Jump to content
FAS Goran
neshaoct

Aston Martin DB11 / Aston Martin DB12

Recommended Posts

Prototip...

 

 

aston%20db.jpg

 

 

 
Manje od dve nedelje nakon što je primećen test automobil za zamenu DB9 modela na stazi Nirburgring, pravi prototip ovog kupea je uhvaćen na fotografijama, dok se nalazio na parkingu u Evropi. Ovo što vidite nije konačan produkt Aston Martina i ima na sebi bezbroj kamuflažnih panela. Ipak primećuju se neki detalji prema kojem se ovaj model razlikuje od DB9, a pomalo podseća i na DB10 model koji će se pojaviti u novom James Bond filmu Spectre. Tu je duboki prednji branik sa usisima i produženi retrovizori. Za sada ima ime DB11, a Aston Martin nije još zvanično dao ime zameni za DB9, samo objavu da je u pitanju jedan od nekoliko novih modela koje Aston sprema za narednih nekoliko godina. Očekuje se da će biti predstavljen 2016. godine, a baziraće se na novoj aluminijumskoj platformi, dok će snaga najverovatnije dolaziti iz Astonovog 6.0 V12 motora koji je korišćen i na prototipu. Priča se i o novom twin turbo V8 motoru iz Mercedesa AMG koji je deo dogovora koji Aston Martin ima sa Daimlerom, koji će DB11 modelu dati i elektriku.

preuzeto sa - Auto Blog
preuzeto sa - autoexclusive.rs

 

 

Edited by neshaoct
dopuna naslova teme

Share this post


Link to post
Share on other sites

Zamena za Aston Martin DB9

 

aston%20db11.jpg

 
Fotografi su uhvatili drugi prototip Aston Martina, naslednika DB9 modela, koji bi mogao da dobije ime DB11 kada bude stigao na tržište početkom naredne godine. Jedan od razloga zašto se veruje da će Aston Martin krstiti svoj naredni model DB11 je što je DB10 naziv već rezervisan za specijalni model koji je napravljen za poslednji nastavak franšize Džems Bond. Iako ova dva modela ne dele ime, niti osnovu, ove fotografije pokazuju da će DB10 i novi DB11 imati slične linije profila, zakošen zadnji prozor i izražene zadnje branike, kao i retrovizore i još neke detalje. Zamena za DB9 neće izgledati samo sveže, već će biti nov model, na novoj platformi od aluminijuma, a debitovaće i novi bi-turbo 4.0 V8 motor dizajniran i napravljen u Mercedesu, kao i pojačana verzija Astonovog 6.0 V12 motora, koji je i u test vozilu sa slika.
 
preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Aston Martin DB11 stiže sledeće godine

 

aston%20martin%20db11.jpg

 
Prvi čovek u Aston Martinu Andy Palmer je medijima nedavno otkrio da bi kompanija trebalo da ima dovoljno novca da razvije gamu od ukupno sedam modela. Palmer je najavio da bi gama trebalo da se sastoji od tri sportska modela (to će biti DB11 za 2016. godinu, Vantage za 2018. i Vanquish za 2020.), dva sedana (jedan sa Lagonda znakom), serijskog DBX crossovera za 2019. godinu (kao koncept je prikazan početkom ove godine na sajmu u Ženevi), kao i sedmog, za sada misterioznog modela. Kako stvari sada stoje, Aston Martin će svake godine predstavljati po jedan novi model, pri čemu će svaki imati životni ciklus od sedam godina. Bez obzira na najavljene brojne novitete, Palmer namerava da proizvodnju ograniči na najviše 7.000 vozila godišnje, kako bi sačuvao ekskluzivnost.
 
Jedan od noviteta je i Aston Martin DB11, naslednik modela DB9. Automobil će po najavama pokretati značajno modifikovani V12 motor sa nekih 550KS. Kasnije bi u ponudi mogao da se nađe i Mercedes-AMG 4.0 litarski V8 agregat. DB11 će biti nešto duži u odnosu na DB9 (i međuosovinsko rastojanje će biti produženo), uz prostraniji enterijer, a kako stvari sada stoje auto bi trebalo da dobije i digitalnu instrument tablu. Od menjača se trenutno pominju šestostepeni manuelni i ZF osmostepeni automstaki menjač. DB11 bi premijeru mogao da ima u martu sledeće godine, na sajmu automobila u Ženevi, ali se prodaja ne očekuje pre kraja 2016.  Takođe, u planu je i kabrio verzija DB11 Volante, čija promocija je najavljena za 2017. godinu.
Na kraju treba podsetiti da je Palmer i zvanično potvrdio da kompanija već radi na električnom Rapidu koji će raspolagati sa 800KS. Palmer je to otkrio u razgovoru za Automotive News, dodavši da će vozilo imati pogon na sva četiri točka, kao i da će cena iznositi od 200.000 do 250.000 dolara. Što se autonomije tiče, ona će sa jednim punjenjem baterija iznositi više od 200 milja (322 km).
 
preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Aston Martin najavio model DB11

 

137473-aston%20db11.jpg

 
Nedavno se pojavila informacija da će Aston Martin svake godine predstavljati po jedan novi model, pri čemu će svaki imati životni ciklus od sedam godina. Bez obzira na najavljene brojne novitete, u Aston Martinu nameravaju da proizvodnju ograniče na najviše 7.000 vozila godišnje, kako bi se sačuvala ekskluzivnost. Jedan od noviteta je i Aston Martin DB11, naslednik modela DB9. Sada je ovaj brend iskoristio sajam automobila u Frankfurtu da i zvanično najavi DB11, a objavljena je i teaser slika sa natpisom DB11. Automobil će ponekim ranijim najavama pokretati značajno modifikovani V12 motor sa nekih 550KS. Kasnije bi u ponudi mogao da se nađe i Mercedes AMG 4.0 litarski V8 agregat.
DB11 će biti nešto duži u odnosu na DB9 (i međuosovinsko rastojanje će biti produženo), uz prostraniji enterijer, a kako stvari sada stoje auto bi trebalo da dobije i digitalnu instrument tablu. Od menjača se trenutno pominju šestostepeni manuelni i ZF osmostepeni automstaki menjač. DB11 bi premijeru mogao da ima u martu sledeće godine, na sajmu automobila u Ženevi, ali se prodaja ne očekuje pre kraja 2016. Takođe, u planu je i kabrio verzija DB11 Volante, čija promocija je najavljena za 2017. godinu.
 
preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Urlik zveri: Aston Martin DB11 imaće V12 bi-turbo motor

 

Britanski proizvođač luksuznih sportskih automobila objavio je kratki video za novi model DB11 i otkrio prve detalje o pogonskoj jedinici koja će sa naći ispod haube tog vozila.

 

7341655545695030aa8681834602409_v4_big.j

 

Potvrđene su najave da će novi Aston Martin imati motor manje zapremine (5.2 l) nego što je to uobičajeno, ali i dva turbopunjača. Iako video ne otkriva kako će automobil izgledati, fanovi ove automobilske marke u prilici su da čuju zvuk novog motora, a na samom kraju vidi se oznaka V12 agregata:

 

https://youtu.be/slg6L4gm1aQ

 

Pretpostavlja se da će Aston Martin DB11 raspolagati sa oko 600 ks. Iako se najavljivalo da će za pogon biti upotrebljen V8 jedinica, očuvana je tradicija V12 motora, ali će on imati dva turbopunjača i veći maksimalni obrtni moment od prethodnika. Zahvaljujući novoj platformi koja je razvijena za DB11, očekuje se da novi model bude i nešto lakši.

 

19795132155695030ac849e053594711_v4_big.

 

O performansama je još uvek rano govoriti, ali računa se da će automobil od 0 do 100 km/h ubrzavati za oko 4 s, dok će maksimalna brzina svakako prelaziti 300 km/h. Više detalja o Aston Martinu DB11 možemo očekivati već u februaru, s obzirom da će ovaj model po svemu sudeći imati svetsku premijeru na predstojećem ženevskom auto-salonu.

 

izvor - b92.net

Share this post


Link to post
Share on other sites

Snimljen Aston Martin DB11

 

aston%20db%201.jpg

 
DB11 će najverovatnije imati premijeru na sajmu automobila u Ženevi, koji se približava. Do tada, zvanično ništa nije poznato, ali zato su tu entuzijasti koji su zabeležili špijunske fotografije i na sreću - izvor iz kompanije je podelio nekoliko pojedinosti. Jedno je sigurno - 11-ica će nastaviti tradiciju imena i sjajnih performansi.
 

aston%20db%201111.jpg

 
DB je ime koje se vezuje uz Aston Martin već šest i po decenija. Za to vreme izašlo je mnogo sjajnih automobila, a kako sada stvari stoje - ništa drugačije neće biti ni sa poslednjim izdankom iz Britanije, modelom DB11. Sudeći po fotografijama, na kojima je ovaj automobil maskiran primećuje se širi otvor ispod prednje rešetke, nego što je to bio slučaj sa modelom DB9. To će umnogome doprineti boljem hlađenju, ali i aerodinamici, zbog oblika. Deluje i kao da će ovaj kupe biti lakši od prethodnika. Spominje se brojka od oko tonu i 800 kilograma, uprkos tome što će imati mnogo više opreme.
 

