,19" tockovi,grejači sedišta,aitomatska klima, blutoot,USB,el.sklopivi retrovizori,el.podizači stakala x 4,fabrički zatamnjena zadnja stakla,keylees zaključavanje,klimu za putnike nazad...praktično nemam panoramu i ekran iz krova. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...