Jump to content
FAS Goran
neshaoct

The Grand Tour

Recommended Posts

117068-top%20gear.jpg

 
Prošlo je već mesec dana od incidenta koji je izazvao Jeremy Clarkson na snimanju, a koji je doveo do njegovog otpuštanja sa BBC-a. Sada, ovaj voditelj je objavio članak u Sunday Times magazinu u kojem je potvrdio da nema šanse da se vrati na BBC i Top Gear. Takođe, najavio je novi projekat na kojem radi.
''Izgubio sam jednu bebu, pa ću napraviti drugu'', rekao je u svom stilu. ''Ne znam još ko će biti drugi roditelj, ili kako će beba izgledati, ali ne mogu da sedim kući i organizujem svoj foto album''. Clarkson je pre nekog vremena rekao da je smrt njegove majke, kao i neuspeli brak doveo do toga da se fokusira samo na posao. Takođe, tvrdio je da mu je rečeno da postoji mogućnost da boluje od raka, samo dva dana pre incidenta. Na svu sreću, njegovo zdravlje je dobro i ispostavilo se da nema raka. Interna istaga BBC-a je rezultovala njegovim otkazom, a istaga policije se okončala bez sankcija.

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

May i Hammond odbili milione funti za BBC novu sezonu Top Geara

 

top%20gear%20jm.jpg

 
Britanski tabloidi ne miruju kada je reč o jednom od najskupljih razvoda ove godine, onog između ekipe Top Geara i BBC-a. BBC je silno želeo da nastavi snimanje ovog globalno popularnog serijala. Dvojici preostalih voditelja, Jamesu Mayu i Richardu Hammondu ponudio čak 4.7 miliona funti (6.5 miliona evra) za snimanje još dve sezone. Ideja je bila da podele ovaj honorar, a dodatni budžet obezbedio bi se za gostujućeg voditelja koji bi u svakoj epizodi bio druga osoba. Ovom ponudom utrostručio bi se njihov honorar jer su obojica zarađivali oko 500.000 po sezoni u dosadašnjoj ekipi.
 
preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tri bivša voditelja Top Gear-a će uskoro najaviti novu emisiju

 

131150-top%20gear.jpg

 
Britanski mediji javljaju da bi bivši trio voditelja Top Gear Emisije mogao da se ujedini za novu seriju koja bi bila najavljena u narednih nekoliko dana. Jeremy Clarkson je potvrdio da će sa svojim prijateljima i dugogodišnjim kolegama voditi neku novu emisiju. Veruje se da će ova emisija početi da se emituje pre nego što počne emitovanje Top Gear UK BBC serijala sa novim voditeljima, što bi trebalo da se dogodi marta meseca naredne godine. Interesantno je da izveštaji u kojima se pominje nova emisija bivših voditelja Top Geara, najavljuje da će James May biti domaćin zajedno sa Kate Humble i Ant Antstead novog serijala na BBC2 kanalu pod nazivom Building Cars.
 
preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jeremy Clarkson potvrdio: Imamo dogovor, nova emisija uskoro

 

top%20gear%202011.jpg

 
Jeremy Clarkson potvrdio je da on i njegov tim pokreću novu emisiju. Navodno će nova emisija biti emitovana na platformi Netflix. Ovakav razvoj situacije dao se naslutiti i iz izjave Richarda Hammonda. Tokom prenosa uživo iz Pertha Jeremy Clarkson je pred 15.000 fanova rekao da je pronašao novu TV kuću koja će emitovati njegovu emisiju, ali je odbio da navede ime kuće. Top Gear je godinama emitovan na BBC, ali je Clarkson dobio otkaz nakon svađe sa producentom emisije. Već neko vreme traju nagađanja da će Clarkson i njegov tim pokrenuti novu emisiju, ali je bilo nepoznato gde bi se ona emitovala. BBC je najavio nastavak Top Gear-a sa novim voditeljima.
 
preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bivši voditelji Top Geara biće domaćini novog šou-programa na internetu, na video-kanalu Amazona

 