aston%20db%2011.jpg

 
Svi DB modeli izgledaju fantastično, a ni 11 neće biti izuzetak. Međutim, ovoga puta, u saradnji sa kompanijom Daimler, performanse će vrlo verovatno biti bolje nego kod prethodnika. Aston Martin četvorotočkaši u budućnosti će imati 4.0 litarski twin-turbo V8 motor iz Mercedesove game AMG. Međutim, Britanci su skoro predstavili zastrašujući 5.2 litarski twin-turbo V12. Kako god, očekuje se da će novitet biti jači od 565 konjskih snaga, koliko proizvodi Vantage, kao i da će imati 8-stepeni automatski menjač, koji se od skoro ugrađuje takođe u Vantage i model Rapide.
 
preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Snimljen Aston Martin DB11

 

143883-aston%20db11.jpg

 
Još prošle godine se pojavila informacija da će Aston Martin svake godine predstavljati po jedan novi model, pri čemu će svaki imati životni ciklus od sedam godina. Bez obzira na najavljene brojne novitete, u Aston Martinu nameravaju da proizvodnju ograniče na najviše 7.000 vozila godišnje, kako bi se sačuvala ekskluzivnost. Jedan od noviteta je i Aston Martin DB11, naslednik modela DB9. Nakon nekoliko teaser najava, pred nama je i jedna slika gotovog modela koju je objavio sajt Autojunk.nl.
DB11 će biti nešto duži u odnosu na DB9 (i međuosovinsko rastojanje će biti produženo), uz prostraniji enterijer, a neki izvori su pominjali i digitalnu instrument tablu. Pod haubom će biti 5.2 litarski twin-turbo V12 motor sa oko 600 konja, što će biti dovoljno za ubrzanje do 100 km/h u trajanju od 4 sekunde i za najveću brzinu od 320 km/h.
 

137473-aston%20db11.jpg

 
DB11 bi premijeru mogao da ima u martu, na sajmu automobila u Ženevi, ali se prodaja ne očekuje pre kraja 2016. Takođe, u planu je i kabrio verzija DB11 Volante, čija promocija je najavljena za 2017. godinu.
 
preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Aston Martin DB11

 

aston%20db11%201.jpg

 

Još prošle godine se pojavila informacija da će Aston Martin svake godine predstavljati po jedan novi model, pri čemu će svaki imati životni ciklus od sedam godina. Bez obzira na najavljene brojne novitete, u Aston Martinu nameravaju da proizvodnju ograniče na najviše 7.000 vozila godišnje, kako bi se sačuvala ekskluzivnost.

 

aston%20db11%2011.jpg

 

Jedan od noviteta je i Aston Martin DB11, naslednik modela DB9. Ovo su prve zvanične fotografije, oficijelna promocija održana je 1. marta na sajmu u Ženevi. Treba reći da će DB11 biti prvi Aston Martinov model koji će profitirati od partnerstva sa Mercedes AMG-om.

 

aston%20db11%20111.jpg

 

DB11 će po ranijim najavama biti nešto duži u odnosu na DB9 (i međuosovinsko rastojanje će biti produženo), uz prostraniji enterijer, a neki izvori su pominjali i digitalnu instrument tablu.

 

aston%20db11%201111.jpg

 

Pod haubom je 5.2 litarski twin-turbo V12 motor sa oko 600 konja (verovatno u paru sa osmostepenim automatikom i šestostepenim manulenim menjačem), što će biti dovoljno za ubrzanje do 100 km/h u trajanju od 4 sekunde i za najveću brzinu od 320 km/h.

 

aston%20db11%2011111.jpg

 

U ponudi bi kasnije verovatno mogao da bude i AMG-ov 4.0 litarski turbo V8 motor, kao plod pomenutog partnerstva sa Mercedes-AMG-om. Takođe, u planu je i kabrio verzija DB11 Volante, čija promocija je najavljena za 2017. godinu.

 

preuzeto sa - Auto Blog

 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Aston Martin DB11 postaje prodajni hit

 

aston%20db11%201.jpg

 

Aston Martin DB11 polako postaje prodajni hit poznatog proizvođača luksuznih automobila. Najnoviji Aston Martinov automobil je premijerno predstavljen prošle nedelje tokom Sajma automobila u Ženevi, a kompanija je već primila više od 1.400 narudžbina. Automobil je naručilo oko 500 kupaca nakon posete promotivnim događajima, a još 500 se odlučilo na kupovinu nakon što su videli fotografije na interentu. Tokom sajma je kompanija primila dodatnih 400 narudžbina.

 

aston%20db11%2011111.jpg

 

Aston Martin DB11 u Nemačkoj košta 204.900 evra, a prve isporuke se očekuju u četvrtom kvartalu godine. Tačan datum još uvek nije objavljen. Automobil pokreće 5.2 litarski V12 motor koji razvija 600KS pri 700 Nm obrtnog momenta. Radi se o modelu koji od 0 do 100 km/h ubrzava za samo 3.9 sekundi pre nego dostigne maksimalnu brzinu od 322 km/h.

