Jump to content
FAS Goran
Milutinac

Fudbal - jednostavno!

Recommended Posts

Ko kaže da čuda nisu moguća...četvorostruki šampion sveta ne ide na SP jer ga je pobedila Makedonija:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Košmarno buđenje Makedonaca iz Mundijalskog sna, na SP u Kataru gledaćemo Ronalda i Levandoskog!

 

Makedonci na ''Dragau'' nisu imali snage za novo čudo i ostali su na korak od sna, pošto su Portugalci ipak bili bolji i slavili sa 2:0, a identičnim rezultatom trijumfovali su i Poljaci koji su kod kuće srušili Švedsku.

Ronaldo i drugovi poštedeli su večeras svoje navijače novog šoka i prilično ubedljivom igrom došli su do vize za Katar. Dvostruki strelac u Portu bio je Bruno Fernandeš, koji je surovo kaznio greške izabranika Blagoje Milevskog i ostavio ih bez istorijskog plasmana na Mundijal. Istim rezultatom završena je i utakmica u Horžovu, gde je Poljska golovima Levandovskog sa penala i Zielinskog došla do vize za najveću fudbalsku smotru. Tako je Zlatan Ibrahimović ostao bez šanse da se još jednom okuša na Svetskom prvenstvu.

 

Nakon što su u polufinalnom duelu priredili prvorazrednu senzaciju i eliminisali evropskog šampiona Italiju i to na njenom terenu, Makedonci nisu imali snage da sličan podvig ponove. Iako nisu tako loše započeli susret. Početak utakmice na ''Dragau'' protekao je u rovovskoj borbi i tvrdoj igri, gde disciplinovani Makedonci nisu dali šansu domaćinu da se razmahne.

Portugalci su se izuzetno mučili da sebi izgrade bilo kakvu priliku da ugroze gol Dimitrievskog, dok su gosti uglavnom vrebali neku kontru koju im ekipa Fernanda Santoša nije dozvolila.

 

 

Prva povoljna prilika pred golom Makedonije viđena je u 14. minutu kada se u povoljnoj situaciji našao Kristijano Ronaldo. Napadač Junajteda imao je otvorenu poziciju za šut sa ivice šesnaesterca, nešto malo iskosa sa leve strane, ali je njegov udarac završio pored desne stative. Deset minuta kasnije opasno je zapretio i Diogo Žota i to nakon kornera. Omaleni ofanzivac Liverpula nadvisio je u skoku kapitena Makedonije Stefana Ristovskog i uputio opasan udarac glavom. Lopta je nakon njegovog pokušaja odskočila pred petercem i prohujala iznad prečke. Trenutak koji je verovatno prelomio utakmicu desio se u 31. minutu kada je Ristovski napravio jednu neshvatljivu grešku u pokušaju da sa desnog krila uputi paralelu na levu stranu terena. Loš pokušaj pasa presekao je Bruno Fernandeš, koji je povukao kontra napad uz pomoć Ronalda sa kojim je razmenio dupli pas, a onda je izašao pred golmana i matirao ga za vođstvo domaćina.

 

Portugalu tu kao da je pao teret sa leđa, a finišu prvog poluvremena konfuziju u odbrani Makedonije umalo je iskoristio Žota, koji je jednu povratnu loptu Ronalda pred peterac poslao u spoljni deo mreže. Nastavili su domaći fudbaleri da vrše pritisak i u nastavku i to im se vrlo brzo isplatilo. Igrao se 65. minut kada je Bruno Fernandeš duplirao prednost Portugalaca i na taj način praktično razrešio sve dileme oko toga ko će na Mundijal. Bruno je na majstorski način završio brzu kontru svog tima, gde mu je Diogo Žota uputio fantastičan završni pas i poslao mu loptu pravo na nogu, negde u visini penaltika. Vezista Junajteda zahvatio je loptu iz prve i savladao po drugi put Dimitrijevskog za ogromno oduševljenje na stadionu!

 

Do kraja je sve bila rutina. Ekipa Fernanda Santoša lagano je privela utakmicu kraju i priključila se Srbiji na Mundijalu u Kataru.