125692-top%20gear%2022.jpg

 
Kako prenosi Beta, autori legendarne TV-emisije o automobilima Top Gear, Džeremi Klarkson, Ričard Hamond i Džejms Mej biće domaćini novog šou-programa koji će se emitovati na internetu, na video-kanalu Amazona. Trojka je potpisala ugovor sa Amazonom na tri godine, a početak emitovanja planira se za iduću godinu. U šali na račun bivše kuće, Klarskon je rekao da se oseća kao da je izašao iz dvokrilnog aviona i ušao u svemirski brod. Mej je dodao da su s Amazonom postali deo ''novog doba smart televizije''.
''Gledaoci su nam rekli da ih žele nazad na ekran i mi se radujemo što se to i dogodilo. Jedva čekamo da vidimo šta će Džeremi, Ričard, Džejms i njihov tim napraviti, a zasigurno to će biti jedna od emisija koju će svet najviše očekivati u 2016. godini'', rekao je potpredsednik ''Amazon Prajm Videa'' Džej Marin. Top Gear se prikazuje u Velikoj Britaniji od 1977, ali je dolaskom Klarksona na čelo emisije 1988. postao popularan. U formatu, s Hemondom i Mejom, prikazivao se od 2002. Emisiju je u 214 zemalja i teritorija širom sveta gledalo više od 350 miliona gledalaca, više zbog nekonvencijalnog stila vođenja nego zbog automobila. Otkaz Klarksonu sa BBC-a usledio je posle više incidenata...

 
preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ugovor sa Amazonom težak 250 miliona dolara?

 

amazon%20chm.jpg

 
Kako piše B92, u medijima su se pojavile prve informacije o sumi koju su za prelazak na online TV servis Amazon Prime dobili Klarskon, Hamond i Mej.
Kako piše Fajnenšal tajms, trojica bivših voditelja emisije Top Gear potpisali su trogodišnji ugovor vredan 250 miliona dolara (oko 227 miliona evra) koji podrazumeva snimanje 36 epizoda novog šou programa o automobilima. To znači da bi novi serijal imao po 12 epizoda godišnje, što je više u odnosu na broj epizoda programa Top Gear u jednoj sezoni. Novi šou program još uvek nema ime, ali poznato je da će u priču biti uključen bivši producent serijala Top Gear, Endi Vilmen. Ostaje da se vidi da li će možda biti angažovan i misteriozni test vozač, poput Stiga. Novi šou počeće da se emituje 2016. preko Amazon Prime online TV servisa i biće dostupan širom sveta.
 
preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Klarksonu u novoj emisiji 13.6 miliona evra godišnje

 
Kako prenosi Mojauto, bivši voditelj automobilske emisije Top Gear Džeremi Klarkson će u novoj emisiji na Amazonu zarađivati čak 13.6 miliona evra godišnje, tj. više od milion evra po epizodi, a ni njegove kolege Ričard Hemond i Džejms Mej neće loši proći sa novim ugovorima. Kako navode izvori bliski Amazonu, Ričard Hemond, Džejms Mej i producent Endi Vilijams će na godišnjem nivou zarađivati oko 9.8 miliona evra, tj. oko 800.000 evra po epizodi. Firma Amazon Prime je potrošila 218 miliona evra kako bi zaposlila trojicu poznatih voditelja, a za sada je potvrđeno 36 epizoda koje će pojedinačno imati budžet od preko 6 miliona evra. Osnivač i izvršni direktor Amazona Džef Bezos je priznao da je ovaj projekat ''vrlo skup'', međutim, veliki broj televizijskih i onlajn kanala se borio za potpis poznate trojke pa je sasvim izvesno da će emisija ponoviti uspeh Top Gear-a.
 
preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bivša Top Gear trojka počela snimanje nove emisije

 

138491-clarkson.jpg

 
Kako prenosi B92, fanovi Džeremija Klarksona i ekipe imaju razloga da se raduju. Nekadašnji voditelj automobilskog serijala Top Gear, objavio je fotografije sa snimanja nove emisije koju radi za Amazon Prime. Modeli koji se vide obradovaće sve istinske zaljubljenike u super sportske automobile. Klarkson, Hamond i Mej već uveliko snimaju novi automobilski serijal, a pravu poslasticu predstavlja pojavljivanje na stazi tri vrhunska sportska automobila današnjice - Ferrarijevog LaFerrarija, McLarena P1 i Porschea 918 Spyder.
 

