Jump to content
FAS Goran
Milutinac

Fudbal - jednostavno!

Recommended Posts

On 29.1.2019. at 10:42 AM, Pluto said:

Da li neko igra fantazi? Ako nas ima dosta može neka forum liga da se napravi:whistle:

@stefankmn i ja već dve sezone. Ne stižem sve teme da procitam pa kasno odgovaram. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tragedija Ajaksa u poslednjoj sekundi - Totenhem u finalu LŠ!

 

ligasampiona.jpg

 

Fudbaleri Totenhema plasirali su se u finale Lige šampiona posle spektakularnog preokreta u Amsterdamu!

Spursi su pobedili Ajaks 3:2, golom Lukasa Mure u poslednjoj sekundi nadoknade vremena na ''Johan Krojf Areni''.

 

''Kopljanici'' su bili jednom nogom u Madridu posle prvih 45 minuta, jer su golovima Matijsa de Lihta i Hakima Zijeha vodili 2:0 i imali ukupno tri gola prednosti računajući minimalac iz prvog susreta u Londonu. Međutim, Lukas Mura je postao apsolutni heroj Spursa u drugom poluvremenu, prvo u roku od 204 sekunde poravnava rezultat na 2:2 pola sata pre kraja, a potom u poslednjoj sekundi poslednjeg, petog minuta nadoknade meča kompletira het-trik za put u Madrid! Brazilac je ušao u istoriju kluba sa Vajt Hart Lejna, jer će Totenhem prvi put u klupskoj istoriji igrati finale Lige šampiona. Srpski reprezentativac Dušan Tadić je odigrao odlično revanš u Amsterdamu, ''kumovao'' je kod oba gola Ajaksa, ali nije imao dovoljno sreće da i sam zatrese mrežu gostiju iz Londona. Tadić je prvo iznudio korner iz kojeg je De Liht u sedmom minutu glavom pretvorio centaršut Šenea u vođstvo 1:0, a potom je sjajnom povratnom loptom servirao Zijehu gol za 2:0 u 35. minutu. U međuvremenu je posle jedne kontre prevario Vertongena, gađao je iskosa sa leve strane dalji ugao, ali je lopta prošla za malo pored gola.

 

Međutim, sve se promenilo u II poluvremenu, Poćetino dobija bitku u vazduhu uvođenjem Ljorentea što omogućava Totenhemu da kontroliše ritam meča. To donosi rezultat već u prvih 15 minuta drugog poluvremena, a Mura je iskoristio brojne propuste odbrane Ajaksa i dva puta matirao Onanu u roku od četiri minuta, drugi put iskoristivši grešku Šenea. Domaćin je u nastavku meča opasno pretio iz kontranapada, ali Zijeh nije imao dovoljno sreće, njegova dva sjajna šuta zaustavljaju stativa i Loris. Minut pre kraja prečka spasava Ajaks posle šuta Vertongena, a kada su svi očekivali poslednji zvižduk glavnog sudije Feliksa Briha i plasman ''kopljanika'' u prvo finale LŠ posle 23 godine, odbrana Ajaksa je opet kapitulirala.

 

Jedna dubinska lopta stiže do kaznenog prostora, iskonstrolisao je Ali koji pronalazi Muru, a stiže do het-trika, šokira Amsterdam i postaje heroj ''Pevaca''. Totenhem će u finalu 1. juna u Madridu igrati sa Liverpulom koji je u sredu eliminisao Barselonu impresivnom pobedom od 4:0, nadoknadivši deficit od čak tri gola iz Katalonije. Prvi put posle 11 godina u finalu LŠ će igrati dva engleska kluba, što znači da će Premijer liga sigurno dobiti prvaka Evrope, prvi put od trijumfa Čelsija 2012. godine. Domaćin finala je na stadion Atletiko Madrida - Vanda Metropolitana čiji je kapacitet 67.829 mesta.

 

preuzeto sa - b92.net

Share this post


Link to post
Share on other sites

Al' izgleda za UEFA nisu baš mnogo važni ovakvi navijači...šta će oni na stadionu :D 

 

Jasna poruka UEFA: Fudbal se ne igra zbog navijača

 

Krajem meseca, tačnije 29. maja, u Bakuu će se za trofej LE i plasman u Ligu šampiona boriti londonski rivali Arsenal i Čelsi. Tri dana kasnije, 1. juna, u Madridu će se za evropski tron boriti Liverpul i Totenhem, kojem je ovo prvo finale LŠ u istoriji.  Olimpijski stadion u Bakuu ima kapacitet 68.700 mesta, a poprište finala LŠ Vanda Metropolitano 67.829. To je 136.529 mesta. Od toga, najverniji navijači četiri kluba dobiće tek 45.226 karata. Dakle, za navijače je izdvojena samo trećina mesta u finalima dva prestižna evropska klupska takmičenja. Dok će učesnici finala LŠ bar podeliti polovinu ukupnih mesta, biće 33.226 navijača Liverpula i Totenhema na Vandi, u Baku će otići samo 12.000 pristalica Čelsija i Arsenala!