 

 

preuzeto sa - sport.blic.rs

Share this post


Link to post
Share on other sites

Srbija dobila tešku grupu za Mundijal

 

Žreb za Svetsko prvenstvo u Kataru održan je danas u Dohi, a ''orlovi'' su dobili prilično tešku grupu. Reprezentacija Srbije će igrati protiv Brazila, Švajcarske i Kameruna. Izabranici Dragana Stojkovića Piksija će prvi meč na Mundijalu igrati 24. novembra protiv Brazila, potom 28. novembra kada će rival biti Kamerun i za kraj 2. decembra protiv Švajcarske.

 

Screenshot_20220401_195139_com.android.chrome_edit_247151122155516.jpg

 

Prvi, drugi, pa treći šešir žreba. Tim redom su izvučeni rivali za grupnu fazu Svetskog prvenstva u Kataru, te je bilo jasno da će Srbija odmah saznati dva protivnika.

I kao repriza Svetskog prvenstva u Rusiji 2018, ''orlovi'' su za rivale dobili Brazil i Švajcarsku. Falilo je samo da Kostarika upadne u grupu G Mundijala, ali je iz četvrtog šešira stigao Kamerun za zvanje jedne od najtežih grupa Svetskog prvenstva.

 

Ceremonija žreba, onaj dosadni deo, počela je upoznavanjem sa zemljom domaćinom, maskotom, loptom i zvaničnom pesmom turnira. Onda su izašle legende koje su vadile loptice i po svemu sudeći nisu donele sreću ''orlovima'', a među njima bio je i legendarni Velibor Bora Milutinović. Svetsko prvenstvo počinje 21. novembra u Dohi utakmicom Katara i Ekvadora, a Srbija će prvi put na teren sutradan, 22. novembra kada bude odmah odmerila snage sa najtežim rivalom - Brazilom. Za razliku od Mundijala u Rusiji, jer su ''orlovi'' tada igrali poslednji meč protiv Brazilaca. U nekoliko grupa izraženi su favoriti za osvajanje prvog mesta, takav je slučaj sa Holandijom koja je izvučena sa Katarom, Ekvadorom i Senegalom, Argentina će igrati protiv Saudijske Arabije, Meksika i Poljske, a Engleska će za rivale imati Iran, SAD i pobednika evropskog baraža u kom su Ukrajina, Škotska i Vels. Nekoliko velikih evropskih derbija gledaćemo u grupnoj fazi, pre svega duel Španije i Nemačke, a i Belgije i Hrvatske.

 

''Dobro znate šta znači biti među 32 zemlje na svetu. Ne treba od toga da pravimo čudo, ali je uspeh. Vidite da Italija ne ide na Mundijal. Kolumbija, Čile, Švedska... Ovo do sada urađeno je dobra platforma da se potvrđujemo, dokazujemo i napredujemo. Prvi cilj je da prođemo grupu. Ko god da bude u grupi, cilj će ostati da idemo u nokaut fazu. Zato smo ovde. Nećemo doći da se kupamo, slikamo, odigramo tri utakmice i idemo kući. Ne, dolazimo da pokušamo da damo sve od sebe. Ma u stvari, nema šta da pokušamo nego znam da ćemo dati sve od sebe. Nema priče o tome'', rekao je Stojković.

 

 

 

 

 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Postaje mi već degutantno ono naše večito forsiranje da se svima tresu gaće od atmosfere na našim stadionima. Mi kao prvo nemamo stadione gde će biti neka strašna buka. Nego nas iz kurtoazije hvale... Košarka je već neka druga priča.
A kao neko ko je bio na San Siru na utakmici, mogu da kažem da je smešno i porediti. Bukvalno grmi i ledi krv u žilama. Mogu samo da pretpostavim šta je sad kod Turaka na ovim novim stadionima



Sent from my SM-G770F using Tapatalk

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pogledajte najavu za filmski debi Zlatana Ibrahimovića - glumi u nastavku ''Asterixa i Obelixa''

 

zlatanovic.jpg

 

Zlatan Ibrahimović imaće glumački debi u nastavku filmskog serijala ''Asterix i Obelix'', a danas je zvanično predstavljen i kratki ''teaser''.

