Jump to content
FAS Goran
Dante Bg

Audi A4 / S4 / RS4

Recommended Posts

hagertyyoutubelogo.jpg Hagerty: Audi RS4 Avant Competition

 

U svetu brzih karavana svi pričaju o novom BMW M3 Touring i Mercedesovom novopredstavljenom hibridnom četvorocilindričnom AMG C63 karavanu.

Ovo je očigledno iznerviralo Audi, koji je bio kralj praktičnih performantnih karavana još od RS2, kojeg je razvio sa Porscheom još 1990-tih. Dakle, da bi ''popravio ravnotežu'' na tržištu, Audi je ''ukrao'' ponešto od BMW-ovog načina imenovanja automobila i napravio RS4 Avant Competition. Uprkos tome što njegov twin-turbo V6 nema više snage ili obrtnog momenta od pomenutog BMW karavana, ovaj RS4 je brži do stotke sa svojih samo 3.9 sekundi, i brži generalno jer ide sve do 290 km/h. Ali, još važnije je da Audi obećava da će biti zabavniji i u krivinama...

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

autotopnl.jpg AutoTopNL: ABT Audi RS4-R

 

Umesto fabričkih 450KS/600Nm sada ima 530KS/690Nm iz 2.9 V6 BiTurbo motora:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

autotopnl.jpg AutoTopNL: ABT Audi RS4-R

 

530KS/690Nm umesto fabričkih 450KS/600Nm, i biće ih takvih samo 50 komada:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

automarkethr.jpg AutoMarket.hr: Audi A4 2.0 TFSI

 

Dobro poznati Audi A4 sa 2.0 benzincem od 150 konja i automatskim menjačem:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

automotovisionHR.jpg Automotovision.hr: Audi A4 35 TFSI

 

Aktuelni A4 jedan je od najprodavanijih modela Audija. Ova generacija predstavljena je još 2015. godine, dok je četiri godine kasnije usledio restajling, pa je u takvom izdanju i danas na tržištu:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

sportauto.jpg Audi RS4 Avant Competition Plus na Nirburgringu

 

Vozač: Sport Auto test vozač Christian Gebhardt
Gume: Pirelli P Zero Corsa AO
Vreme: 07.39,35 min

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Audi A4 Allroad Quattro Heritage Edition

 

235970-audi a4 04.jpg

 

Audi je predstavio specijalni A4 Allroad Quattro Heritage Edition, ali je on predviđen ekskluzivno za špansko tržište gde će biti ponuđen u ograničenoj seriji od samo 55 primeraka. Audi je za ovaj A4 Allroad Quattro između ostalog predvideo Black Style Plus paket koji podrazumeva crne elemente na prednjem grilu kao i retrovizore u sjajno crnoj boji.

 

235972-audi a4 03.jpg

 

Osim toga, crni elementi se nalaze na prednjem i zadnjem braniku, a tu su i crne grafike koje se protežu duž bočnih strana automobila. Automobil je opremljen i crnim 19-inčnim točkovima, a tu su i proširenja lukova točkova u sjajno crnoj boji. Uz ovu Glacier White boju, automobil se nudi i u bojama nazvanim Mito Black, Manhattan Gray i Flower Silver.

 

235971-audi a4 01.jpg

 

Audi A4 Allroad Quattro Heritage Edition pokreće mild-hybrid 2.0 turbo-dizel motor sa 204 KS i 400 Nm obrtnog momenta, a koji je uparen sa sedmostepenim automatskim menjačem S-Tronic sa dvostrukim kvačilom. Ubrzanje do 100 km/h traje 7.3 sekunde. U unutrašnjosti su Nappa koža iz Audi Exclusive ponude i nasloni za glavu sa logotipom Heritage Edition. Standardna oprema uključuje ambijentalno osvetljenje, audio sistem sa 10 zvučnika, pomoć pri kretanju uzbrdo, upozorenje o promeni trake... Cene u Španiji startuju od 69.980 evra, pri čemu isporuke treba da počnu u oktobru.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Stiže električni Audi A4

 

192447-audi a4 01.jpg

 

Četvrta generacija Audijevog modela A4 je prisutna već neko vreme, ali ovaj luksuzni sedan uskoro će biti zamenjen električnim modelom, koji će postati direktni rival Teslinom Modelu 3.

 

Autocar piše da će električni A4 stići krajem 2025. godine te da će se prodavati uz značajno modifikovanu verziju postojećeg modela. Međutim, model sa konvencionalnim pogonom će usvojiti A5 oznaku pod Audijevom novom nomenklaturom prema kojoj su parni brojevi rezervisani za električne modele. Izveštaj sugeriše da će se novi A4 razlikovati od ''brata'' sa SUS motorom i da će pozajmiti karakteristike dizajna nadolazećih električnih modela Q6 i A6 e-tron. Kao i ovi modeli, električni A4 će koristiti sofisticiranu PPE platformu razvijenu u saradnji sa Porscheom. Takozvani A4 e-tron, kao i ostatak Audijeve ponude, razlikovaće se zahvaljujući svom elegantnom dizajnu, kratkim prepustima i sportskoj karoseriji. To će poslužiti kupcima da vizuelno razlikuju A4 od ''brata'' sa konvencionalnim pogonom.

 

Šef odeljenja za tehnički razvoj, Oliver Hoffman, rekao je da su Audijevi dizajneri zadovoljni zbog prelaska na novu platformu, koja ima idealne proporcije. Sedan i karavan će biti dostupni kupcima. Sledeća generacija e-tron vozila će uvesti različite inovativne karakteristike poput nove baterije postavljene između osovina. Na ovaj način će se omogućiti upotrebljivi kapacitet od 100 kWh, što bi trebalo da omogući veliki domet. A4 e-tron će standardno imati mogućnosti 800V punjenja uz maksimalnu snagu punjenja od 270 kW. Poređenja radi, kada je priključen na brzi punja, Q4 e-tron se puni snagom od 150 kW. Audijev električni A4 će moći da pređe 250 kilometara nakon desetominutnog punjenja. Uzimajući u obzir da koncept A6 e-tron ima domet od 700 kilometara, procenjuje se da bi A4 e-tron mogao preći do 600 kilometara s jednim punjenjem baterije. Ako bude ako, Audi će premašiti Model 3 u izuzetno važnoj ''trci dometa''. Nikl-mangan-kobaltna baterija se sastoji od 15 pojedinačnih ćelija koje su pametno raspoređene kako bi se maksimalno iskoristio raspored poda i prostor u unutrašnjosti, a istovremeno poboljšala gustina energije.

 

Audi će predstaviti nekoliko verzija modela A4 e-tron, kojim će zadovoljiti različite ukuse i budžete kupaca. Ponudu otvara 45 e-tron sa zadnjim pogonom, čime će postati prvi A4 sa tom vrstom pogona. Snažniji 55 e-tron će takođe biti u ponudi, a imaće dva elektromotora koji će isporučivati 396 KS na sva četiri točka. Može se očekivati i sportski S4 motor sa 510 KS, tako da će A4 e-tron biti snažniji i od najnovijeg modela RS4. Da li će se električni RS4 priključiti ponudi, za sada nije poznato, ali iz odeljenja Audi Sport su rekli da se raduju budućnosti RS modela visokih performansi. Aerodinamika će imati značajnu ulogu u dizajnu električnih Audi RS modela, ali šef Audi Designa Marc Lichte je izjavio da će kompanija nastaviti da proizvodi lepe i funkcionalne automobile visokih performansi.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...