Jump to content
FAS Goran
Dante Bg

Audi A4 / S4 / RS4

Recommended Posts

Evo jednog klipa sa kanala Testosteeron o Audiju A4, model B8, 2013, 2.0 tdi. 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Evo koliko KS u stvari ima novi Audi RS4

 

audi rs4 dyno.jpg

 

Audi RS4 je sportski karavan koji pokreće 2.9 litarski twin turbo V6 motor koji se ugrađuje i u Panameru kao i u RS5. U Audiju tvrde da snaga iznosi 450KS uz 600 Nm obrtnog momenta. Ubrzanje do stotke traje 4.1 sekundu, dok maksimalna brzina iznosi 280 km/h. Ubrzanje je više od pola sekunde brže u odnosu na prethodnu generaciju. Osim snažnijeg motora, tome doprinosi i činjenica da je automobil 80 kg lakši. Ali, koliko stvarno KS ima pomenuti model? Proizvođači često govore jedno, a rezultati često pokazuju drugačije. Tako je ekipa iz Carwow-a koja ima RS4 na maraton testu odlučila da isti stavi na valjke kako bi proverili snagu.

Rezultati? Na prvom merenju je izmereno 462.5KS, dok se u drugom pokušaju ta brojka popela na čak 466KS! To je 16KS više od onoga što tvrde u Audiju.

 

preuzeto sa - Auto Blog

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Obnovljeni Audi A4

 

Audi A4

 

Aktuelna generacija modela A4 (B9) je premijeru imala u junu 2015. godine, a imajući u vidu jaku konkurenciju (poput nedavno restilizovanog Mercedesa C klase), Audi je za novu prodajnu sezonu blago obnovio ovog svog predstavnika u srednjoj klasi.

 

Audi A4

 

Izmene su doživeli i limuzina i karavan (Avant), a kao što se i očekivalo vizuelne promene su zaista diskretne.

 

Audi A4

 

Ipak, treba obratiti pažnju na drugačiji prednji branik sa pentagonalnim okvirima otvora za vazduh i saćastom šemom, pa na zadnji branik sa drugačije oblikovanim difuzorom i novim izgledom izduvnih cevi (sada trapezoidnog umesto okruglog oblika), kao i na novi dizajn alu točkova od 16 do 19 inča.

 

Audi A4

 

U zavisnosti od verzije, prednji Singleframe gril može da ima 3D izgled (kod opcionog S Line paketa za eksterijer).

 

Audi A4

 

Novost je i S Line Competition package sa Turbo Blue bojom, RS zadnjim krovnim spojlerom (kod Avanta), Selenite Silver detaljima, Audi logom na donjim delovima zadnjih vrata, crvenim kočionim kleštima, LED prednjim svetlima, sportskim oslanjanjem i 19-inčnim Audi Sport točkovima.

 

Audi A4

 

S Line Competition package takođe podrazumeva i delimično kožna sportska sedišta, trokraki volan i RS detalje od ugljeničnih vlakana, a dostupna su i S sportska sedišta u Magma Red ili nekoj drugoj boji.

 

Audi A4 Audi A4

 

A4 između ostalog može da ima i Head-up displej, digitalnu instrument tablu, 12.3-inčni LCD ekran, MMI infotainment sistem, adaptivni tempomat, sistem koji vozača upozorava da je izašao iz svoje trake, sistem za prepoznavanje saobraćajnih znakova, parking assistant, Bang & Olufsen sound sistem...  

 

Audi A4

 

Obnovljeni A4 Sedan i A4 Avant će se na nemačkom tržištu naći od trećeg kvartala ove godine.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

ABT Audi A4

 

abt audi a4.jpg

 

ABT Sportsline predstavlja modifikovani Audi A4 za koga je između ostalog predvideo suptilan aero body kit, prednju masku sa ABT logom, više kompleta alu točkova, sportski izduvni sistem, modifikovano oslanjanje (auto je niži do 40 mm), opcione elemente za doterivanje enterijera kao i pakete za pojačanje motora. Tako je benzinski motor koji serijski ima 185 kW/252KS i 370 Nm ovde pojačan na 243 kW/330KS i 440 Nm, sledi 2.0 TDI dizelaš koji je umesto 140 kW/190KS i 400 Nm dobio 158 kW/215KS i 440 Nm, dok je dizelaš sa 160 kW/218KS i 400 Nm pojačan na 184 kW/250KS i 450 Nm (tu je i verzija koja umesto regularnih 200 kW/272KS i 600 Nm sada raspolaže sa 239 kW/325KS i 660 Nm).

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Wheelsandmore Audi RS4 Avant

 

183637-wheels 11.jpg

 

Audijev sportski karavan RS4 Avant pod haubom ima 2.9 litarski V6 bi-turbo agregat sa 331 kW/450KS i 600 Nm obrtnog momenta, ali to očigledno nekima nije dovoljno pa je nemački tjuner Wheelsandmore pripremio kit za njegovo pojačanje. Tačnije, motor je ovde pojačan na 520KS i 710 Nm (530KS sa novim izduvnim sistemom), pa je ubrzanje do 100 km/h nešto bolje nego kod serijskog RS4 Avanta.

 

183636-wheels 1.jpg

 

Takođe, Wheelsandmore za ovaj karavan nudi i set novih 6Sporz alu točkova od 20 inča (opciono i od 21 inča), kao i modifikovano oslanjanje.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Modifikovani Audi A4 sa V8 motorom i 380KS

 

Baza je 2008. Audi A4 sa prednjim pogonom, 2.0 TDI dizelašem i manuelnim menjačem, a sada ima 4.2 V8 benzinac sa 380KS i 460 Nm, pogon na sva četiri točka i automatski menjač. Ubrzanje od 0 do 100 km/h traje 5.5 sekundi. U paketu su između ostalog i Armytrix izduvni sistem, kočnice sa Audija TT RS, Michelin Pilot Sport 4 S gume, podešavajuće ''D2Racing Sport Gold Air-ride'' oslanjanje i widebody kit od ugljeničnih vlakana:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...