Jump to content
FAS Goran
Sign in to follow this  
N.N.

Odabrana tvornica/fabrika za nove Alfine motore

Recommended Posts

Službeno je odabrana tvornica za nova Alfine benzinske I4 i V6 motore. Izašao je press materijal.
 
Termoli to Produce Two New Engines for Alfa Romeo
 

FCA Chief Executive, Sergio Marchionne, and COO for the EMEA Region, Alfredo Altavilla, met employees at the Group’s plant in Termoli (Italy) today, where they announced that the plant had been chosen to produce two new engines.
 
Both engines are for future Alfa Romeo models and, as such, will play an important role in the brand’s global relaunch. 
 
The first is an advanced, high output 4-cylinder engine developed for Alfa Romeo. The second is a Ferrari-derived 6-cylinder engine, which has also been developed specifically for Alfa Romeo.
 
With installed production capacity for the two engines of more than 200,000 units, the plant will be capable of meeting approximately half of the total volumes projected in Alfa Romeo’s plan for 2018.
 
...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Fiat-Chrysler priprema nove motore za Alfa Romeo

 

118042-alfa%20giulia%20777.jpg

 

Fiat-Chrysler Automobile (FCA) je saopštio planove o proizvodnji dva nova motora za buduće Alfa Romeo modele, uključujući tu i snažni četvorocilindraš i V6 za koji će se pobrinuti Ferrari.
Ova dva motora će igrati važnu ulogu u povratku Alfe na globalnu scenu, ali FCA ovom prilikom nije objavio specifikacije ovih agregata. Ipak, verovatno će ih dobiti i novi Alfin sedan (Giulia) čiju premijeru očekujemo 24. juna ove godine. Kako je navedeno u vesti, oba motora će se proizvoditi u fabrici Termoli u Italiji, i to u seriji od oko 200.000 jedinica godišnje (što je polovina od projektovane brojke od 400.000 komada Alfi za 2018. godinu).
 
alfa%20giulia%2077777.jpg
 
Takođe, u saopštenju se još navodi da će u projekat razvoja novih motora i opremanja pomenute fabrike biti uloženo više od pola miljiarde evra.  
 
Renderi by Thorsten Krisch

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pet milijardi evra za renesansu Alfa Romea

 

Kompanija FIAT Chrysler Automobiles (FCA) saopštila je da namerava da uloži više od 500 miliona evra u proizvodnju novih motora za potrebe automobila marke Alfa Romeo, a ukupna vrednost investicija do 2018. godine iznosiće pet milijardi evra.

 

104626973655267267a157b492403727_640x396

 

Ova ulaganja, uz lansiranje osam novih modela vozila, trebalo bi da omoguće godišnju prodaju od 400.000 automobila u naredne tri godine, u odnosu na 74.000 vozila koliko je Alfa Romeo isporučio kupcima 2013. godine. Prema ranijim najavama, prvi novi model trebalo bi da bude vozilo srednje klase, Giulia, u sedan i karavan verzijama. Veća, luksuzna limuzina, predviđena je za 2018. godinu. Alfa Romeo će tržištu ponuditi krosover model, koji će stići 2017, dok je nešto veći SUV u planu 2018. Motori za nove Alfa Romeo modele proizvodiće se u fabrici Termoli na jugu Italije. 

 

Izvor: B92

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kada je već tema o novim motorima.

Da se podsjetimo kako je Alfa sa 1.75 TBi po jednom parametru stajala naspram konkurenata.
 
cxcv954.jpg
 
Rekao bih jako dobro pogotovo kada se u obzir uzme korištena tehnologija kod svakog pojedinog.
 
I kako izgleda nova familija 2.0 I4 motora.
 
cxcv955.jpg
 
Ovdje bi trebao debitirali MA uparen sa DI, prva takva kombinacija. Uvijek je do sada bilo za FPT benzinac ili SMPI + MA ili DI + VVT.
Ali dragulj bi trebao biti V6. Čini se da će top verzije biti bazirane na Ferrai V8 bloku. Znači pričamo o V6 90o koji iskreno i nije najidealnija kombinacija ali to će dati kompaktniji i vjerojatno izdržljiviji blok nego što sada ima Maserati V6 60o.
 
Ovi što su čuli zvuk nove Giulie QV imaju komentar:
Sticazzi che sound!
 
Inače to oko blokova. Staviti ću sada slike V6 i V8 blokova za Maserati, jedan ide iz Chrysler ljevaonica, drugi iz Ferrarievih. Lako je za primjetiti koliko je Ferrari blok kompaktniji. Kod oba je provrt od 86.5 mm.
 
cxcv956.jpg
 
cxcv957.jpg
 
I naravno ostaje skroz novi dizel za Alfu. Radi se od 2.2 dizelu sa aluminijskim blokom. Trebao bi imati i MA.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...