Jump to content
FAS Goran
neshaoct

The Grand Tour

Recommended Posts

Klarkson i Mej možda ne bi preživeli Hamondov udes?

 

167791-grand%20tour.jpg

 

U nesreći koja se dogodila na snimanju serijala Grand Tour u Švajcarskoj, Hamondu je možda sačuvala život upravo njegova telesna visina, koja je godinama predmet zbijanja šala njegovih kolega. Fanovi nekadašnjeg Top Gear-a i aktuelnog Grand Toura-a sigurno pamte bezbrojne šale na račun visine (170 cm) Ričarda Hamonda, kojima su, znatno viši, Džeremi Klarkson i Džejms Mej uveseljavali publiku najvećeg automobilskog šou programa na svetu. Međutim, nakon udesa koji je Hamond doživeo vozeći supersportski električni automobil Concept One, hrvatske kompanije Rimac, ispostavilo se da je to što je voditelj niži rastom bila prednost koja mu je možda sačuvala život.

 

Izvor blizak producentskom timu emisije Grand Tour otkrio je da su zahvaljujući tome što je Ričard Hamond imao dovoljno prostora između glave i krova automobila sprečene teške povrede voditelja nakon prevrtanja vozila koje bi mogle da mu ugroze život. Da su umesto njega na mestu vozača Concepta One sedeli Klarkson ili Mej, koji su visoki 196 cm, odnosno 182 cm, možda se ne bi sve tako srećno završilo. Analizirajući svoj udes, Hamond je rekao da je unutrašnjost ovog sportskog automobila prilično tesna i da je kada je seo i stavio zaštitni šlem iznad glave ostalo ne više od 4 cm slobodnog prostora. Podsećamo, Hamnod je uspeo da izađe iz slupanog vozila pre nego što se zapalilo, a prošao je samo sa povredom kolena. Udes Concepta One uvršten je u jednu od epizoda naredne, druge sezone šou programa Grand Tour koji će se emitovati na jesen 2017, a snimak nesreće za sada možete videti ovde:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Koliko miliona Džeremi, Džejms i Ričard stave u džep?

 

gt%201.jpg

 

Trojac Džeremi Klarkson, Ričard Hemond, Džejms Mej i njihov producent Endi Vilman zaradili su skoro dva miliona evra ''po glavi'' samo od prve sezone njihovog projekta The Grand Tour. Nakon burnog razlaza sa britanskom nacionalnom kućom BBC, četvorka je odlučila da osnuje producentsku kuću duhovitog naziva ''W. Chump and Sons'', a zatim je, na radost miliona ljubitelja njihovih ludorija i automobila, potpisala ugovor sa Amazonom. Prema objavljenim podacima, Džeremi, Ričard i Džejms i njihov producent su prihodovali vrtoglavih 8.39 miliona funti, odnosno 9.56 miliona evra za prvih 13 epizoda. Nakon plaćanaj poreza, ostalo im je 7.66 miliona evra, odnosno 1.915 miliona evra po glavi. ''Direktori kompanije imaju nameru da nastave da se fokusiraju na produkciju kvalitetnog programa, vodeći računa da troškovi budu stabilni. Direktori su zadovoljni rezultatima prošle godine i nastaviće da traže nove poslovne mogućnosti'', navodi se u saopštenju njihove firme. Amazon nije komentarisao finansijske detalje ugovora...

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Čuvajte se, Richard Hammond je opet za upravljačem

 

hammond%201.jpg

 

Stigao je trenutak kojeg su se mnogi pribojavali. Hammond se u potpunosti oporavio od stravične nesreće u Rimčevom bolidu, a to znači da je opet na putu. U savršeno odglumljenoj spontanoj reakciji Hammond tako deli sa nama ovaj navodno ''veoma lični'' trenutak. Uzbuđen je što je opet za upravljačem, ovog puta nešto klasičnijeg bolida. Za razliku od Concepta_One s kojim je izleteo sa puta, sada je izabrao čistu klasiku i sirovu snagu, Ford Mustang.

Podsetimo, Hammond je početkom juna u Rimčevom Concept_One doživeo tešku nesreću u kojoj je povredio koleno. Skupoceni bolid se zapalio i u potpunosti izgoreo.

Video Hammondovog drumskog povratka možete videti OVDE.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dali su mu još jednu šansu, ali...:

 

 

 

Imali su zato i drugog kandidata sa malo drugačijim ''kvalitetima'': :D 

 

 

 

A, jedan je imao ''sukob interesa'':

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Land Rover misli da Kris Haris radi za Grand Tour?

 

chris harris

 

Zbog BBC-jeve odluke da okonča saradnju sa Džeremijem Klarksonom 2015. godine, sada imamo dve odlične automobilske emisije - Grand Tour i Top Gear. Međutim, čini se da Land Rover o tome možda ima određene supertajne informacije, sudeći po paketima koje je nedavno uputio na adrese voditelja Grand Toura. Umesto adresiranja paketa na Ričarda Hamonda, stigao je paket sa imenom Krisa Harisa, jednog od glavnih voditelja novog izdanja Top Geara. Klarkson je na Instagramu podelio ovaj previd sa svojih 765.000 pratilaca, sasvim sigurno zadajući galvobolje marketinškom timu Jaguar Land Rovera. No, da li to može da znači da se možda zaista nešto kuva, poput potencijalne saradnje između Krisa Harisa i Grand Toura? Tako nešto nije baš verovatno, ali sve opcije su otvorene.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Deo sa 037 je genijalan, nikada nisam gledao bolji film o Lancia

 

ko ne zeli celu emisiju da gleda evo ima izdvojeno ovde, takodje ima i na mojoj FB stranici iz potpisa Gying Lancia legend

 

 

Edited by integralac

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kod mene radi sve normalno. Ako neće prvi ima ispod playera još onih Option-a.

 

 

Screenshot_2018-02-19-22-09-02.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...