 

''Asterix and Obelix: The Middle Kingdom'' je predstojeća francuska avanturistička komedija u režiji Guillaumea Caneta, koji takođe glumi Asterixa. U filmu, u kojem glumi Gilles Lellouche kao Obelix, prepoznatljivi junaci po prvi put putuju u Kinu. Originalna priča je zasnovana na scenariju Philippea Mechelena i Juliena Hervéa. Legendarni švedski fudbaler Zlatan Ibrahimović dobio je ulogu u ovom filmu, a tumačiće lika po imenu Antivirus. Pored Ibrahimovića i spomenutog dvojca, u filmu se pojavljuju i Vincent Cassel kao Cesar, Marion Cotillard kao Kleopatra i Jonathan Cohen kao Finalthesis.

Ovo je prvi film o poznatim junacima koji nije baziran ni na jednom od strip albuma Asterixa, niti u kojem glumi Gerard Depardieu kao Obelix. Prvobitno je planirano da se snimanje održi 2020. u Kini, ali je odloženo godinu dana i prebačeno u Francusku zbog pandemije koronavirusa. Izlazak je zakazan za 1. februar 2023. godine.

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Neko je lepo napisao :D 

''Ova reklama je najveća propuštena šansa posle Mijatove prečke. Jadno.''

 

 

 

=====

 

Ranije, malo normalnog razgovora sa njim:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vezano za kladionicu, znam jednog koji je sigurno u plusu, to mu je dodatni posao tj možda i glavni s obzirom na zaradu.

Živi u jednom malom mestu u R. Srpskoj, državni službenik, plata 1.000 maraka. Upoznali smo se u avionu za Krit, kaže on meni, žena mi ne radi, misliš li da imam mogućnosti da od te plate finansiram ovakvo letovanje.

On svakog dana kada dođe sa posla sedne za računar i radi do 12, pola 1 uveče. Pretplaćen je na nekoliko stranih kladioničarskih statističkih sajtova, totalno prati sve na šta se kladi, ima čak i neke veze u bih fudbalu. Bukvalno drugi posao posle redovnog posla.

Pored toga što se samostalno kladi ima i viber grupu u kojoj se plaća prisustvo, tada je to koštalo 100 € mesečno. Klađenje ide po njegovim instrukcijama, samo je bitno da se isprati šta kaže. Ako kaže uložite sada u live na to i to, uradiš tako. Pričao mi je da je imao ljude iz francuske npr koji nisu imali pojma o fudbalu, ali su sve radili kako on kaže. Podrazumevalo se da ljudi budu dobri tokom meseca osetno više nego što su uložili.

Ja sam ušao u grupu probno 2-3 nedelje, video kako to funkcioniše i ipak izašao. Glavni razlog zašto nisam ostao je što sam skapirao da ne mogu uvek da budem dostupan za uplate, ne bih ispratio sve što savetuje, posebno za live. Drugi razlog je sujetne prirode, mislio sam da mogu sam tj da sam dobar kladioničar koji voli i prati fudbal i da mi ne treba savetnik.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Radio sam par godina u kladionici i nikada nisam video coveka koji je u plusu! Ovi koji tvrde da zive od toga i da su u plusu, lazu 99,9% 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ovaj moj kolega podeli svima u smeni svoje tikete, svi odigramo, svi tiketi padnu :)
Sledeći vikend opet podeli tikete, niko nije odigrao, on dobije 700000 dinara :), jbg.
U svakom slučaju, kad god dobije veći iznos od 200k, onda časti celu smenu, i to je nešto.


Послато са 2203129G помоћу Тапатока

Radio sam par godina u kladionici i nikada nisam video coveka koji je u plusu! Ovi koji tvrde da zive od toga i da su u plusu, lazu 99,9% 
Evo ga jedan kod mene gledam ga svaki dan, on na poslu 6 sati provede na telefonu prateći dešavanja. Da ne gledamo lično šta radi, ne bi verovali. U Mozzartu mu par puta blokirali nalog pa je onda igrao na našim nalozima. Ma šou.

Послато са 2203129G помоћу Тапатока

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meni je bilo zanimljivo da su odbili drtugara za stambeni kredit. Inače godinama radi u IT i ima finu platu, radi u stabilnoj firmi i sve po redu, ali ima i uplate na kladjenje online :) 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...