clarkson%2011.jpg

 
Iznuđeni odlazak Klarksona, Hamonda i Meja iz emisije Top Gear u proleće 2015. sprečio nas je da ranije vidimo nadmetanje ova tri modela na stazi, ali će to sada očigledno biti ispravljeno. Ostaje dilema da li ćemo saznati koji od ova tri automobila je najbrži na stazi i ko će za volanom zameniti legendarnog Stiga, koji po svemu sudeći zbog autorskih prava ostaje u emisiji Top Gear gde će praviti društvo novom voditelju, Krisu Evansu.
 
preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

clarkson%20amazon.jpg

 
Za razliku od prethodnog promotivnog videa, u novom se Clarkson ne obračunava sa prethodnim poslodavcem. U očekivanju starta novog serijala nekadašnjeg Top Gear tima, možemo pratiti Clarksonovo objašnjenje oko nove Amazonove usluge dostave paketa dronom. Clarkson na praktičnom primeru objašnjava kako Amazon Prime Air usluga funkcioniše, i to na primeru ''hitne'' dostave patika za samo pola pola sata od narudžbine. Najkraće rečeno, odmah po narudžbini proizvod se automatski ubacuje u tovarni prostor drona. Isti se vertikalno podiže do visine od 121 m, pa nastavlja potpuno automatizovan let brzinom do 88 km/h do lokacije udaljene ne više od 24 km. Na lokaciji se spušta na mesto za sletanje, istovaruje predmet i odlazi nazad u Amazon. Dron je težak svega 25 kg, a može prevesti teret mase do 2.3 kg. Ako je suditi po viđenom radi se o veoma naprednoj usluzi koja bi mogla u potpunosti da izmeni pojam dostave kao takve.
 
preuzeto sa - Auto Blog

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ništa nije pokazano na klipu o zaštiti pošiljaka od krađe, jer ovo je laka meta...poskidaš ih 10 dnevno i šta te briga. :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jel zna neko kada pocinje emitovanje emisije?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Quote

 

No official date for the show's launch has been made yet, but...according to reports, the new show will come out some time in the autumn. Quite when this means is a matter or some debate – but many media watchers are saying the end of autumn, so possibly as late in the year as November.

 

Former Top Gear producer Andy Wilman, who is still working with Clarkson, told Broadcast magazine there will be three series of 12 episodes...the new motoring show will be released once a week, episode by episode, each of roughly 60 minutes in length.

 

http://www.theweek.co.uk/jeremy-clarkson/62887/jeremy-clarkson-everything-we-know-so-far-about-his-new-amazon-show

http://www.digitalspy.com/tv/top-gear/feature/a661484/top-gear-amazon-prime-jeremy-clarkson-richard-hammond-and-james-may-new-show-name-start-date/

Share this post


Link to post
Share on other sites

Klarkson se odrekao pića tokom pregovora sa Amazonom

 

klarkson.jpg

 

Kako pišu Vrele Gume, kada pregovarate o honoraru od 15 miliona dolara godišnje, neophodno je da imate bistru glavu. To je za Džeremija Klarksona značilo da mora da se odrekne pića pet meseci pre potpisivanja ugovora za šou na Amazon Primeu. Sada kada je ugovor potpisan, može ponovo da pije. ''Ne možete izaći na kraj sa kalifornijskim advokatima ukoliko ste popili par čaša vina'', rekao je Klarkson u intervjuu za ''The Times''. Tokom iste diskusije, bivši voditelj Top Geara je otkrio da je persona pod imenom Džeremi Klarkson zapravo gluma. ''Moj posao, moja TV ličnost. Džeremi Klarkson. To je maska. Svi mi nosimo maske. To nisam pravi ja'', rekao je on. Klarkson je takođe poveo raspravu o prošlogodišnjoj ''trezvenosti''. ''Ljudi u Kaliforniji imaju običaj da vas zovu u 11 uveče, i ja sam shvatio da ne mogu tako tako oštro da razmišljam kao oni sa njihovom mineralnom vodom ukoliko sam na pola treće flaše Léobuea'', napisao je popularni Džeza u kolumni. Sudeći po tvitovima, Klarkson nije ostao trezan od potpisivanja ugovora sa Amazonom. Primera radi, napisao je seriju poruka u februaru u vezi sa teniskim mečem između pivopija i vinopija. Pivo je pobedilo. Emisija čije ime još uvek nije poznato će svoju premijeru imati na Amazon Primeu ove godine.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Novi šou Klarksona, Hamonda i Meja biće drugačiji od TG

