Jump to content
FAS Goran

Recommended Posts

Cadillac CT6 izlazi na crtu Mercedesu S klase

 

 

Američki proizvođač luksuznih automobila na sajam u Njujorku stiže sa top modelom CT6 koji će biti rival premijum limuzinama kao što su Mercedes S klase, BMW Serije 7 i Audi A8.

Jedan od glavnih aduta koji treba da pomogne Cadillacu CT6 u borbi sa nemačkom konkurencijom je njegova mala masa. Automobil dugačak 5.184 mmm, širok 1.879 mm i visok 1.472 mm, sa međuosovinskim rastojanjem koje iznosi 3.106 mm, težak je svega oko 1.680 kg. Proizvođač je slikovito rekao da je "Cadillac CT6 prostran kao BMW Serije 7, a istovremeno lakši od, za klasu manjeg, BMW-a Serije 5". Takav rezultat postignut je zahvaljujući upotrebi aluminijuma i drugih lakih materijala koji uprkos svojoj maloj težini obezbeđuju automobilu potrebnu čvrstoću.

 

CT6 se dizajnom uklapa u novu generaciju Cadillac limuzina, sa prepoznatljivom maskom i farovima koji se zavlače duboko u prednja krila. U kabini preovlađuju premijum materijali, a skladu sa savremenim tendencijama, konvencionalna instrument tabla ustupila je mesto digitalnom displeju. Veći deo centralne konzole zauzima 10,2 inčni ekran multimedijalnog CUE sistema, dok su komande klima uređaja izdvojene na donjem delu konzole. Za putnike na zadnjim sedištima kao opcija su dostupni ekrani dijagonale deset inča, smešteni u pretince naslona prednjih sedišta tako da se po potrebi mogu izvući ili odložiti natrag u kućišta. Među brojnim doplatnim sadržajima je i Bose Panaray audio sistem sa čak 34 zvučnika.

 

U ponudi će se u početku naći tri motora, a osnovni 2.0 litarski četvorocilindrični turbo-benzinac proizvodi 265 ks. Na raspolaganju će biti i 3.6 litarski V6 atmosferac sa 335 ks, kao i 3.0 litarski V6 turbo-benzinski agregat koji razvija oko 400 konja. Svi motori povezani su sa osmostepenim automatikom. Cadillac CT6 na američko tržište stiže početkom 2016, nakon čega će biti ponuđen kupcima u Kini, Evropi, Japanu, Koreji i Bliskom istoku. Cena za sada nije saopštena.

 

izvor - b92.net

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hibridni Cadillac CT6 PHEV ima 335KS

 

cadillac%20ct6%2080111.jpg

 
Nakon što je Cadillac na nedavnom sajmu automobila u Njujorku predstavio svoj novi model CT6, General Motors je već pripremio novu verziju ovog luksuznog sedana. Najnovija verzija je naime hibridni CT6 PHEV, koji je jedna od premijera ovogodišnjeg sajma u Šangaju. Plug-in hibridni sistem u ovom slučaju podrazumeva kombinaciju 2.0 četvorocilindričnog turbo benzinca, dva elektromotora i litijum-jonskih baterija (18.4 kWh). Kombinovana snaga je 335KS i 586 Nm obrtnog moemnta, a treba napomenuti da će vozaču na raspolaganju biti tri režima rada sistema (uključujući i ''Sport'' režim). Za potrošnju goriva se kaže da će biti upola manja nego u standardnoj verziji. Auto je dugačak 5182 mm, širok 1879 mm, viosk 1472 mm, dok međuosovinsko rastojanje iznosi 3109 mm. Na kraju podsećanje da će standardni CT6 moći da se dobije sa novim twin-turbo 3,0 litarskim V6 motorom sa 400KS i 543 Nm obrtnog momenta (u paru sa osmostepenim automatskim menjačem), sa revidiranim atmosferskim 3.6 V6 agregatom sa 335KS, kao i 2.0 turbo četvorocilindrašem sa 265KS.
 
preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Cadillac CT6 V-Sport

 

Cadillac CT6 V-Sport

 

Dok čekamo na promociju novog crossovera XT4, Cadillac je objavio prve slike i detalje o sportskom sedanu CT6 V-Sport, modelske godine 2019. Pre svega, Cadillac CT6 V-Sport pokreće potpuno novi 4.2 litarski Twin Turbo V8 motor sa 410 kW/550KS i 850 Nm obrtnog momenta, u kombinaciji sa 10-stepenim automatskim menjačem.

 

Cadillac CT6 V-Sport

 

Ovde treba napomenuti da motor ima i Active Fuel Management (AFM) sistem za deaktivaciju cilindara i Stop/start tehnologiju.