 

utakmica.jpg

 

To je samo petina ukupnog broja mesta na stadionu u glavnom gradu Azerbejdžana, a igraće se londonski derbi za evropski trofej. Verovatno trenutno ne postoji navijač Arsenala i Čelsija koji ne želi da se nađe u Bakuu 29. maja. Kao što je to pre nekoliko dana rekao jedan navijač Totenhema upitan kako se oseća u vezi sa finalom Lige šampiona, to je jedinstvena prilika u životu jednog istinskog navijača. ''Rekao sam svojoj gospođi da se spremi za promene na našem računu. Prodaću sve ako treba zbog finala'', rekao je dotični navijač Totenhema. Kako je UEFA opravdala ovaj sraman odnos prema navijačima, zbog kojih se fudbal na kraju krajeva i igra i koji su i najzaslužniji za popularnost ovog sporta? ''S obzirom na geografsku lokaciju i logističke kapacitete aerodroma i grada domaćina, procenjeno je da će oko 15.000 navijača moći da doputuje u Baku. S obzirom na okolnosti, učesnicima finala je dostupno po 6.000 karata'', navodi se između ostalog u saopštenju UEFA.

 

Dakle, UEFA je poverila domaćinstvo gradu koji nije sposoban da ugosti nekoliko desetina hiljada navijača iz inostranstva i gradu čija geografska lokacija nije najpogodnija, jer nisu oni krivi što su se u finale Lige Evrope plasirala dva kluba iz Engleske. Ko je još to očekivao s obzirom da su prošle sezone igrali klubovi iz Španije i Francuske, prethodne iz Engleske i Holandije, pre tri sezone takođe iz Engleske i Španije, potom iz Portugala, pa opet Englezi... Jasno je da je za UEFA bio važniji broj nula na čeku koje su ispisali Azerbejdžanci nego fudbalski faktori prilikom odlučivanja gde će se igrati finale LE.

 

U međuvremenu, navijači Liverpula i Totenhema su besni zbog skoka u nebo cena karata za finale LŠ u Madridu. Rasprodate još pre nekoliko meseci, pojavile su se na sajtovima za preprodaju po cenama koje se kreću i do 6.000 evra! Inicijalna cena karata za finale LŠ, koje nisu bile namenjene klubovima, kretale su se od 70 do 600 evra, a za finale LE 30-140 evra. Međutim, ne pokušavaju samo pojedinci da profitiraju od prvog engleskog finala LŠ posle 11 godina, već i domaćin, te avionske kompanije. Procenjuje se da će u Španiju otputovati oko 150.000 Engleza, pa cene letova i smeštaja u Madridu i okolini španske prestonice su naglo skočile sa čak 840%. Zbog ogromnog interesovanja već je jasno da će aerodrom u Madridu biti zakrčen, pa se navijači londonskog i liverpulskog kluba već usmeravaju ka Valensiji ili Saragosi.

Ništa jeftiniji nije ni prevoz do dalekog Azerbejdžana, koji će stanovnike Londona koji žele da učestvuju u ''egzotičnom'' gradskom derbiju koštati najmanje 1.100 evra. Obični navijači koji su pratili brojne mečeve Čelsija ove sezone kod kuće i u gostima, možda njih 40-50, jednostavno ne mogu to da priušte.

 

preuzeto sa - b92.net

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ko osvaja Ligu Šampiona? Šta su spremili Klop i Poketino?

Da li Liverpul uzima šesti ili Totenhem prvi trofej?

 

ligasampiona.jpg

 

Pred nama je najevaća evropska utakmica u sezoni, finale Lige šampiona u kome se sastaju engleski klubovi, Liverpul i Totenhem. U subotu uveče biće poznato ko će postati novi osvajač Starog kontinenta jer će Real posle tri godine biti skinut sa trona. Čitav fudbalski svet spekuliše o tome koji igrači će istčati na teren? Ko to može da bude heroj? Koji detalj može da odluči pobednika? Ovo su samo od nekih pitanja vezana za finale elitnog takmičenja.