 

131150-top%20gear.jpg

 

Kako piše B92, nekadašnje zvezde popularne emisije Top Gear uveliko snimaju novi serijal o automobilima za Amazon Prime, a jedan od voditelja, Džejms Mej, otkriva za britanski Gardijan u čemu će se dva šou programa razlikovati. Ekipa koja pravi novi automobilski serijal za Amazon Prime zaključila je da su se najzanimljiviji delovi epizoda nekadašnjeg Top Geara uglavnom dešavali van studija, bilo da su snimani na egzotičnim lokacijama širom sveta, po birtanskih provincijskim putevima ili na trkačkoj stazi. Zbog toga su odlučili da iz novog šou programa izbace scene koje se dešavaju u studiju.

''Studio više neće biti centar događanja u emisiji. Mi sada praktično snmamo serijal TV filmova i nemamo stalnu bazu'', kaže Džejms Mej. ''To je veoma skup način snimanja, a razlozi zbog čega je to tako biće vam, nadam se, jasni kada vidite kako izgleda nova emisija'', objašnjava on. Osim toga, Mej je otkrio da nekadašnja Top Gear trojka priprema znatno veći broj epizoda po sezoni, nego što je to bio slučaj u poslednjim godinama rada za BBC. On je u intervujuu za Gardijan rekao da će u prvoj sezoni biti najmanje 11 epizoda, dok trogodišnji ugovor koji su potpisali sa Amazonom predviđa snimanje bar 30 epizoda, ili TV filmova, kako ih je nazvao Mej. U međuvremenu, vredno rade i njihovi rivali na novom Top Gear serijalu, u kome će kako je objavio BBC učestvovati čak sedam voditelja, uključujući Stiga. Međutim, iako među njima više nema problamatičnog Klarksona, već su izazvali prvi skandal kada su u istorijskom centru Londona snimali kadrove drifta sportskim automobilom, zbog čega su iz BBC-ja uputili javno izvinjenje.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Klarkson, Hamond i Mej u svom stilu

 

Najpopularniji voditeljski trojac na planeti više nije na BBC-ju ali neke stvari, kao što je njihov smisao za humor, jednostavno ostaju iste. Novi šou kreće na jesen na Amazonu, ali imena još nema. U ovoj epizodi momci su pokušali da ga smisle i...uspeli su delimično:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

DriveTribe: Pored showa za Amazon momci rade na veoma interesantnom projektu

 

drivetribe.jpg

 

Ideja bivših Top Gear-ovaca je da razviju DriveTribe, medijsku platformu za sve zagrižene auto fanove. Trio je, prema pisanju stranih medija, uložio velike napore u stvaranje medijskog raja za sve autopoklonike koji bi se zvao DriveTribe i koji bi poslužio kao ''drugi dom'' za Klarksona, Meja i Hamonda. Zna se da takođe rade na zasebnom autoshowu za Amazon, ali vest o ovakvom projektu se tek nedavno pojavila na bespućima interneta. Celokupna ulaganja u projekat dolaze isključivo iz džepa poznatog trojca i njihovog bivšeg izvršnog producenta Top Gear-a, Andyja Wilmana. Sadržaj bi osmišljavali isključivo Richard, Jeremy i James, a plan je da se dodatno zaposli između 15 do 30 ljudi kako bi se okupila najbolja i najpametnija auto svita. Cela priča bi trebalo da se izrodi ove jeseni, a ostaje da se vidi kako će cela stvar da funkcioniše. Kao ideja zvuči fantastično.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Klarkson i ekipa prelomili, novi šou zvaće se...

 

grand%20tour.jpg

 

Kako prenosi B92, nekadašnji voditelji serijala Top Gear od jeseni kreću u novu TV avanturu a emisija o automobilima koju snimaju za Amazon Prime sada je dobila i zvaničan naziv - The Grand Tour.

Nakon odlaska sa BBC-ja i potpisivanja za Amazon, Klarkson, Hamond i Mej dugo su se mučili da smisle odgovarajuće ime za novi automobilski šou program. Ipak, posle devet meseci i ta dilema je rešena, i emisija će se zvati The Grand Tour.