 

aston%20db11%20888.jpg

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Aston Martin već dobio više od 1.400 prednarudžbina za novi DB11

 

aston%20db11%208.jpg

 

Po poslednjim vestima, Aston Martin je za svoj novi model DB11 (zvanično prikazan početkom marta na sajmu u Ženevi) već dobio više od 1.400 prednarudžbina. To je za medije potvrdio i prvi čovek kompanije Andy Palmer, dodavši da je to odlično za automobil za koji još nisu ni saopštili sve detalje.

 

aston%20db11%2088.jpg

 

Pod haubom se nalazi 5.2 litarski twin-turbo V12 motor sa 447 kW/608KS pri 6500 o/min. i 700 Nm od 1500 o/min. Motor je uparen sa ZF osmostepenim automatskim menjačem, ubrzanje do 100 km/h traje 3.9 sekunde, a može do 322 km/h.

 

aston%20db11%208888.jpg

 

U odnosu na model DB9 koji zamenjuje, DB11 je duži, širi, niži, a ima i duže međuosovinsko rastojanje. Ako vas interesuje, ima i za 20% veći prtljažnik (sada 270 litara). DB11 je težak 1770 kg (raspored težine je 51% napred i 49% nazad), ima desetokrake alu točkove od 20 inča (sa Bridgestone gumama), a od opreme treba pomenuti i 8.0-inčni infotainment displej, kao i opcioni Bang & Olufsen sound sistem od 1000W. Što se cene tiče, DB11 u Nemačkoj startuje od 204.900 evra, dok će isporuke početi u četvrtom kvartalu ove godine.

 

aston%20db11%20888.jpg

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Svaki motor Aston Martina DB11 pregledaće direktor kompanije lično

 

aston%20db11%208.jpg

 

U Aston Martinu su svesni važnosti koju novi DB11 i saradnja sa Mercedesovim AMG-om imaju za njihovu budućnost, pa ništa ne prepuštaju slučaju.

 

aston%20db11%208888.jpg

 

Direktor Aston Martina Andy Palmer je stvar bukvalno uzeo u svoje ruke, pa će lično pregledati prvih hiljadu motora koji stignu iz AMG-ovog pogona. Radi se o V12 motorima koji će se ugrađivati u DB11, a samu vest je lično na Twitteru potvrdio bivši Nissanov i aktuelni šef firme iz Gaydona. Dnevno će pregledati 12 automobila, a prve isporuke DB11 očekuju se u oktobru.

 

aston%20palmer.jpg

 

Astonov DB11 je prvi model nastao iz nove poslovne politike kompanije koja uključuje saradnju sa AMG-om na isporuci motora. Već sledeće godine na scenu će stići i novi Vantage. Podsetimo, novi V12 twin turbo motor u DB11 razvija 600KS i 700 Nm, a obezbeđuje ubrzanje do 100 km/h za samo 3.9 sekundi. Maksimalna brzina je 320 km/h.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Autocar video: Proba Aston Martin DB11

 

 

----------------------------------------------

 

Piston Heads test: Aston Martin DB11

 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

RoadShow video: Proba Aston Martin DB11

 

 

------------------------------------------
 

Carfection: Test Aston Martin DB11

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Najavljen Aston Martin DB11 Volante

 

154957-aston%20db11%201.jpg

 

Aston Martin je ranije ove godine i zvanično prikazao model DB11, i to u Coupe izdanju. Britanci su sada potvrdili da će na proleće 2018. godine ponuditi i njegovo kabriolet izdanje sa mekim sklopivim krovom, nazvano DB11 Volante. Do tada, pred nama je nekoliko fabričkih ''teaser'' slika ovog automobila.

 

aston%20martin%20db11%2011.jpg

 

DB11 Volante će najverovatnije imati isti motor kao i DB11 Coupe, pod čijom haubom se nalazi 5,2 litarski twin-turbo V12 motor sa 447 kW/608KS pri 6500 o/min. i 700 Nm od 1500 o/min. Motor je uparen sa ZF osmostepenim automatskim menjačem, pri čemu DB11 Coupe do 100 km/h ubrzava za 3,9 sekunde, a može do 322 km/h. Kako se očekuje, budući DB11 Volante će imati nešto slabije ubrzanje i manju brzinu. DB11 Coupe je težak 1770 kg (raspored težine je 51% napred i 49% nazad), ima desetokrake alu točkove od 20 inča (sa Bridgestone gumama), a od opreme treba pomenuti i 8.0-inčni infotainment displej, kao i opcioni Bang & Olufsen sound sistem od 1000W. Što se cene tiče, DB11 Coupe u Nemačkoj startuje od 204.900 evra, dok će DB11 Volante sigurno biti još skuplji.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...