 

Sastave timova je teško prognozirati. Postoji šansa da Jirgen Klop sa jedne, odnosno Maurisio Poketino sa druge strane spreme neko iznenanđenje u startnih 11. Ali, ipak verovatno je da će i jedan i drugi strateg na teren poslati najbolje što imaju u datom trenutku, jer utakmicu koja ima ovakav ulog i treba da igraju samo najbolji. Nema sumnje da će oči najviše biti uprte u najbolje fudbalere. Mnogi misle da ukoliko Liverpul slavi, heroj bi mogao da bude neko od trija Mane-Firmino-Salah. Sa druge strane nema navijača "pevaca" koji ne veruje da Lukas Moura može da ponovi ono što je uradio u polufinalu kada je sam izbacio Ajaks. Ipak, na ovakvim mečevima se postaje heroj, pa ne bi bilo ništa čudno ako meč reši neko od koga se to najmanje očekuje. Posebno je u timu koji sa klupe predvodi Jirgen Klop bitna uloga Senegalca i Egipćanina. Oni često ulaze u sredinu i tako povlače protivničkog zadnjeg veznog sa sobom, pa onda ostavljaju dosta prostora bekovima koji na sreću navijača Livepula igraju sezone života.

 

Dosta se priča o detaljima. Što se Crvenih sa ''Enfilda'' tiče, možda bi onaj iz revanša protiv Barselonai zvani Žoržinjo Vajnaldum mogao i ovde da se ukaže i zada dosta muka čuvaru mreže Totenhema Ugu Lorisu. Holandski vezista je na ''Nou Kampu'' na teren ušao sa klupe i bio je jedan od najzaslužnijih što izabranike Jirgena Klopa imamo priliku da gledamo u Madridu. Možda utakmicu može da reši i neki čudotvoran potez nekog od igrača...

Ima još dosta stvari koje bi mogle da odluče pobednika. Ukoliko nemački stručnjak odluči da pruži šansu Fabinju i Vajnaldumu na sredini terena, oni će imati ulogu da odseku Sisoka i Vanjamu, i to bi mogla da bude nevolja za izabranike Maurisija Poketina, a možda baš u toj nevolji i leži šansa ''pevaca''. Fanstastičan rad Sona-Haunga Mina bez lopte i izvlačenje Moure i Dele Alija na krilne pozicije, kojima bi raširili odbrani Crvenih, moglo bi da ostavi prostor Kristijanu Eriksenu u zoni iz koje može da započne završnu fazu napada i zada dosta problema protivniku. Ipak, da bi se sve ovo desilo ponemunti igrači Totenhema moraju mnogo da rade bez lopte. No, ključni čovek za sve ovo je sjajni fudbaler iz Južne Koreje koji bi svojim kretanjem zadao dosta problema odbrani Crvenih.

 

Bilo kako bilo, ovo su samo neke od mogućih opcija ko bi i kako mogao da donese trofej u Liverpul, odnosno London. Ostaje da se vidi šta će se dešavati na samoj utakmici. Podsetimo, finale Lige šampiona igra se od 21 čas na stadionu Ateltika u Madridu, ''Vanda Metropolitano''. Ukoliko ne bude produžetaka pobednika ćemo saznati oko 23 sata.

 

Autor: Časlav Vuković

 

preuzeto sa - blic.rs

Share this post


Link to post
Share on other sites

i konacno Liverpul osvojio Ligu Šampiona,dobra utakmica,pravi engleski stil,naravno za Liverpul sam i navijao,cak sam i odigrao kladionicu,koju i neigram,ulozio 100 dinara,dobicu 200:D.Jedino je Pavkov rasrafio novog šampiona evrope

Liverpool.jpg

Edited by silenci

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 6/3/2019 at 11:02 AM, totti said:

Meni ovi dok je šaćiri kod njih nikako ne mogu da budu simpatični emoji4.png

 

Pa da, jedan od razloga...

 

DA je Ajax prosao u finale imali bi za koga da navijamo, ovako... ...

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 6/3/2019 at 11:21 AM, Flex said:

Bacenih 90 minuta, ne secam se da sam skorije gledao ovako ocajan fudbal.

mislis kao derbi zvezda partizan:)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Za derbi je kriv Milojević,momci su pukli pre mesec dana. Da je ubacio 6-7 klinaca bolje bi odigrali. Prošle godine pripreme su počeli u junu 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...