 

Cadillac CT6 V-Sport

 

Na automobilu se između ostalog ističu i veliki V-Sport saćasti prednji gril, horizontalna LED svetla, Gloss Black detalji, set 20-inčnih V-Sport točkova i aero paket.

 

Cadillac CT6 V-Sport

 

Treba pomenuti i pogon na sva četiri točka, sportski podešeno oslanjanje, Brembo kočnice, novi izduvni sistem sa četiri izduvne cevi, unapređeno upravljanje, kao i najnapredniji infotainment sistem, glasovno prepoznavanje, 4G LTE konekciju, Surround Vision sistem od 360 stepeni, sistem automatskog kočenja i detekciju pešaka, sistem koji upozorava na vozilo u mrtvom uglu, sistem za održavanje vozila u kolovoznoj traci, automatski Parking Assist, Night Vision...

 

Cadillac CT6 V-Sport

 

Cadillac CT6 V-Sport će premijeru imati 28. marta na sajmu automobila u Njujorku, dok će njegova cena biti saopštena naknadno.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

throttlehouse.jpg ThrottleHouse video: Test 2020. Cadillac CT6-V Blackwing V8

 

Najjača limuzina sa Cadillac značkom, a zove se Blackwing zbog motora - u pitanju je ručno pravljeni (na istoj liniji u Kentakiju gde se prave i motori za Corvettu) 4.2 V8 sa dva turba koji daje 550 konja i prenosi ih pogonom na svim točkovima. Ali, GM (vlasnik Cadillac-a), već je otkazao dalju proizvodnju ove verzije...

Neki kažu da je GM slučajno napravio sjajan auto i brže bolje ga povukao iz proizvodnje :D 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Novi Cadillac CT6

 

Cadillac CT6 02.jpg

 

Na slikama je nova, druga generacija Cadillaca CT6, koja se pre vremena pojavila u javnosti zahvaljujući kineskom Ministarstvu industrije i tehnologije koje je otkrilo kompletan dizajn spoljašnjosti.

Novi model, rezervisan za kinesko tržište, služiće kao Cadillacov vodeći model sa SUS pogonom van SAD. Eksterijer velike limuzine je redizajniran usvajanjem Cadillacovog novijeg dizajnerskog jezika. Prednjim krajem dominira impozantna maska i tank LED farovi. Zvanične informacije najavljuju i digitalni kokpit na redizajniranoj instrument tabli, sa instrument tablom i ekranom osetljivim na dodir smeštenim ispod istog panela. Takođe se očekuje da će model dobiti najnoviju verziju Super Cruise poluautonomnog sistema.

 

229749-Cadillac CT6 01.jpg

 

Cadillac CT6 druge generacije je dugačak 5.223 mm, širok 1.890 mm i visok 1.473 mm, što je otprilike isto kao i prva generacija. Međuosovinsko rastojanje od 3.109 mm je identično, što potvrđuje ranije vesti da se novi model bazira na unapređenoj verziji GM Omega osnove svog prethodnika. Novi Cadillac će biti opremljen 2,0 litarskim četvorocilindričnim benzinskim turbo motorom sa 233KS. Maksimalna brzina je 230 km/h. Zvanična premijera novog Cadillaca CT6 za Kinu se očekuje sledeće godine.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Novi Cadillac CT6

 

234531-cadillac ct6 04.jpg

 

Cadillac je objavio zvanične slike nove, druge generacije limuzine CT6, uz najavu da će promocija biti održana 28. maja. Novi model je rezervisan za kinesko tržište, a služiće kao Cadillacov vodeći model sa SUS pogonom van SAD.

 

234530-cadillac ct6 032.jpg

 

Eksterijer velike limuzine je redizajniran usvajanjem Cadillacovog novijeg dizajnerskog jezika, pri čemu prednjim krajem dominiraju impozantna maska i tanki LED farovi.

 

234532-cadillac ct6 02.jpg

 

Zvanične informacije najavljuju i digitalni kokpit na redizajniranoj instrument tabli, sa instrument tablom i ekranom osetljivim na dodir smeštenim ispod istog panela. Takođe se očekuje da će model dobiti najnoviju verziju Super Cruise poluautonomnog sistema.

 

234533-cadillac ct6 01.jpg

 

Cadillac CT6 druge generacije je dugačak 5.223 mm, širok 1.890 mm i visok 1.473 mm, što je otprilike isto kao i prva generacija. Međuosovinsko rastojanje od 3.109 mm je identično, što potvrđuje ranije vesti da se novi model bazira na unapređenoj verziji GM Omega osnove svog prethodnika. Novi CT6 će biti opremljen 2.0 četvorocilindričnim benzinskim turbo motorom sa 237KS i 350 Nm (u paru sa 10-stepenim automatikom). Maksimalna brzina je 230 km/h.

 

229749-Cadillac CT6 01.jpg

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...