Više je razloga zašto je odlučeno da novi šou dobije baš ovo ime. Jedan od njih leži u činjenici da je koncepcija snimanja nove emisije drugačija. Umesto uobičajenih studijskih sekvenci, koje su bile karakteristične za klasični Top Gear, The Grand Tour će se uglavnom snimati na lokacijama širom sveta, poput nekadašnjih specijala bivše emisije. Džeremi Klarkson je na Twitteru najavio da će u sezoni biti ukupno 12 epizoda, a osim takozvanog Božićnog specijala, radnje ostalih 11 epizoda zbivaju se na egzotičnim lokacijama. Takođe, ne treba zaboraviti da su trojica voditelja imala uspešne turneje u okviru Top Gear Live nastupa širom sveta. Na kraju, ime nove emisije može da se dovede u vezu i sa istorijskim Grand Tour putovanjima koja su imućniji Evropljani upražnjavali u periodu od sredine 17. do polovine 19. veka, obilazeći kulturno-istorijske znamenitosti Starog kontinenta. 

Amazon Prime počeće da emituje The Grand Tour na jesen 2016, a oni koji žele da saznaju kako izgleda Top Gear sa novim voditeljima, mogu da prate ovaj serijal od 29. maja, kada startuje prva epizoda.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Džeremi Klarkson otkrio logo svoje nove emisije

 

151370-grand%20tour.jpg

 

Informacije o novoj emisiji The Grand Tour Klarksona, Hamonda i Meja sasvim sigurno će se pojavljivati sve češće, a sada je na redu - logo. Nažalost, dizajn nije baš dobar, a čini se da je Klarkson toga svestan. Nakon što ga je objavio na Twitteru, neko je rekao da i ''nije baš moderan'', dok mu je Klarkson odgovorio u svom stilu:

 

twitter.jpg

 

Logo definitivno izgleda zastarelo, ali ne u retro fazonu, već kao da je iščupan iz prošlog veka, a pomalo liči i na logo McLarena F1. Čak i ako logo bude razočaravajuć, i dalje se nadamo da će emisija zapravo biti sve suprotno. Snimanje traje, a ono uključuje i poređenje hiperautomobila. Prvo snimanje sa publikom održava se 17. jula u Johanesburgu u Južnoj Africi. Još uvek nije poznato gde će se sve ovaj trojac naći u novim avanturama, ali svakako jedva čekamo da gledamo.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jeremy Clarkson najavio najneobičniji test

 

151541-jeremy.jpg

 

I dok Top Gear preživljava teške trenutke, dinamični trio sprovodi poslednje pripreme pred start nove emisije. Prva epizoda The Grand Tour snimaće se 17. jula u Johanesburgu, a emitovanje kreće kasnije ove godine na Amazon Prime. Sudeći po najnovijim informacijama, očekuju nas brojne atrakcije i puno dobrog humora. Dovoljno je reći da će Clarkson voziti novi Aston Martin DB11, May vozi Rolls Royce Dawn, a Hammond je opet veran Amerima. Da, i jedan Hellcat je u igri. Otvoreno pitanje je jedino na koji način su uspeli međusobno da uporede ova tri potpuno različita automobila. U svakom slučaju biće zanimljivo.


preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

The Grand Tour: Pogledajte prve slike sa snimanja

 

gt%201.jpg

 

Clarkson, May i Hammond su se pohvalili na svojim Twitter profilima startom snimanja novog serijala The Grand Tour.

 

gt%201111.jpg

 

Kao što se najavljivalo, emisija će se snimati iz šatora, a sudeći po prvim slikama reč je o veoma impozantnoj konstrukciji. Serijal se snima u Johanesburgu, a prema zvaničnim informacijama biće snimljeno ukupno 12 epizoda.

 

gt%2011.jpg

 

Kao i u slučaju njihove bivše emisije, voditelji su okruženi publikom, ali sada sede za stolom i međusobno raspravljaju najavljujući unapred snimljene priloge. Inače, šator će se seliti i na druge lokacije, a očekuje se da će emisija biti snimana u SAD-u, Nemačkoj i naravno Velikoj Britaniji.

 

gt%20111.jpg

 

Bivše zvezde Top Geara potpisale su ugovor sa Amazonom na tri godine, a sudeći po interesu javnosti emisija bi mogla steći kultni status. Emitovanje prve epizode biće na jesen, a tačan termin još uvek nije objavljen.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...