Jump to content
FAS Goran
Sign in to follow this  
Prexium

Fiat Stilo - dim iz fabričkog (Visteon) radija

Recommended Posts

Novi sam na forumu pa dok se malo ne snađem gde je šta evo ovde moja tema.

 

Dragi moji ako može neko da pomogne!?

 

Naime u jednom momentu dok ja auto bio ugašen počeo je da izbija dim iznad CD player-a. Dok sam skinuo kleme sa akumulatora dim je stao. Obizirom da je bila gužva kod majstora gde inače radim auto, otišao sam kod drugara da pogleda o čemu se radi. Po njemu spojio je CD player. Izgoreo je neki osigurač koji je zamenio. U isto vreme i motor je počeo da veoma slabo vuče. Recimo potopim gas do kraja a on ide kao da ima 40HP. Pogledao je i to i ustanovio da je u pitanju protokomer. Raskačio ga je i auto ide ponovo kao pre ali me upozorio da vidim što pre šta se dešava sa njim. Možda se zaprljao pa ne mora se menjati. Nego da se vratim na temu. Skinem ja CD player da vidim šta se desilo sa njim. Vidim da dobija struju ok ali takođe vidim da je osigurač na njemu ok. Sada mi je čudno ako je on spojio kako je onda taj osigurač ok?? Napominjem da je pomenuti dim izlazio SAMO iznad cd player-a . Auto sada radi ok ali mene buni ako je riknuo cd player kako to da je osigurač ok ?? Ako nije on šta dalje da tražim ??

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ne uključuj više taj radio.

Bilo bi dobro da ga izvadiš napolje i raskačiš sa napona. Slobodno ga onda vrati da ti ne zvrji rupa onako bezveze, ali u svakom slučaju ne uključuj više taj radio dok ga ne središ.

Nije od značaja što je osigurač na njemu ok. Ni meni nije on pregoreo. Isto mi je pregoreo osigurač na tabli kod OBD priključka, pored radija nije mi radila ni plafonjera, ni dugme za klimu. Radio mi je bio u funkciji najnormalnije nakon zamene pomenutog osigurača, i dimio se. :) Dim sam video samo kada su izvađeni kablovi iz radija pozadi, ovako dim nisam mogao da vidim, samo da osetim. Popravka radija me koštala 1.500 dinara kod njih:

 

- ECU Servis

Profesora Mihala Filipa 159, Stara Pazova

022 316946

http://biznis.starapazova.eu/preduzetnik.php?id=2898

 

Protokomer nema veze sa ovim pitanjem i zato ne nastavljaj o tome u temi na kojoj smo jer ne pravimo svaštare, ''kupusare'' od tema. Za protokomer imamo posebne teme:

https://www.fiat-lancia.org.rs/forum/index.php?/topic/41733-stilo-19-jtd-protokomer-ili-nije-pitanje-je-sad/

https://www.fiat-lancia.org.rs/forum/index.php?/topic/36398-fiat-stilo-jtd-mjet-protokomer/

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...